patrick007
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
patrick007
MemberMa ei väida, et jalgpallis ei ole vaja vastupidavust – on küll ja väga palju. Ma olen ise üsna tõsiselt jalgpalliga tegelenud ja ka piisavalt aastaid. Ma lihtsalt ütlesin, et jalgpalli _vist_ ei peeta klassikaliseks vastupidavusalaks. Kuigi jah – interpretatsiooni küsimas, sõltub sellest, kuidas vastupidavusala defineerida.PS: Kui teema autor tegeleb jalgpalliga, siis ma mõistan, miks ta massi juurde tahab. Jalgpallis tuleb see mõnikord isegi kasuks, kui kiirust väga palju alla ei võta. Saab veidi jõulisemat mängu praktiseerida.
Klassikaline mõiste – vastupidavusala – tähendab seda, et võisteldakse pikal distantsil kiiruse peale, ehk pikkus on piisav, et seda nimetada vastupidavuseks a la maratonijooksmine ja triathlon.
Purjetamises ega jalgpallis ega milles tont teab iganes sarnasel alal ei võistelda vastupidavuse peale, vaid alaspetsiifiliste oskuste peale. Alaspetsiifiline oskus võib olla suurepärane, ent vastupidavuseta ei saa midagi saavutada. Lisaajaga jalgpallimängu ajal joostakse ilmselt räigelt suur kilometraash. Minu purjetamispäevad on mõnikord 5-6 tunnised ja tugeva tuulega on see ülimat vastupidavust nõudev. Vaadake meie korvpallureidki kasvõi, huvitav millised tulemused neil *korraliku* füüsilise vormi juures oleks? Alasuutlikkus langeb väsimuse saabudes drastiliselt. Selleks, et endast maksimum välja anda, kulub ära iga kui viimane jooksukilomeeter ja iga sekund mille võrra suudab kesiganes oma alal väsimust edasi lükata.
Seega vaidlus vastupidavusalaks kuulumise üle on siinkohal aboluutselt kohatu.
patrick007
Memberpmst peaks saama ka ujudes intervalltreeningut teha. ise pole seda proovinud. aga liblika ujumine annab ikka mõnusa pumba efekti küll ja kindlasti on vähemalt minul sellest kasu olnud.Panen kõrvataha
patrick007
Membermassikasvatamise seisukohalt on seda väga palju.4-5kg kõigest juurde vaja, selle võiks paari-kolme kuuga ju saada küll. See muuhulgas pole üleni aeroobne. Kuskil 20km sellest jooksust on kiirustreening, kõrge pulsiga ja intervalltreeningu sarnane. Ujumine läheb ka mingist hetkest osalt anaeroobseks. See peaks ju ehk asjaolusid kergendama pisut?
patrick007
MemberSellise aeroobse töö mahuga on lihast kasvatada ÄÄRMISELT raske.40km jooksu ja 3-5km ujumist on ca 5h aeroobset nädalas. Ma ei ytleks, et seda teab mis palju on..
patrick007
Memberise olen samuti jalgpallur ja kasvatan jõusaalis massi lisaks ning treenin ülakeha, kuna jalad on kõvasti eest ära. esimesed kuu aega lahmisin iga päev kreatiinile (vaat, et süsivesikuid ei unusta) valku lisaks ja kuuga sõin kilo valku ära ning 2kg massi juurde. aga ära unusta, et see pole lihas. head lihast saab aastaga max 2-3 kg üldse. praegu mu kaal ligi 70 ja kavatsen veel 4-5 kg juurde saada, et siis aeroobsega kevadel rasv maha nühkida.ps! nüüd ostsin valgu asemel Mass2 massikasvatajat, mis sisaldab jõhkralt süsivesikuid, kuid kaal on hakanud hoopis vähenema. mingi alguse efekt vb.
tegelikult pole sul seeriate arv absoluutselt oluline. mitmes artiklis on rõhutatud, et lihas ei loe seeriaid, vaid seda, kaua sul lihas pinge all on. massi kasvatamiseks soovitatakse 40-60 sek minimum hoida lihast pinge all.
ühesõnaga ise olen nii aru saanud, et lihasmassi kasvatada ja samal ajal rasva mitte juurde võtta on suhtselt keeruline. abiks tuleks sul ehk toitumiskava. ilmselt oled sama tüüpi nagu minagi, kes ei taha hakata igat kalorit üle lugema.
Mina valmistan end suviseks hooajaks ette, jooksen iga nädal umbes 40km ja ujun 3-4km jõusaaliga koos. Pikad 20km jooksud tõmbavad päris palju vett kehast välja ja sinna samasse sinugi kaal ehk läheb..
Pump efekti ei kasuta, kuskil 3-4 sekundit korduse peale tuleb aega. Sooritan alati maksimaalselt puhtalt. Seeriad tulevad üle minuti kindlasti.
Üldiselt söön 4-5x päevas, hommikul võileibu ja tööl kell 11 ja 14.30 juures ning peale trenni õhtul. Mingi 2h enne und teen veel kerge snäki. Toitu väga ei anna valida kuna söön tööl sööklas aga noh kala, liha, linnuliha ja kartulid, riis jne. stuffi ja yx kordadest on supp koos leivaga nii et peaks okei olema. Ampsan väheke kodujuustu ja rasvata jogurit kah päeva jooksul ja joon piima söögikõrvale siis on kena kyll vast. Kavaga ei viitsi jändamata hakata, ma arvan, et ma ei söö piisavalt kehvasti.. Värsket ja vitamiine/mineraale saab ka lisaks võetud ja ei tohiks takistuseks olla. Kuna olen üpris lühike (176cm) ja kaalun 77kg siis on kehamassiindeks juba 25 ning pole enam eriti kerge end lihtsalt niisama suuremaks süüa.. Keha ei võta nii kergelt külge enam. Tahan 82kg peale saada kaalu, selle järgi olen ammu juba ülekaaluline ja ilmselt saab hoidmisega raskust olema. Loodan parimat!
patrick007
Memberma ütleks et isegi suuremate kordustega on võimalik massi kasvatada, see oleneb toitumisest ja kui targasti sa oma trenni teed, lihtsalt veidi aeglasem on kasvNo selvä, see vastab juba piisavalt mu küsimusele. Siis võtan julgelt valgu ka ligi
AutorPostitusedViewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)