Skip to main content

paprica

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 125 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Palju Õnne Inna Uit! #92451
    paprica
    Member

krt kui nüüd seda pilti vaadata, siis tundub, et ka meeste konkurentsis ei jääks ta Eestis viimaseks. Vend Vähi kõht ka põruks:), muust rääkimata.

paprica
    Member

mjah, vastunäidustatud on see Venemaa, Valgevene ja Ukraina koolkondade põhimõtete kohaselt. mujal on suhtumine selline, et kuna sellest kasu ei ole, siis sellele aega lihtsalt ei raisata. kuna kvaliteetaega on vähe siis ei raisata ennast/energiat ebaolulisele. kuna mina keerutan vasarat 60 meetri peale siis sellel kaugusel ei oma see kogemusele toetudes mittemingisugust tähtsust. pigem vastupidi. sama asi on ka tegelikult kulturimis, et ei raisata aega ebaolulisele. vaevalt, et coleman rulluisutamas käib, nagu mõned eesti kulturistid.

point on väidetavalt selles, et liiga tugev biitsa, triitsa ja rinnalihaste trenn vähendab lihaste lõtvust/blastilisust. vasaraheitja peab heite mõnes faasis olema õlgatest/kätest täisti lõdvestunud ja laskma vasaral ennast juhtida, et vasar säilitaks ühejalafaasis oma kiiruse. vasara kiirendamine käib külje/selja ja jalalihaste arvelt. need lihased peavad vasaraheitjal olema ka tugevad.

paprica
    Member

ikka saite minust valesti aru. ma ei otsi abi seoses tõstmise treeningutega. on olnud õnn treenida maailma parimate heitjatega (vasar, oda, ketas) koos ja selles osas mul probleeme ei ole. tahtsin lihtsalt kuulda, kas kellegil on kogemusi tõstmistreeningute ja kulturismitreeningute miksimise (treeningkava jaotus, vms) osas. igasugu heitjate foorumitest ma abi ei saa seetõttu, et vasaraheites on tegelikult vastunäidustatud kõik ülakeha harjutused. seega sellel teemal ei arutata. nagu ülal mainisin oli kulturismiharjutusi plaan lisada selleks, et keha proportsioone parandada. teine põhjus on veel see, et kuna enam tõstmist kõvasti teha ei viitsi, jääks koormus muidu liiga väikeseks.

to: jrx, Mr.Y

tõstmistreenerit mul pole, tehnika on nigel, kuigi tegelenud olen sellega vahelduva eduga 15 aastat. aga tõstmistreeningutesse ei ole viitcinud ega viitci ka tulevikus eriti panustada. üldiselt on palju mõnusam trennis teha masinatega, kui ponnistada 190 kg täiskükiseeriat.

paprica
    Member

to: jrx

tõstmisega pole probleeme. küsimus oli suunatud rohkem sinna kuidas seda klassikalist tõstetreeningut oleks mõistlik “keha ehitamise harjutustega” miksida.

paprica
    Member

sisulisi eesmärke tegelikult ei ole, eesmärgid on mujal kui jõusaalis. soov oleks kokku panna mitmekülgsem treeningkava, mis toestaks eelkõige põhihobi, milleks on vasaraheide. kava peaks olema selline, mis võimaldaks taastada ja/või säilitada olemasolevat jõutaset. kõrvaleesmärk oleks keha proportsioone parandada ülakeha arendamise näol. tulenevalt põhiala eripärast ja sünnipärastest eeldustest oman küllaltki tugevaid jalgu.

kava kasutaksin eelkõige talveperioodil. võistlushooaja lähenedes peaksid “kulturismiharjutused”, eelkõige biitseps & triitseps, treeningkavast kaduma.

paprica
    Member

suured tänud sisukate vastuste eest:) jõudu muskli arendamisel!

paprica
    Member

ehh, mõistmatud:)

in reply to: Toimub Võsu treeninglaager #87909
    paprica
    Member

kas teil õnnestus võsul välja uurida, kui palju sealne kangivars kaalub? minul igatahes mitte:) võsu ja selle ümbrus on tõesti väga ilus ja tore koht.

ainult jõusaali planeeriad oleksid võinud nutuke suurema saali planeerida, aga ilmselt ei eeldanud, et seal hakkavad nii suured mehed laagerdama:)

samas näiteks minule on suht keeruline ette kujutada kuidas sellesse saali peaks mahtuma terve korvpallimeeskond.

in reply to: Kaks paksu ! #86811
    paprica
    Member

otile 10 punkti juba selle eest, et ta neid haigeid kulturismi pukse ei kanna:)

in reply to: EKV 2006 – tulekul ! #82003
    paprica
    Member

mulle kõrvalvaatajana jääb arusaamatuks, miks kodanikud keemikud sinna võistlustele lolli mängima lähevad, kui nad teavad, et seal on dopingukontroll ja teavad, et nende poolt tarvitatud ained seal + tulemuse annavad. ei lõhna just kõrge IQ järele:) eriti kummaline käitumine on kontrollist keeldumine, krt kontrolli minemise puhul saaks vähemasti tasuta õlut juua:))

lõbus on lugeda neid osalejate lugusid mis on kantud vähesest kriitikameelest ja eneseimetlusest, näiteks vend vähi jutt otile “ühe punktiga kaotamisest”, no isegi mina kui võhik saan aru, et seal on selge tasemevahe. aga, et ala harrastaja sellist juttu ajab……….

üks küsimus veel, miks on sellel puhast sporti propageerival veebilehel üleval pildid sportlastest, kes on oma “sportliku vormi” saavutanud keelatud meetodeid kasutades?

in reply to: Silbaum pronks #80967
    paprica
    Member

lugesin artikklit. seda ma ei ole ütelnud, et jõusaali treening on kahjulik. ka eelmises postituses ütlesin vastupidist. jõusaali treening ja kulturismi treening ei ole kindlasti sünonüümid. kordan üle, lugedes neid foorumi postitusi on jäänud mulje, et kuidagi väga ühekülgselt lähenevad siinsed tiinarid spordile. ok, mis ma vaidlen. ajage ennast “kuivaks” ja 16 aastaselt Salmes lavale! jõudu!

in reply to: Silbaum pronks #80931
    paprica
    Member

ei tahtnud ütelda, et raskuste tõstmine nooreseas on mõtetu tegevus, pigem vastupidi. jutu mõte oli, et tuleks natuke mitmekülgsemalt harjutada. minu teadmised sporditeoorias pole tõesti kuigi kõrged (TSIKi vastava tunni tasemel), aga 16 aastane kulturist tundub nende pinnalt igaljuhul koomilise ja mõtetu ettevõtmisena. samuti nagu 16 aastane maratoonar, rammumees, ironman vms.

ok, arnold alustas ka 15. aastasena eesmärgiga saada musklimeheks, aga tema on erandlik igas mõttes. ok, ärge vähemalt esimese alana kohe kulturismis alustage:)

in reply to: Silbaum pronks #80793
    paprica
    Member

väga kõva sõna, kahjuks leiab see sellel saidil vähem vastukaja, kui mistahes noorsand, kellel oma eaga võrreldes on mõnevõrra arenenum lihaskond.

noored kuulge vana mehe soovitust: noorte klassis musklite arendamine pole eriti mõtekas tegevus, puberiteedieas need niikuinii märkimisväärselt ei kasva. kasulikum oleks põhikooli-ja keskkooli ajal tegeleda pigem teiste spordialadega, millega saaksite omale korraliku põhja alla, millelt hiljem on kulturismis hea edasi minna. uskuge lõpptulemus tuleb parem. näiteks kergejõustik, maadlus, jalgpall vms sobiks väga hästi. näiteks kergejõustiku treening baseerub juba selles eas valdavalt jõusaalile (c.a 30-40% talvisest treeningust).

in reply to: Maailmameistri tõde ja õigus! #73200
    paprica
    Member

kuigi EV on dopingu kasutamisele kallutamine ja ravimi ebaseaduslik levitamine kriminaalkorras karistatavad ja dopingu tarvitamine mitte, härib mind sügavalt see kalmuse räuskamine. olin temas enne seda üritust oluliselt paremal arvamusel, arvasin, et tegu on põhimõtetega inimesega………aga……………… esiteks oli/on ta kallutatav, Tokko ütles, et – võta seda ja seda – Kalmus võttis. ei usu, et Tokko teda kuidagi ähvardas või sundis dopingut tarvitama. teiseks on Kalmus kituja. käjja alates 2001 aastast ringi ja igas võimalikus kohas rääkida “lible tegi, lible tegi…”…. minu mälu järgi on Tokko ka varem tunnistanud, et on dopinguga olnud sinapeal (viide vähktõve usutlustele ja käsitlustele meedias ja siin foorumis). ja see dopingu jutt on lihtsalt lapsik. jah, on tõenäoline, et kontrollis tehti vigu ja ei järgitud viimase piirini vastavat regulatsiooni, mis korrektse asjaajamise korral võiksid päädida proovi kõlbmatuks tunnistamisega. aga see vandenõu teooria, et kalmus lavastati süüdi viitab pigem mingile meditsiini valdkonda kuuluvale kinnisideele. see on midagi taolist kui arno joala oma klamüüdiaga. juba see, et kalmus on oma ajus suutnud maalida tokkost mütoloogilise antikangelase pildi, kes juhatab oma kaitse all oleva Kiivika läbi wada ja teiste rahvusvaheliste kontrollide viidab sellele (sic!!).

jah, see et tokko tegeles kunagi keelatud ainete müügiga/vahendamisega on taunitav ja sihuke mees ei sobiks juhtima ROK-i ja Spordi Harta põhimõtete järgi tegutsevat alaliitu, kui……………… ta teeks seda jätkuvalt. aga toko on oma vitsad kätte saanud (haigus), pattu tunnistanud ja väärib lunastust. kõrvalvaatajana tundub, et ta on oma ametit pidanud südamega ja hästi, oti ja tokko töö tulemusena on kulturism tulnud “keldritest” välja. olgem kristlased. jumal annab kõik andeks. ka kalmusele.

in reply to: Jõusaalide hinnad Tallinnas #71563
    paprica
    Member

kodulehte sellel saalil minu teada ei ole, mingisugune info (hinnad, lahtiolekuajad) on kättesaadav http://www.sportkeskus.ee. sellest Nõmme Studio99 on see Trummi saal tuhat korda parem:)

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 125 total)