Skip to main content

panterra

Forum Replies Created

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Küsimus jooksmise kohta #271414
    panterra
    Member

Tere veelkord,

Ma unustasin ennem lisada,et kui sa teed kiireid jookse siis sa põletad glükoosi nagu ma juba mainisin aga taastudes selle tase ka tõuseb,sest keha saab aru et ta vajab seda rohkem. Pluss kiire jooks on parem vahend arendada oma südant,kopse ja lihaseid. Muidugi pead kuulama oma keha ja ei tohi pingutada veremaitseni suus, loodan saad aru mida ma mõtlen:). Ära karda kui alguses pulss kõrge on, mida rohkem treenid seda rohkem keha areneb ja seda vähem su pulss joostes kõigub.

Nagu juba mainisin,te vahepeal intensiivseid jookse nt.,nii: 1,5 KM soojaks, siis 400m kiirelt( 2 minutit) peale seda 200m aeglaselt(1minut) taastumiseks ja uuesti kiirelt,niimoodi jookses 8x. Lõpuks te jälle 1,5KM lõdvestuseks. Kokku peaks tulema 6 kuni 7 km.

Vägagi olulised on venitused, iga kord peale jooksu ja ei te ka paha kui venitad ka puhkepäevadel.

Jooma peaksid ka päeval palju, vett mõtlen. Viimane joomis kord võiks olla 1h enne jooksu muidu võib hakata põie peale,minul on see häda:(. Jooksule minnes oleks hea kui võtaksid joogi kaasa, kui mina plaanin jooksu üle 12 km siis segan vee hulka Go Electrolyte joogipulbrit,mis sisaldab elektrolüüte, magneesiumi( krampide vastu). Jook on suht magus.

Nagu ma juba ennem ka mainisin pikemad jooksud aeglasema tempoga, mina teen 6.15 kuni 6.30 minta kilomeetrile. Kiiremad aga 5.08 kuni 5.20 minta kilomeetrile.

Edu treeningutele

Suur tänu veelkord põhjaliku vastuse eest. Võtan kõikke kindlasti arvesse. Ma muidugi olen alles algaja ja eks kõik võtab aega.. Tavaliselt ikka jõuan “veremaitse suus” hetkeni.. :-D Aga alla ei anna ikkagi! Aitähh!

in reply to: Küsimus jooksmise kohta #271396
    panterra
    Member

Suur aitähh vastuste ja nõuannete eest! :-)

K.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)