Skip to main content

Ott Kiivikas

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 15,601 through 15,615 (of 15,774 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Toitumisõpikut.. #30660
    Ott Kiivikas
    Member

Mõned nädalad tagasi Prismas toitu otsides jäi mulle silma üks toitumist puudutav raamat, nüüdseks olen selle läbi lugenud ja soovitan ka teistele “Toit Tervise Varaait”.

in reply to: C-vitamiin ja kreatiin #30770
    Ott Kiivikas
    Member

C- vitamiini ja ka teisi vitamiine ja mineraalaineid oleks soovitav kindlasti kasutada kui on tegemist suurenenud füüsilise koormusega.

in reply to: Otile ja Marekile #30744
    Ott Kiivikas
    Member

Valu sunnib organismi ümber kohanema uute raskustega, (lihaste suurem valulikus näitab seda, et oleme lõhkunud trenniga palju lihaskiude, mida organism hakkab taastumise aeg uuesti üles ehitama.) Järeldus; kui trennijärgsel päeval ei ole üldse tunda, et eelmisel päeval treeniti, siis järelikult organism ei pea ümber kohanema ja, et saime liiga vähe koormust.

in reply to: Otile ja Marekile #30739
    Ott Kiivikas
    Member

Minul lähevad üldjuhul trennid hästi kui ma keskendun sooritustele ja üritan võimalikult vähe keskenduda lobisemisele, samuti ei tee paha mõni positiivne uudis enne treeningut. Järgmisel päeval annab korralikust treeningust tunda lihaste valulikus. Tavainimesed keskenduvad liigselt treeningule, kasvuks on olulisem toitumine, kui nüüd ka natuke koormust anda küll need lihased kasvavad.

in reply to: korduste arv? #30736
    Ott Kiivikas
    Member

Ära keskendu liigselt treeningule, see kas me teeme 5,6,8, või 10 kordust ei mõjuta lihasmassi kasvu nii oluliselt kui see, et toitumine oleks paigas, st. sööd natuke rohkem kui organism kulutab.

in reply to: kreatiin ja kõrge vererõhk #30728
    Ott Kiivikas
    Member

Kõrge vererõhu põhjustajad peituvad üldjuhul toidusedelis (liigne soola tarbimine, liigne kohvi joomine.) Mina olen suutnud vererõhku alandada toitumisharjumuste muutmisega. Kreatiini tarbimine ei ole mõjutanud vererõhku.

in reply to: Koormustest #30677
    Ott Kiivikas
    Member

Parema tulemuse saamiseks oleks soovitav tulla peale puhkust. Koormustest sisaldab järgnevaid mõõtmisi; pikkus, kaal, rasvaprotsent, vererõhk, kolesterool ja hapnikutarbimise testi. Samuti põhitõdesid toitumisest ja lahti seletamist millisel pulsivahemikul ja millist treeningut just Teie tegema peaksite, et jõuda enesele püstitatud eesmärgini kõige väiksema vaevaga. Põhiline probleem ongi selles, et inimesed keskenduvad liigselt treenimisele unustades ära kaks tähtsat komponenti toitumine ja puhkus. Tekkib tagasiside treeningutest, alati ei pruugi näha muutust visuaalselt, see võib toimuda organismi sisemuses.

in reply to: Biceps,triceps! #30649
    Ott Kiivikas
    Member

Eelisarendamine st. nõrgemate lihasrühmade järele aitamine ( lihasrühmad sooritatakse alati kava esimestel päevadel peale puhkepäeva, soovitatavalt esimesena see lihasrühm mida soovime kõige rohkem järele aidata.) Mõte on selles, et peale puhkepäeva, treeningu ja nädala alguses on alati rohkem energiat ja kui treeningu lõpus. See ei tähenda seda, et peaks tegema rohkem seeriaid, kuna ületreeningu oht on suur, eriti käte puhul(väike lihasrühm, tehakse liiga palju seeriaid). Mina alustan tavaliselt kas istudes hantlitega küünarvarte kõverdused või kangiga üle scottpingi.3×5-8, teisena ühe käega konsentreeritult ettekallutault toetades käe põlvele 3×6-10, viimasena 2-3x haamerhoiak seistes hantlitega küünarvarte kõverdused. Varasematel aastatel tegin ühte lihasrühma 1xnädalas, see hooaeg proovin 6päevaste vahedega, tihedamalt ei ole mõtet, ei taastu ja kasvamiseks jääb vähe aega.

in reply to: IFBB Pro’d #30662
    Ott Kiivikas
    Member

IFBB Pro´del ei ole dopingukontroll sarnane amatöörsportlastega( dopinguainete nimekiri on tunduvalt lühem st. kontrollitakse vaid et ei oleks kasutatud diureetikud- vee välja viiaid kehast.) Mida kallim keemia seda väiksem tõenäosus on ka kontrollis vahele jääda.

in reply to: Biceps,triceps! #30641
    Ott Kiivikas
    Member

Ma ei ole ka kunagi suurte biitsepsitega hiilanud, nii et mingit salaretsepti ei oska ma välja käija. Pigem on küsimus geneetikas ja nagu Mart ütles tuleb nõrku külgi eelisarendada,( seda muidugi juhul kui me oleme saavutanud juba mingi taseme). Biitseps on kuulunud juba aastaid minu kavades eelisarendatavaks ja tasapisi on läinud ka paremaks. Põhiprobleem on geneetiliselt lühike lihas, parema tulemuse olen saanud kui kasutan konsentreeritud harjutusi eristamaks biitsepsit deltalihase esiosast. Kalmusel seevastu ei paista olema probleeme käte arendamisel, samas ka temal omad probleemsed kehaosad, mis alluvad raskemini treeningule.

in reply to: Eiselt #30586
    Ott Kiivikas
    Member

Ma arvan, et sellele küsimusele oskab kõige paremini vastata Marek, tema on Eiselti reklaaminägu.

in reply to: 25. august 2002 #30579
    Ott Kiivikas
    Member

Natuke kannatust lähiajal paneme üles võistlusjuhendi.

in reply to: Kui vanalt alustada trenni #30572
    Ott Kiivikas
    Member

Ise alustasin ka 16 aastaselt jõutreeningutega ja arvan, et see on igati sobilik vanus, kuna on ka loomulik kasvuiga ja lihasmassi arendamine peaks kulgema erilise vaevata. Lihaste laienemise kohta võib Kalmus rääkida, tal on ka pikad käed ja kasv.

in reply to: Tartus treener? #30483
    Ott Kiivikas
    Member

Tänan küsimast, ei ole viga. Hakkasin kasvama, vara on mõõta, augusti lõpuks peaks olema piisavalt suur. Kuidas endal?

in reply to: Tartus treener? #30465
    Ott Kiivikas
    Member

Treenerite erinevast tasemest, kes koolituse on läbinud annab ülevaate atestatsioonil omandatud kategooria aste. Kõige madalam on 1 aste ja kõige kõrgem on 6 ( doktorant). Praegu on kõrgemad astmed kaks 4.( Tarmo Tiits, Gert Koovit). Minul on 3 aste, kõrgeim mida on võimalik saada ilma ülikooli läbimata. Igalt koolituselt olen saanud midagi uut, soovitan ka Kalmusel järgmine kord osaleda, koos koolitusega toimub ka kulturismiliidu juhatuse koosolek, kus saabki arutada neid probleeme, millega end siin foorumis välja elatakse. Tulevikus näeksin hea meelega koosolekutel sama aktiivset osavõttu kui siin foorumis.

Viewing 15 posts - 15,601 through 15,615 (of 15,774 total)