Ott Kiivikas
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Ott Kiivikas
MemberKava oleks mõistlik vahetada kui üks treeningtsükkel saab läbi või kui tunned, et kava on ennast ammendanud. Võistlejal kulturistil on lihtne võisteldes kaks korda aastas, kasutan kahte erinevat kava üldettevalmistaval perioodil. Ploki tõmbed vastu kõhtu võid asendada ükskõik milliste kangi või hantlitõmmetega vastu kõhtu ettekallutatult, sihtpiirkond jääb samaks.
Ott Kiivikas
MemberIse kasutan tõstevööd põhiliselt kahel päeval nädalas, siis kui treenin jalgu ja selga ( kõik kükid, seljale jõutõmme, kõik ettekallutatud asendis harjutused , trapetsile õlakehitused jne.) On olemas Planet Spordis mingi vöö, sõltub kui suur inimene oled, varsti peaks tulema ka lisa vöödele, siis anname ka Amazonis märku.
Ott Kiivikas
MemberVadak, muna, kaseinaat – need ja eriti kaks esimesena mainitud on inimese organismile paremini omastatavad valgud, nende mitte tarbimine pärsib lihtsalt tulemust ( alustuseks piisab Whey Lemon Superist).
Ott Kiivikas
MemberVõistlusvormis talje ümbermõõt 77cm. Nädalavahetusel mõõtsin ka kaliibriga rasvaprotsenti esmakordselt elus, kui see tavaline rasvaprotsendimõõtja näitas 18,2 %, siis kaliibriga tuli 4,5% keskmine , see on hooaja väliselt mõõdetud.
Ott Kiivikas
MemberÜritan lühidalt vastat su küsimustele. 1) Valku on mõttekas ka öösel tarbida, olen seda teinud viimased 5 aastat ja senini olen ainult positiivset tagasisidet saanud. Tavaliselt söön õhtul enne magamaminekut midagi valgurikast, kodujuust, munavalged ja öösel teen veel ühe valgusheigi ( Lemon, No 1 segatult, juurde puhast glutaminepeptide).
2) Mitu korda nädalas sa ühte ja sama lihasrühma treenid sõltub sellest kuidas suudad lihased ära väsitada, kahte tugevat treeningut ühele ja samale lihasrühmale üldjuhul ei tehta, ikka on nii, et üks tugevtrenn, teine kergemate raskustega näiteks pikemad seeriad.
3)Piisab ka ühest korrast peale trenni, koos süsivesikute ja valguga. Kui tahad kaheks jagatuna, siis tee üks selline shake 1 – 1,5 tundi enne trenni.
4) Mõte on alati, küsimus seisneb kogustes kui palju saad kätte tavatoidust? Puudujääk oleks mõttekas asendada toidulisaga.
Ott Kiivikas
MemberKaks vahet ongi selles, kas võtta kaalus juurde või saada lihaseid juurde, sellise üliõpilase juurdevõtt nagu sa kirjeldasid, oli üldjuhul tõenäoliselt ebakvaliteetse massi lisamine, see pilt mis väljas on ilmestab seda ilusasti. Ma olen ka toidulisasid tarbides suurendanud 10 aastaga kehakaalu 40 kg, sellest 28 kg on olnud lihased, mis on küllaltki suur protsent ja aastate peale ära jagades tuleb 2,5 – 2,8 kg aastas.
Ott Kiivikas
MemberOlen seda siiani teinud ikka 1 -1,5 tundi enne trenni ja mingist negatiivsest mõjust ei ole küll märkigi olnud. Üldjuhul on paljud asjad teoorias teistmoodi kui praktikas. Samuti on aspartaami kogus toiduainetes paarkümmend korda väiksem, sellest kunas algab nende kahjustav mõju. Aspartaami on ka enamuses dieetjogurtites ja neid süües, ei ole ka siiani mingit negatiivset mõju avaldunud. Inimesed võiksid üldse vähem tarbida alkoholi ja suitsetada kui lugeda milligramme, mis võivad nende tervidele kahju avaldada.
Ott Kiivikas
MemberAlustuseks piisab täiesti Lemonit, kellele olen soovitanud ja kes on hakanud kasutama, näevad üldjuhul lkähku treeningutes edasiminekut. Järgmisena võiks käsile võtta No 1, loomulikult kui esineb liigeseprobleeme, siis võid ja peakski alustama No 1- ga.
Ott Kiivikas
MemberValk ja proteiin ( Ingliskeelne termin) on üks ja sama, nii et kui kasutad otsingut, siis pane eestiukeelne sõna valk ja leiad infot nii et küllalt saab. Igas teemas praktiliselt mida mina vastan kõlab läbi sõna valk.
Ott Kiivikas
MemberÜtlen ausalt, et ei mõõtnud kuna teadupärast on just vahetult enne võistlusi mõõdud kõige väiksemad kuna vedeliku on piiratud. Oluline on visuaalne pilt ja see vahetult enne mõõtmine võib lihtsalt stressi tekitada, kuid ma arvan et käsi võis olla 44 – 45 cm külmalt, vähemalt nii ta on olnud varasematel aastatel ega praegu ümbermõõt suurenenud ei ole, ainult kuju muutub taspisi aasta – aastalt paremaks. Rinda ei ole ka pikka aega mõõtnud, mõõtsin tihti kui alustasin treeninguid, nüüd kui ei aja hirmsat massi, vaid kvaliteeti taga siis pole olnud mõtet mõõta, rind on olnud sissehingatult 132cm, kuid kaal oli ka 100 tuuris, praegu 90 – 92kg.
Ott Kiivikas
MemberValk on see, mida pead iga päev saama kindla koguse väljastpoolt ( st. toiduga), organism seda ise teha ei saa, sellepärast on sul kaks valikut kas hakata tavatoidus kiiremas korras tegema ümberkorraldusi, st. iga toidukord hakkaks sisaldama kindla koguse valku või võtad kasutusele toidulisad, et kompenseerida tavatoidust puudujääki. Alustuseks sobib nii Whey Lemon Super kui Protein No1.
Ott Kiivikas
MemberRambo nime taha on tulnud jälle mingi kibestunud kulturist, mina vastan täpselt nii nagu vajalikuks pean ja igasusgused vihjed võid sa eneseteada jätta.
TO : Ardo – Whey Lemonile lisa lihtsüsivesikuid peale trenni enne trenni lisa juhul kui eesmärk on kehakaalu lisada. Lihtsüsivesikuid on müügil süsivesikute all, poes. Lihtsam variant on mahl.
Ott Kiivikas
MemberPiisab sellest kui võita Eestis 5 aastat järjest, et aru saada millise firma tooteid süüa, võite edasi süüa mida tahate, tulge ja näidake tulemusi. Isegi Marek Kalmus sai lõpuks aru selleks, et tugevas konkurentsis võistelda on vaja süüa õigeid tooteid ( Tai Kane).
Ott Kiivikas
MemberKõik sõltub lisavalguvajadusest ja sellest, mitu korda sa tavatoitu sööd. Kui sööd 3x päevas oleks soovitav teha kaks shake ööpäevas, üks võiks olla 1- 1,5 tundi enne trenni, teine vahetult peale trenni, võid lisada juurde süsivesikuid, mahl, puuviljad jne.
Ott Kiivikas
MemberVööde, sidemete jne. varustuse mõte on ennetada vigastusi, mitte hakata kasutama siis kui juba trauma käes. See on nagu hamabarsti juures käimine, mõte on valu ennetada, mitte minna siis kui juba häda käes.
-
AutorPostitused