Ott Kiivikas
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Ott Kiivikas
MemberIgasuguste häälte tegemine treeningu käigus sõltub üldjuhul meeleolust ja kasutatavate raskuste suurusest. Neid ei tee ma selleks, et enesele tähelepanu tõmmata, vaid pigem nagu Marek mainis rahulou väljendamiseks ja need tulevad automaatselt, seda pole vaja kuskilt õppida ja üritada järele teha, see kas on inmese sees või ei ole. See on pingest vabanemine.
Ott Kiivikas
MemberAlustama peaks üldfüüsilise kava järgi ehk ühe trenniga treenid terve keha läbi. esimese nädala töötad sisse, teisel võtad kasutusele lahtijagatud süsteemi.
Ott Kiivikas
MemberMagus kohupiim ja jogurt jätke päevaseks või hommikuseks ajaks, õhtul ei ole mõtet lihtsüsivesikuid sisse kühveldada isegi väikeses koguses. Mina soovitaksin pigem kas lahjat kohupiima või kodujuustu rasvata.
Ott Kiivikas
MemberMina soovitaksin pigem valku ( kreatiiniga võiksid oodata, esimeste aastate jooksul kasvad sa ka ilma kreatiinita, kuid ilma valguta kasvu ei toimu), ma saan aru et sa sööd 5 – 6 korda päevas ja iga toidukord sisaldab valku?
Ott Kiivikas
MemberPole probleem kui alakeha on paremini arenenud ja sa ei kavatse hakata võistlejaks kulturistiks. Kõhtu ei treeni ma hooajaväliselt mitte rohkem kui kaks korda nädalas. Enne võistlusi 3x , rohkem pole pidanud vajalikuks, kuna kõhulihased vajavad samuti taastumiseks aega. Ma saan aru, et sul on kolm ülakeha ja kaks alakeha päeva nädalas kui treenid 5x nädalas. Piisaks täiesti kahest ülakeha päevast, kolme korra effekt on see, et ei jää piisavalt aega taastumiseks.
Ott Kiivikas
MemberMida täpsemalt silmas pead? Oskaks öelda kui teaks firma ja toote nime.
Ott Kiivikas
MemberEga jah üksikutest harjutustest pole niipalju abi kui suudad seda teha kindla programmi järgi. Selleks on kõige parem moodus nagu Hr. Rusikas mainis pöörduda jõusaali treeneri poole ja kindlasti on Indrek Otsus üks pädevamaid mehi nõustama.
Ott Kiivikas
MemberNagu mainiti ei teeks paha kui võtad mingi kergema eine kooli kaasa ( minul on päeval kõik toidukorrad kaasa segatud ja sõltumata sellest kus ma olen on alati vajalik toit käepärast.) Hästi sobib selleks lahja kohupiim, võid segada seda kas mõne puuviljaga või süüa lihtsalt juurde mõni puuvili.
detsember 31, 2003 at 7:17 e.l. in reply to: Milleks on mõeldud kreatiinid ja muud taastajad??? #35247Ott Kiivikas
MemberPidev kreatiini tarbimine väikestes kogustes 2 – 5 gr. päevas aitab tõsta ja hoida töövõimet, kiirendada taastumist, st. ka puhkepäevadel võib selle paar grammi süüa, tõenäosus on see et olete järgmisteks trennideks paremini taastunud ja suudate parandada oma tulemusi. Väikeste koguste puhul ei ole ohtu liigsele kehakaalu tõusule.
Ott Kiivikas
MemberOled teinud hea valiku, mina soovitaksin tarbida nii, et nii enne trenni tunnike kui vahetult peale trenni GP Whey Drink ( kui ei taha teha laadimist kreatiiniga, siis eraldi kreatiini ei peaks juurde lisama, kuid kui sul on olemas, siis pane triiki teelusikatäis peale trenni, täiesti piisab, sest GP Whey dringist tuleb ka lisa kreatiini.) juurde võid lisada Gain Fasti 1 – 2 kopatäit ( sama mõõtlusikaga millega tõstad Whey Drinki), seda selleks, et tõsta süsivesikute osa toidulisas. Enne magama minekut tarbiksin nende toodete asemel näiteks Whey Lemon Superit ( õhtune valgusheik ei peaks sisaldama enam lihtsüsivesikuid).
detsember 30, 2003 at 7:01 e.l. in reply to: Milleks on mõeldud kreatiinid ja muud taastajad??? #35245Ott Kiivikas
MemberNagu nimi juba ütleb siis enamus toidulisade turul olevaid tooteid on mõeldud eelkõige taastumise parandamiseks. Sõltuvalt ala suunitlusest ja treeningu spetsiifikast kasutatakse erinevaid tooteid, kuid kõigi nende eesmärk on üks – taastada keha nii, et ka homme jaksaks trenni teha. Kui on tegemist jõ-
utreeniguga, siis aitavad sellised komponendid nagu kreatiin ja glutamiin kasvatada ka lihaseid. Kreatiini kasutamisel võib kehakaal tõusta 1 – 15kg. kuid on ka inimesi kes ei tunne kreatiini mõju üldse ( tänu looduslikule kõrgele kreatiinitasemele kehas). Minul on kõige rohkem tulnud jurde just esimese kreatiini kuuriga 10kg, peale dieeti jäi alles 5 kg. lihaseid poole aastaga, see on kaüks parimaid progress olnud minu treeningstaazi juures.
Ott Kiivikas
MemberEga ma läbi nende aastate 7 viimast, ei olegi palju muud peale Tai Kane kreatiini kasutanud, algul proovisin ka mingit teist Soome kreatiini ja mõjus väga hästi. Kui oled leidnud enesejaoks sobiva toote, mis toimib siis ei ole mõtet hakata otsima mõne teise firma analoogset toodet, lootes et see annab oluliselt paremaid tulemusi. Viimase aasta olen loobunud lihtsalt kreatiini laadimisest ja kasutan regulaarselt 5 – 10 gr. päevas toidulisana, segatuna taastusjoogi sisse. Evolutioni kreatiini pole proovinud, kuid tõenäoliselt kui prooviks siis juba kreatiinpüruvaati ( kreatiin koos rasvapõletajaga). See on küll oluliselt kallim, kuid tõenäoliselt ka effektiivsem.
Ott Kiivikas
MemberMa ei arva nii, et sõltub vanusest kui nüüd rääkida päris vanadest inimestest, siis loomulikult vananedes ka ainevahetus aeglusutb ja inimene liigub ehk kulutab ka energiat vähem, järelikult ta ei vaja ka energiat samal määral kui noor inimene kes on füüsiliselt aktiivsem. Aga vanuse vahes 15 või 27 ei näe ma küll vähemalt süsivesikute hulgas mingit erinevust, kõik sõltub kulutusest ja lõppeesmärgist, vastavalt sellele kas vähendada või suurendada süsivesikute hulka.
Ott Kiivikas
MemberNo see on jah juba klassikaline kava kus on jaotatud suruvad ja tõmbavad lihased eraldi, ainuke küsimus tekkis ka puhkepäevade suhtes vist on need Kolmapäev, laupäev ja Pühapäev, soovitan teha ka aeroobset tegevust juurde lisaks kangitrennile. Edu
Ott Kiivikas
MemberLihasvalu on treeninguga kaasnev normaalne nähe, st. et olete viinud oma keha uuele tasemele läbi pingutuse, järgmise lihasvalu saate siis kui suudate eelmist ületada. On olemas ka piir mida on raske lahti seletada, kuid see on juhul kui lihased jäävad hästi valusks, on tegemist ületreeninguga – effekt on negatiivne ehk arengut ei järgne, kuid kerge lihasvalu on positiivne – ehk arendav.
-
AutorPostitused