opensoul
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
opensoul
MemberVana teema küll, aga ma lihtsalt ei saa kommenteerimisele vastu panna…See “Fat Family” artikkel on ikka täiesti masendav, ma ütleks. Ja see ei ole kindlasti kaugeltki ainus selline perekond. Ütlevad, et soovivad midagi muuta ja siis tulevad sellised laused nagu “It’s not our fault we can’t work” ja “…bacon butties for lunch and microwave pies with mashed potato or chips for dinner”. Ja kuidas juuksurikooli kõrvalt ei ole aega end liigutada? 24/7 käiakse seal koolis? Keegi peaks aitama neid inimesi, (kuigi nad ei näi eriti abi tahtvat). Ülakaalulisus ja geenides? Ma ei ole küll ekspert, aga kui ma oleks 7 päeva nädalas peekonit ja kartulit näost sisse ajav inimene, siis ma küll geenidest ei julgeks rääkida…Kurb-kurb.
Suhkru kohta aga selline küsimus: kodus olles ei tarbi ma mittekunagi suhkrut. Suhkrut sisaldavatest toodetest söön aga siiski tumedat shokolaadi ja vahel harva luban jäätist). Teie, kes samuti suhkruvastased, kuidas käitute nt peolauas või muudel tähtsatel puhkudel või külaskäikudel? Kas väldite 100% suhkrut, ja kas on’s see tänapäeval üldse võimalik? (ma räägin siin sahharoosist, mida erinevatele toitudele ja toodetele lisatakse, mitte naturaalselt toiduainetes leiduvast suhkrust).
opensoul
MemberÄäh, ega ma siis pahapärast, navigaator. Ise küsisin ju nõu, arusaamu on tõesti erinevaid, tuleb enda jaoks lihtsalt sobivaim leida. Minu arvates enamus “toitumisspetsialiste” soovitab endiselt seda 60% süsikatest teooriat, nii et su vastus ei olnud üldse “vale”. Mina ka ei tea, mis õige on, eks peab enda peal katse-eksituse meetodil järeldustele jõudma..
opensoul
MemberHmm…”kiirusjõualadega” tegelejast olen ma tõesti kaugel…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>opensoul
MemberRotter, sinu vastustest on alati mulje jäänud, et pooldad vähe teistpidi protsentuaalsust, loeksin huviga sinu nägemust, mida peaksin muutma oma toidulauas. (Üks sinu soovitustest on süüa pigem rasvu hommikul ja süsikaid õhtul – kuna ma koguaeg ei taha päris samamoodi süüa, siis vahetan toidukordi – mõnikord hommikuks näiteks suitsulõhet Wasadega või siis omletti, teinekord aga puhtalt süsikaid – oleneb mu ülejäänud päevakavast. Kuidas on aga su suhtumine protsentidesse? (ütlen “sina”, kui tohib).
opensoul
MemberSüsivesikutega on mul see jama, et 60% on ikka väga raske kokku saada.. Ma ei tunne nende järele nii suurt vajadust, palju kergem on olla kui söön liha/kala/kana pigem köögiviljadega kui pasta-riisi-kartuliga, jälgin glükeemilist indeksit ja ei söö rafineeritud teraviljatooteid. Tunnen, et see sobib mulle. Aga äkki eksin. Tänapäeval ei ole kerge leida täisväärtuslikke süsivesikuid, varem koguaeg pastat ja riisi süües oli pidevalt kõhus raske tunne, samuti ei käinud kõht läbi.
Kas on äkki ka teistsuguseid arvamusi, või tõesti see 60% energiast süsivesikutest on see kõige optimaalsem?..
opensoul
MemberVastan ise-endale..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See nädal olin taas trennilainel, andsin ka 1 päev puhkust. Ja nüüd tuleb 2 päeva puhkust. Eile sai üle pika aja tehtud ka kaks trenni, lõuna ajal BodyPump ja 25 min stepperit. Ning õhtul BodyCombat. Esimest korda käisin Combatis ja jubedalt meeldis. Hea asendus niisama stepperil rassimisele. Kuidas suhtute Combatisse (rasvapõletuseesmärgil?).
Eilne kaloraaz tuli umbkaudu selline
1451.4kcal
Valgud 99g ca 27%
Rasvad 62.2g ca 39%
Süsikad 120.9 g ca 34%
Hommik 10.30: kaerahelbed, nisuidud, nisukliid, kuivatatud ploome, piima, kohv 0.1% piimaga.
12.00 Royal Gala õun.
(Trenn part 1 – Pump)
Lõuna 15.00:
roheline salat, tomat, sibul, petersell, 60g 8%ilist Mozzarellat, 180 kalkunifileesinki, pähkleid (paar mandlit, paar india, kreeka ja sarapuupähklit), spl oliivi-pähkli õli.
Kohv piimaga, 2 ruutu 70% shoksi.
(Trenn part 2 – Combat)
Õhtu 21.30: (hilja on see söömine ehk, aga magama lähen kõige varem 01.00st, pigem 02.00st)
punane quinoa, näpuotsaga parmesani ja noaotsaga punast pestot, 2 keedumuna.
100g naturaalset õunapüreed, spl nisuidusid, spl kookoshelbeid, kaneeli.
Hmm….Rasva on hirmus palju. Grammides vast mitte, aga protsentuaalselt kõige rohkem… Valgukogus tundub olevat vist OK, süsikatega on aga nagu alati see lugu, et mul ei anna neid kuskilt väga-väga palju saada päeva peale. Eile sõin isegi kahel toidukorral tummiseid süsikaid (kaer ja quinoa). Oskate mind äkki nõustada nende protsentide osas? Kindlasti ütlete, et suurenda kaloraazi. Aga mille arvelt? Süsikate? Iga päev ma täisterapastat ja quinoad ei soovi, värske kraam + liha kala läheb rohkem peale. Aga köögiviljadest ei tule arvestaval määral süsikaid. Veidi aitaks see, kui päeva peale mõned Wasa Fibred juurde sööksin. Ühes viilus on 5 g süsikaid ja 30 kcal. Hommikul söödud kaerale annab seda vabalt juurde süüa, samuti ka lõunasele salatile..(Samas, kas on õige juurde pushida, kui kõht on juba pärast kaera täis?) Kui keegi viitsiks veidi nõu anda sv-r-v suhte kohta, laske aga tulla:) Tänud.
opensoul
MemberMa ei ole küll miski teadlane, aga kas ainult mulle tundub, et 12% on tõesti tiba vähe süsikaid ühe päeva kohta? See tähendab ju automaatselt seda, et ülejäänu moodustavad rasvad ja valgud (ja keegi ei räägi sellest, mis sorti rasva neile hiirtele anti), teada-tuntud on aga see, et liigne rasvade (eriti loomse ja piimarasva) söömine tekitab halva kolesteroolinäidu suurenemist ja see omakorda soodustab arterite lupjumist ja ummistusi ning südame-veresoonkonna haigusi. See artikkel on ainult loogiline, vähemalt mulle….Ma ei ole ka üldse selle pooldaja, et saame aga 60% energiast süsikatest ja hoiame rasvad madalal, aga süsikad on siiski üks organismi energia-allikaist ja ainus kiuainete allikas. 12% tundub tõesti veidi äärmuslik, tavainimesele st. (eriti neile, kes ei oska teha vahet heade ja halbade rasvade vahel..) Võib-olla olen millestki valesti aru saanud…?
opensoul
MemberMa võtsin süsika vaese toitumiskavaga 3 nädalaga 4 kilo alla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Valgud teevad imet!Briki, kui vaene oli su süsikavaene kava? Palju gramme päevas? Ma ise tavaliselt üritan ikka üle 100g süsikaid saada, alla selle ei tahaks eriti jääda… Ja kas “ärajäetud” süsikad asendasid pigem rasvade ja/või valkudega? Aitäh, kui viitsid vastata, või siis kui mõni teine teadjam räägiks süsikate minimaalse aga siiski tervisliku koguse kohta. (Süsikad tulevad ainult väärtuslikest allikatest).
opensoul
MemberArstil käisin maikuus (perearsti saatekirjaga läksin veeniarsti juurde). Tehti flebograafia (veenide ultraheliuuring), öeldi, et midagi väga hullu pole, aga et sügisel võiks siiski teha skleoteraapia. BodyPumpi kui mõjutava faktorina ma siis ei maininud, ja ma eriti ei usu, et ta oleks selle kohta midagi öelda osanud. Põhjuseks arvasime mõlemad olevat seisva töö. (9-10h päevas püstijalu ühe koha peal). Töölt olen nüüdseks õnneks ära tulnud, aga loodan lihtsalt, et Pump ei soodusta laiendite levimist ja hullemaks muutumist. Septembris-oktoobris peaksin uuesti arstile minema (ise eriti oma veene süstida ei tahaks lasta, kardan, et kui üks veen nö kutuks teha, siis teised saavad selle võrra rohkem koormust ja laiendeid võib juurde tulla. Aga no eks arst tea paremini…). BodyPumpiga jätkan siiski, kuna see on mu lemmiktrenn….Küsin treeneri käest ka nõu, vaatan, mis ta arvab sellest. (Olen trennis teiste jalgu piilunud, ei ole neil miskeid laiendeid…..pigem vast asi siiski geenides ja seisvas töös, imelik on ainult see, et mul need ainult ühel jalal….).
opensoul
MemberAitäh kõigile vastanuile (mia olen, st. teema-algataja). Tegin endale ka lõpuks konto ära, sest pärast küsimuse postitamist ja esimese vastuse saamist tahtsin kohe vastata, aga külastajatel ju teadupärast seda võimalust ei ole
Siin ma siis nüüd olen. Vahepeal sai veidi ringi rännatud ja trenn seega tagaplaanil. Panen nii igaks juhuks oma eelmiste päevade menüü:Esmaspäev (suht metsas päev, olin pühapäeva õhtul just trippimast tulnud, kus söödud-joodud sai valesid asju valedeskogustes ja valedel aegadel, ning esmaspäeval oli raske tavarütmi leida):
12.00 340g konservananassi omas mahlas. 2 viilu bio (suhkru ja muude aineteta) kolmevilja täisteraleiba, peale kanafileesinki ja tomatit. (kui söön kõrgema GI’ga süsikaid, siis rasvu tavaliselt juurde ei söö). Kohv 0%-piimaga.
16.00 Suvikõrvitsaomlett. 2.5’st munast, sees kõvasti zucchinit (seda võib ka nimetada zucchiniks veidikese munaga:)), natuke musti oliive ja riivitud emmentali juustu. Kõrvale 2 spl 15%ist hapukoort. Magusaks natuke vaniljejäätist. (mehe jagu on see jäätis enamasti, aga harvadel juhtudel läheb ka mulle kaubaks – jäätis on üks asi magusast, mis mulle väga meeldib.Koogid-tordid-saiakesed võiksid küll olemata olla minupärast:))).
Omletist oli kõht kauaks täis ja õhtul väga suurt isu ei olnud.
21.00 Kohupiima-õuna-kookose-kaneelimögin. 100g ringis 0% kohupiimapastat (külmikus oli ainult seda alles, muidu söön ikka rasvasemat, vahetan neid olenevalt toidukorrast), 100g õunapüreed (naturaalne, suhkruta), kookoshelbeid ja nisuidusid, kaneeli. Ja et veidi valku ka lisada, 2 viilu kanasinki (90g). + 1 ruut tumedat shoksi (70% kakaod). Suht eklektiline “söök”, aga asi seegi. Magama 02.00 ajal. Ei olnud üldse musterpäev, aga ka neid tuleb ette. Süsikarikas ja valku rasvu vast ei tulnud üldse mingit asjalikku numbrit kokku. Samas, kokku ei arvutanud, nii et….
Teisipäev:
11.00 kaerahelbed (toored), nisuidud, nisukliid, kuivatatud ploome, 0% piim, kohv sellesama piimaga.
13.30 4 rohelist oliivi.
14.30 2 virsikut
16:00 rohelist salatit paar lehte, 1 tomat, peterselli, rohelist ja mugulsibulat, 10 rohelist oliivi, spl külmpressi oliivi(60%)-rapsi(30%)-kreekapähkli(10%) õli, 125g 8%-list Mozzarellat, pool tl linaseemneid. 2 Wasa Fibre näkileiba 100g õuna-ploomipüreega.
Poest tulles 19.00 ajal, et külmossa ruumi saada, kaks lusikat vaniljejäätist karbipõhjast
(loll on see, kes vabandust ei leia eks…)21.00 spinat merluusifileega. Spinatisse sekka veitsa hapukoort ja merluusi praadisin päevalilleõliga (see saab varti otsa, siis tahaks kookoseõli osta….olen siin õlide teemades veidi ringi vaadanud, mis oleks teie arvates über-hea õli/rasvaine praadimiseks-kuumutamiseks?
Magusaks kurikuulus kohupiima-coco-nisuida-õunapüree-kaneeli-möks (kohupiima asendasin täna jogurtiga).
1435.59 kcal
Valgud 79.96 g 24%
Rasvad 48.26 g 30%
Süsivesikud 166 g 46 % (süsikapäev!)
Ma neid kokkulöödud kaloreid umbusaldan alati, arvan, et neid võib siiski pigem rohkem tulla tegelikult. Kui paki peal on toiteväärtus kirjas, arvutan alati sealt, see kõige kindlam. Kui ei siis neti kalorikalkulaatorid abiks,aga neis on tihti väga erinevad tulemused…. Igastahes, kõht pole absull tühi sellise menüü peale.Nii et muretseda vast ei tasuks, mõni päev lihtsaltrohkem rasva ja ka kaloreid teisel päeval jälle vähem? Eelmisel nädalal arvutatu põhjal oli rasvu ikka alati pigem sinna 60g kanti, ja juhtus ka selliseid päevi:
Kalorsus 1882.28
Valgud 107.12
Rasvad 80.95
Süsivesikud 188.19
Või mis te profid arvate? Mulle tundub küll, et igapäevaselt üle 2000 kcal süüa ma küll ei jaksaks (ja kaalulanguseks ei usu eriti et see kasuks tuleb….kui ei söö pastat-riisi-kartulit ja muid väga süsikarikkaid asju, siis peaks kaloreid kas rasva või proteiini arvelt suurendama…samas, lähevad mulle puuviljad igal ajal ja igas olekus ka peale, aga nendega ei tohiks ka jälle suhkru pärast üle pingutada. Nokk kinni saba lahti ma ütlen….). Vaatame järgmistel päevadel kuidas läheb. Kaaluga olen hetkel pigem sõber, täna näitas isegi 65.9.
Tore, kui keegi viitsib veel mõmiseda siin natuke muga kaasa, abiks ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aaa ja üks küsimus veel: kuidas tõlgite “wheat germ”’i eestikeelde? Nisuidud?…Mitte nisuivad..?…
cheers.
-
AutorPostitused