olavi32
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
olavi32
MemberOk jätame nende tarkade kulturistide üle arutamise. See oli üks rumal artikkel.
Mind huvitab see, kuidas kaks üli tarka ja äärmiselt laia silmaringiga inimest üritavad siin malest sporti teha ja see häirib mind. Bowling ja piljard ja male jne, need kõik on toredad ajaviited ja hobid ja mõned inimesed tegelevad nendega väga tõsiselt. Kuid iga mängu ei saa spordi alla panna. Need on mängud mida sa võid lihtsalt õlle kõrvale harrastada, läbed pubisse pillud noolt või mängid piljardit, aga kunagi sa ei pea sellist tegevust sportimiseks (mõni võibolla tõesti peab). Aga kui sama seltskon läheb ja mängib näiteks jalgpalli, siis ta läheb nagu trenni- nad teevad sporti. Äärmiselt naljakas on mõelda, kui kaks meest mängivad kaks tundi malet ja ise peavad oma tegevust hirmsaks sportimiseks. Isegi olümpiamoto on kiiremini, tugevamini, kaugemale!! See ütleb päris palju (kuigi isegi paljud olümpiaalad ei lähe minu arust spordi alla)
Ma saan aru, et paljud peavad malet spordiks, toovad siin igasugu väljavõteid ei tea kust ja siis on jõle tähtsad, et nad on jõudnud tõe jälile! Ma võin tuua täpselt vastupidise näite. Taanis ei peeta näiteks malet spordiks, seal ei näidata mitte kunagi malet spordi uudistes jne. Nad pööritasid seal silmi, kui kuulsid, et meie siin eestis peame seda spordiks ja räägime sellest spordiuudistes. Ma ei ütle et see nüüd tõestab, et mul on õigus. Aga mina malet spordiks siiski ei pea.
Pange siis oma lapsed kõik malerühmadesse ja neist kasvavad terved ja tugevad “sportlased”. Kuid ma siiski soovitan, et nad võiksid selle toreda hobi kõrvalt ka väheke sporti teha.
olavi32
MemberJa kuhu panna vormelisõitjad, autorallijad, ringrajasõitjad ja teiste motospordialadega tegelejad? Ja purilendurid ja langevarjurid ja purjetajad? Laskmine? Vibulaskmine? Korraldatakse vist isegi maailmameistrivõistlusi …Kui sport on midagi, mis kutsub ihus esile muudatusi, siis on nii liigsöömine, kontoritöö kui kraavikaevamine spordialad.
Autosport on tõesti kaheldava väärtusega.
Aga üldiselt on su kommentaar nii rumal, et ma ei tahaks seda eriti arvustadagi
olavi32
MemberOn mis on, aga malet küll spordi alla panna ei tohiks. Male on mõtte mäng, sinna alla paneks ma veel pokker, mälumäng, ristsõnadelahendamine jne.
Sporti on muidugi raske defineerida, aga minu meelest on sport midagi sellist, mis kutsub inimese organismis esile teatud muudatusi. Näiteks vastupidavus, kiirus, füüsiline jõud, kordinatsioon, kiirem taastumine, rahuolekus madalam puls, tugevnenud kopsud, süda, luud, ainevahetus jne. Neid asju on veel. Ma ei ütle need kõik omadused peaksid kajastuma ühel sportlasel, aga kindlasti on ta nende omaduste põhjal tavainimesest eristatav. Maletajat eristab tavainimesest aga üksnes see, et ta oskab malet paremini mängida. Võta korvpallurid, ratturid, judokad, suusatajad või kes iganes, kõik need inimesed erinevad tavainimesest mitte ainult selle põhjal, et nad oskavad oma ala neist paremini, vaid neil on kindlasti ka tugevamad lihased või vastupidavus, või kordinatsioon jne
-
AutorPostitused