naaber123
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
naaber123
MemberSa sööd päris normaalse kalorite hulga kui see number ei ole laest võetud, sellega peaks kaalu juurde korjama küll. Kui soovid midagi lisaks tarbida trenni aeg, siis see võiks olla Amino Rush (sisaldab BCAA, kratiin ja natuke malto) või siis BCAA Explode – aminohapped ja vitamiin B6. Need aitavad trenni aeg juba taastusprotsessi käivitada ja lihasväsimust ei tekki niipalju kui seda vee pealt tehes. Ise kasutan Rushi
Tere, kuna kehatüüp on selline siis söön jah 4500 päevas (arvutasin kaloriarvutiga siin kodulehel ). Öösel ennem magama minekut võtan 30g Caseini, linaseemne õli 3sl ja glutamiini. Segan siis lihtsalt BCAA veega ja joon trenni ajal ühtlaselt ? Või siis manustan trenni keskel mingi koguse korraga sisse ?
Tänud vastuse eest.
naaber123
MemberKas see pärast trenni on mingi vadaku sheik? Siis võiks küll rohkem süsikaid võtta. Ja ma pole veel kuulnud, et keegi 30 minuti pärast sama teeks. Kui sul kõht tühi on, söö tund pärast seda valgu värki mingi korralik söök sisse pigem.
Tere, on vadaku valk jah.Kas rohkem süsikaid peaks siis võtma trenni ajal koos veega ? praegult võtan sheike 2 korda peale trenni kuna olen massi kogumis perioodil. Võtan kohe peale trenni 1l vett, 40g valk ja 40g süsivesikud ning siis 1-2h peale seda söön.
Tänud vastuse eest.
naaber123
MemberMa olin alguses kuni 14 a. paks, siis võtsin järsku 30kg suvega alla, väga skinny olin, peaaegu nagu tollel bro-science pildil (“don’t eat ur carbs after 18.00”). Vaikselt hakkasin jõusaalis käima, siis juba 5x nädalas ja hiljem ülepäeviti, et kui jõuksipäev polnud, siis tegin kodus ja toitumist hindasin ka üle ilmselt ja valku ei tulnud piisavalt. Igatahes areng oli nullilähedane, sai lihtsalt rohkem toonusesse. Siis jõudis kohale, et peab sööma ka ikka, aga alguses muidugi ei jälginud niipalju toitumist, et õigeid asju saaks söödud, vaid lihtsalt, et saaks kaloraaž täis. Nüüd 20, 185cm ja hetkekaal 96,5kg, mais oli 82,7kg, trenni teen ülepäeviti, vahepeal muidugi kaks päeva järjest, kuna jõuks laupäeviti kinni, söön trenni+tööpäeval 5000kcal vähemalt, kuni 6000, muidu trennipäeval kuskil 4500 ja tavalisel päeval samapalju. Ma ei väida, et kõik mis selle ajaga on tulnud, on “lean muscle”
, aga soonetab küll siin-seal, sixpack endiselt alles ja lihased ikkagi eristuvad. Trenn kestab 1,5-2h, iga kord lisan korduse või siis kui jõuan 8 kordust nt teha, olenevalt harjutusest, siis teen võib-olla veel paar trenni sama raskusega ja alles siis lisan juurde, väikeste sammudega, kuid siiamaani see toimib väga hästi. Aga siiski, kõige olulisem on toitumine, ilma selleta ilmselt poleks nii kiiresti midagi juurde tulnud, lisanditest võtan valku, BCAA kapslites, kreatiin, liigestele glükosamiin. Kavatsen ka samamoodi edasi jätkata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Tere, Millest toitumiskava koosneb kui küsida tohib ?
naaber123
MemberValgukogus on hea. Vbl veidi palju, aga pigem rohkem, kui et vähem.
naaber123
MemberKas kilpnääre on korras?Tere, käin arsti juures ära siis saan teada.
naaber123
MemberKindel, et tuleb 4500kcal?Sinu trenn põletab ikka päris räigelt kaloreid, kui 2-3h ainult uhad. Mingi 1000kcal on reaalne. Kergelt töö juures kulutatu ka juurde, veidikene ülearvestust vbl ja ongi suhteliselt aeglane areng garanteeritud.
Palju on menüüs valku grammiliselt? 20-30% valgu energiaväärtusest läheb ainuüksi seedimise peale.
Ehk suure valgusisaldusega menüü, väga pikk ja intensiivne treening + töö, mis ei pruugi olla väga füüsiline, kuid ainüksi seismine kulutab rohkem kaloreid kui istumine. Ning lõpptulemuseks ongi see, et kulutab niivõrd palju kaloreid, et isegi 4500kcal juures ei tule eriti kaalu juurde.
Mina ise kaalun praegu 98kg ja kasvan 3500kcal juures. Aga minu trenn on 45min pikk ning veedan 90% päevast istudes arvuti taga. Ehk kui ma teeksin samamoodi trenni nagu sina, seisaksin enamiku päevast jalgadel siis oleksin samuti raskuses kaalu lisamisega.

Et siis kinnitad minu pointi? Kui ta suurtes kogustes saiakesi, karastusjooke ja muud jama sõi siis oligi kaloraaž laes ning lihas vohas kergelt öeldes. Alkohol ei pärsi lihaskasvu siiski nii oluliselt nagu arvatavakse. Suits samuti mitte.
Minu päevamenüü on ka osaliselt hot-dogid, pitsaa, jäätis jms. Ei ütleks, et vormile kehvasti mõjub.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Söögikordade arv ei mõjuta midagi. Söögi väline kuju / üldlevinud arvamused mingi toidu headuse/halbuse kohta samuti ei mõjuta eriti arengut. Vormi võib teha pitsade ja krõpsudega väga hästi. Kui valgupulbrist saab lisaks vajalikke valke siis ongi kõik piisav kehal olemas, et ilusti lihasmassi ehitada.
Toidust tuleb valku umbes 140-150g päevas ja + 80g valgupulbrit päevas. Tegin arvutused ja kaloreid tuleb kokku 4500 päevas. Aga proovin siis vähendada trenni pikkust ? (1,5h peale) ja kas iga harjutuse lõpus pingutan niikaua kuni jaksan või iga seeria ?
naaber123
MemberTeatud kõikumised on tõesti olemas erinevate inimeste vahel. Kuid üldiselt ei saa rääkida ulmelistest vahedest. Enamasti on suuremad erinevused seotud elustiiliga.Need kes on kõhnad on tavaliselt need, kes tunduvalt ülehindavad toidu koguseid mida nad söövad. Ehk on tihtipeale vägagi madala kaloraaži peal. Kui lisaks ollakse veel aktiivsed siis on energiakulu suur ning niigi väike toidukogus muutub veelgi vähem piisavaks. Ja tulemus ongi kõhna keha-ehitus.
Kui nüüd tehakse jõutrenni ka veel otsa siis see tähendab, et lihasmassi suuremaks kasvuks on vaja olemasolev toidukord arvatavasti vähemalt kahekordistada, kui mitte rohkem. Ning inimeste puhul, kes on 10+a näiteks ülehinnanud söödavat toidukogust… noh jah. Enamasti ei tule lihaskasvust midagi välja kuna ei sööda isegi ligilähedaselt vajalikke koguseid lihaskasvuks… pärast nutetakse, et Ektomorf jne jne. Loll jutt lihtsalt.
Kaalu kaotamiseks ei pea tõesti aktiivne olema. Peab lihtsalt vähem sööma. Jah mõne inimese ainevahetus on veidi võimsam ning keha põletab veidi rohkem kaloreid vabas olekus ja kergemate lihaste rakendamistega. Kuid tihtipeale on see toitumise ja muu elustiili kõrvalnäht. Pidevas ülekaloraažis olles põletab meie keha rõõmsalt palju energiat ning kui trennipoiss ka veel siis põleb veelgi enam lihaste jms näol.
Piisab veidi toiduga järgi anda, kui kaal hakkab kukkuma.
Kuid see on kõik suhteliselt ebaoluline jutt.
Iga inimese kalorivajadused on erinevad. See ju siililegi selge. Ektomorfid aga millegi pärast väidavad, et söövad palju aga juurde ei võta – mis on ülim lollus ja sama hästi võiks väita, et päike on roheline ja kuu roosa-lilla triibuline. Kui juurde ei võta siis lihtsalt ei sööda piisavalt. Nagu enne mainisin siis kõik need “ekto” vennad tavaliselt “arvavad” et söövad palju. Kui aga kokku loed siis on kogused kesised ning pärast tuleb välja, et tehakse trenni 6x nädalas ja lisaks veel mängitakse 2h jalgpalli päevas. Ei tea jah kuhu kogu see energia kaob.

Ma ise olen 21a 187 cm pikk ja 70 kg ja söön päevas umbes 4500 kcal(valgujoogid ja möllud sees) ja ma ei usu ,et see eriti vähe on, töö ei ole ka nii füüsiline. Juurde tuleb ikka väga raskelt.
naaber123
MemberMis teooria?Usun et see pigem, pigem vesi (mis küll siiski lihaste osa). Lihast kindlasti nii kiiresti ei kaota.
Aga mis puutub ektomorfi olekusse, siis ma vaidleks Archangelile vastu. – Ma ei pea sugugi aktiivne olema, et suurtes kogustes energiat kulutada või kiiresti kaalu kaotada.
Ja mis puutub teemaalgatajasse siis tee ikka jalgu vähemalt 20ste hantlitega kui tõesti suuremaid pole.
Mhm kuna olen ektomorf siis kaalu on tõesti väga raske tõsta. Tegin täna jalga 30 kg etteastumist ja tundub ,et see on päris hea harjutus.
naaber123
MemberEi ole võimalik, et sa teed seeriate vahel 30-60 sekki pausi ning ikka rügad 2-3h trenni teha. See on võimatu. Peaksid tegema järelikult iga trenn mingi 100 seeriat, mis on hullus ning pole vajalik.
Sellist asja, et vaja iga 2h tagant süüa ei eksisteeri. Loll jutt, muud ei midagi. Keha lihtsalt harjunud regulaarsete toitumistega ning kuna sa iga toidukord annad niivõrd vähe süüa, siis pole ka ime, et paari tunni pärast kõht juba tühi ning järgmist einet vaja.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Trenni poole pealt pole vaja ulmet teha:
Kui teed triitsa siis nende raskustega annab 2 harjutusega, igas 2-3 seeriat – triitsa juba väga kenasti läbi võtta. See võtab kõige rohkem 10 minutit. Tee istudes ühe käega kukla tagant surumist triitsale näiteks. Alusta vbl kahe käega ja siis vaata, kas saad kergeima hantliga ühele käele vaikselt kordusi tegema hakata.
Teine harjutus oleks näiteks ülimalt lihtne istumine kahe tooli vahel, kus triitsaga end tõstad.
Rinnale võid teha mitu harjutust. Pingil surumine, pingil lendamine + kätekõverdused erinevate kätelaiustega/lisaraskustega
Õlale saad samuti mitu harjutust teha. Seistes/istudes surumine. Lendamine taha, kõrvale, ette.
Jalgu saad väga edukalt Sissy Squattidega treenida. Ma just hiljuti viskasin 2cm koibadele juurde tehes praktiliselt keharaskusega sissy squatte.
Minu arust on sul piisav varustus olemas, et suhteliselt standard trenne teha. Pole vaja 3h rabeleda. 1,5h max ja seda ligi 2-3min puhkustega. Või siis täis intensiivsus ja alla 1h kõik ära teha.
Ära arva, et “rohkem=parem”… reaalselt on tihti nii “Vähem=parem”
Ma proovin siis vähem seeriaid teha ja aega 1,5 h peale saada. Kas viimane seeria peaks olema max või siis kõik teen niipalju kui jõuan ?
naaber123
MemberMa ka ei saa aru mida sa seal 2,5h teed. Suurenda intensiivsust. Samuti pole ma sugugi kindel et sa just 4x nädalas treenima peaks.Ja jalgu treenid 15-kg-ga, biitsa 20-ga????
Jalad võtab päris hästi läbi ka kükist üleshüpete tegemine. Paar-kolmkümmend seerias ja peaks läbi olema küll. Seljaharjutustest ei rääkinud sa midagi.
Jalgu ei treeni 15-kg-ga vaid 2x15kg ehk siis 30kg. Hüpped on hea mõte.
naaber123
Memberjalgu treenin kükkidega (2x15kg õlgadel)Hantlitega võid teha väljaasteid kui ruumi on.
Aga küki jaoks jäävad 15kg. küll lahjaks.
Kas sul kedagi kergemat kukile pole võtta?
Väljaastete jaoks on piisav raskus 30 kg ? Kahjuks pole kedagi kukile võtta.
naaber123
MemberEks ta hakkab ikka ajudele aga ainevahetus nii kiire ,et vaja vähemalt iga 2h tagant süüa.Trennid on pikad kuna proovin võtta maksimumi lihastest…iga seeria ja harjutuse vahe on umbes 30sek-1 min.
naaber123
MemberMis kellast mis kellani sa magad?See kella 13:30-ne sheik on hea ka?
naaber123
MemberTohoh, miks 8x toidukorda? Ajudele ei hakka?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Trennid ka jube pikad. On mingi eriline põhjus? 1.5h on üldjuhul selline max. mis enamikele sobib. Üle selle kipuvad inimesed liialt kõrvaliste asjadega tegelema ning seetõttu on trenn pikk. Ise teen ca. 30-45min-ga oma trennid ära. Ei ole midagi arengus kehvasti olnud.
Sellist asja nagu ektomorf otseselt ei ole. Tähendab, et oled kõhna ja aktiivne lihtsalt, muud midagi.

Kava on algajale ok. Hiljem võid lihaseid lahku lüüa erinevatele päevadele ning iga trenn neid rohkem piinata kuna taastumiseks jääb ka piisavalt aega sel juhul.
Põhjus on see ,et proovin võtta maksimumi lihastest…iga seeria ja harjutuse vahe on umbes 30sek-1 min.
naaber123
MemberKui sul on mingi sangpomm, ka 16 on algajale paras, siis võid nii teha, et:paned 2 mingit õhukest pakku laiali, 10 cm või nii, ja astud nende peale, keskele sangpomm, ja siis kükist hüppad üles, või lihtsalt tõused üles.
Peaasi et sirge seljaga.
Võib ju ka ilma pakkudeta.
Okei, tundub tõhus, proovin seda. Tänud.
AutorPostitused