Skip to main content

MWEchamp

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 399 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Tüdruk vajab abi. #222530
    MWEchamp
    Member

Just, ehk siis ei saa päris nii, et ütled, et nohh hakka sööma! See inimene EI hakka selle peale lihtsalt äkki jälle sööma.

Minul võttis teismeeas põetud anorexiast taastumine aega kaks korda niikaua kui haigus ise kestis, ja alles jõusaaliga tegelema hakkamine kaotas ära süümekad ja valehäbi söömise ees. Tegin enda jaoks selgeks, et vorm ei tule, kui ei söö seda ja teist ja kolmandat. Üksinda poleks ma seda siiski suutnud teha, nii et teemaalgatajal on siinkohal väga palju ära teha- toetada, julgustada, anda soovitusi, tuua häid näiteid, kus naised, olles heas vormis, söövad täiesti normaalselt, tervislikult ja mõnuga, teevad trenni ja naudivad täisväärtuslikku elu!

Ma annan endast 101%, ma olen seda endale lubanud. Ma pean endale lubatud sõna rohkem kui teistele antud. Ma üritan talle seda selgeks teha, aga see võtab aega, väga palju aega, ja probleem on veel selles et mul on endal ka mustmiljon tegemist, nii et ma saan rääkida temaga ainult õhtuti läbi msn-i, mis ei meeldi mulle. Olen rohkem selline inimene kes tahab rääkida näost näkku.

in reply to: Tüdruk vajab abi. #222523
    MWEchamp
    Member

Probleem on raudselt psühholoogiline. On olnud mingi trauma või midagi. Nagu elu isu oleks kadunud. Ei taha süüa ega magada. Olen ise sellises seisundis olnud. Tuleb lihtsalt asjad selgeks rääkida ja leida elus see, mis sunnib edasi liikuma. Minu jaoks on see kulturism.

Räägi temaga. Ravida tuleb isu puudumise põhjust, mitte tagajärge. EDU!

Oi sa ei kujuta ette kui palju ma olen temaga rääkinud. Kõik mu õhtud mööduvad msn-is temaga rääkides. Mina leidsin ka ennast edasiviivaks jõuks olema Kulturismi. Asi ongi psühholoogiline, aga tänu sellele on seda nii raske ümber muuta.

in reply to: Tüdruk vajab abi. #222519
    MWEchamp
    Member

Magamatusega on nii, et isegi kui ei söö suurt midagi (ja pideva väsimuse korral tõest pole ka isu), siis kaal siiski ei lange. Keha on sügavas stressis. Nii et esmane, mida teha tuleb- uneaeg korda! Kas minna varem magama, või teha näiteks kerge uinak peale kooli. Kui on magamajäämisega probleeme, siis pigem esimene variant.

Kuna tundub, et ta on väga igasugustes numbrites kinni, nagu ikka noortele neidudele omane, siis siinkohal pole algul mõtet rääkida kogustest, mida peab millalgi sööma. Tekib oht, et hakatakse grammipealt jälgima seda kava. Asja peab võtma mõistusega, vahel enesele ka midagi rohkemat ja paremat lubades.

Sundimisega ei saavuta selliste probleemide korral üldjuhul midagi- see tekitab hoopis trotsi. Et ah mida need teised ikka teavad, mina tean et olen paks ja nii ongi. Sama teema on arstidega. Enamus neist näägutab lihtsalt, et hakka sööma, noor inimene, tahad oma tervise p..kki keerata või. Sellele probleemile tuleb läheneda veidi teisiti.

Siinkohal aitakseid kindlasti üldised toitumissoovitused. Kui sul endal toitumine paigas, siis näiteks- tehke koos mõni ühine kokkamise õhtu, valmistage midagi tervislikku ja maitsvat, ning selle käigus ühtlasi selgita talle, mida ta võiks oma toitumises muuta. Toidu valmistamine, söömine- see protsess iseenesest peaks juba olema meeldiv ning tekitama isu kõike seda ka süüa. Sinu selgitused, et see kõik on ka tervislik, on siinkohal jällegi vajalikud. Kõigile meist meeldib tegelikult süüa, seda soovib tegelikut ka su neiu, kuid tema mõtlemine ei lase seda tal hetkel lihtsalt teha.

Samas peab arvestama faktiga, et pikalt näljas ja stressis olnud keha hakkab algul kindlasti kaalu kiiresti koguma- see on paratamatu. Kõik ei ole muidugi rasv, mis tekib- esimesena tajutakse vedelikupeetust. See tekitab kindlasti kohe tunde et appi, ma lähengi nüüd paksuks! Ei, kindlasti mitte! Tähtis on siinkohal siiski jätkata korralikku söömist ning tarbida piisavalt vedelikku päevas, sest kui keha on üle saanud esmasest shokist (oleneb ainevahetusest ja sellest, kui sügavas stressi keha juba on, mõni taastub sellest lausa kuid), normaliseerub kaal juba iseenesest. Tähtis on tema ainevahetus nö uuesti ellu äratada.

Ei saa soovitada kohe 5-6 toidukorda päevas, nagu meil siin tavaks enamusel süüa- ta keha ei võtaks seda vastu. 3 peaks katsuma siiski esialgu ikka süüa, hiljem lisada kuskile väike vahepala, siis veel teinegi. Hommikuks soovitaks kindlasti sooja toitu- puder või omlett näiteks. See paneb kenasti ainevahetuse tööle ja annab päevaks energiat. Olenevalt tema päevakavast peaks toidukorrad siiski olema kindlatel kellaaegadel, et tekiks mingigi süsteem asjasse.

Päeva jooksul peaks kindlasti saama toidust nii valke (muna, kana, kala, liha, piimatooted), süsivesikuid (näiteks pruun riis, kaerahelbed, kartul, samuti kõikvõimalikud juurviljad mida võiks süüa piiramatult) kui häid rasvasid (oliivõli, pähklid, kalamaksaõli). Tema puhul ei ole esmane ja peamine mitte kaalust allavõtmine, vaid suhtumise muutmine toidusse ning ühtlasi toitumise kordasaamine, seeläbi ka oma kehaga sõbrunemine.

Mis puutub trenni, siis siin on jällegi sul endal palju ära teha- hakake koos trennis käima. Võta ta esialgu kasvõi niisama oma trenni vaatama ja lase näiteks siinseal paari asja kaasa teha. Näita talle, mida saab saalis teha, mis harjutus on mille jaoks hea. Võib soovitada külastada fitness.ee lehte, kus ta saab kinnitust su jutule, et hea vorm-see tähendabki korralikku toitu, und, samuti ka trenni. Siin on mitmeid treenivaid naisi, keda võib eeskujuks tuua. Meil ilmub ka hea ajakiri- Muscle & Fitness Hers. Kui tal vähegi huvi spordi ja toitumise vastu tekib, tasub seda ajakirja kindlasti sirvida.

Hea vorm ja kena keha ei tule nälgimisega, see on mu enese läbielatud tee ja kogemus. Vaimne ja füüsiline tasakaal saabub vaid siis, kui inimene on enesega rahul ja tunneb end hästi, suudab nautida head tervislikku toitu ning sportida mõnuga. Hea füüsilise vormiga kaasneb kindlasti ka oluline enesehinnangu paranemine.

Edu!

Suur aitäh sulle. Sa andsid mitu väga head mõtet. Ma üritan neid ellu viia aga ma ei oska öelda mis sest välja tuleb. Veel kord tänud.

in reply to: Tüdruk vajab abi. #222518
    MWEchamp
    Member

Aga kus neiu vanemad on ? Mul on tunne, et selliste kompleksidega peaks vanematega rohkem konsulteerima ja mingi professionaali poole pöörduma, mitte ise hakkama mõtlema midagi kokku, isegi kui parimad soovid on.No offence, aga ma arvan, et on võimalik isegi asi veits rohkem sassi ajada.

Neiu vanematega on üksjagu probleeme, ei ole just kõige kodusemad, töötavad nädalste vahetustega kui ma ei eksi. Vb peaks jah proffesionaali poole pöörduma. Alati on võimalik asi veel hullemaks teha, aga ma ikkagi olen otsustanud et ma üritan praegu ise. Ma olen näinud mis moodi inimene ( tüdruk) kahe aasatga põhja käib…väga põhja. Ma ei lase sel tüdrukul sama moodi põhja käia.

in reply to: Tüdruk vajab abi. #221849
    MWEchamp
    Member

Inimene on ju täiesti ära kurnatud …trenn täiesti ära jätta ennem kui toit korras pole! Magamatus mõjub ka nii vaimsele kui füüsisele halvasti.. kui kokku kukutakse, on midagi VÄGA mäda ja vajab professionaali sekkumist..

Trenni ta ei teegi praegu…toitu ma üritan tal korda saada…Ma ei usu et siin mingi proff ära teeb. Pigem just head sõbrad ja tuttavad…Kõige suurem on veel see jama et ta ei söö sest peab end liiga paksuks…:S

Mul saab ees olema tore õhtu…

in reply to: Tüdruk vajab abi. #221834
    MWEchamp
    Member

Iga treenija tunnetab sellist kokku kukkumise tunnet, kui:

a) on treenimatu ehk algaja. füüsis on nõrk.

B ) on söömata enen trenni olnud.

Üks neist kahest või mõlemad võisid olla põhjuseks minuarvates.

Pigem päevane toidusedel pole põhjuseks, vaid ajastus, et enne trenni ei söödud mitte midagi, oleks vähemalt hamburgerit söödud enne trenni, poleks kokku kukkunud, vaid hoopis puuksu lastud rõõmsalt, seega miskit toitumist muuta pole mõtet, pigem võtta teada asjaolu, et trenn vajab energiat, ja, treenitust.

Asi on selles et ta ei söö ei enne trenni ega ka peale trenni. Ta ei söö peaaegu üldse… Ja suur jama on ka unega. Ma arvasin ise ka et selle pärast kukkus kokku et ei olnud söönud.

in reply to: “Sinu küljes kinni”! Best of – viimane saade! #220991
    MWEchamp
    Member

Juhtusin ise olema trooli peal kus käis Ott koos piletikontrolöriga. Alles pärast nägin teda aknast kui ta maha tuli juba, tema külastas trolli tagaosa, mina istusin ees.

Ootan suure põnevusega.

in reply to: mis lisandeid kasutada ? #220036
    MWEchamp
    Member

Ise kasutan kiirete süsivesikutena Trauben Zucerit. 500g maksab nt. Prismas 18.50

in reply to: Alguse värk . Palun abi ! #220033
    MWEchamp
    Member

Ning kui tekkib mingi küsimus, või midagi ei leia siis kasuta otsingut. Kui sealt ka ei leia, siis küsi julgelt.

in reply to: 60 kg – 200 kükki… #220035
    MWEchamp
    Member

Aga kindlasti anna teada kui selle üles paned, vaataks isegi suure huviga seda.

in reply to: treenimise abi #219839
    MWEchamp
    Member

Jõusaali kusalgi läheduses ka pole? Näiteks koolis?

Ta ju ütles et jõusaali võimalust ei ole!

MWEchamp
    Member

Kõhu kohta oskan nii paljöelda et seda võid iga päev teha. Ära lihtsalt üle pinguta. Mõistuse piirides ikka.

Triisepsi kohapealt ütlen seda et see saab suure vati rinda treenides, rinna päeval tee mõni harjutus veel peale selle ja aitab. Kui triiseps on ülejäänud kehast maha jäänud siis võid korra nädalas kergelt veel teha. Triiseps taastub aga suhteliselt kaua ( vähemalt mul), nii et võta asja tundega. Sääre kohta oskan ma soovitada ühte head varianti. Kangi turjal pöia peale tõusud, ehk siis klassika aga seda tee 25×4. Minul ja mu heal sõbral töötas see väga hästi. Proovi ära.

Koorma lihaseid nii palju et sa tunned et need on verd täis ja paksud. Six-pack tuleb välja ainult köögis, vaadates mida sa suhu paned ja mida mitte.

in reply to: Toidulisandite võtmine? #219139
    MWEchamp
    Member

Viisteist või 30minutit enne trenni söö 20grammi valgupulbrit vadakujoogi või muu valgusegu kujul ja tarbi 30-40 grammi süsivesikuid, et olla kogu trenni jooksul võimeline tugevalt treenima. ja jää aeglaselt seedivate süsivesikute hjuurde nagu:oakliid, kaerahelbed, rukki või-täisterajahust leib

Suur aitäh sulle. Aga kas enne trenni on ikka väga vaja vadakut võtta. Praeguse MASU ajal pole see just rahakotile kõige kergem?

in reply to: andke nõu #218834
    MWEchamp
    Member

Hakkliha pruuni riisiga, sinna peale paks hapukoore, sibula, tilli ja muu rohelise salat. Super hea!

in reply to: Palju õnne Ott Kiivikas! #218735
    MWEchamp
    Member

Palju õnne ka minu poolt!

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 399 total)