mullaonu
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
mullaonu
MemberPaistab, et M.M. on tagasi äkki saan nüüd oma küsimusele vastuse
“>mullaonu
MemberTere, olen 12 aastane poiss, olen üpriski ülekaalus, suure keha ehitusega. Tahaksin võtta maha vähemalt 10 kilo, võtku aega mis võtab. Äkki saaksid sina soovitada mida peaksin hakkama tegema? Käin ka korvpalli trennis, tahakski teada et millal enne trenni süüa, peale trenni ning ka koolis või hommikul & üleüldse.Oleks tore kui aitaksite
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise mõtlesin küll osta mingi toidukava või dieedikava vms. aga siin üpriski kallid.
Pakun, et siinsete soovituste järgi sa hetkel endale ise mingit õiget kava ja toitanete vahekorda kokku vist pane. Muidugi võid ise uurida artikleid ja foorume. Kuid siiski soovitaks kiigata selle toidukava poole
“>mullaonu
Memberkeegi naistest ka voiks algatada teema mehe ideaalvormi kohta,või juba on? vene foorumis vist jäi üks silma,aga rohkem treeningu teema vist ikka oliKunagi siin vist lahati jah seda meeste ideaalvormi
“>mullaonu
MemberKuidas šokolaadi isust lahti saada ?Teie siin olete nii targad, ilusad ja abivalmis , palun andke nõu ?
Söö rohkem rasva valku ja vähem süsivesikuid
“>mullaonu
MemberLihtne, selge ja väga arusaadav vastus, aint 1 küsimus veel, siis kõik selge.Kui suurelt raskusi seeriates tõsta, ehk kui näiteks teeksin esmaspäeval 5×5 150ga, siis reedel viimane seeria 155ga näiteks-see selge!
Aga kas tõesti peab alustama nii madalalt nagu mullaonu kirjutas või oleks mõttekas alustada ikka kõrgemalt. Tunduvad ju muidu esimesed 4 seeriat päris maha visatud olevat? Kui palju võiksid olla raskused esimesel 4-l seerial sellise raskuse korral?
Sa võid teha ka 5×5 sama raskusega nii reedel kui esmaspäeval. Kuid siis võib üldiselt suht kiirest tekkida ületreening. Kuna sul ju jõutmme ka veel sees. Selleks ongi see reedene päev mõeldud kergem. Nooremad poisid jah, kellel raskused väikesed kannatavad veel nii teha aga kui raskused juba suuremad, siis taastumist ikka rohkem vaja
“>mullaonu
Memberselline küsimus ka , et miks peab peale trenni valku jooma ja kas ma peaksin ka valku jooma?Mis see mulle annab või millest ilma jään kui seda valgujooki ei joo? Olen lihtsalt algaja ja ei tea neid asju…Mnjah, mingil põhjusel on siin spetsialistide vastused suht kesiseks jäänud. Valkude ja toitumise kohta võid ka ise lugeda. Pane otsingusse või vaata artiklite alt. Aga ürita ikka süüa vähemalt 4 korda ja iga toidukorraga umbes 30 grammi loomset valku. Võid ka kasutada julgelt rohkem rasvu ja vähem süsivesikuid. Hehee pani sulle ka juba sinna lingi, kust saad ka lugeda
“>mullaonu
MemberEestist ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selge. Hakkasin juba kahtlustama oma varjanti
“>mullaonu
MemberJa mida tähendab reedel kükk (igal seerial raskusi tõstes) – mis raskusega peaksin siis alustama, et jõuaks kogu aeg raskusi tõsta, et ka viimane seeria jõuaks 5 kordust ära teha? Kui palju madalamalt siis alustada võrreldes esmaspäevasega?Kui ma õieti mäletan siis peaks see käima nii : näide. kui maks on 160 kg millega jõuad teha 5 kükki
1. seeria 80 kg – 5 x
2. seeria 100 kg – 5 x
3. seeria 120 kg – 5 x
4. seeria 140 kg – 5 x
5. seeria 160 kg – 5 x
Ehk siis viimane seeria ongi tippseeria, kus annad endast kõik. Üldiselt tuleb sul siin ikka suuremat raskust kasutada, aga kui palju pead ise proovima, kuna sul aint üks raske seeria ongi tegelt
“>mullaonu
MemberET SEE ON paha siis?Oldman vast vastab sulle täpsemalt ma loodan. Toon näite. 1 päev sööd 2000 cal, 2 päev 1500 cal, 3 päec siis jälle 2000 cal, siis su kaal nagu muutugi, kui ühel päeval sööd vähem ja siis teisel päeval selle tagasi jälle, mis sa kaotanud olid
mullaonu
Memberüritan siis mingit moodi oma menüü kirja panna, see nüüd nii kiirkorras, vb oleks vaja kuidagi terve nädal ilusti kirja panna?hommik kell 7: maisihelbed piimaga
kell 10: vahest jogurt vahest sandwichi aparaadiga sai(juustu, hapukurgi ja singi-või kalkunisingiga) ja vahest võileib + kohv vähese suhkruga
kell 13.00 lõunasöök kartul, kaste, paneeritud kana või kala, vahest supp
vahepala mõni puuvili
16.00 jogurt paljalt või helvestega, või võileib
18.00 õhtusöök vahest kartulipudru, vahest supp, vahest riis kanaga, vahest tatrapuder kana-kurgi-paprika kastmega, vahest ahjukartulid jne, kõrvale siis kanafilee või viinerid või liha ja vahest ka salat
Mõnikord lauäeval -pühapäeval hommikusöögiks kaerahelbepuder, aga kuskil kell 9 siis
Päeva jooksul joon veel vett ja mõned korrad rohelist teed
Kell 19.30 kuskil siis hakkan trenni tegema
Esmapilgul tundub su üldine cal kõikuvat ülesse ja alla
mullaonu
MemberÕpi ridade vahelt lugema: ma ei lugenud seda kuskilt, lihtsalt tutvustasin teema algatajale, kuidas EI TOHI teha…No loe siis uuesti. Minu arust selgitas teema algataja selgesõnaliselt Nimelt, olles ise väga pikalt spordiga tegelenud (küll mitte kulturismiga) saan ma suurepäraselt aru üldsoojendusest enne trenni ja konkreetsetest soojendusseeriatest enne harjutust, kuid kui see kõrvale jätta Ja edasine teema puudutaski juba tööseeriaid
mullaonu
MemberEsimeste seeriatega sa ju valmistad ennast ette maksimumpingutuseks, oleks täiesti arulage panna kohe esimeseks seeriaks max. raskus peale. võib julmalt ära vigastada. Sinu näite järgi on umbkaudu nii, et kui max. seeria teeb keegi härra 8X90kg, siis tegelikult jõuabd sama tegelane teha 20-25X70kg.Kust sa lugesid sellist asja siin, et kohe rabad max. raskuse ja lõpuni
Esiteks vahet pole, mida sa teed reeglina käib soojendus ette
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mullaonu
Membertäiesti vale jutt. ma läksin jõusaali surusin 50 kg kaalu ei mäleta kusagil 70 oli vist. 4 kuu pärast surusin 110 kg ja kaalusin juba 90 kg ja ei ühtki proteiini ega muud lisandit, ning sõin nii nagu jumal juhatas.Sinu jõud suurenes põhiliselt su kaalu tõusuga 70-lt -90-le. Ja su algne raskus polnud ka midagi erilist. Normeaalne areng. Enda puhul võin tuua näite. Vähendades või suurendades 5 kg võrra kehakaalu, muudab see juba baasharjutustel 10-15 kg raskust
mullaonu
MemberKus ma küll seda ütlesin?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ära võta kõike sõna-sõnalt
(tegemist oli kerge naljaga)mullaonu
MemberTere!Et ükski küsimus ei pidavat rumal olema – vahel võib seda vastus olla, – panen üles ka oma küsimuse, millele ma siiani mõistlikku ja usutavat vastust pole saanud. Nimelt puudutab see raskuste vähendamist (või ka lisamist) seeriates. Nimelt, olles ise väga pikalt spordiga tegelenud (küll mitte kulturismiga) saan ma suurepäraselt aru üldsoojendusest enne trenni ja konkreetsetest soojendusseeriatest enne harjutust, kuid kui see kõrvale jätta, siis on arusaamatu, et X nimega rinnalt suruja teeb oletatavalt 4 seeriat järgmise põhimõtte järgi:
1. seeria 70 kg x 8
2. seeria 80 kg x 8
3. seeria 90 kg x 8
4. seeria 90 kg (või ka rohkem) x 8
Akadeemilis-loogilisest tarkusest pole siin ilmselt abi, sest see ütleb, et iga seeriaga peaks justkui sooritusvõime ju kahanema – ei saa olla, et oled kaks seeriat ära teinud ja siis veel suurendad raskust ja paned sama moodi edasi (soojendusseeriad jätame kõrvale). Mina kahtlustaksin seda, et esimesed seeriad lihtsalt ei tehta suutlikkuse lähedale (seda on mul endale kergem seletada) – sel juhul jääb küstavaks kasutegur. Teine võimalus on see, mida ma ei taipa ja millele ehk oskab keegi vastata.
See, kui tehakse harjutust põhimõttel, et raskus püsib sama või järgmisel seerial veidi vähendatakse, on mu mõistusele ja lihasele arusaadavam
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Ennetades mõningaid vastusevariante, küsin lisaks, et kumb oleks siis mõistlikum/kasulikum/parem, kas seeriates raskusi vähendades pidades silmas korduste konstantsust või raskusi suurendades (samaks jättes) vähendada kordusi (väljendi “mõistlik korduste arv” eest vabandan juba ette ja ei taha kedagi ärritada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>).Pikk jutt on teadagi mis jutt, aga olen seda pikalt endas hoidnud ja vaikselt vastusi leida püüdnud (kirjandus, foorumid jne – vb olen lihtsalt kehvalt otsinud).
Oodatud on nii kogemuslikud kui ka teoreetilised vastused.
Kunagi ammu otsisin samuti sellele küsimusele suht tulutult vastust kuskilt. Kuid mida rohkem ma lugesin, seda selgemaks mulle sai, et kasutatakse neid kõiki varjante. Et siis tehta esimesi seeriaid suutlikuse piirini. Või siis tehakse ja vähendatakse raskusi. Või siis tehakse edasi sama raskusega aga kordused vähenevad. Põhimõteliselt kasutatakse palju erinevaid varjante erinevate kavade ja metoodikate juures. Mis sulle endale nendest parim varjant on, selle pead ise enda jaoks välja selgitama. Loodan, et oli abi
AutorPostitused