Mr.Y
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mr.Y
MemberÄra pabista, ma alustasin hullemast seisust… tasapisi seda liha kontide peale tuleb ja välimus/jõud/suutlikkus kõik paranevad. Massilisajad on minu arvates “lollidele”, umbes nagu teleturu kaupa määritakse pähe segase hinna eest ja asja mõte on üsna kasin.
Mr.Y
MemberJah väga hästi on näha, et pooled kasutajad vähemalt teevad siin samasugust kava kui Jay Cutler aga kahjuks pole siin ühtki Cutleri suurust tegijat, poole väiksemad. Nii, et kui treenite nagu Cutler ei tee see teid Cutleriks, vähemalt kui te ei kasuta steroide, mida ma arvan enamus siin ei tee, siis oleks võibolla efektiivsem treenida teistmoodi.
Mr.Y
MemberNo sellisel juhul ma olin kunagi ektomorf, seejärel muutusin mesomorfiks ja nüüd olen siis endomorf.
Mr.Y
MemberArsti tõendiga vist võib tõesti, kuid pole 100% kindel. Nt M.Kalmus sai dopingukontrollis positiivse ja võistluskeelu, sest tal polnud arstitõendit kaasas sellele keelatud ainele. Järelikult arstitõendiga peaks olema lubatud.
Mr.Y
MemberKui rong stardib ja kärbes on selle tagaosas ja hakkab lendama. Rong sõidab kiirusega 300 000 m/s ja kärbes lendab rongi tagaosast rongi keskele, siis selles punktis, finisijoonel, on kärbes rongi keskel ja rongi tagaosa, millega koos ta startis temast tagapool. Siis järelikult ta ju saavutas midagi ja liikus sama tee suhtes, mille suhtes see rongi tagaosa (ja rong ise muidugi) liikus valguse kiirusel, isegi ju kiiremini, sest ta läbis suurema vahemaa ajaühikus kui rongi tagaosa. Ma pole füüsikas tugev, et võibolla pole ka nii (siis miks?), kujutasin lihtsalt ette sedasi.
Mr.Y
MemberÜhe jõutõstja, kes tuli viimastel maailmameistrivõistlustel võitjaks surub särgiga u 110kg rohkem (kui ilma abivahenditeta).
Mr.Y
MemberKuna te linnas viimati siiliperega kohtusite? V6i oravaonuga?Siin linnas, minu aias, maja kõrval, elab üks siil, kellel on poeg/tütar siil ka. Pimedas hakkavad nad ringi sibama iga õhtu. Ning talvel tulevad kitsed ka metsast (~1km), ei tea kuidas nad üle aia hüppavad, see on ikkagi suht kõrge… aga jah… kui lumi on, siis on lumel kitsede jälgi ja pabulaid näha hommikul.. ja niimoodi käivad iga päev.
Mr.Y
MemberSeda ma mõtlesin jah. Minu arust ajavad just kükid ülisuurte raskustega keskosa jämedamaks. See jällegi mu oma kiiks tõenäoliselt – otsin vabandusi, et vältida kükke suurte raskustega
Mr.Y
MemberPoolkükk on jah suht jube, kuna saad kasutada suuremaid raskusi, mis hakkab ka seljale.See poolkükk kipub alati lühemaks ka jääma raskust lisades. Korvpallurid on kõvad kükkijad siin nt, lasevad 100kg seeriaid 10-15 cm on tagumikku alla. Ei tea kas nad täisküki seeriaid 50kg isegi jõuaks teha.
Mr.Y
MemberBiitespsiisand Valentino väitis , et 100% IFBB proffesionaalid on kunagi steroididega kokku puutunud – kas müünud või tarbinud.Lihtne ja loogiline ning vägagi tõsi. Väga sinisilmne ja lihtsameelne peaks olema kui arvata, et mitte keegi pole neist steroidide peal kasvanud. USAs on see juba nii tavaline. Treeningkavad sellistes portaalides nagu meil fitness.ee on kahes variandis, naturaalsetele ja sama kava steroide pruukivale mehele suurema mahuga. Kui meil siin suhtutakse nii, et öeldakse ära mingil juhul kasuta, siis seal tulevad 14-16a esimest korda jõusaali ja netis küsivad steroide, umbes nagu meil hetkel valgupulbreid küsitakse. Meil vastatakse ära valgupulbrit veel osta, pole vaja, seal on asi nii kaugel, et valk on enne esimest korda juba olemas, aga steroididele öeldakse foorumis ära veel võta, kasvad niigi, võta u nii 20, kui oled 3-5 a treeninud. Muidugi on palju ka naturaalseid… isiklik mulje on mulle jäänud, et u 60/40 on seal seis, naturaalsete kasuks. Kui arvestada nii, kes üldse proovinud, aga vbl enam ei kasuta siias pakuks 50/50. Ühiskond võtab seal kõiki lihastes mehi kui steroidide kasutajaid, nemad vahet ei tee. Eestis tundub ka seda olevat, kuigi ma olen seda ainult delfi-kommentaarides näinud. Ei tea, kui Eesti majanduslikult USA tasemele jõuab (või ka Euroopa 3 rikkama riigi hulka nagu üks erakond lubas), kas siis meil sama seis.
Mr.Y
MemberMa ei tea minu arust nagu põlvedel valusam mida sügavamale sa kükid, pinge ikka täisküki ajal suurem. Tee siis täisküki ja poolküki vahelist.Ma mõtlesingi jõutõstjate täiskükki, kus reieluu peab olema paralleelne maaga. See päris täiskükk, mis tõstjad teevad ei ole ka väga hea põlvedele. Jõutõstjate oma on tõestatud nendst parim, siis päris täiskükk ja kõige hullem on poolkükk. Kastile kükk on teistsugune hoopis.
Mr.Y
MemberTäiskükk on põlvedele just palju parem kui poolkükk, sest siis nagu ütlesid tulevad suuremad lihased mängu, poolkükis on põlv suure pinge all. Tegelikult nelipealihasele on ka täiskükk parem, mitte see ei treeni ainult tuharalihast. Sügav kükk pidi just kõige paremini “veetilka” kasvatama.
Mr.Y
MemberPrime mover on ju see lihas, mis teeb suurimal määral tööd (otse tõlkides pea(mine)liigutaja), nt rinnalihas lamades surumises. Siis on synergistid, mis aitavad kaasa ja stabiliserid, mis aitavad keha paigal hoida. Ma saan aru, et prime mover nt surumises on rinnalihas, synergist on triitseps ja stabiliser nt hämstring. Aga kui miski teeb veel rohkem tööd kui teine, ehk siis more active siis see peaks olema ju domineeriv ehk prime mover. Nt võtame sama harjutuse, aga kitsa haardega, siis on ju enim tööd tegev triitseps ehk prime mover ja synergist on rind. Aga pole siis nii ?
Mr.Y
MemberKangi surumine kukla tagant pole palju hullem kui need tõmbed. Mina neid ei poolda, usun teooriasse, et need ei ole head ja ei hakka praktikas katsetama, kas päriselt siis õlgu lõhub või mitte. Piisavalt paljud inimesed on end kukla tagant harjutustega vigastanud, et päris loll jutt see ei ole. Ja vist öeldakse ka, et tark õpib teiste vigadest ?
Selle trapetsi jutu pole ma ka lambist võtnud. Pigem igal pool on alati nii olnud (kirjuatud) ja nüüd selline jutt, et horisontaalselt töötab lailihas rohkem, kuulen esimest korda. Näiteks:
The lats are more active in vertical pulling exercises, while the rhomboids and middle trapezius muscles are more active in horizontal pulling exercises. As a general rule, the more vertical your torso is when performing back exercises, the more dominant your lats will be in the movement. On the other hand, the closer your torso is to horizontal, the greater the contribution of the rhomboids and mid-back muscles.Ja pole üldse mingi isehakanud tarkur seda kirjutanud:
Mike Robertson, M.S., C.S.C.S., U.S.A.W., is the Director of the Athletic Performance Center (APC) in Fort Wayne, Indiana. The APC offers sport performance training, injury rehabilitation, and personal training services to its clients. Mike received his Masters in Sports Biomechanics from the Human Performance Lab at Ball State University, has been a competitive powerlifter, and is the USA Powerlifting State Chair in Indiana.See oli lihtsalt üks näide, see et horisontaalselt lailihas vähem on kõikides artiklites nii, mis ma lugenud olen. Paljudel pole autorit, aga siin oli ning kui targemad räägivad, siis sellest rumalamad õpivad (sel juhul mina). Mina kipun seda versiooni rohkem uskuma…