Mr.Y
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mr.Y
MemberNojah, see intensiivsus on teine asi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Natuke üle tunni jõuab jah isegi tehtud, aga ma mitmetest bodybuilding.com artiklitest lugenud välja, et treening ei tohiks üle 45 min kesta, et siis juba mingi aine on kehal otsas, et hakkab juba lihaskudesid ise lagundama vms (nii sain aru). Seega tahtsin jaotada 5ks, et tuleksid lühemad treeningud, aga jäin jaotusega hätta.
Mr.Y
MemberTa tahtis teada, milliste harjutustega on tegu, sõnaraamatuga oleks vast igaüks ise osanud neid tõlkida
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Skull crushers (koljupurustaja)
http://www.exrx.net/WeightExercises/Tricep…ngTriExtSC.html
Langetad raskuse otsaesiseni (mitte päris vastu) ja tagasi üles. Nimi tuleb vist sellest, et keegi oli kunagi suurte raskustega tehes tõesti õnnetult oma koljuluu lõhkunud (olen lugenud kuskilt). Ja see nose breakers ehk nina purustajad on see sama harjutus – võimalik sellega ju ka ninaluu murda. Aga nagu vanarahvas ütleb: heal lapsel mitu nime järelikult peaks hea harjutus olema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mr.Y
MemberMis siin ikka kommenteerida, oled võtnud selle Oti kava jaotatuna kaheks ainult mõned harjutused ära vahetanud. Sobib teha küll, võiksid natuke aeroobset ka teha juurde.
Mr.Y
MemberTriitsepsi puhul nt ploki allasurumine või skull crushers mõjutab haare ju lihase pead mida treenid. Ei saa öelda et mõtet on ainult treenida peopesad all.
Mr.Y
MemberKunagi Kiivikas ütes mulle, et 4ks jaotatud kava ei ole soovitav võtta enne 6 kuud treenimist. Foorumist mõned mehed on öelnud et isegi enne 1 aastast treenimist ei tasuks 4ks jagada. Kuid ega nendel kavadel pole reegleid, igaüks ise tunneb ja teeb mis meeldib, sobib.
Mr.Y
MemberOlen praegu ka teinud 3×6. Viimasel seerial olen teinud suutlikuseni, mõnikord 5 mõnikord 6. Praegu pole see edu toonud. Raskusi pole muutnud, koguaeg samad.
Aga miks seda vaja on, et jõuad 1-2 kordust veel teha? Ma lugesin sealt 5×5 jõutostjate kava alt, et kui jõuad 5×5 täis, kohe raskust juurde niikaua kuni jõuad uue raskusega 5x5ni.
Raskusi muudan, aga teen ikka 6 kordust mitte püramiidi? Nt algul teen ühe raskusega 6 korda, siis lisan ja suudan võibolla vaevu 6 kordust ja viimasega vähendab niipalju raskust et jõuaks umbes 8 kordust teha, aga teen 6. Sain õigesti aru?
Mr.Y
MemberMul on küsimus: Mis viisil lamades surumist tehes massiperioodil suureneb ka kõige rohkem jõud?
Jõuperioodi ei taha nagu eraldi teha, ikka massiperioodi edasi. Praegu kordused olnud 6-10 ja 5kg ainult juurde tulnud 4-5 kuuga. Olen treeninud vöikeste raskustega ja puhtalt (neg. pool aeglaselt, rinnal paus 1-2 sek – see kõik vähendab raskuseid).
Väga suurt jõudu taga ei ajagi, kuid oma kehakaalu tahaks ära suruda, see on üks eemärk. Praegu olen u 15-20kg miinustes. Sooviksin massi edasi taga ajada, kuid nii et jõud ka suureneks. Mida soovitate?
Püramiid väiksest suuremani?
Püramiid suurest väiksemani?
3 seeriat u 2-4 kordust iga trenn. Siis veel 3 harjutust rinnale, kordustega 8-10 – kas arendab nii jõudu kui massi mõlemat? Või midagi muud?
Mr.Y
MemberPeale 3 kuud on veel vara võtta Edasijõudnute kava jaotatuna neljaks
Mr.Y
MemberTa mõtles vastupidi, et peale trenni just vadakuvalk (kiirem) mitte kaseiin!
Mr.Y
MemberMul on ka mitmetest videodest meelde jäänud et kõik Pressid e surumised (hantlitega, kangiga eest/kukla tagant) treenivad kõige rohkem õla esiosa.
Mr.Y
MemberMu kava umbes sama, ainult et surumist teen viimase harjutusena niipalju kui suudan. Kui viimasena teen lendamist siis ei suuda/oska viimast välja anda.
Kuklatagant surumine ja rinnalt surumine treenivad mõlemad õla esiosa peamiselt
Mr.Y
MemberKas pingil lamades (puusad ja õlad ühel tasandil) treenib rohkem rinda kui õlga kui risti üle pingi (puusad madalamal kui õlad)? Mõlemal juhul haare samasugune.
Mr.Y
MemberKas see soovitus on õige, et rinnapäeval teha lamades pingil ja seljapäeval risti üle pingi? Minu meelest vanasti oli Oti 3 päeva kavas rinna päeva all pullover pikali pingil lamades, praegu on seal igastahes risti üle pingi.
Seal kavas on peale seljapäeva 1 vaba päev, siis tuleb rinnapäev. Kui 2 päeva pärast selg ikka veel valus ja siis pulloverit teha rinnapäeval (mis rohkem seljaharjutus), kas see võib viia lihase ülekoormamiseni?
Mr.Y
MemberHuvitav leht oli. Ma pole kunagi endal rasva% mõõtnud, seega proovisin huvipärast neid 3 valemit, arvutades nahavoltide paksuste järgi.
1) 3 mõõtmisega – 4,6%
2) 7 mõõtmisega – 76%
3) 9 mõõtmisega – 0,09%
Ma ei tea kas viga on seal valemites, et need numbrid nii mööda tulid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No komakohti tõstes võiks arvata et u 5-9 vahel on mu rasvaprotsent. On see vähe/keskmine/liiga palju?
Mr.Y
MemberOn sul mingi areng ka toimunud? Mao len 99% kindel et mitte. Kava maht on umbes nagu 4ks jaotatud kava puhul, ainult sa oled selle kahekordistanud + oled veel suht algaja. Jube ületreening peaks sul olema… parem lõpeta see kava ära ja võta siit Tööriistad – Treeningkavad midagi mõistlikku
-
AutorPostitused