Mr.Y
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mr.Y
MemberEga kumbki hea pole. Tõmba vesipiipu nagu suitsu (5 min), siis ta küll pole eriti midagi. Aga vesipiipu tõmbad ju tund aega, suitsu ainult 5 minutit. Nii et vesipiip teeb sama välja tervisele kahjulikkuse seisukohalt.
Mr.Y
MemberKindlasti on võimalik, kui ikka korraliku raskusega hantlid. Hantlid isegi paremad kui ainult kang (vähemalt kodus rinna jaoks). Saad teha nii horisontaalsel, negatiivsel, positiivsel kaldel surumist ja ka lendamist. Võimalik ka ületõmbeid teha. Nii et hantlitega 7 harjutust olemas, millega saab korraliku rinna endale ehitada
Mr.Y
MemberKastile kükkides lastakse ikka ainult poolele maale, et see on ju sama nagu poolkükk või on mingi vahe ka?
Mr.Y
MemberAga kui 1 nädal on puhkust, kas siis on mõet seda algajate kava võtta nt või võib ka vanaga edasi teha? 1 nädal ei ole pikk aeg ja ma mõtlen kui on lihtsalt puhkus, mitte haigusest tingitud.
Mr.Y
MemberEesti keeeles mõtled? Inglise keeles on kõik väga kergelt saadavad, pole mingi vaev leida. Inglise keeles leiad foorumitest veel palju muud infot ja soovitusi, teise inimeste kogemusi, saavutusi, arengut jne.
Muidu Westside näeb välja selline:
WESTSIDE TREENINGPROGRAMM
Koostanud: Timo Majuri
Esmaspäev
1). GM – kitsa või laia jalgade asendiga, erinevate kangidega (kumer või sirge).
7/10 nädal 5x 3x 3x 2x 2x 1x
Box squat – 2/10 nädal 5x 3x 3x 2x 2x 1x
Jõutõmme – 1/10 nädal 5x 3x 3x 1x 1x 1x
Teha max. 70-80% raskusega, kaks viimast 90-100%
2). Harjutus trenazööril (selja alumine osa)
3-5×3-12 max. Pingutuseni
3). Jõutõmme kiiruse peale
5×1 (50% max. tulemusest)
4). Selja ülaosa (plokil)
3-5×10-15
5). Kõht
1-3x max. pingutuseni
Kolmapäev (vaata all nädalate kaupa)
1). Surumine erinevatel viisidel (puutega, kummid, ketid, Smithil)
Soojendus + 5x, 3x, 3x, 2x, 2x, max.+kangi hoidmine 250kg.
2). Erinevad harjutused triitsepsile
2-5×4-8
3). Powerpress 70%
3×6
4). Kõhulihased
1-3x max. pingutuseni
Reede
1). Box squat
8×2 40-50%
2). Selja ülaosa
3×15-20 kuni50%
3). Külje venitus hantliga
5×10
Pühapäev
1). Kiiruslik surumine (erinevate haaretega) peatada 5-10 cm rinnast.
8×3 50% max võistlustulemusest
2). Triitseps
2-3 x 4-8 kuni 70%/max.
3). Biitseps
3-5 seeriat kuni 70%
Kolmapäev (raske surumine)
1.nädal 3-se pakuga surumine (haare kitsamalt 10cm)
2.nädal 3-se pakuga surumine (haare laialt)
3.nädal Hangbar (kõik kummid+särk)
4.nädal Hangbar (kõik kummid+särk)
5.nädal 2-se pakuga surumine+särk
6.nädal Puhkus või treening 20%-ga
7.nädal Surumine särgiga (kangil on kukkuvad raskused kummalgi pool 15kg. rohkem, kui max) 2×1
8.nädal Saalivõistlus (proovikatse+3katset)
9.nädal Hangbar (kõikide kummidega, ilma särgita)
10.nädal Hangbar (kõikide kummidega+särgiga)
11.nädal 2-se pakuga surumine+särk
12.nädal Särgiproov (vana särk)
13.nädal Võistlus
Peale igat rasket trenni (kui on hea enesetunne) hoida kangi 20-60sek ja lasta alla 15 cm (puuris)
Mr.Y
MemberKõige üldtuntumad jõukavad (ehk mida mina tean) on 5×5, 3×3 ja Westside. Need on maailmas väga levinud, heaks kiidetud, st et annavad ka tulemusi.
Mr.Y
MemberRattaga kihutades tahtsin pidurdada, aga kuna polnud minu ratas, vaid sõbra, siis polnud sellega harjunud. Vahe oli selles et tal olid pidurid vastupidi. Ja kui ma oma arust tahtsin tagupidureid vajutada siis pidurdusid hoopis esipidurid ja HOPSTI. Saltoga lendasin kruusateepeale pikale (u 35 km/h hoo pealt), pea peale. Endal on must auk mis toimus. Igastahes millalgi ärkasin nutuga üles, keegi suvaline vanatädi oli kõrval appi tulnud. Siis kadus jälle pilt eest ja ärkasin haiglas peapõrutusega.
Mr.Y
MemberTrennide avru poolest tuleb see
1. nädal – 5 trenni
2. nädal – 4 trenni
3. nädal – 4 trenni
4. nädal – 4 trenni
5. nädal – 4 trenni
6. nädal – 5 trenni
jne..
Mr.Y
MemberKäisin ise täna põlvedega spordiarsti juures ja tuli välja et on ülekoormuse sündroom põlvedel, küünarnukkidel ja õlgadel
Käi spordiarsti juures ära, saad rohkem infi
Ma sain need siis kükkimisest ja surumisest arvatavasti

Kas kükki tehes siis põlved valutasid? Kas õlad, küünarnukid ja põlved kõik andsid tunda?
Mr.Y
MemberLoogiline ju et seda mõtleb. Jõusaalis muud püramiidi ei tundagi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt öeldes, nt teed ühe raskusega 15 seeriat, lisad raskust, teed 10, lisad raskust, teed 6, lisad raskust, teed 2. See on nt püramiid. Ehk kui aru said, siis raskused suurenevad ja kordused vähenevad. Võib ka teistpidi, et raskused vähenevad ja kordused suurenevad.
Püramiide on kolm variatsiooni: Kergest-raskeni, raskest-kergeni ja kergest-raskeni ja kergeni tagasi.
Kergest-raskeni arendab eelkõige lihaskasvu.
Raskest-kergeni arendab eelkõige jõudu, kuna esimeste korduste ajal on lihas veel puhanud ja suudad liigutada suuri raskusi.
Kerge-raske-kerge kurnab lihast päris korralikult aga seda ei soovitaks sooritada väga tihedalt kuna lihas vajab piisavalt aega taastumiseks. Arengu poolepealt on tegu rohkem lihasmassi kasvatamisega, mitte jõu.
Mr.Y
MemberTäiskükke. Olen lugenud tehnikate kohta palju-palju. See peaks mul suht korras olema. Poolkükk pidi põlvedele isegi halvem olema kui täiskükk. Venitusi teen ka peale trenni, ei tea kui palju neist abi küll on, põlv pole lihas ju…
Kasvuea kohta ma ei tea, olen kuulnud küll aga ei usu eriti sellesse.
Aga kas ma ei peaks siis muretsema ja kõike samamoodi edasi tegema? Ma pabistasin, et kui midagi ette ei võta läheb asi väga tõsiseks ja ei saa üldse enam jalatrenne teha. Nt kui kuu aja pärast üle ei lähe siis on midagi tõsisemat viga? Muidu seljasirutused on jah kehvad, pukilt maha ronides on ikka jube tunne jalgades. Jalad on seal täiesti sirged, keretõsteid teen 15kg lisaraskusega. Aga kas sellisest asjast mingit tõsist vigastust võib saada, iseenesest nii süütu harjutus?
Edit: Olen varsti 16
Mr.Y
MemberKui tihti teed?
Kas teed jõusaalile lisaks või ainult kodus?
Mr.Y
MemberHiljuti ei ole jooksnud ka (aga põlv hakkas just ihljuti valutama, 1-2 nädalat). Hüppeid ei tee. Täna sai küll joostud lumes pool tundi, kuid see ei puutu asjasse. See valu ei sega midagi, lihtsalt vahel kõndides lööb korraks, või tekib imelik tunne :S
Huvitab, et millest see on. Asi praegu pole veel midagi, aga paljudel kellel nüüd põlvehädad on algas see samamoodi, väikeste valudega ja läks järjest hullemaks. Mul pole kunagi põlvedega mingeid hädasi olnud ja nüüd järsku tuli, siis midagi on viltu. Ei tahaks et asi hullemaks ka läheks, sellepärast tahakski teada, et millest see võib olla või mida teha esialgu.
Mr.Y
MemberEi, vasak põlv.
Muidu põlved on sirged jah
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seal seljasirutuspingil ei saa kuidagi kõverdada jalgu. Ja olen tähele pannud, et natuke annab ka tunda GM tehes (seal põlved u 90-95% sirged), peale harjutust kõnnin siis on valus natuke. Pidasin seda juhuslikuks, nagu koduski vahel kõndides korraks tuikab, aga vbl on tõesti et mul jalad liiga sirged
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ise olen kuulnud, et kui põlved sirged siis mõjub kõõlustele, aga et ka põlvedele seda kuulen esimest korda
Mr.Y
MemberMul ka see isu otsa ei saaks nii ruttu.
Olen hommikuks söönud korra 10 kohukest. Kõht jäi pooltühjaks ja hirmsasti tahtsin veel aga rohkem lihtsalt polnud. Ma arvan, et ma oleks vabalt 15-20 tükki veel söönud. Igatahes kaloreid tuleb mõnusalt, 1 kohuke pea 150kcal, et 30st 4500
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Selle hulga eest toitu süües saaks päev otsa korralikuilt kõhu täis hoida, kohukestest aga ainult 1 toidukorra ajab äraKõige rohkem olengi vist u 20 söönud, ega seda ma enam ei kavatse üle teha ka, nüd toitun ”korralikult”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused