Mr.Y
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mr.Y
MemberMul on ka surumisel randmed 90 kraadi all käsivarrega. Olen proovinud küll sirgena hoida kuid ikka vajuvad ära. Praegu mingit jama pole kuid kui raskused suuremad lähevaks siis pidi see lõhkuma rannet ja võivad valutama hakata. Plaanis on randmesidemed muretseda mis neid sirgena hoiaksid.
Mr.Y
Member4) täisküki sooritamisel kasuta põlvesidemeid;Kuidas need kasuks tulevad? Et suudad rohkem kükkida? Või aitavad kuidagi siis vigastuste eest?
Mr.Y
MemberRinnalt ma ei suru sillaga, selg on vastu pinki, seal mul vööd pole tarvis. Aga nt jõutõmmet või kükki tehes lõpuni pingutada ei julgegi, sest kui juba suutlikusest 3-4 korduse kaugusel siis on raske selga nõgusana hoida. Mina võtan seda vöö asja nii, et kui ppingutad nii kõvasti et ilma vööta on ohtlik, siis osta olgu raskused väiksed või suured. Mõnele on 70kg suur, teisele 120kg ja kolmandale 200kgm olenevalt enda max-ist.
Selg on pinges enamikes jala ja selja harjutustes… et kas vööd kantakse siis kogu harjutuse ajal või siiski ainult viimase ja raskeima seeria ajal?
Mr.Y
Membereiei, tal on samal päeval küll biitseps ja triitseps (peale rinna) kuid see harjutus on mõeldud tal rinnale. Tegelikult on see siiski seljaharjutus, rinnale on mõju suht minimaalne, et võid vabalt ka muud mõnda paremat rinnaharjutust teha. Pulloverit võid teha seljapäeval kui tahad, või mitte üldse.
Harjutust tehakse nii nagu on näidatud, kas siis Harjutusepangas või siis mujal inglise keelsetel lehtedel, kohti kui palju. Käsivars on õlavarre suhtes enamvähem samasasendis, triitsepsile ei saagi see harjutus olla
Mr.Y
MemberKõige rohkem selga 100%. Rind saab üldse õige pulloveriga väga vähe koormust, venitab rinda pigem. Muidu ikkagi selja harjutus. Triitsepsit teed sel juhul kui kõverat kätt sirutad. Kui käsi on paigal (liigutad õlast) siis triitsepsit ei treeni.
Vanasti oli mul nii, ei tea kas triitsepsi jõud oli muust üle või mis, aga kui alla lasin, siis üles hästi tõmmata ei jõudnud. Kõigepealt läks käsi küünarnukist sirgeks (triitsepsi jõul) ja alles siis jõudsin käed ette tõmmata. Ja järgmisel päeval oli triitseps kohe mõnusalt alati valus… see muidugi oli vale tehnika ja nüüd teen õigesti.
Mr.Y
MemberKui tihti seda vööd kantakse? Tahtsin ise ka osta, kuid selleks et 1-2 seeriaks nädalas peale panna pole mõtet. Lugesin et ei tohiks üldse kanda niisama peal, muidu jääb selg nõrgaks, ainult oma viimase kõige raskema seeria ajal. See tähendabki et ainult 1 seeria nädalas kuki ajal, ja kui teen ka jõutõmmet siis kokku 2 seeriat nädalas. Kui osta siis tahaks ikka et rohkem kasutamist oleks… et kas see on mingi nali või jääb päriselt selg nõrgaks?? Treenin ju ikkagi alaselga ka kuidas ta nõrgemaks saab jääda??
Mr.Y
MemberMiks neid pulbreid võtta tahad? Võibolla võta lihtsalt väike puhkus. 9x nädalas on siiski kõva koormus, ujudes ju ka pikad rasked treeningud. Võibolla hakkab vaikselt ületreening kujunema… seda pead muidugi ise tundma, ega siis need pulbrid ei aita ka. Kui lihaseid kasvatada ei taha siis pole vaja 3x nädalas saalis käia… ei tegelt pead ise otsima kust saaks koormust vähendada. Või teed lihtsalt iga teatud aja tagant kerge nädala, nt 4-5 ujumistrenni aga jõusaali ei teegi.
+kindlasti tead, aga mainin üle, et sellise treeningkoormuse juures pead igaljuhul ennast välja magama (9-10 h)
Mr.Y
MemberÜks päev trenni ajal, pulss üleval, keha ”kuum” et natuke higistan ja siis kuidagi läksin käega põlve pihta ja tundsin et põlved on täitsa jahedad. Kas see on normaalne? See oli muidugi ülakeha trenn, aga olen kuulnud midagi et põlved peavad soojas olema või muidu võivad valutama hakata…
Siis otsisin lugesin, leidsin põlvesidemete soovitusi. Aga kas neid üldse sellel eesmärgil kasutatakse? Ma tean ainult et profid seovad selleks et rohkem jõuaks kükkida 1 kordust… aga kas need muidu aitavad peale soojas hoidmise kuidagi siis vigastusi ka vältida? Mõtlen tavalisi elastik sidemeid apteekidest, et äkki peaks endale siis ka soetama. Ja kui põlved nö külmad on, siis peaks ülakeha trenni ajal ka neid peal kandma?
Mr.Y
MemberSelle jaoks ei pea just kindlat dieeti pidama. Muidugi tulemused peaksid olema kiiremad, kui ikkagi kogu aeg valku saad, aga kasvad ka siis kui toitumismenüüd ei järgi.
Sööd hommikul nt putru, võtad kõrvale piima seda ikka kodus on. Koolis jood supilörride kõrvale piima, või otsid kuskilt kastmest lihatükke välja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kodus võid ka süüa ütleme mida on siis, sh ka nt jogurtit, piima, kindlasti leiad mõnikor kodust ka liha, kala. Eks seda valku leiad igalt poolt ja põhimõtteliselt peaks see aitama igati kaasa, ei saa küll just 30g iga toidukord kuid vähemalt parem kui mitte midagi. Ja kellel väga kulturismi eesmärke pole, ega väga kiireid tulemusi vaja, saab läbi ka ilma proteiinisheikide ja toitumismenüüta. Lihtsalt hea füüsiline vorm, hea välimus, hea enestunne
Mr.Y
MemberPole mõtet. Neid on siin mitmeid kordi foorumis ette loetud, kui oma peaga mõtled siis nuputad ise ka välja. Ega neid ju väga palju polegi, ainult liha, muna ja piimatooted. Ma ise sõin vahepeal 7 korda nädalas tuunikala ja sai ka siiber, praegu läheb 2, natuke maitseb paremini ka

Eks pead ise midagi ette võtma, kas menüüsse vaheldust vms. Vahepeal süüa seda mida teised perekonnaliikmed 1 nädal ja siis jälle oma valgu-dieedi peale tagasi, võibolla aitab isukusele. Tegelikult polnud see vist hea näide
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ikkagi, keegi teine ei saa siin midagi parata ega su maitset muuta. Kas sunnid ennast seda sööma või teed mingi muutuse.Ja seda on juba kulturistid ise öelnud, et nad ei söö maitse pärast vaid seda mida keha (lihased) vajavad. Ja Arnold Schwarzennegger olla öelnud, et kui sitt annaks lihats juurde sööks ta seda ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mr.Y
MemberTegelikult ma arvan et see 6 korda päevas söömin on ületähtsustatud nagu mõned muudki asjad. Kulturistidel ju iga pisike kiud lihast tähtis ja seepärast süüakse tihti et ikka oleks seda proteiini kogu aeg kehal võtta.
Võibolla pole ka nii palju valku vaja süüa, vähemalt alguses (kasvad ikkagi), mul on vähemalt selline tunne-kogemus oma säärtega, kuigi mine sa tea. Pole mõtet siin vaielda ju ka, mina olen suht kindel et saab ka 3-4 korda süües lihast kasvatada, kuigi oma peal ma seda katsetama ei hakka ja pole mõet mind süüdistada ka kui ei kasva.
Kindlasti võibolla mitte päris nii palju kui koguaeg valku õgides, kuid siiski saad ka toidust ju valke ja lihas mingil määral ikkagi kasvab. Samas 3 korda päevas on raske kalorite ülejääki tekitada (vähemalt mul oleks), pead sööma 1200-1500 kcal eined. Muidugi rasvade ja limonaadi peal ainult olles pole see probleem, kuid siis ei arene ka. Tavalise toidu peal peaks siiski vähemalt alguses lihas kasvama (esimesed 6 kuud, või kuni aasta), sest ka tavainimese toit sisaldab ju valke (söövad ka iga päev kas liha, mune, piima, jogurtit vms, küll mitte iga 3 tunni tagant) + oma roll peaks siinkohal olema ka geenidel
Mr.Y
MemberEi õliga kokku arvetsades ei saaks mingil juhul nii kõrge valgusisaldus olla.
Tuunikalal valge liha peaks olema u 25-27g 100 kohta, tumedas vist 22-23. Konservides aga purustatakse ju suvalt et ma isegi kahtleks selle valgusisalduses… aga vahet pole. Ega eriti see väike vahe midagi muuda, täitsa paras 1 konserv = 1 eine
Mr.Y
Membernoored poisid kas te lehmapiima ka olete joonud?Maal vanasti sai joodud. Enam pole lehmasid alles. Nüüd jah poepiima peal
Muidu isegi veel kitsepiima ka joond, aga see eriti ei maitsenud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mr.Y
MemberKust selllise leidsid? Ma tean küll sama hinnaga sama koguselist, kuid sees on 130g ja ülejäänud on vesi
Mr.Y
MemberKindlaid piire ju polegi. Igastahes massi jaoks, mida nüüd tegema hakkad, peaksid enam-vähem jääma 6-12 vahele. Mõnikord võid teha ka kuni 15 seeria alguses, või lähed lõpus kuni 4 korduseni, kuid 6-12 on üldlevinud number… veel täpsemalt 8-10.
Jõudu sa ei kaota, pigem saad ka massiperioodil jõudu juurde, aga mitte niipalju kui treenides madalate kordustega.
-
AutorPostitused