Mikk4
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mikk4
MemberKuidas teemaalgatajal läinud on? Kas said arsti juures käidud ja mis siis viga on?
Mikk4
MemberTundub et jutt hakkab vaikselt teemast mööda nihkuma. Mõelge nüüd ise, kui paljudel on kodus kükipuur vms olemas et ohutult kükkida ja siit edasi mõeldes, kui paljud oskavad õiget tehnikat?
Kui juba kodus kang on ja tõesti kükke teha tahad, siis nii palju saab internetist tehnika kohta lugeda ja videotest näha et enam-vähem selgeks saada.
Mikk4
MemberPausi all mõtlesin ma seda pausi, mis kahe 30-minutilise rattasessiooni vahel oleks iga päev.Nagu ma seletasin, siis on 2×30 minutit tähendab 2 treeningut nädalas, 30 minutit korraga.
Mikk4
MemberSeega kui tahad korvpalli või võrkpalli mängima hakkata, siis peab kah olema eelnev jõusaali taust ning seejuures peab 1,5x keharaskusega suutma kükki teha?!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kontekstist oskad asju küll välja rebida, katsu siis googlist enda küsimusele vastus rebida.
Mikk4
MemberSee on muidugi väga huvitav, et inimesel on välja kujunenud mingi organ, mida tal üldse vaja ei ole. Miks ta siis välja arenes?Ei ole küll arsti teadmised, aga niipalju on meelde jäänud et mingi ülesanne tal on, AGA iga kord, kui mandlites on põletik, siis kude armistub ja nende tööülesanne väheneb. Lõpuks juhtub nii et nad ei toimi enam üldse, toimub kudede vahetumine ja nad hakkavad muid organeid kahjustama( mingid mürkained tekivad vms). Kuskilt artiklist on meelde jäänud, et tegu on põhjamaa inimese jaoks jäänukiga nagu ussripik. Mandlid on mõeldud toimima soojas keskkonnas. Külma elukohaga inimestele pöörduvad nad nende endi vastu.
Ise käisin operatsioonil eelmine teisipäev ja praegu on täitsa OK, lõpetasin valuvaigistite võtmise ja söön rahulikult tavatoitu, olgugi et väike hirm on ja see tõttu närin korralikult läbi. Mul oli üldse kahtlane, alguses oli selline mõte, kas nad ikka lõigati är, ainult neelata oli valus. Aga peeglist vaadates olid kadunud. Ma olen väga õnnelik, et nii kergelt on läinud, PTÜI-PTÜI-PTÜI!
Mikk4
MemberTänan kõiki vastamise eest, eriti suured tänud sulle, Mikk, see kava näeb väga huvitav välja .) Sellega seoses tekkis aga kaks küsimust: esiteks, kuna saalis kahjuks puudub jooksulint, kavatsen hakata hoopis pedaale sõtkuma. Kas siis ikkagi sobivad need ajavahemikud või peaks neid natuke suurendama? Teine küsimus on selle kohta, et kui pikk peaks olema puhkeperiood kahe korra vahel? 5-10 minutit, vähem/rohkem?Ma usun et see sobib ka pedaalimiseks, aga siis ära tee kõige kergema raskusastmega, kui arvad et liiga kerge on. Ma eeldan, et neil pedaalidel saab raskusastet muuta? Usu mind see, kui 30 minutit tundub kerge, siis asi peab kerge olema alguses, see on algajale progressiivsena mõeldud ja et keha harjuks. Aga jah, aeroobset tehes ei tohigi asi raske olla. Et pulssi õiges normis hoida, siis väntad lihtsalt kiiremini:)
Teise küsimus juures jään ma natuke kimpu, kuna päris hästi ei saa aru mida sa mõtled. Kas sa mõtled puhkepause kahe treeningu vahel? Näiteks esimene nädal 2×30 minutit, tähendab seda, et 2 treeningut 30 minutit, mitte järjest. E:jooks T. jõusaal K. puhkus N. jooks R. jõusaal ja nädalavahetus puhkus.
Kõige parem oleks, pühapäeval näiteks teeksid ühe trenni, mis stabiliseerivatele lihastele suunatud. See on täiesti kodus teostatav.
Aga küsi üle, mis arusaamatu!
Mikk4
Memberpehmel pinnasele päkapeal hüpped ei ole väga koormavad ning ei lõhu jalgu. päkale tõus on samuti hea harjutus algul et tugevdada jalgu.Ei saanud kummalegi küsimusele vastust. Lisaks päkale tõus ei ole polüomeetriline harjutus.
Mikk4
Membervale jutt.ei pea olema mingit jõusaali tausta.keha on võimalik üles ehitada tasa ja targu.kohe ei pea hakkama rammima ühejalaga kükki ja hüppeid mis põrutavad.harjutused valitakse ikka vastavalt tasemele.mingit kangiga kükkimise soest siin küll ei ole.inimene kelle liigesed ei ole hüpetega harjunud võivad kükkida palju tahavad aga jalad rikuvad ära niikuinii kui hooletult teevad.Too näiteks üks polümeetriline alakeha harjutus, kus ei hüpata? Too näide hüppest mis ei põruta?
Mikk4
Memberhttp://forums.fitness.ee/index.php?showtop…63&hl=koduspolümeetrilisi harjutusi saab teha rinnale ja jalgadele , rääkimata sadadest erinevatest kõhulihaste harjutustest
Jalgadele tehes peaks eelnev jõusaali taust olema, öeldakse et küki rekord peaks olema 1.5x keharaskus, kuna polümeetrilised harjutused panevad suure pinge liigestele ja eelneva treeninguta võid oma põlved elulõpuni ära rikkuda.
Üldiselt võib öelda, et enne polümeetrilisi harjutuste tegemist( üks kõik mis kehaosale) peab läbima mingisuguse baasi ladumise perioodi, et keha harjuks.
Mõned lingid tutvumiseks : http://www.squidoo.com/bodyweightexercise , http://health-fitness-solutions.blogspot.c…y-exercise.html , http://bar-barians.com/Training.html
Mikk4
MemberJah kindlasti on asi pehmes voodis! Edu põrandal magajatele edasi. Sai siis käidud päeval ka spordiarsti juures, kes torkis ja uuris selga ning ütles, et asi ikkagi mingis seljalihases või roiete vahelises närvis. Soovitas kasutada Capsicam kreemi ning anda puhkust. Samuti lähen homme kiropraktiku juurde ja vaatab kas ta saab midagi paremaks teha.Head Capsicami kasutamist
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Alguses on tunne, et kohe põleb nahk maha, aga mõne ajapärast harjud ära.Mikk4
MemberMikk4- jAh täpselt abaluu all, vastab sinu kirjeldusele.Suht nõme on olla midagi teha ei saa nagu invaliid. Mis Kreemi kasutasid, kui meelde tuleb?Vist oli Diklofenac( või kuidas see nüüd kirjutataksegi), aga võiksid gmasterit kuulata ja mõnda targemat antud valdkonnas kui perearsti külastada, siis saad ka konkreetse vigastuse teada ja saad siinset foorumit informeerida!
E: ajutiselt leevendada peaks saama, kui käega peale surud, vähemalt mina mäletan et see aitas püsti tõusta ja kummarduda.
Mikk4
MemberKunagi kergejõustikuga tegeledes juhtus mul samalaadne asi kuulitõuke soojenduskatsetel ja samuti tõmbas hinge kinni. Kas sul on see valu abaluu all? Mul toona oli ja püstitõusmised, kummardamised olid raskendatud. Ja ega muud ei aidanud, kui pidin mingi kreemiga määrima, kandsin sellist sidet, mis survestas selle lihase ja pidin rahu andma. Täpset diagnoosi ma ei mäleta. Peale seda teen soojendust korralikult
Mikk4
MemberKas sa rasva põletamise eesmärgil intervalli ei tahaks teha?Vastupidavuse mõttes teeksin mina sinu asemel kindlasti jõu ja vastupidavustrenni samal nädalal, eriti kui sa iga trenn full-body teed, saad hästi kombineerida. Nt 2x jõusaal ja 2x vastupidavus vms nädalas. Trennid olgu sel juhul ülepäeviti.
Aga eks vaata mida teised teadjamad ka arvavad.
No intervallide tegemiseks peaks mingisugune aeroobne põhi olemas olema. Pakuks välja et 1,5 kuud ainult aeroobset ja siis kiirenduslõigud( mitte kohe intervallid, vaid kiirendusosad+ aeroobne), mis kestab ka umbes 1,5 kuud ja vot siis on piisavalt keha harjunud, et intervalle korralikult teha.
Näiteks alustad 30 minutiga. Et jooksed 2 korda nädalas 30 minutit korraga, iga nädal lisad 5 minutit.
1.nädal 2x30min
2.nädal 2x35min
3.nädal 2×40
4.nädal 2×45
5.nädal 2×50
6.nädal 2×30
See järel alustad kiirendusosadega, kombineerituna aeroobsega. Üks trenn on siis kiirendusosadega+ aeroobne ja teine trenn on ainult aeroobne.
7.nädal 1) 10+2x(4+4)+10 (10 minutit aeroobset+ 2x ( 4 minutit kiirendusosa+4 minutit cool downi)+ 10 minuti aeroobset) Kiirendusosa peab olema kiiremini kui aeroobses, aga alla anaeroobset ja cool down ehk jahtumine on üks kuidas sa jooksed, aga kõndida ei tohi ehk siis sörgid või longid)
2) 35 min aeroobset
8.nädal 1) 10+2x(4+4)+10
2) 40 min
9.nädal 1) 10+3x(3+3)+10
2) 45 min
10.nädal. 1) 10+3x(3+3)+10
2) 50 min
11.nädal 1) 10+4x(2+2)+10
2) 55 min
12.nädal 1) 10+4x(2+2)+10
2) 60 min
13.nädal PUHKUS
14.nädalast algab HIIT, seda ma ei hakka eraldi välja tooma.
See kava on koostatud Kristjan Koigi poolt, kuigi see on mõeldud paraleelselt tegemaks treenimaks lihasvastupidavust ja ka teisi vastupidavusi, peaks see sobima ka sulle.
Olen ise selle kuni HIIT-ini järele proovinud ja toimib väga hästi!!!
Mikk4
MemberMiks ta peaks selliseid soovitusi ignoreerima? Ma arvan just, et sina paned siin infoga pange vähe
Sest see ei aita parandada tema sooritusvõimet jalgpalliväljakul! Kes teab, see teab! Sina ilmselt ei tea.
Mikk4
MemberTere, foorumirahvas.Postitan siia esimest korda ja teen seda kohe uue teema algatamisega. Olen mänginud jalgpalli 15 aastat, kuid jõusaali pole veel kunagi sattunud.
Viimase aasta jooksul olen lugenud läbi materjalid “Jalgpalli füsioloogia” ja “Total Soccer Fitness”, ometi tahaks siinsete inimestega arutada, mida teen jõusaalis õigesti, mida valesti ning mida võiks lisaks teha ja mida kavast sootuks kustutada.
Kuna Eesti Meistrivõistlused algavad 2010a. märtsi esimene nädal, siis on mul aega 18 nädalat end vormi ajada.
Jõudu on plaanis 3 erinevat etappi teha:
1.) Baasjõud – 6 nädalat – jõusaalis
2.) Maksimaalne jõud – 6 nädalat – jõusaalis
3.) Vastupidavusjõud + plahvatuslikjõud – 6 nädalat – jalgpalliväljakul
Küsimus, kas skeem 6-6-6 on algajale okei? Või peaksin mõtlema näiteks skeemile 6-8-4?
Küsimus 2 – Esimesel etapil vundamenti laduma hakates peaksin millele tähelepanu pöörama? Mingeid pulbrikuure tuleks juurde lisada?
Tere,
Esiti küsin, kas sa järgnevat linki oled varem uurinud?
http://www.sport-fitness-advisor.com/soccertraining.html
Kui nüüd uurisid, siis kas sa said sealt teada ka midagi uut?
Usun et ma ei valeta kui ütlen et siit foorumist sa kvaliteetset abi, treeningkava näol ei saa. Kindlasti tahaks terve hunnik inimesi sulle soovitada:” Võta siit saidilt algajate kava”. Selliseid postitusi ignoreeri.
Sealt lingilt mis ma sulle andsin, seal on näiteks baasjõu ja-vastupidavuse algajate kava olemas, kahjuks sealt edasi tuleb vist raha aisata, mida ma soovitada/laita ei oska.
Aga minu soovitus on et võta mõne korraliku klubiga kontakti ja uuri treenimise kohta.
AutorPostitused