Skip to main content

Mikk07

Forum Replies Created

Viewing 13 posts - 46 through 58 (of 58 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Kõhulihased ja kätekõverdused #188910
    Mikk07
    Member

kodus kätekõverdusi tehes võiksid panna mingi lisaraskuse selga, näiteks seljakott ja suvalised esemed seljakotti raskuseks, et kordused jääksid 10 juurde( teha 3×10-15 näiteks. Kõik muidugi oleneb treenitusest. Kui raskuse selga paned siis katsu see ülaselja peale saada.

in reply to: Kasv! #188905
    Mikk07
    Member

I’m 15. I’ve heard that exercises like the Deadlift and Squat can stunt your growth. Is

this a myth or is there truth behind this?

Children & adolescents have growth plate at the end of most bones. Growth plate regulates the

length & shape of bones. Bone grows around growth plate, not from the center outward. Growth

plate is the last part of bones to harden. This makes it more vulnerable to fractures which can

cause problems like unequal bone length.

Weight lifting can stunt your growth if you damage the growth plate. You don’t get hit on your

ankles & knees during weight lifting like with Soccer. You also don’t get collisions like in Football.

So the only way you can damage your growth plate with weight lifting is by letting the weight fall

on you. If you start light, focus on good technique and add weight slowly this will never happen.

Statistics confirm that weight lifting is the safest sport when looking at the rate of injury.

vot siis ärge põdege liialt.

in reply to: jõusaal + MMA #188904
    Mikk07
    Member

Ise loobusin räigest jalgade pumpamisest, jäid teised aeglaseks lihtsalt..)

kas sa keskendusid rohkem massitegemisele või kiiruslikule jõule? ma arvan et siin ongi vahe, et paljud treenivad jalga massi saamise eesmärgil näiteks 3×8-12, mitte plahvatuse arendamiseks(nt. 10x3x50-60%). Võib-olla on see teadmatusest, arvatakse et massikordused teevad head, teevadki kui sa massi arendad. Võitlusspordis ei ole sul massist kasu, kui see on tuim. Konkreetne näide on paari aasta tagune, kui maakonna suvemängudel kuulitõukes võistlesin, mina, jõusaalis harva jõudev vs. umbes sama pikk musklimägi. Mis te arvate kumb võitis? mina, pea kahe meetriga. tundub uskumatu, tundus ka toona mulle, nüüd enam ei tundu, kuna teadmised on tublisti kasvanud ja arusaam on selline et kuulitõuge nõuab tohutut plahvatust eelkõige jalad ja käsi. tüüp oli lihtsalt lihased punni treeninud, olgugi et füüsiliselt, jõu põhiosalt hulga tugevam, kuid plahvatust polnud ollagi.

tuues üle seda võitlussporti, julgen arvata et jõusaali tuleks külastada plahvatusliku jõu arendamiseks, kava peab muidugi olema spetsiaalselt selleks koostatud, et oleks kavas ka tasakaalu ja lihaste koordinatsiooni parandavad harjutused.

E: ma olen kuulnud et HIIT-i teostatakse ka kangi, hantlite ja muude jõusaali vahenditega. kas point jääb sel juhul samaks- paraneb aeroobne vorm ja põleb rasv?

in reply to: toitumine ja trenn #188834
    Mikk07
    Member

Mul toidukava (enda arvates normaalne, aga pean korrigeerima seda, asju juurde lisama)

Hommikul 7.25 ärkan, söön putru taldriku täie, suure portsu koos moosiga, võid ka natuke juurde ning suur kruus teed.

koolitoit 12.30 praad, supp vms

enne trenni 16.00 4 muna koos rohke hapukoore ja ketsupiga või pelmeenid vahest.

peale trenni 18.00 midagi kerget, võileibu, vahest kui toit valmis siis praad, tavaliselt jääb kergema peale, kohupiim, võileivad jms.

õhtusöök umbes 21.30 kartul/makaron hakkliha/maksa/sealiha kastmega.

päevas joon umbes 2 liitrit vett, trennipäevadel 3 l

Jõusaalis treenin tervet keha, esmaspäev rind triits biits kõht K: jalg, õlg, R Kerge rind, selg, kõht

plaanin hakata tai poksis hakata käima, kui keegi oskaks öelda kuidas keha koormab see trenn, saaks oma kogemustest rääkida, et vb saaks 1 trennipäeva vähemaks jätta nii et ühel päeval ülakeha ja teisel alakeha, nendel päevadel hädavajalikud harjutused siis, et jõuaks teha.

Arvan et oleks mõtekas nii teha et ülakeha päeval: Rind, selg(ala ja üla) teisel päeval: kükk, jalad ette, ning taha masinal ning triitseps ja biitseps. Olen 180 pikk ja 72 kg kaalun, 18 a. Plaanin veel suve poole massilisajat osta(mingi mass 2 vms), kui tööle lähen ja raha saan. Jõudu tuleb, aga lihast nagu tuleb väga vähe, polegi nagu tulnud.

kui keegi teab, võiks öelda, mis varustust vaja läheb taipoksis, kas mingid spets jalatsid ja mis kindad jms.

Olen treeninud peaaegu 5 kuud, vahepeal 3 nädalat vahet, siis läksid tulemused samma tagasi, kus olid, nüüd enamvähem samad nagu enne opi.

Kommenteeriga mida soovitaksite muuta siin.

Aitäh!

mind huvitaks millised su eesmärgid on, vastavlt sellele saaks midagi soovitada.

in reply to: Rammumehe Treeningkava/Toitumine #188833
    Mikk07
    Member

Tõsiselt usun,et saavutan mõlemat asja aga mitte korraga .

kui sa oled saavutanud juba rammumehe taseme, et võid eesti tasemel konkureerida, siis ma arvan et kulturismi sul enam asja ei ole. vastupidi ehk veel (kulturistist rammumeheks). võib-olla kui treeniksid jõutõstjaks siis oleks mõlemaks võimalik veel hakata.

Mikk07
    Member

ja muideks kas õlle aitab taastada lihast treeningust?

pigem on õlle kui alkoholi näol tegemist petliku taastamisega, kus lihased võivad ju pehmeks muutuda ja tuju mõnusaks, aga see ei tähenda et see lihastele või su arengule kasu annab. Alkohol ja sport ei sobi minu arvates kokku. pigem näitab see kaldumist alkoholi sõltuvusele.

in reply to: Minu kava- tähelepanekud ja abi oodatud! #188769
    Mikk07
    Member

Oih…unustasin lisada et kes seda linki näiteks ei vaadanud, siis arengu tekitajaks on see et alustatakse kergete raskutega, vastavalt treenituse tasemel ja iga treening lisatakse kangile 2.5 kg juurde.

selle rinnalt tõukamise asemel oleks sobivam termin ehk üle pea surumine

in reply to: Soodsad valgurikkad toiduained #188521
    Mikk07
    Member

Kanaga on palju jamamist, fileega on lihtsam. Ainult liha muud midagi
    in reply to: Minu kava- tähelepanekud ja abi oodatud! #188492
    Mikk07
    Member

Lõpuks otsustasin, selleks et tuua sisse maksimum treeningupäevad ja plahvatuspäevad, tuleks korralik alus laduda ja võtsin aluseks selle kava mis on antud lehelt allalaetav http://stronglifts.com/stronglifts-5×5-beg…aining-program/

Toon siis välja selle kava

E. Kükk 5×5

Rinnalt surumine 5×5

Inverted rows 3x max

Kätekõverdused 3x max

Reverse crunch 3×12

K. Kükk 5×5

Rinnalt tõukamine 5×5

Jõutõmme 1×5 tundub kuidagi vähe?aga ju siis peab nii

Lõuatõmbamine 3x max

Prone Bridges 3×30 sekundit

R. sama mis esmaspäev

Kes tahab võib aidata ingliskeelsed terminid eestikeeli arusaadavaks muuta.

Niiet nädalas on 3 trenni ja sama rütmiga E, K, R.

Muutub siis nii palju et lõuatõmbamine vaheldub, üks trenn peod välja poole ja teine trenn pihud sisse poole.

Ei oska esialgu midagi kosta selle kava kohta, kõik õpetused ja tehnika on olemas antud lingi peal. Mõned ingliskeelsed tähelepanekud kava koostajalt:

* Focus on the Squat. Don’t lose too much time with the ab exercises or whatever, the Squat must go up as fast as possible, that will help you achieve your goals.

This is a strength training, not bodybuilding.

Ootan kommentaare!

Panen siis endale eesmärgid, et kui need täidan, lähen üle edasijõudnute kavale.

Kükk 90kg 5×5

Rinnalt surumine 80kg 5×5

Rinnalt tõukamine75kg 5×5

Jõutõmme 130kg 1×5

Excel`sse lüües oma alustus raskused peaksin eesmärgid saavutama:

Kükk 6.mai

Rinnalt surumine 25.mai

Rinnalt tõukamine 18.mai

Jõutõmme 18.mai

in reply to: Rammumehe Treeningkava/Toitumine #188396
    Mikk07
    Member

Siin on link sellest millised on vead mida tehakse. http://stronglifts.com/do-you-make-these-1…tronglifts-5×5/

seda lehekülge uurides leiad nii algaja kui ka edasijõudnu kavad ja palju muud head. Minu arust hea koht alustamiseks ja baasi rajamiseks.

in reply to: Minu kava- tähelepanekud ja abi oodatud! #188127
    Mikk07
    Member

Kava on jaotatud kaheks. esmaspäev ja kolmapäev maksimum jõutreening. Reede ja pühapäev kiiruslik treening. Kiirulik treening tuleb teha ära kiirelt, kuskil 1 tunniga.

Kiirust saad arendad väikeste kordustega ja madala protsendiga.

nt. kui surud 100 kg siis võtad sealt 50 protsent ja seeiaid oleks 10-12 ja kordusi 3. 3 kordust tuleb sooritada võimalikult kiirelt ja anda endast 100 protsenti.

midagi sarnast siis sellele westside`i süsteemile http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4305

kas kiiruslikku tehes näiteks rinnalt surumise puhul tuleb kordused teha järjest nii kiiresti kui suudad, või alla lased aeglaselt ja siis üles surud maksimaalse kiirusega?

in reply to: Minu kava- tähelepanekud ja abi oodatud! #188105
    Mikk07
    Member

Tõsi. Käime ka 4 korda nädalas, aga iga trennipäev erinev.

Harjutusi tuleb muuta….võimalikult erinevaid panna.

Äkki jagad mulle enda treeningmetoodikat? Sinu tulemusi arvestades ei tohiks arenemis probleeme tekkida.

in reply to: Söömine #188080
    Mikk07
    Member

Aga lase emal hakata seda tegema mida sul vaja oleks:)

Viewing 13 posts - 46 through 58 (of 58 total)