maximus89
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
maximus89
MemberMis nendel kätekõverdustel siis viga on, mul on need jõusaalikavas ka sees.Muidugi neid kodus igapäev teha on jama, aga õiges koguses koos teiste harjutustega annab väga hea efekti.Keharaskusega baasharjutused pidid olema ühed kõige suurema anaboolse mõjuga harjutused st. panevad keha kasvuhormooni tootma.
maximus89
MemberTeha kõike vastavalt sellele millised on prioriteedid.Ma ise jagan õla tavaliselt esi- taga- ja keskmiseks peaks.Nii on võimalik õlga maksimaalselt treenida.Rinnapäeval teen delta esiosa, kuna see osaleb rinna tegemisel ka omajagu.Tagaosa teen samal päeval mil selga ja keskosa mahutan ka kuhugi.Ma olen juba poolteist aastat jõuxis käinud ja selle ajaga saab juba aimu millised lihased sul hästi arenevad ja millised mitte.Rinda ja õlga olen ma sunnitud palju tegema, samas kätt ei tee ma üldse.Käsi kasvab kükke tehes.
maximus89
MemberJeh, nii ta on.
maximus89
MemberMinu ideaalne keha, Frank Zane:

maximus89
Memberlihastest saab glükogeen otsa kuskil 1-1,5 tunniga
maximus89
MemberMul on seda raske uskuda, kui pikad su seeriad on, teed ühe seeria 20 sekundiga?Tehnika kannatab niimoodi.Kui pikad su pausid on, liiga lühikeste pausidega sa jällegi ei saa lihast täielikult ära koormata trenni lõpuks.Samuti võiksid panna selja ettepoole, kuna lailihas on siiski suurem lihasgrupp kui deltalihased.
maximus89
MemberKui kaua sul üks trennipäev kestab, kui seal on 11 harjutust? 5 tundi?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga ma vastan su küsimusele ka: selja laiust treenib kõige paremini lõuatõmbed pealthaardega, laialt ja paksust näiteks kangi tõmbed kõhuni (sellest on palju variatsioone nii hantlite kui masinatega)maximus89
MemberOlen 21a. 172cm/~88kg. Füüsilist nn. treeningut sai viimati tehtud vist põhikoolis ja kuna olen olnud piisavalt laisk ka, siis tööst vabal ajal end jooksma/jõusaali praktiliselt pole vedanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .
Paar päeva tagasi tegin otsuse, et võtan end kokku ja üritan suveks kaalu normi saada. Sellest peale olen kamminud seda foorumit ja kõrva taha pannud kõiksugu nippe, millest võiksin kasu lõigata. Aga kuna inimestel on erinevad eesmärgid siin, siis ehk uuriks targemate käest, kuidas peaksin toimima ja millest alustama konkreetselt mina. Uurisin juba välja kontakti, kelle käest toitumiskava plaanin tellida ja tutvusin ka veidi Tartu jõusaalide valikuga.
Kas selline klubi nagu “Eksklusiiv” (http://www.eksklusiivsk.ee/) on tõsiseltvõetav ja kas see nende pakutav lahendus reaalselt toimib ka? Või peaks ikka traditsioonilise jõusaali juurde jääma?
Pekki tahaks vähendada igalt poolt, alates näost lõpetades reitega. Milline oleks kõige efektiivsem viis seda teha?
Ise mõtlesin midagi sellist:
*)Varahommikul (äratus ~ 6.30) jooks (kui pika maa/aja peaks/võiks alustuseks ette võtta? ), veidi aeroobseid harjutusi, mõned kätekõverdused-kõhulihased, venitus-lõdvestus.
Kavakohane toitumine kogu päeva vältel. (ehk mõni amps vahepeal, kui nälg nägemist hajutama hakkab
)Kas õhtul enne/peale(?) õhtusööki võiks ka velotrenal veidi aega veeta?
Kas jõusaali peaks minema pigem tühjavõitu kõhuga või näiteks tund-kaks peale sööki?
Plaanin 3 x nädalas hakata käima jõusaalis, algaja kava järgi.
Kas päevil, kui jõusaali ei lähe ei tohiks peale hommikuse treeningu eriti midagi teha? Tunnike velotrenal ei teeks vast paha..?
Ei oskagi kohe alustuseks midagi väga tarka küsida, ehk asjatundjad leiavad veidi aega ja soovitavad midagi toimivat ja sobivat
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ette tänades!
Ma vaatasin seda linki, mulle tundub, et see 30min treeningu konseptsioon võib olla sobiv vanuritele, aga täismehele see kindlasti piisavalt intensiivne pole, kui seda tehakse mingite õhksurvel töötavate masinatega!Kui su eesmärk pole erilist lihasmassi kasvatada, aga sa tahad alla võtta, siis äkki oleks sobiv bodypump, ise nad reklaamivad seda, kui kõige efektiivseimat viisi vormi saada.Ise pole küll proovinud, ma ajan rohkem lihasmassi taga.
maximus89
Member5g pulbrit tund aega enne trenni, sest kreatiin pulbri kujul pidavat imenduma nii ~tund aega.Samuti tuleks arvestada sellega, et osa sellest kreatiinist lagundatakse maos ära, enne kui ta jõuab verre imenduda.
maximus89
MemberJah, aga alaselg saab väga suure koormuse (et jõuaks sellist ettekallutatud asendit üldse hoida korralike raskuste korral) ja minu arust see natuke segab ülaselja õiget tunnetamist.Nojaa, see on see igavene vaidlus, kummad on paremad, isoleerivad või baasharjutused.Ma leian, et baasharjutustega saadav suurem koormus (tööse rakendub rohkem lihaskiude) ja suurem kasvuhormooni tootmine kaaluvad üles selle, et ei saa keskenduda ühele lihasele.
maximus89
MemberRaskem variant sellest oleks teha kangiga, seistes ja ettekallutatult.Proovi, võtab selja ikka tõsiselt läbi.
maximus89
MemberNo meeste siseelundid on kõrgema testosteroonitaseme tõttu ka suuremad.Ega testosteroon ainult vöötlihaste kasvu ei soodusta, silelihaste ka.Sündides ja nooremas eas on meestel ja naistel siseelundid veel ühesuurused.Ei tea kas see mõjutab kuidagi, aga eks suurem maks, suuremad neerud…see peaks meestele “eelise” andma küll
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>maximus89
MemberMinul hakkasid siis värisema kui organism sai vähe süsivesikuid ,lihased olid glükoosist tühjad.“Kri5tjan” võiksid proovida mõni aeg rohkem süsiveiskuid tarbida ja vaadata kuida mõjub ,midagi halba see ju ei tee
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kristjan vist ei saanud su soovitust kätte, Kristjani postitus on üle 3 aasta vana
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>maximus89
MemberMa teen praegu näiteks 5 seeriat iga harjutust ja ainult 3-4 harjutust ühes trennis.Teen baasharjutusi ainult.Praegu vähemalt tundub, et massi ja jõudu tuleb rohkem, kui ennem.Ennem ma tegin ka niiöelda traditsioonilisemat kava, 3-4 seeriat, 5-6 harjutust ja alguses baasharjutused, lõpus isoleerivad.Nüüd kestab trenn vähem, aga on palju väsitavam.Ma leian, et baasharjutusi tehes pole mõtet piirduda ainult mingi 3 seeriaga, kui teha 5 ja rohkem seeriaid, aga samas vähem harjutusi, siis kurnab lihased rohkem läbi.Baasharjutustega töötavad pea kõik lihased kehas ja siis lõpus pole mõtet(ega jõuagi enam) isoleerivaid harjutusi teha.Aga muidugi veel olulisem on see, et keha ära ei harjuks, seega drastilised muudatused kavas mõjuvad ainult hästi.
maximus89
Membermuidugi on kehas selline asi nagu vabade aminohapete reserv, loe anatoomiaõpikust
aga ainuke artikkel mis ma selle teooria kohta leidsin: http://jas.fass.org/cgi/content/abstract/81/3/705 ja seegi on sigade peal tehtud.
-
AutorPostitused