Skip to main content

maximus89

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 994 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: jalad #169379
    maximus89
    Member

Väga lihtne valem on selleks. Loogilisuse valem. Kükkides on sul töös pea-aegu kõik lihasgrupid. Ja see vallandab rohkem kasvuhormooni kui teised harjutused, mis on suunatud konkreetsele lihasgrupile. Kui sa oled kükki teind peaksid teadma, kui ei ole, võiksid proovida, hiljem räägi meile kah KÜKK

No kuulge, kasvuhormoon ja testosteroon on hoopis erinevad asjad.Testosteroonitase oleneb väga vähe treeningust, see oleneb palju rohkem vanusest ja loomulikest päevastest tsüklitest.Ja kasvuhormooni lihast kasvatav efekt on väga väike, mõelge nende naiste peale, kes teevad kükki, samas on ikka väiksemad, kui mehed.Muidugi, kasvuhormoon vallandab omakorda IGF-1 tootmise, aga ega IGF-1 ei ole samuti väga võimas anaboolne hormoon.Tõenäoliselt kõige võimsam lihaskasvu reguleeriv hormoon, peale testosterooni muidugi, on insuliin, kui temaga osata õigesti ümber käia.Insuliinile teatavasti kükk mingit mõju ei avalda.

Praktikast teada efekt, et kükk on parim massiharjutus, tuleb sellest, et ta hõlmab lihtsalt kõige suuremat lihasmassi üldse kõigist harjutustest.Aga jällegi, ta paneb kasvama ainult need lihased, mis on töösse haaratud.Et seda paremini mõista, tuleb mõelda lihaskasvu mehhanismi peale: 1)harjutus koormab lihast 2)lihases tekivad pingutuse tulemusena mikrotraumad 3)peale treeningut hakkab organism traumasid parandama, kusjuures signaali selleks annavad erinevad hormoonid nagu IGF-1 ja insuliin (insuliin viib glükogeeni ja valgud lihastesse, et parandamine saaks toimuma hakata).

Sellest ilmneb ka hästi miks on vajalik peale trenni kortisoolitase madalaks saada.

Okay, point on selles, et need kes tahavad rind-biitseps kava teha ainult, neil ei tasu kükki teha, sest rinnalihasele kükk mõju ei avalda ja biitsepsi treenimiseks on samuti efektiivsemaid meetodeid.Iseasi on see, et teised lihased neil lihtsalt ei arene.

in reply to: jalad #169348
    maximus89
    Member

Kükk kasvatab sul ainult neid lihaseid, mis selle ajal tööd teevad, mis on muidugi väga suur hulk keha lihastest, aga näiteks rinnalihast ta sul kasvama ei pane.Ise olen kükki tehes täheldanud, et ülakehas mõjus ta kõige paremini kätele miskipärast.Siiski, kui on tõsine plaan treenida ainult ülakeha, siis ei ole mõtet kükki teha, saab selle arvelt ülakeha rohkem treenida ja seega paremini kasvama panna.Aga ajapikku tekivad lihaste düsbalansid, stabilisaatorlihaste nõrkused, vigastused ja muud hädad.Kaalunumber läheb samuti aeglasemalt üles, kuna keha suurim lihasgrupp on välja jäetud.

Lisaks, kuna ~50% keha lihasmassist asub jalgades, siis rasvapõletuse ajal on kükk asendamatu.

in reply to: Toitumiskava massitsükli ajal #169288
    maximus89
    Member

Väike update siis:

Peale antud teema algatamist otsustasin rasva ja süsikaid oma toiumisse lisada. (ei tea mis ma enne mõtlesin) Ja peab ütlema et sellest oli kindlasti kasu. Olen praegu teinud oma jõukava (kuna massikava oli liiga aeganõudev ja näitas aeglast arengut) 1,5 kuud keskmiselt 6 päeva nädalas. Ära pole end kurnandud ja jõunäitajad on tõusnud 50%! Kehakaal tõusis esimese kahe nädalaga 5kg ja sellest saadik on püsinud +5-6kg ringis. Vahepeal tekkis väike kõht ette, aga praegu suht ok. Esimese kuu tarbisin kreatiini, aga viimased kaks nädalat tegin ilma, et saavutada sama jõutase ka ilma kreatiinita. Nüüd esmaspäevast on plaanis uuesti täie hooga alustada ja tahaks jõunäitajad 100% tõusu juurde viia hiljemalt aasta lõpuks, võrreldes siis trennieelse seisuga. Oma kavaga olen väga rahul (pm enda koostatud), st terve keha jaotatud nelja päeva peale. Teen kaks korda järjest kava läbi ja siis 2 päeva puhkan. Teine asi mis paika panna on muidugi toitumiskava, millesse olen mõningad muudatused sisse viinud nüüd. Avastasin et sõin peaaegu olematult vähe kiudaineid ja selle pärast hakkan esmaspäevast neljaviljahelbeid ja täisteraleiba söögikordade kõrvale närima. Lisanditest jätkan kreatiiniga ja uudisena proovin mida beta-alaniin juurde võib anda.

Aga nüüd siis põhilise juurde. Minu toitumiskava. Olen selle pm ise koostanud. Peaks mainima, et olen kiire ainevahetusega ja rasva kergelt ei lähe. Küll aga kahtlustan, et mul on üleliigselt palju süsivesikuid kavas. Muidu tunduvad söögikorrad suht harmoonias. Lõunaga on tegelt nii, et ma söön ca 300g sea- või veiseliha korraga, aga tableisse on pandud pool ja pool, et toiteväärtuse keskmine saada. Kava on tegelt tehtud vabade päevade põhjal. Tööpäevadel teen päeva jooksul kaks väiksemat lõunat ja trenni alles peale tööd, aga kogused jäävad pm paika.

Et siis andke tuld, kellel mida kohutavat silma jääb. toitumiskava.jpg

Seal menüüs ju praegu rasvu koguseliselt küll piisavalt.Testosteroonitootmine küll häiritud ei tohiks olla.Samas ma ise tõstaksin veelgi rasvade osakaalu ja vähendaksin süsivesikute oma.Usun, et lihtsüsivesikute kahjulikkuses on kõik siinviibijad veendunud.Hoidu sellisest kombinatsioonist: palju rasva, palju süsivesikuid.Söö kas rasva ja valgurikas eine või valgu ja süsivesikurikas eine.

Ja lööge mind või risti, aga ma olen veendunud, et 2 toidukorda päevas, kus tuleks süüa süsiveiskute (ja valgu) rikas eine on hommikul ja peale trenni.Mõlemal juhul on kortisoolitase veres kõrge ja parim võimalus seda langetada on süsivesikutega.Lisaks veel see asi, et peale trenni on lihastes glükogeenitase madal.Seega, ma ise eelistan hommikul puder (piimaga, jogurtiga, kokku saan sealt 40+ grammi valku ka) ja peale trenni (lisaks sheigile veel, kohe peale koju jõudmist) valgurikas (tuunikala) ja süsivesikuterikas (täisteraleib, puuviljad) eine.Selle kodujuustu soovitaks sul hoopis viimaseks toidukorraks jätta, koos piimaga, sest kala on tunduvalt kiirem valguallikas, kodujuust samas aga on väga kaseiinirikas ning ideaalne enne magamaminekut.

Ja massiperioodil ole nende juurviljadega ettevaatlik, osadel on väga kõrge termiline efekt, st. nad on negatiivse kaloraažhiga.

Sorry, juba ongi sul seal menüüs kodujuust viimane, minu viga, vaatasin su esimest versiooni.

maximus89
    Member

Rasvapõletuse ajal on kõige kasulikum teha harjutusi suurte raskuste, madalate korduste ja lühikeste pausidega ning keskenduda baasharjututele.Selline asi põletab kõige rohkem rasva, säilitades samal ajal ka lihast.Teine hoopis drastilisem, samas ka palju efektiivsem meetod oleks teha intervalltreeningut raskustega.Valida üks hea baasharjutus (ütlen kohe, rinnalt surumine ei kõlba – kükk, eeskükk või maast tõukamine ainult), teha sellega 30 sekundi jooksul nii palju kordusi, kui võimalik, raskus oleks kuskil ~60% 1Rmax-ist, siis puhata 1min ja alustada uuesti algusest.Enamikel inimestel on peale 10 intervalli juba keha nii läbi, et rohkem ei jõuagi, seega trennid tulevad väga lühikesed, nii ~20min.See on tõenäoliselt kõige efektiivsem rasvapõletustreening üldse.

NB! ei soovita, kui on probleemid südamega või muidu kehv füüsiline vorm.

Ahjaa, lisan veel, et selle ajal ei ole mõtet kardiot ega raskuste tõstmist enam eraldi teha, selline treening säilitab (ehk isegi kasvatab pisut) lihasmassi ning samas tõstab ka anaeroobset ja aeroobset vastupidavust.Keda rohkem huvitab, siis selle originaalne nimetus on Tabata protokoll.

in reply to: käte peal kõndimine ja tagurpidi salto #169205
    maximus89
    Member

Niipalju, kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid eesmärke.

in reply to: Rasvapõletamine ja toitumine.. #169203
    maximus89
    Member

Üldiselt olen näinud neid toitumiskavasid küll.Tõsi, keskmise eestlase toitumisega ei saa võrreldagi, aga midagi ulmelist seal ei ole.Nad on ka üsna sarnased, seda ühe ja sama koostaja kavade raames.Muidugi, erinevatel treeneritel on erinevad eelistused, kes soovitab rohkem energiat saada süsivesikutest, kes rasvadest.Varieerub ka see, missugust õli soovitatakse lisaks tarvitada jne.Siiani olen tähele pannud, et ainult Hr. Antson soovitab ka hommikuti süsivesikutevaest ja rasva/valgurikast toitumist.Valgukogused on kõigis suured olnud.Ühesõnaga Interneti abiga on võimalik see kõik ka endale selgeks teha, iseasi on see, kas on aega, viitsimist ja motivatsiooni ning loogilist mõtlemist, et eraldada terad sõkaldest.

in reply to: mida võtta valgule juurde #169202
    maximus89
    Member

A kas insuliinitaset ei saa tõsta ka lihtsamalt- süües rohkem magusat?
    in reply to: Rasvapõletamine ja toitumine.. #169074
    maximus89
    Member

Elu on ka näidanud, et need, kes on selle õppimise kasuks otsustanud, on ise paremal arvamusel oma teadmistest, kui peaks ja seega oleks ka neil toitumiskavast üht-teist õppida..
    in reply to: Küsiks nõu… #169012
    maximus89
    Member

Kõige odavamad täisväärtuslikud valguallikad on muna, konservid ja erinevad subproduktid, loomamaks näiteks.

in reply to: Rasvapõletamine ja toitumine.. #169010
    maximus89
    Member

Üks ei välista teist ju.

Elu ise on näidanud, et viimase kasuks otsustatakse palju harvemini.

in reply to: mida võtta valgule juurde #169007
    maximus89
    Member

Osadel valkudel on seedeensüümid sees.

Seega isegi seedimine tehakse meie eest juba laborites ära…

in reply to: mida võtta valgule juurde #169006
    maximus89
    Member

Ise soovitaksin sulle sulle anabolicHalo või bcaa kapsleid ,esimene variant sobis mulle paremini ning

lisaks võta valku ,milles on olemas nii bcaa d natukene ning glutamiini näiteks uus whey pulber.

Annab päris hästi jõudu juurde

in reply to: Tähtkuju #169005
    maximus89
    Member

Päris hea
    in reply to: mida võtta valgule juurde #168951
    maximus89
    Member

Mhmm, selline aine, mis aitab su LIHASTEL paremini valku omastada on insuliin.Ja mis aitavad su peensoolel valku paremini omastada on erinevad proteaasid.Õnneks toodab su keha ise ka neid

in reply to: Rasvapõletamine ja toitumine.. #168948
    maximus89
    Member

Siiski parim variant, parem veel kui toitumiskava, on ise õppida, õppida, õppida!

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 994 total)