maximus89
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
maximus89
MemberKui tahad “korralikku kuuspakki”, siis pead eelkõige eriti kompetentselt toitumist korraldama. Sööma täpsetel kella-aegadel, täpses koguses toitainetega toitu.Kui eriti kompetentselt toitumist ei jälgi, aga jälgid kompetentselt, mis on lihtsam ülesanne kui eelmine siis, siis saad hea muskulatuurse vormi, kergema 4pakiga.
Kui toitumist veel lõdvemalt jälgida, siis saad mingil määral lihased trimmi, mingil määral 2-pakk paistab kui pingutad, aga vähem kui eelmise variandi puhul, see on kergeim neist kolmest viisist saavutada.
Et sa soovid väga raskelt saavutatavat asja 6paki näol, selleks peab väga palju ja väga kompetentselt pingutama. Ülejäänud kaks tulemust/eesmärki mida tõin- 4- ja 2-pakk- on minuarust kergemad saavutada ja ka eelduseks sellele 6pakile, et kui oled nende kahe lihtsama tasemel hetkel, siis pole muud teha nüüd, kui toitumine eriti detailselt üle vaadata.
6-4-2-paki tõin niisama lambist oma idee näitlikustamise eesmärgil.
See sõna “kompetentselt” on grammatiliselt kuidagi väga valesti kasutatud selles lauses
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>maximus89
MemberMuljet avaldav:) mäletan et hr Margus Hunt mingil jõuluturniiril sõudis vist 1.19 või 1.16, kurat seda teab:D, sealsamas oli ka Ott, tema aeg oli midagi 1.20 millegagi, täpsema vastuse annab ehk Ta ise.Aga muidu, loomulikust osavusest selline aeg või treenid eraldi?
Eraldi ikka, 3x nädalas intervallid, juba oma pool aastat olen eraldi treeninud, enne seda oli aeg 1:27.
maximus89
Member1:22.1
maximus89
MemberMa ise sõuan lühemaid distantse, 500m nimelt, ma teen 3x nädalas 30sek/1min r intervalle, iga kord 15 intervalli.Aga 1000m on juba hoopis teine asi, seal sul ei ole vaja niivõrd kiirust ja plahvatuslikkust, kuivõrd juba vastupidavust ja laktaaditaluvust.Ma arvan, et vastava kiiruse arendamine ei tohiks probleemiks olla, hoopis teine asi on seda kiirust ka hoida selle ~3 minuti jooksul.Pigem sa tee pikemad intervallid ja pausid, ntx. 500m/30s r ning üle poole tunni ei ole mõtet minna.3x nädalas oleks normaalne, jõusaali pead vähemaks võtma selle arvelt.
maximus89
MemberNeed nüüd küll õiged järeldused pole
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Äkki teed siis ise paremad järeldused?Ootan huviga.
maximus89
MemberRäägitakse, et kasvamisest murdeeas võivad raksuda.Kui see pole põhjuseks, siis äkki liigesed kulunud ning pole enam midagi teha.Glükoosamiin ehk leevendaks natuke.
november 10, 2008 at 6:26 p.l. in reply to: Milline näeks välja kuulitõukaja trenn jõusaalis? #154988maximus89
MemberNo heaküll, kuulitõukega pole mul väga suuri kogemusi, aga niipalju ma võin omadest kogemustest väita, et surusin mis ma surusin oma ~100kg rinnalt, kuulitõuke tulemus paranes mul märgatavalt alles siis, kui ma jätsin surumise tahaplaanile (noo, tõsi küll, ei lõpetanud täiesti, tegin ikka kord nädalas) ja hakkasin tegema tõsisemalt klassikalisi tõsteid, kükki ja jõutõmmet.
aga kõiki tõstjate treeningharjutusi pole kuulitõukajal küll mingit mõtet teha, vaja on valida neist kasulikumad enda jaoksMa ei rääkinud kuskil tõstjate treeningharjutustest, ma rääkisin ainult olümpiatõstmisest, mille alla hetkel kuuluvad ainult tõukamine ja rebimine.Ning need on kuulitõukajale väga head plahvatusliku jõu treenimiseks.
maximus89
MemberÄkki mingi magnetanomaalia?Mõnes kohas maapinnal on samamoodi, väga tugev magnetväli ja ajab kompassid hulluks.Seal kohtades sisaldab muld väga palju rauda.Ei oska muud TEADUSLIKKU seletust pakkuda, kui et sinul endal on samuti mingi magnetanomaalia, teiste elektritarvetega ei ole midagi kummalist, telefonil levi ära ei kao? Väga nõrk magnetväli on igal inimesel ja ka esemetel, mis sisaldavad rauda, koobaltit või niklit.Enamikel inimestel on see magnetväli väga väike, peaaegu olematu, tingitud väga väikesest kogusest magnetilisest rauast organismis.Äkki sul on mingil põhjusel kogu raud kehas püsivalt magnetiseerunud.Muidugi ma kahtlen, et ka selline ikkagi suhteliselt väike kogus mingit sellist magnetvälja tekitada suudaks.
Teine asi mis võiks põhjustada sellist lampide ajutist kustumist on elektriväli.Inimese puhul tõenäoliselt staatiline elekter.Jällegi, igal inimesel on kerge staatiline elektrilaeng, ning seal kus on laeng, seal on ka elektriväli.Võibolla, kui inimesel on väga suur staatiline elektrilaeng, siis on tal ka piisavalt tugev elektriväli, et mõjutada elektrilisi seadmeid.Ma küll ei oska teooriat välja pakkuda, kuidas elektriväli elektrilisi seadmeid niimoodi mõjutada saaks, aga kes-teab, äkki on see võimalik.Sidekaableid varjestatakse ju samuti elektriväljade eest kaitseks.
november 9, 2008 at 6:03 p.l. in reply to: Milline näeks välja kuulitõukaja trenn jõusaalis? #166886maximus89
MemberTean paari kümnevõistlejat, nemad küll rinda ei tee.Ning ma ei väitnud, et enamuse tööd teeb ära trapets, ma alustasin reie – ja tuharalihastega.Enamus jõudu kuulitõukel tuleb ikka jalgadest ja puusadest.
november 8, 2008 at 9:36 p.l. in reply to: Milline näeks välja kuulitõukaja trenn jõusaalis? #163829maximus89
MemberKangi rinnalevõtt, rebimine, kükk- need oleksid põhiharjutused. Lisaks ei teeks paha aegajalt ka jõutõmmet teha. Neist rebimine ja rinnalevõtt on otseselt plahvatusliku jõu arendamiseks, kükki võiksid teha nii absoluutse jõu arendamiseks kui ka vahepeal samuti plahvatuslikule jõule rõhudes- sel juhul kasutad lihtsalt 50- 80% raskusi ja tõused kükist võimalikult kiiresti üles. No ja ülakehale oleks põhiharjutusteks kindlasti lamades surumine ja surumine kaldpingil- viimane ehk isegi rohkem, liigub ju kuulitõukel käsi ette- üles, nagu ka kaldpingil surumise puhul. Eks need ongi heitjate põhiharjutused, mida nad päevast päeva teevad, paljud neist ei kasutagi muid harjutusi üldse. Aga ikkagi oleks hea vigastuste ennetamiseks ja lihaste düsbalansi vältimiseks treenida ka selga, kõhtu ja õlga.Rinda nüüd küll kuulitõukajad ei treeni, see lihas ei ole kuulitõukajale vajalik.Enamuse tööst teevad reielihased, tuharalihased, erinevad keha keskosa – ja puusalihased, trapets.Vähemal määral ka delta ja triitseps.Ma ei näe põhjust, miks kuulitõukaja peaks rinnalt surumist tegema.
maximus89
Member-See võtab ka sitaks läbi, kui korralikult lõpuni teha.See esimene harjutus siis.
maximus89
MemberProovi ühel jalal keharaskusega kükki.Pakun, et 95% siinsetest foorumikasutajatest ei tee seda ära.
maximus89
MemberKlassikaline tõstmine, enamik kuulitõukajaid treenib nii.
maximus89
MemberTegelt võiksid sa teinekord korralikult läbilugeda kogu postituse enne kui vastad.Nii ja mis mul siis kahe silma vahele jäi?Ma vastasin su küsimusele, tõin omaltpoolt soovitusi, sa ei pea neid muidugi kuulda võtma.
maximus89
MemberKuna vana kavaga on areng seisma jäänud oli plaanis uus kava luua, varemalt kasutasin 4’jaks jaotatud kava ning areng oli üsnagi kesine.kesine areng aga peamiselt selle süül et toitumine oli tiba rikkis ja ka kehatüüp pole kõige sobivam(Kujutage ette puhast ektomorfi
)Nüüdseks olen trenni teinud 3 kuud, artikleid ja muid huvitavaid tarkusterasid lugenud aga ligemale 6 kuud ning nende põhjal sai kokku pandud uus kava:
* Kükk(Jalg)
* Rinnalt surumine(Rind)
* Plokil allatõmbed(Selg, eks?)
* Hantlitega kõrvaletõsted(Õlg)
* DB Curls(Ei oska eesti keeles isegi õelda mis see on, noh biitsepile hantlitega, irv)
* Kitsa haardega rinnalt surumine
Korduste/seeriate arvuks sellise kava juures soovitatakse teha 10-8-6-15, pidavat olema kõige parem ektomorfile, parajalt intensiivsusega, siit aga küsimus, selliste korduste/seeriate puhul mis oleks kõige sobivam puhkusaeg? Üks vend ütleb et ära üle 1 minuti puhka, teine kisab et lase vabalt 3 minutit.
Ise olen arvamusel et kui tegemist on sellise üldkavaga kus ühe päevaga tehakse igale kehaosale üks harjutus peaks olema ka puhkeaeg üsnagi lühike, eks?
Plaanis teha seda kava 3x nädalas.
(Ahjaa, eesmärgiks on siis massi koguda tulevateks talvekuudeks,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Okay, sa panid mingi kava kokku omale, mis on selle kava põhimõte, ladusid lihtsalt harjutused ritta? Kui sa teed full-body kava, siis vali võimalikult palju baasharjutusi, oma dumbell curls ja plokil allatõmbed jäta kohe välja.Full-body on massi jaoks väga hea, aga seda eeldusel, et on ikka korralik full-body kava.Vähemalt algus on sul õige – kükk, edasi kisub juba rappa.
1)Kükk
2)Jõutõmme
3)Rinnale võtmine
4)Kangi tõmbed kõhuni
5)Rinnalt surumine
Teeb sul kõik lihased korralikult läbi ja harjutused on järjekorras, mis vastab antud liigutuste poolt kaasatava lihasmassi suurusele.Muidugi kui sa oskad ka olümpiatõsteid, siis saaks piirduda ainult nelja harjutusega.Korduste puhul ära üle 10 mine, pigem 4-8 ja pausid pikad, 2-3 min.Seeriaid oleks vast targem 3 teha, muidu venib liiga pikaks.
-
AutorPostitused