matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
Membertervist.olen rohkem kui kuu jälginud toitumist ja teinud intensiivselt jõusaali ja olen alla saanud normaalselt.
nüüd mõtlesin, et võiks hakata mingisugust valku tarvitama, mida soovitaksite?
ise vaatasin seda dietmixi varianti, aga kas poleks mõtekam seda mahlaga võtta?
igasugused arvamused oodatud.
Selle jutu järgi jääb mulje nagu sulle oleks jäänud mulje, et valk on mingi imeravim. Ta ei ole seda, ta on lihtsalt üks osa tavatoidust ning normaalse toitumise puhul peaksid sa vajaliku koguse niisama ka kätte saama. Kui on aga soov hakata šeike otse pärast trenni sisse ajama, siis on juba teine jutt.
matjusm
MemberVõid kaaluda ka kangi ja raskusketaste ostmist. Kuigi mida rohkem sa inventari investeerid, seda rohkem hakkab hind jõusaali kasuks kõikuma.
Mis pärast “jõusaali võimalus puudub täielikult”? Kas elad kusagil kaugel kaugel tsivilisatsioonist?
matjusm
MemberMida siis targemad inimesed kah arvavad sellest
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma ei saa aru- kas see on paroodiana mõeldud või ongi selline toode päriselt olemas? Palun seletagu keegi.
matjusm
MemberTere Ott!Küsimus oleks järgmine – kuidas suhtud jõutreeningu tegemisse hommikul enne sööki? On sul olnud endal sellega kokkupuuteid või on see suhteliselt vastunäidustatud? Aeroobset, nagu Sinu treeningkavadestki välja võib lugeda, eelistad teha hommikuti. Ise naudin samuti hommikujooksu.
Ma pole küll Ott aga minu arvamus jõutrennist enne päva esimest einet on, et see on mõttetus. Esiteks oled saa niikuinii energiast tühi kuna sa oled väga väga mitu tundi sisuliselt paastunud ning sa tahad sellele veel otsa ülimalt rasket trenni teha. Kui selline tegevus otseselt ohtlik pole, siis kohe kindlalt kannatab treeningu kvaliteet väga tugevalt kui sa pole söönud.
matjusm
MemberAlgajate kavas on selline harjutus Lendamine trenazööril küljele (õlalihased). Jõusaalis pole sellist pinki.Millega asendada?
Nii palju kui võimalik, kasuta vabaraskusi ning mitte masinaid.
Külgmisi õlalihaseid saad sa treenida kas hantlitega kõrvale lennutades või kangi üles tõmmates:
matjusm
MemberSa ei pea treenima mingit lihasgruppi kas 1 või 2 (või mis iganes) korda nädalas vaid on ka vahepealseid variante.
2 korda nädalas ühte lihast korralikult läbi teha võib palju olla ning seega võid teha niimodi, et sa treenid keskmiselt 1.5 korda mingit lihast nädalas. Näiteks kui sul on 3 päevane kava, siis sa teed selle läbi, teed 2 päeva pausi ja siis algad uuesti. Ei pea endale mingeid “x-korda nädalas” piiranguid välja mõtlema.
matjusm
MemberKangiga ei saa siis võrdselt? Üks kangi ots raskem kui teine?Paranda mind kui ma eksin aga kangiga saab tugevam kehapool aidata nõrgemat ning sa ise ei pruugi sellest aru saada. Hantlitega sellist asja ei juhtu. Pluss veel see, et hantleid kasutades pead sa mõlemat kehapoolt iseseisvalt stabiliseerima.
matjusm
MemberMul on aga asi selles, et saan käia ETKNR…Võid teha näiteks kolm päeva järjest trenni (iga päev eri keha osasid), võta üks päev vabaks ja siis viiendal päeval tee kerge kogukeha trenn. Seda muidugi juhul kui sa arvad, et 1x nädalas mingit kehaosa teha jääb väheseks.
matjusm
MemberKasuta hantleid. Niimodi garanteerid, et mõlemad keha pooled saavad võrdselt trenni.
matjusm
MemberKui sa saaksid jõusaalis iga päev käia, siis mina isiklikult ei järgiks mingit x-korda nädalas kava.
Näiteks kui olen oma treeningu 3le päevale ära jaotanud, siis teeksin näiteks 3 päeva järjest trenni, võtaksin 2 päeva puhkust ja siis alustaks tsüklit uuesti.
matjusm
Memberarvan samuti, et negatiivne kalle on ainuke, millega alumist osa kujundada saad!Sa ei saa kujundada lihase eri osasid- seda teeb geneetika.
Siin on pikemalt juttu selle kohta: http://www.ironaddicts.com/forums/showthread.php?t=21402
matjusm
MemberOn küll, nt kasvõi vastupidi haardega saab nihutada suure osa koormusest välisosale.Rinnalihase eri suunas mõjutamisest on pikki artikleid.
Mina olen vastupidiseid artikleid lugenud.
Näiteks leidsin sellise jutu: (tõsi küll, inglise keeles)
http://www.wannabebig.com/training/bodybui…myths-exploded/
MYTH 1. Specific portions of a muscle can be trainedThe gist of this myth goes something like this, “You can hit the lower portion of your pecs with decline presses.” Any statement similar to this is pure B.S. The implication is that doing decline presses will make the lower portion of your pecs larger. This is physiologically impossible. The pectoralis major are the two muscles that we commonly refer to as the chest. There are also the pectoralis minor which runs underneath the upper portion of the major. The pectoralis major, when stimulated with exercise and allowed to recover will grow. It will grow as a whole (as with all muscles), not in sections. So doing an incline, decline, or flat bench press will not make your pectoralis major grow in different fashions. The shape of your muscle is genetically determined by its origin and insertion points and no training will change this. If individual muscle cells (within a specific fiber type) grew at different rates you would have very lumpy muscles. Think about it! When selecting an exercise for a specific muscle, you should pick the one that most closely mimics the muscle’s primary function (i.e. the pectoralis major’s primary function is to pull the arm across the chest and downward— so a decline press would be best amongst the presses). Another important factor in exercise selection is your own anatomy, the length of your bones and where your muscles insert and originate. Through experimentation, most experienced lifters learn which exercises work best for them.
matjusm
MemberNõmme spordikeskus (veidi kaugel kesklinnast aga hea ikkagi):
Õpilane 500, täiskasvanu 585 vist kuus.
matjusm
MemberTere.Panen oma mure ka siia..läheb üsnagi sinu omaga kokku, teemaalgataja.
Kas on olemas spetsiaalseid harjutusi, et saada sellist rinna sisemist/alumist osa nagu Arnoldil ? Ses suhtes, et nad kasvaksid seest alt kokku ja 2 lihast näeks välja nagu 1 suur lihas ? See on küll geenide poolt ära määratud, aga siiski tahaks proovida enda rinnalihaseid natuke rohkem alt ühendada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Mina arvan, et see asi määrab paljuski selle kui kena see üldpilt üldse välja näeb. Pole veel ühtegi Mr.O-d vist olnud kelle rinnalihase proportsioon poleks väga hea.
Pilt Arnoldist, ehk siis minu meelest perfektsetest rinnalihastest:
http://i50.photobucket.com/albums/f323/Cop…rzenegger18.jpg
Ja pilt siis n.ö mitte nii perfektsest lihasest:
Nii palju kui mina olen lugenud, on olemas vaid üks rinnalihas, mitte mingeid ülemisi ja alumisi või sisemisi ja välimisi. Ning ühe lihase eri osasid ei ole vist võimalik treenida.
matjusm
Memberma ei saa ka prantsust teha, lööb küünarnukkidesse valu. eelistan köit ja mõjub!Ma arvasin et olen ainuke veidrik kellele prantsuse surumine ei sobi küünarnukkide ebamugavuse tõttu aga paistab et on ka teisi.
Üks väga hea harjutus triitsepsi jaoks on veel rööbaspuudel surumine ehk “dips”: http://exrx.net/WeightExercises/Triceps/WtTriDip.html
-
AutorPostitused