matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberLäätsed on väga valgurikkad, tavaliselt kusagil 24g valku 100g toote kohta. Sellest valgurikkamaid asju on raske leida.
Pähklites on ka palju valku. Kui maitse meeldib, siis söö pähklivõid.
Aga üldiselt on igasugused loomsed tooted (liha, munad, piimatooted) valgurikkad.
matjusm
MemberKust kohast te neid ostate- kas poes ongi pakid riiulis kiri “Läätsed” peal?Tavaliselt on nad vist kusagil kuivainete juures. Eks neid tuleb otsida küll sest tegemist pole just väga populaarse toiduainega.
Ning kes iganes soovib läätsesid proovida, soovitan võtta punaseid, mitte pruune. Puansed on minu arvates maitsvamad ning nad saavad oluliselt kiiremini valmis. Pruune on vaja leotada vees ja isegi siis on neid vaja väga kaua keeta et pehmeks saada.
matjusm
MemberMa tavaliselt praen 1-2 sibulat, viskan peaaegu pehmeks keedetud läätsed peale + paar muna mingis tomatikastmes läbi klopituna, veits pannil veel hautada ja siis lasen nahavahele nagu nalja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oi, läätsed munaga kõlab päris hästi. Poleks ise selle peale küll tulnud.
november 18, 2009 at 3:48 p.l. in reply to: Mitu korda peaks nädalas treenima, et lihaskasv oleks maksimaalne? #235476matjusm
MemberTahaks küsida, kas keegi treenib veel niimodi, et ei aja taga mingit x-korda nädalas jõusaalikülastuste arvu vaid teeb oma kava läbi, võtab veidi puhkust ja siis asub jälle treenima? Mul on küll niimodi et teen 4 päeva kava (kõik päevad järjest) ning siis võtan kaks päeva puhkust ja siis lähen teen tsükli uuesti läbi.
Tõsi küll, vahest tuleb asju vahele mis tekitavad pause vahele aga see on see mille järele pürgin ning olen varemgi sarnase ülesehitusega kavaga edukalt tulemusi saavutanud.
matjusm
MemberKui hommikuti treenin siis teen vahest küll lõunauinaku. Väga mõnus on.
matjusm
MemberMunad võib eelmisel päeval valmis keeta. Tegelikult terve järgmise päeva söögi võib eelmisel päeval valmis teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mune võib ka praadida mis on väga kiire protsess. Muidugi kaasneb sellega ka teatav rasvakogus.
matjusm
MemberTavaliselt kauss müslit on päris hea kuna sealt saab kõva süsivesiku koguse kätte. Ma võtan veel lisaks veidi muna ja peekonit.
Mäletan endal oli ka kunagi väga raske hommikul mingit toitu sisse ajada aga mida rohkem hakkasin trenniga tegelema, seda rohkem sain teadmisi korraliku toitumise kohta ja seda rohkem tekkis ka isu.
matjusm
MemberNimi peaks vist Eesti keeles olema klassikaline tõstmine. Kindlasti on tegu oma moodi baasharjutustega ja peaks aitama üldfüüsisele hästi kaasa. Peaasi, et tehnika oleks korrektne, vigastuste oht on suhteliselt suur.Aitäh tõlke eest.
Tehnika on jah keerulise võitu vahest. Mul on kõige raskem saada kang õigesse kohta kui ma ta maast oma õlgadele/rinna ülaosale tõstan. Käte painduvusest jääb vist veidi puudu.
matjusm
Memberselline tobe küsimus..kas algaja peaks kindlasti tegema algaja kava, seega 2x nädalas nagu kodukal välja pakutud?
oleks 4x nädalas liiga koormav alguses, umbes nagu edasijõudnute kavad?
asi selles et sugulane teeb trenni 4x nädalas, oma jõukas ja saaks temaga koos umbes sama teemat teha.
üks küsimus veel, kas on soovitatav mingeid aineid ka kasutada alguses või mitte?
sooviks siis targemate abi

4x nädalas oleks vist jah liiga koormav. Võid teha näiteks trenn-2 päeva puhkust-trenn-puhkus….. ülesehitust, ei pea olema mingi kindel x-korda nädalas.
Ning need “mingid ained” ei ole mingisugused imeravimid. Pigem vaata oma toitumine üle sest valgupulber pole midagi muud kui see sama valk mida sa muidu lihast või piimast saad aga kontsentreeritud kujul.
matjusm
MemberÜtlen ette ära et ma ei ole profesionaal ega treener vaid lihtsalt harrastaja ning seega ei pea minu soovitusi väga tõsiselt võtma. Järgnev on puhtalt minu arvamus:
Päev 1:
Kaks erinevat surumisharjutust ning mõlemad kangiga tundub väga mõttetu minu meelest. Vahe nende kahe vahel on väga minimaalne. Kui sa tingimata tahad kahte surumist rinnale teha, siis tee näiteks üks kangi ja teine hantlitega (või ka trenažööril).
Käsivarre harjutus kus sa kõverdad kangi pealthaardes võib ka näiteks biitsepsi päeval olla kolmandaks biitsepsi harjutuseks (kuna see teeb mingil määral ka biitsepsit). Ehk et 2 harjutust on althaardes traditsioonilised biitsepsi harjutused ning kolmas oleks siis see.
Muidu paistab ok olevat.
Päev 2:
Jällegi tundub mõttetu et sa teed kahte surumisharjutust õlale mis on peaaegu, et identsed. Ma arvan et ühest täiesti piisab kui sa korraliult teed. Vahelduse mõttes võid üks trenn teha kangi, teine trenn hantlitega. Võibolla võiksid teha ka ühte harjutust õla tagaosale.
Muidu paistab ok olevat.
Päev 3:
Enamasti ok aga kui sa pole just väga edasijõudnud treenija, kas on vaja teha 3 harjutust ning igat ühte 3 seeriat biitsepsile mis on tegelikult suhtelistelt väike lihas? Võid näiteks teha hoopis kaks harjutust ja kolmandaks võtad nagu ma eelpool mainisin mingi pealthaardega küünarvarre kõverduse.
Ülalpool toodud kommentaarid on vaid minu arvamus ning nagu ma mainisin juba, ma ei ole ei pro ega treener.
matjusm
MemberMa olen ka tihti õhtuti treeninud ning mul on tohutu isu pärast seda. Ma ajan sisse korraliku prae+ paki kohupiima ja areng oli ka õnneks vastav. Pärast trenni on tegelikult alati tohutu söögiisu.
matjusm
MemberOtt Kiivikase menüüst lugesin, et laseb sheikidel 10min peale segamist seista ning alles siis joob. kas omab see ka mingit tähtsust peale trenni, kas lasen seista natukese või mitte?Mina ajan šeigi kohe pärast kokku segamist sisse. Põhjus miks ma varem seda valmis ei tee on see, et muidu settib pulber põhja ja siis on seda sealt raske lahti loksutada.
matjusm
MemberSpordisaalis leidub igasuguseid inimesi ning mitte keegi ei hakka naerma paksude üle. Pigem austatakse neid, kes on otsustanud midagi oma kehaga ette võtta.
matjusm
MemberNendes jõusaalides kus ise olen käinud on kõige parem käia kas kuni kella 14:00’ni või alates kella 20:00-st.
Kui olen Nõmme spordikeskuse jõusaalis pärast 21:00’i olnud, siis olen tavaliselt üks ainukestest inimestest seal.
matjusm
MemberMuidugi on hea trenni ajal juua.
Ma olen avastanud et minu veetarbimine sõltub sellest millise pudeliga ma seda kaasa vean. Kui on see suur 1.5 liitrine Nestea pudel millel on hästi suur ava, siis kulub kusagil 1-1.2L ühe trenni jooksul. Kui on aga pisikese avaga ratturi veepudel, siis läheb kusagil 0.5-0.7L.
-
AutorPostitused