Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Sea-ja veiseliha asendamine toitumiskavas #340733
    matjusm
    Member

Tere, tellisin kuskil 4 kuud tagasi toitumiskava ja olen seda ka edukalt jälginud. Kuid nüüd on tekkinud väike mure, et ei suuda enam süüa sea-ja veiseliha(ei ole seda ka ennem palju söönud aga sundisin ennast seda need 4 kuud lihtsalt sööma), kuid nüüd lihtsalt ei lähe alla enam. Küsimus oleks, et mis oleks sea-ja veiseliha alternatiiv, kas ainult kanaliha või saab ka millegi muuga asendada? Olen kuulnud, et kodujuustuga, kas see müüt?

Sea ja veiselihast on võimalik teha mustmiljon erinevat rooga mis on kõik erinevate maitsete, tekstuuri ja muude omadustega. Kui täpselt sama asja päevast päeva süüa siis muidugi tüütab ära kuid retsepte kuidas liha teha on küll lugematu hulk.

Ma arvan et sul on lihtsalt väike insipratsioonipuudus köögis. Loe mida erinevat on võimalik valmistada ja eksperimenteeri.

in reply to: YouTube videod #340588
    matjusm
    Member

Aitab nendest ilusatest saledatest naistest, nüüd on aeg vaadata kuidas üks suur jäme mees 270kg peakohale paneb.

in reply to: Uurimistöö jõusaali teemal #339594
    matjusm
    Member

Päris head jõutreeningu teaduse ülevaated koos viidetega teaduslikele artiklitele on saadaval siin:

http://startingstrength.com/index.php/site/the_year_in_strength_science_2012

http://startingstrength.com/index.php/site/the_year_in_strength_science_2011

in reply to: Mart Seim 225 kg #339404
    matjusm
    Member

Rõõm näha et meil on jälle tõstespordi tippe sirgumas. Ma arvan et kui Seim samas vaimus jätkab siis on tal väga reaalne lootus 2016 Riosse sõita. Leho Pent ehk ka ja kui mitte see kord siis 2020 ehk Mihkel Jalajas ka.

in reply to: Kõikvõimas KÜKK #339012
    matjusm
    Member

Eelmine nädal oli huvitav kogemus turjal kükiga:

Ma kükin tõstja stiilis ehk et platvormil ja seega ilma kaitsmeteta. Igal juhul olin raskusega jõudmas oma isikliku rekordi lähedale ja 5kg kergema kangiga tuli 2x ilusti ära. Panin raskust juurde ja ei jõudnud (mitte et jõudu oleks vähe, lasin lihtsalt seljas pinge maha ja kaldusin ette) ning olin liiga ette kallutatud et kangi taha visata. Polnud muud midagi teha kui et viskasin üle pea ette ja endale üllatuseks, ei olnud selles midagi hullu, ei saanud viga ega midagi. Nüüd otseloomulikult ei ole see hea ega kaugeltki soovitatav variant kuidas nurjunud kükist vabaneda kuid see andis julgust juurde selles mõttes et isegi kangi ette kaotades ei pruugi midagi hullu juhtuda (või mul lihtsalt vedas).

in reply to: Tsink, magneesium, kaltsium.. kuna ja kui palju? #338945
    matjusm
    Member

Tõstjale on tsink väga tähtis: kui korralikult rebimistrenni teha siis võivad käed pärast üpris sodid olla ja nahk on kohati maha hõõrutud. Kuid kui hakkasin tsinki võtma siis paranes naha taastumine märgatavalt.

in reply to: Kaalud rasvaprotsendi mõõtjaga #337706
    matjusm
    Member

Kumba pidi nad mööda näitavad suurema lihasmassi puhul? Ma ise olen seal 108-110kg kandis, kas ma näen juba aiateibaid? Mul jõuisaalis on selline masin kus astud peale ja kaalub sind kuid kinni pead hoidma kätega et rasvaprotsent kätte saada ning hiljuti andis mulle pärast trenni rasvaprotsendiks 22% mis minu meelest võib olla kergelt ülepakutud kui võrrelda enda peegelpilti näidistega mis Bodybuilding.com´is üleval olid kuigi samas mine tea, äkki olengi paks.

Vastasin just ise oma küsimusele sest sel nädalal oli keharasvaprotsendi mõõtjatega huvitav kogemus.

Kõigepealt sai proovitud seda käeshoitud masinat millega sain numbri 25.6% mida kohe absoluutselt ei tahtnud uskuda. Testi läbiviia ütles ka et minu suguse inimese puhul (kel suur osa kehamassist reielihastes) on see käeshoitud aparaat vaid aiateibaste näitamiseks sest elekter voolab vaid läbi ülakeha.

Siis aga prooviisn seda masinat kus elektrood kinnitati nii jala kui käe külge ja sealt tuli numbriks 19.6% mis selle arsti sõnul pidi suhteliselt täpne olema. Ehk vahe oli lausa 6%!

in reply to: 6-1×0+2/2= ? #337497
    matjusm
    Member

Mind hämmastab ikka ja jälle see kuidas nii paljudel inimestel on raskusi ka kõige elementaarsemate peastarvutustehetega, minu jaoks on need kõige lihtsamad asjad maailmas. Näiteks nii paljud jäävad hätta isegi sellega et kui tuleb restoranis arve ja on soov 10% jootraha jätta siis kui palju tuleb arvele otsa liita: nii mõnigi haarab kohe telefoni järele et kalkulaatorit klõbistada.

Näiteks kui sinu küki maksimum on 150kg ja kangil on 120kg, kui paljud suudavad peast ilma pikema vaevata öelda mitu % maxist peal on?

Mulle tuleb kõik see kuidagi automaatselt ning õnneks olen leidnud ka vastava eriala kus selle eest mulle makstakse: nüüd istun pintsaku ja lipsuga kontorihoones ja analüüsin Exceli tabeleid.

in reply to: Kiirelt kaob lihas? #337493
    matjusm
    Member

Lihasmassi kaotamine sõltub paljuski sellest kuidas toitud ja mida teed. Sõjaväkke minnes olin 100kg kuid pärast umbes 2 kuud SBKd olin vaid 91kg ja kõvasti nõrgem.

in reply to: 100 kg väljakutse #337234
    matjusm
    Member

Rääkides Hundi jõunumbritest siis väidetavalt suudab see mees 156kg rebida mis oleks vaid napilt alla praeguse Eesti rekordi ning eriti uhke kui arvestada et tegemist on üle 2m pikkuse mehega.

Seda NFLi testi tahaks huvi pärast küll kunagi proovida, vaadata palju tuleb ära ja kuidas võrdlen nende meestega.

in reply to: Õige #336955
    matjusm
    Member

Saranaseid teemasid küll palju aga jah…

Kuna olen huvitaud sprindikiiruse ja hüppevõime arendamisest, siis leidsin kaks erinevat arvamust ja tahaks nüüd teada, kumb oleks õigem : Sprindikiirus ja hüppevõime kuna nende treenimiseks on üks paljudest harjutustest on KÜKK siis kumb on õigem, kas teha kükke lühikeste kordustega ja suurte raskustega või pikade kordustega ja kergemate raskustega ( aeglaselt alla, kiirelt üles) ?

Pigem ikka suurem raskus ja vähem kordusi. Pluss veel klassikalise tõstmise harjutused nagu rinnalevõtt, rebimine ja tõukamine.

Vaata mida teeb näiteks selline mees nagu Harry Aikines Aryeetey kes on 100m jooksja:

in reply to: Kaalud rasvaprotsendi mõõtjaga #336861
    matjusm
    Member

Kui inimesel, kes seal kaalul ennast kaalub, on märkimisväärne lihasmass, siis näitavad need kaalud aia teibaid.

Kumba pidi nad mööda näitavad suurema lihasmassi puhul? Ma ise olen seal 108-110kg kandis, kas ma näen juba aiateibaid? Mul jõuisaalis on selline masin kus astud peale ja kaalub sind kuid kinni pead hoidma kätega et rasvaprotsent kätte saada ning hiljuti andis mulle pärast trenni rasvaprotsendiks 22% mis minu meelest võib olla kergelt ülepakutud kui võrrelda enda peegelpilti näidistega mis Bodybuilding.com´is üleval olid kuigi samas mine tea, äkki olengi paks.

in reply to: Starting Strength küsimus #336603
    matjusm
    Member

Tõukamine (overhead press) on harjutus tervele kehale, mitte õlale! Idiootlik on suhtuda rasketesse (baas)harjutustesse nagu need arendaks mingit ühte lihast. Inimene, kes treeningust väga ei jaga, arvab, et õlg sai tehtud, aga muud tahaks ju ka, lisab omast tarkusest igasugu isoleerivaid harjutusi juurde ja pärast on ületreening või üldse katki.

Täpselt nii, baasharjutused hõlmavad alati rohkem lihast kui algselt võib arvata.

Kui nüüd päris tähenärjalikuks minna siis tõukamine oleks inglise keeles jerk ning on pea täienisti jalgade töö. Overhead press on lihtsalt seistes surumine ning minu isiklik lemmik svung ehk push press on vahepealne variant. Kuigi Rippetoe räägib et kava ei ole mõeldud kohandamiseks siis minu meelest võib seistes surumise asemel ka svungi teha või teha neid kahte vaheldumisi.

Starting Strength aga üldiselt on minu meelest väga hea kava, oleksin ma ise ka sellise kava järgi alustanud oleksin kahtlemata oluliselt tugevam praegu.

Paar asja aga:

– Hoolimata sellest mida kava võib öelda, peaks rinnalevõtt olema kindlalt esimene harjutus. Kuna tehnika on selle harjutuse puhul esmatähtis siis ei saa seda teha pärast koormavat kükki. Suuremate raskuste puhul on isegi 3’ne seeria veidi palju, võib kaheseid või isegi üksiktõsteid teha.

– Selles kava variandis mida teemaalgataja postitas on minu meelest miinuseks see et ei ole ühtegi ülakeha tõmbavat harjutust ehk lõuatõmmet või midagi sarnast, samas aga iga päev tehakse midagi suruvat. Ma arvan et vähemalt korra nädalas peaks kindlasti lõuatõmmet või midagi analoogset tegema.

in reply to: Jõusaali tolad… #336390
    matjusm
    Member

Mulle jääb igasugune peakatte kasutamine jõusaalis arusaamatuks. Täna näiteks nägin kuidas trenni tulid 3 tüüpi, ilmselgelt kõik sõbrad, ja kõigil olid talvemütsid peas. Ning mitte tavaliselt peas vaid nad panid nad niimodi hästi madalale et korralikult välja näha tuleb pead taha kallutada. Mitte ei mahu mulle pähe mis selle point on.

Antud üritust ma isiklikult pealt ei näinud kuid jõusaalipersonal kirjeldas seda:

Mingi tüüp oli otsustanud suure raskusega veerandkükke teha, kuid kaitsmed oli väga madalale pannud. Igal juhul kuidagi oli raskus talle liiga suureks osutunud ja ta olevat visanud selle selja taha otse kaitsmete peale (kuigi tõstepõrand kuhu oleks seda saanud palju ohutumalt loopida oli seal samas, vaid pool meetrit tagapool). Ilmselgelt läks kang mahakandmisele.

See mees oli küll ikka mitmekordne tola:

1) Mis mõttega sa teed megaraskusega veerandkükke? Ei treeni see suurt midagi. Kuid see selleks.

2) Kui sa teed vaid osalise amplituudiga harjutust siis pane juba kaitsmed sinna kus neist võiks ka abi olla.

3) Kui oled puuris ja raskus osutub liiga raskeks siis küki sellega rahulikult alla kaitsmeteni ja pane ta sinna

4) Kui on ilge tahtmine kangi turjalt maha visata, siis seda saab teha tõstepõrandale mis antud olukorras oli igati olemas.

in reply to: Nõmme Spordikeskuse jõusaal #335980
    matjusm
    Member

Tere,

Tahaks teada kui head treeningu võimalused on Nõmme Spordikeskuse jõusaalis. Soovin just kasutada vaba raskuseid, seega oleks vajalik vastavate tööriistade olemasolek. Kui suur on see jõusaal ning kuidas on inimeste tihedusega.

Tänud.

Kunagi sai seal isegi oma esimesed jõutreeningu lapsesammud tehtud. Pole nüüd paar aastat käinud kuid kui käisin oli olemas normaalne kükipuur, rinnalt surumise pink, igasugused hantlid ja päris korralik masinapark.

Küll aga on puudu tõstepõrand mis on ühe korraliku varaskusega trenni lahutamatu osa. Seal samas lähedal on aga Gymleco kus on aga see ka olemas ning mis on üleüldiselt veidi suurem ja paremini varustatud saal.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 1,267 total)