Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1,006 through 1,020 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Kreatiin #239031
    matjusm
    Member

Ma olen kuulnud väga vasturääkivaid väiteid kreatiini kasutamise kohta. Ühed ütlevad et seda tuleks võtta umbes 1h enne trenni. Teised aga räägivad et vahet pole millal sa võtad sest tähtis on kreatiini kogus kehas, mitte et sa tarbiksid seda nagu energiajooki.

in reply to: Kommentaare kavale, palun #239029
    matjusm
    Member

Miks biitsepsi enne lailihast teeks? Ma kardan küll, et mul võtaks käed liiga läbi, aga noh pole proovinud niipidi, et…

Alaseljale võiks võibolla teisele päevale kerged keretõsted panna, ega see suht kökimöki harjutus, sobib ka vist hästi esimeseks harjutuseks, nö soojenduseks tõsisemale raiumisele?

Pigem tee ikka seljaharjutused enne biitsepsit. Seljaharjutused iseenesest treenivad ka biitsepsit ning parem on kui sul on käed värsked kui lähed seljaharjutusi tegema.

in reply to: Kommentaare kavale, palun #238886
    matjusm
    Member

Uus kava tundub päris ok olevat. Mõne asja muudaks ära: õla/rinna/jala päeval ei ole minu arvates mõtet teha hantlitega ette lendamist. Need kolm surumisharjutust mida sa teed kõik treenivad õla esiosa ning neljas harjutus sellele väiksele lihasele veel otsa oleks overkill. Ning neli harjutust rinnale tundub veidi paljuvõitu olevat. 3 ajab ka asja ära.

in reply to: Seeriate vahel paus #238809
    matjusm
    Member

Minu meelest sõltub pausi pikkus ka sellest millist harjutust sa teed. Kui on mingi väga raske baasharjutus nagu kükk või jõutõmme, siis on paus pikem. Kui aga teed biitsepsikõverdusi, siis on paus lühem.

in reply to: Negatiivselt rinnalt surumine #238628
    matjusm
    Member

Rinnalihas jaotub kaheks. Ülemine rinnalihas ja alumine. Kui teha negatiivi, siis rõhutad eelkõige alumist. Kui surumisrekordit taga ei aja siis suurt mõtet nagu pole sellel, kuna enamustel on just ülemine rinnaosa maha jäänud.

Kas sa mõtled pectoralis major/pectoralis minor lihaseid? (see inglise keeles, ei tea eestikeelseid nimesid)

Pectoralis major on su peamine rinnalihas aga kui ma ei eksi, siis pectoralis minor on üpris väike lihas ning asub üldse pec-major’i all. Ehk et üritades sellele mingit erilist rõhku panna treeningutel ei tee väga suurt vahet….või ehk siiski teeb?

Ma olen lugenud sellist asja:

MYTH 1. Specific portions of a muscle can be trained

The gist of this myth goes something like this, “You can hit the lower portion of your pecs with decline presses.” Any statement similar to this is pure B.S. The implication is that doing decline presses will make the lower portion of your pecs larger. This is physiologically impossible. The pectoralis major are the two muscles that we commonly refer to as the chest. There are also the pectoralis minor which runs underneath the upper portion of the major. The pectoralis major, when stimulated with exercise and allowed to recover will grow. It will grow as a whole (as with all muscles), not in sections. So doing an incline, decline, or flat bench press will not make your pectoralis major grow in different fashions.

The shape of your muscle is genetically determined by its origin and insertion points and no training will change this. If individual muscle cells (within a specific fiber type) grew at different rates you would have very lumpy muscles. Think about it! When selecting an exercise for a specific muscle, you should pick the one that most closely mimics the muscle’s primary function (i.e. the pectoralis major’s primary function is to pull the arm across the chest and downward— so a decline press would be best amongst the presses). Another important factor in exercise selection is your own anatomy, the length of your bones and where your muscles insert and originate. Through experimentation, most experienced lifters learn which exercises work best for them.

in reply to: Probleem jooksmisega #238500
    matjusm
    Member

Aga kui inimene suudab ilusti 30-45 minutit sellise kõrge pulsiga joosta, kas selles on midagi halba? Ta ju suudab seda teha nii et miks mitte siis lasta käia?

Mäletan endalgi kuidas jooksmisega alustades oli pulss suht kõrge aga mida rokhem tegin, seda madalamaks ta ajapikku läks.

in reply to: Negatiivselt rinnalt surumine #238477
    matjusm
    Member

Tere õhtust! Tekkis selline küsimus, et kas negatiivse kaldega peab rinda tegema vähemalt korra nädalas või piisab ainult horisontaalselt ja positiivselt tehes?

Lihase erinevaid osasid ei saa treenida. Sa saad teha harjutusi ja süüa aga see milliseks lihas kujuneb otsustab geneetika.

Vahelduse mõttes on aga küll hea mõte erinevaid surumisi proovida mitte ainult iga kord täpselt sama asja teha.

in reply to: Kreatiin ja proteiin #238040
    matjusm
    Member

Ära ei sure, neerud saavad mürgist jagu. Mina olen 500g paki kreatiin monohüdraati ära tarvitanud ja niiskeks see ei saanud
    in reply to: Kreatiin ja proteiin #238038
    matjusm
    Member

Kokkupuutel ei muutu kreatiniiniks. Kui kaua vees seisab, siis muutub. Kui kaua? Seda ma ei tea. Mõned minutid šheigis seistes ei tohiks midagi halba juhtuda.

Kuid ikkagi- kõik asjad puutuvad alati veega kokku pikemat aega või saavad niiskeks, samamoodi ka kreatiiniga. Võibolla kasutasid märga lusikat või midagi, eks see niiskus ikka ronib kuidagi sisse. Kui ikkagi pole inimesed ära surnud või mürgitada saanud (vähemalt mina pole ja pole kuulnud ka kellestki kes oleks).

in reply to: Kreatiin ja proteiin #238033
    matjusm
    Member

veega kokkupuutel muutub kreatiniiniks ,mis on mürk

Veega kokkupuutel? Kas see on ming nali? Huvitav miks mina ning kõik ülejäänud maailma kreatiinitarbijad surnud pole….

in reply to: Kreatiin ja proteiin #238015
    matjusm
    Member

Kui kreatiin on kauem kui pool tundi vees, siis hakkab ta mõju ära kaduma.

Mis see vesi teeb talle? Mul endalgi kreatiin veidi niiske võitu, tahaks teada kas ta kõlbab/toimib veel või mitte.

in reply to: Trenn ja soovitused #237992
    matjusm
    Member

Tere olen 15 aastane 180 cm pikk ja kaalun 68 kg. Tahaksin saada endale ilusaid lihaseid, eriti kõhulihaseid. Üleüldse tahaksin teada, kuidas toituda ja mida teha et seda saavutada. Jõusaalis käies teen kõiki harjutusi, kuid siiani pole eriti abi olnud. Nimelt tahaksin teada mis harjutusi jõusaalis teha, kuidas toituda, millisid lisandeid osta. Ei taha endale selliseid väga suuri kulturisti omi. ette tänades

Alustuseks loe seda: http://www.fitness.ee/ekfl/downloadable/kulturism_opik.pdf

in reply to: Kreatiin ja proteiin #237918
    matjusm
    Member

eks ma ikka tea…. olen lugend küll nende kohta

Siis sa tead et proteiin=valk ning ta pole mingi imeravim millega käib kaasas mingi tohutu “kuidas tarvitada” manuaal.

in reply to: harjutusi kõhu põiklihase treenimiseks? #237860
    matjusm
    Member

Mina ei saa eriti aru kuidas see kang turjal pöörlemine aitab treenida külgmisi kõhulihaseid. Asi on selles, et sa ei kasuta oma külgmisi lihaseid seda tehes et mingi kindla raskuse vastu end liigutada. Pigem on siin neil lihastel puhtalt stabiliseeriv roll.

in reply to: minu kava #237676
    matjusm
    Member

Ma ei näe mingit mõtet teha ploki tõmmet (sa mõtled ikka “lat pulldown” masinat?) nii rinnale kui kukla taha sest vahe nende kahe vahel on väga minimaalne. Pigem tee mingit muud harjutust ühe nende kahe asemel.

Viewing 15 posts - 1,006 through 1,020 (of 1,267 total)