matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberMismoodi nii vähese söömise ning nii intensiivse treeningraafikuga inimene pole veel kokku kukkunud on täielik ime.
matjusm
MemberSelline küsimus veel et siis võin võtta juu kohe kava mis on jaotatud kolmeks või on parem et jaotatud kaheks aga kui than koleks mis see tähandab Edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks ja Edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks (2) et see kaks seal sulgudes on millise peaksin võtma ?kava võetaksigi ju selle järhi et kui palju sa ise jõuad teha kui ma õigesti aru saan et nii on ikka prem et teen E näiteks jalgu K selga jne ?Võiks arvata et tegemist on eesti keelega kuid ma tõsiselt kahtlen selles.
matjusm
MemberSoovitad klassikalist tõstmist algajatele?Teadsid, et aastaid kulub perfektse tehnika saavutamiseks. Väga kergelt võib sealt vigastusi saada.
Kas keegi kes on mõnda aega jõusaalis juba pumpamas käinud peaks paremini oskama klassikalist tõstmist kuigi ta pole seda varem teinud kui keegi kes alles alustab oma jõusaalikarjääriga ning ka pole seda teinud?
Kõik peavad ju kusagilt alustama, miks mitte ei võiks ka algaja treenija hakkama õppima klassikalist tõstmist.
Ning vigastusi on võimalik igasugustest harjutustest saada kui neid valesti teha.
matjusm
MemberKlassikalise tõstmise harjutused ning nende erinevad variatsioonid nagu power clean, snatch, hang pull, jne (ei tea eestikeelseid vastandeid). Kõik on väga head trapetsi treenijad: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
matjusm
MemberOled 95kg-ne lihamägi ja surud alla 100kg, väga huvitav
Päris imelik jah kui vähem surud, ise olen enam vähem sinuga ühes kaalus, surumise rekord on 165 kg, mingiks põkiks ennast sellega aga küll ei pea!Ma tean et mu rinnalt surumise number just eriti suur pole (100 kg on max mida olen suutnud). Ma olen vaid 1.5 aastat jõusaaliga tegelenud (millest omakorda ligi pool oli jõusaalis kus olid ainult kuni 32kg hantlid ning seega ei saanud surumist ega teisi baasharjutusi korralikult arendada). Ning millegi pärast koguneb mul lihas meelsamini jalgade juurde kui et rinda, õlgadesse ja kätesse mis aitaksid surumise max’ile kaasa.
Ning keda huvitavad mingisugused jõu standardid, siis siin on üks huvitav kogus tabeleid: http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/…thStandards.htm
Selle järgi pole mu max’il midagi viga ning teemaalgataja paistab olevat klassifitseeritud Advanced ehk edasijõudnud treenija kategooriasse.
matjusm
Memberoleneb vanusest, kaal ei mängi mingit rolli, vahet sellel kas ma kaalun 200kg ja 120kg on rasva või 70kg ja 10kg rasva, ega fucking rasvaga ei suru midagi, pikkus võib ka ennast põlema panna.. IMOkui 15-16 oled siis päris norm jep..
kunagi kaalusin 92 ja surusin mingi 100? võtsin rasva vähemaks ja 85 kilosena surusin 120 , nii et jep kaal on petlik…
Kaal otseselt mitte aga lihasmass peaks ikka küll vahet tegema sest suurem lihaks peak olema ka tugevam lihas. Miks muidu jaotatakse tõstmisvõistlustel inimesi kaalukategooriatesse ning miks jõurekordid on tohutute kappide, mitte luukerede käes?
kaalun 65kg, olen 173cm pikk ja surun max rinnalt 105kg, on see hea?
1.6x oma keharaskust ära suruda on täitsa hea tulemus. Ma ise kaalun 30kg rohkem (lihas ikkagi, ma pole mingi paksuke) kuid surun rinnalt natuke vähem.
matjusm
MemberEhk oleks siis korrektne öelda, et toidulisandid suurendavad võimalike terviseprobleemide riski?!Päris nii seda vist ka sõnastada ei saa.
Esiteks mõiste “toidulisand” võib tähendada väga erinevaid aineid seega ei saa kõiki toidulisandeid ühtemoodi käsitleda. Valgupulber ning vitamiinitabletid on ikka väga erinevad asjad mida ei saa mitte kuidagi ühistel alustel võrrelda. Ma üldse ei saa aru miks sellest valgupulbrist nii suurt numbrit tehakse- see pole midagi muud kui üks piimatöötlemise ülejääk (enamasti, kui tegemist pole sojavalgu või millegi taolisega) nii et tegemist pole mingisuguse ravimiga.
Teiseks, on võimalik kõiki aineid valedes kogustes tarbida. Kui sa ka “toidulisandeid” (mis iganes nad ka ei oleks) liiga palju tarbid, võid sa endale kahju teha. Mõtle sellele et ka vett on võimalik liiga palju juua.
Üldiselt arvan et nad on väga turvalised. Olen ise 1.5 aastat järjest kreatiini, valgupulbrit ning vahest veel üht teist võtnud ning pole minuga midagi juhtunud.
matjusm
MemberMa pole ekspert ning seega ei pea mu soovitusi väga tõsiselt võtma:
Päev 1: Rind+õlg
Enam vähem ok, minu meelest aga võiks üks rinna surumisharjutustest olla hantlitega. Teha kaks kangiga surumist on pea sama mis sama harjutust kaks korda järjest teha.
Hantlitega ette lendamise võiks välja jätta sest sa teed sel päeval kolme surumisharjutust mis kõik treenivad õla esiosa.
Päev 2: Käed
Kas sellist päeva nüüd üldse vaja on. Kuna oled algaja siis ei ole sul vaja nii väga palju teha käte isoleerivaid harjutusi. Pigem tee paar seeriat triitsepsit pärast rinna/õla päeva ning veidi biitsepsi kõverdusi pärast seljapäeva.
Päev 3: Selg
Tundub enam vähem olevat, selle pingil alaseljale harjutuse võiksid aga asendada jõutõmbega.
Päev 4: Rind+jalad
Miks rinda kaks korda nädalas? Pigem tee siin ainult jalgu.
Ning kus on kükk? See peaks olema su peamine jalaharjutus ning kui väga tahad, siis võid veel üht teist otsa teha.
matjusm
MemberNii , targemad vaadake üle.1. päev
Lamades surumine
Kaldpinnal hantlitega surumine
Lõuatõmbamine
Istudes kaldpinnal hantlitega küünarvarte kõverdus
Seistes kangiga küünarvartekõverdused
Ploki tõmbed ülevalt alla kitsas haare
Ploki tõmbed taha lai haare
Õlatagaosale lendamine ettekallutatult
Kõhulihastele keretõsted
Kõhulihastele jalgade tõsted rippes
2. päev
Jalapress
Kükk
Kükk kang rinnal
Säärte sirutused ette trenazööril
Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril
Säärtele istudes trenazööril pöialetõus
Säärtele pöiale tõus
Missuguseid harjutusi peaks muutma/lisama . 2x nädalas käin jõukas , toitumine korras. millised seeriad tuleks teha , ise teen hetkel 3-4×10.
Kuidagi väga veidravõitu kava. Miks on sul 2 biitsepsi harjutust kuid mitte midagi õlgade ees ja keskosale? Jäta need biitsepsi/triitsepsi isolatsioon harjutused täiesti välja sest need saavad treenitud surumiste ja tõmbamiste juures.
Sa teed kahte alla tõmbamist harjutust mis on pea identsed, sellele lisaks veel lõuatõmbed. Pigem tee ainult ühte neist kolmest (aga vahelda seda erinevate trenndie vahel) ning teiseks seljaharjutuseks tee näiteks kangi või hantli tõmbed vastu kõhtu. Sealt saab biitseps ka trenni kätte.
Õlgadele võid teha külgedele lendamist hantlitega ning võibolla ka õlapressi.
Jalapäev on natuke liiga harjutusterohke- sul on neli harjutust reie nelipealihastele mis on ilmselgelt palju. Kahest peaks piisama ning üks nendest peaks kindlasti kükk olema.
matjusm
MemberMa olen kuulnud et see randmepainutus kangiga on üpris mõttetu kui sa juba teed jõutõmmet ja teisi harjutusi mis haaret ja küünarvarre lihaseid treenivad.
Oskab ehk keegi ekspert seda väidet kinnitada või ümber lükata?
matjusm
MemberKuna esimesel lehel olev link proportsioonide kohta on maas, siis siin on uus: http://www.impulseadventure.com/weights/ideal.html
Selle tabeli järgi on ülakeha väiksem kui “peaks”, alakeha aga tubli maad eespool.
detsember 22, 2009 at 6:25 p.l. in reply to: Harjutuse tehnika kontroll: power clean ja power snatch #244649matjusm
MemberMa ei tea neid inglise keelseid nimetusi, kuid rinnale võtu puhul trapets (nö. õlgaderkehtitus) ei tundu töötavat. Pead tõusma päkale ning trapetsi üheaegselt tööle saama. Kui oled nende abiga kangi juba piisavalt kõrgele saanud, siis alles kõverdad jalgu põlvedest ning võtad kangi rinnale. Teiseks, harjuta see sisse, et õlavars (küünarnukk) oleks kõrgemal. Usun, et suuremate raskuste puhul tunned juba praegu randmes valu.Randmetes valu ei tunne. Vahest on ebamugav kui kangi õlgadele püüdes ei lange ta mitte õlalihastele ega rinna ülaosale vaid sinna vahele, kontide peale. Igal juhul tähtsaim on ikkagi see kuidas randmed on, mitte see kui kõrgel küünarnukid on. Ma pole end seni sellise nurga alt analüüsinud kuid võibolla ma suudan õige randmepositsiooni saavutada ilma küünarnukke väga kõrgele viimata.
Olen nõus et trapetsikehitus pole mul kõige parem. Ma vist kasutan liiga palju käsi ning rinnalevõt (see vist ongi selle eestikeelne nimetus?) on mul liiga sarnane “upright row”ga.
Smack, too need T-Nation’i artiklid lagedale.
matjusm
Memberkühvel selline.. et ma teen peale jõutrenni 30 minutit jalgrattal ja eesmärgiks on rasva põletus. Milline raskusaste on kõige efektiivsem kui võimalik on valida ühest kümneni?Kas jalgrattasõidul on eesmärgiks rasvapõletus või kogu trennil on eesmärgiks rasvapõletus?
Point selles et jõutrenni tehakse tavaliselt lihase ja/või jõu kasvu eesmärgil ning lihase kasv ning rasva vähendamine samaaegselt üldiselt ei toimi.
matjusm
MemberOleks plaanis rinna treeningule natuke rohkem rõhku panna kuna nüüd uuesti peale pausi alustades tunnen, et just rind on kõige nõrgem koht praegu.Käin saalis 4x nädalas ja mõtlesin teha 1x raskem ja 1x kergem rinna trenn.
Kas raskemal rinna päeval 3 surumis harjutust on liiga palju teha?
Plaan oleks järgmine, et saaks rinda erinevate nurkade alt treenida.
Raske rind:
1. lamades surumine 3×8-10
2. positiivsel kaldpinnal hantlitega surumine 3×8-10
3. rinna trenazööril surumine 3×8-10
4. pec-tec 3×8-10
5. pullover 3×10
Kerge rind:
1. positiivse kaldega surumine 3×10
2. negatiivse kaldega surumine 3×10
3. horisontaal pingil lendamine 3×10
Või millised oleksid soovitused?
Kerge päev tundub täitsa ok olevat aga 5 harjutust raskel päeval tundub juba liiga palju olevat. Rohkem ei ole alati parem. Jäta välja see trenažööril surumine näiteks.
matjusm
MemberMul üks veidi imelik küsimus, aga kes teab öelda.Kas suusaradadel tohib joosta või ei tohi? Ma saan aru, et radasid ei tohi rikkuda, aga kui rada on lai ja joosta raja ääres? Või siiski suusarajad mõeldud ainult suusatamiseks? Nimelt kui varem lund polnud, siis oli hea joosta ja rajad olidki kasutusel kui terviserajad ning jooksaid oli vahel päris palju. Aga nüüd kui lumi maas, pole kindel, kuid siiski arvan, et rajad tehtud suusatamiseks korda.
Keegi ei hakka sind sealt radadelt ära ajama. Pea asi, et sa otsa suusarööbastes ei jookseks, siis ei tohiks midagi juhtuda.
-
AutorPostitused