matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberMiks sa peaksid jalgadele vähem rõhku panema kui teistele kehaosadele? Ära muutu Johnny Bravoks.
jaanuar 21, 2010 at 6:30 p.l. in reply to: küsimused kava kohta: Edasijõudnute kava jaotatuna neljaks #251344matjusm
Membertriitsepsi päeval on veel õla esiosa ka, pole eriti hea jaotus, isegi siis kui 72 tundi jääb vahele, aga maitse asiKas 72 tundi pole piisav taastumiseks?
jaanuar 21, 2010 at 6:27 p.l. in reply to: küsimused kava kohta: Edasijõudnute kava jaotatuna neljaks #251341matjusm
MemberKava lühidalt:1. päev Rind, biitseps, käsivars, kõht
2. päev Reie esi ja tagaosa, säär
3. päev Selg, õla tagaosa, kõht
4. päev Õla esi – ja keskosa, triitseps
Teen ise täpselt sama kavaga ning ma mitte kuidagi ei näe kuidas triitsepsi trenn on otse enne rinda kui sa just pärast neljandat päeva tsükliga kohe uuesti ei alusta. Kui aga neljanda ja esimese päeva vahel on 1-2 päeva puhkust, ei tohiks mingit jama olla.
Ise teen niimodi et esimesed kaks päeva, päev puhkust, teised kaks päeva ja siis kaks päeva puhkust.
matjusm
MemberWhey+süsikad pärast trenni. Vahest lisan whey’d ka hommikuse müsli sisse või võtan supilusika täie koos klaasi piimaga enne magamaminekut.
Lisaks veel kreatiin, vitamiinitabletid ning Nitric Oxide.
matjusm
MemberKõigepealt tuleks kindlaks teha kui kaugel oled nõus trennis käima. Ning teiseks, mis asi on “parim” jõusaal? Mis teeb jõusaali heaks?
Enda hääl läheks Nõmme Spordikeskusele- pole küll suur aga mõnus hubane, suht odav ning kõik vajalik olemas.
matjusm
MemberKehalise tunnid olid nädala tipphetked minu jaoks.
Üldiselt käis asi niimodi: kui sai õues olla, siis mängisime jalgpalli. Kui sai sees olla, siis võrkpalli.
Paralleelselt sellega tegelesime ka igasuguste spordialadega. Näiteks pidime iga aasta mingid kergejõustiku tulemused kirja saama- erinevad jooksud, kaugus ja kõrgus hüpped, oda ja kuuli visked. Siis oli veel rinnalt surumise nii max’i kui korduste arvu peale, lõuatõmbed, ujumine ning vahest veel üht teist näiteks enesekaitset. Teooriat tuli ka sellega veidi kaasa tavaliselt. Õpetaja oli väga hea.
See oli tavaliselt tunni esimene pool, teisel pool saime kätte palli ning nagu mainisime, mängisime mänge vastavalt aastaajale. Jalgpall oli üpris väiksel väljakul ühes puuris ning seal läks alati madinaks. Väga fun oli, vanad head ajad….
matjusm
MemberÜks valgule panustav hilisõhtune snäkk kuluks ehk küll ära. Selleks võib olla kas kohupiim või kui pulbrist kahju pole, siis valgupulber segatud piimaga või midagi sarnast.
matjusm
MemberMa ei hakka sellise lihtsa, kuid samas raske küsimuse tõttu uut teemat tegema ja ebaviisakalt torman siia teemasse.Nimelt ma sooviks teada, kuidas ma saaks treenida rinnalihast sealt altpoolt nagu? Noh ma mõtlen sealt alt, kus rinnalihas hakkab lõppema, saate aru küll mida ma mõtlen? Kas on mingeid kindlaid harjutusi ka? Hetkel tundub, et alt nagu kuidagi ei arene üldse vaid ülevalt ka kõrvalt läheb lihas suuremaks.
Lihase kuju otsustab geneetika. Sina saad vaid pumbata ja õgida, mitte vormida.
matjusm
MemberKuid siinkohal ei tohiks ära unustada, et enamik taimseid valke ei ole täisväärtuslikud, kuna nad ei sisalda vajalikus koguses/vahekorras asendamatuid aminohappeid. Kehaehitajal on ikkagi rohkem loomset valku vaja, kust saadakse valgusünteesiks vajalikud asendamatud aminohapped õigemas vahekorras kätte!Kuid see ei tähenda et taimsetest valkudest üldse kasu pole. Tuleb ikkagi mitmekülgselt toituda. Ma isiklikult söön läätsesid alati kas kana või veiselihaga, mitte üksi.
matjusm
MemberÜks mitte kõige paremini tuntud toiduaine- läätsed, peaks küll igal lihase ehitajal kapis olema. 23g valku 100g tooraine kohta on ikka väga hea tulemus, enam vähem sama mis lihal.
matjusm
MemberSa ei pea end piirama mingite x-korda nädalas treeningplaaniga. Näiteks kui sul on 3’ks jaotatud kava siis üks võimalus on see teha läbi niimodi et kõik kolm päeva järjest, siis võtad 2-3 päeva puhkust ja alustad tsükliga uuesti.
matjusm
MemberNiisama kangiga tehes võib tekkida tasakaalu probleeme. Smith’iga aga saab väga hõlpsasti kõiksugu sääretõsteid teha.
matjusm
MemberSeal on ainult 1 päev. Peaksin tegema 4 korda nädalas ühte kava siis?Ei. Võid teha näiteks E, K, R- trenn ning ülejäänud päevad vabad.
Kui aga on plaanis tihedamalt käia, siis vali mingi kava mis on mitmeks osaks joatatud.
Ning ära unusta et see mitmele päevale on kava laiali jaotatud ei pea võrduma sellega mitu korda nädalas sa jõusaalis käid. On ka vahepealseid variante.
matjusm
MemberOskad öelda, milline kava mulle sealt kõige rohkem sobib?Näiteks algajate vabaraskustega kava.
matjusm
MemberMa ei tea kas see on just kõige parem idee treenida triitsepsit ja biitsepsit päeval enne selga ja õlga kui sa kasutad neid ka (vastavalt õlgade ja selja juures). Praegu sa teed kätelihaseid sisuliselt kaks päeva järjest mis ei jäta väga aega taastumiseks. Kuna oled algaja peaksid ehk üldse keskenudma vaid baasharjutustele ning jätma käte isolatsioonharjutused pärastiseks.
Rinnale 3 surumisharjutust teha tundub veidi liig. Need surumised erinevate kallete all nüüd nii väga ei erine üksteisest- sisuliselt sa teed sama harjutust pisikeste variatsioonidega 12 seeriat mis on täielik overkill. Kui teed mitut harjutust rinnale, siis las vähemalt üks olla mingi lendamine, olgu ta siis kas hantlite või masinaga. Algaja puhul peaks üks surumisharjutus ning üks lendamisharjutus olema täitsa piisav. Muidu on su harjutuste valik ja kogus enam vähem ok.
-
AutorPostitused