matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
Memberno ma olengi teinud praegu fitnessi kava ja oleks vaja uut kava , et areng kinni ei jääksNeid kavasid leidub ohtralt nii siinsamas Fitness.ee lehel kui ka mujal. Kui ükski nenest sulle ei sobi siis on probleem sinus, mitte kavas.
matjusm
MemberSelle põhjal koostasin!–>Sellel leheküljel olev kava on mõeldud edasijõudnud treenijatele ning seda ma kahtlustan et seda sa pole. Pluss midagi on väga kahtlast kavas mis soovitab teha 4 biitsepsi harjutust kokku 13 seeriat. Võta mingi lihtsam kava mis keskendub baasharjutustele.
Tegelt on mul veel selline küsimus, et kas mass2’e või muscle+’i joomine aitab nähtavalt?Sama hästi võiksid küsida kas makaronide või keedumuna söömine aitab nähtavalt. Ei ole need lisandid mingid imeravimid, lihtsalt valgud ja süsivesikud nagu kõik teisedki aga kontsentreeritud kujul.
matjusm
MemberIgasugused loomsed asjad- liha, piim, munad, piimatooted. Taimsetest on läätsed väga valgurikkad- 23g valku 100g toote kohta.
matjusm
MemberTõmme hõlmab praktiliselt kogu keha, good morning aga enamjaolt alaselga. Good morning on hea lisaharjutus tõmbeleAlaselga? Good morning on ju eelkõige hamstringide (ei tea eestikeelset nime) harjutus, ning teeb mingil määral ka tuharat. Alaselg aitab ka kaasa kuid seda teeb ta ka küki ja igasuguste muude harjutuse puhul.
Mina tunnetan seda küll just nendes lihastes ning siin on ka nii kirjas: http://exrx.net/WeightExercises/Hamstrings…oodMorning.html
matjusm
MemberTee nii:Esimene päev: ülakeha
Teine päev: alakeha
Täpselt.
Pearõhk pane baasharjutustele, masinaid ja isoleerivaid harjutusi kasuta minimaalselt.
Näiteks võid teha nii:
Ülakeha:
Rinnalt surumine
Rööbaspuudel surumine
Õlapress
Lõuatõmme ja/või kangi/hantliga “sõudmine”
Alakeha:
Kükk
Jõutõmme
Päkkadele tõus
“Good morning”
matjusm
MemberKuigi peaks alati keskenduma just oma trennile, leidub vahest jõusaalis selliseid inimesi kelle tegevus lihtsalt kutsub naeru esile:
-Tüüp läheb kükipuuri kükke tegema ning paneb oma iPhone’i puuri kaitsmete peale- ainus koht tema läheduses kus sel asjal võimalik kokku puutuda suure allakukkuva teraskangiga
-Väikesed kõhnad mehed (tavaliselt ikkagi poisid) kes tund aega järjest kehva tehnikaga oma biitsepsit treenivad.
-Naised kelle ainsaks jõutreeninguks on ülikergete raskustega ning väga suurte korduste arvuga biitsepsi treenimine.
matjusm
Memberjah olen seda whey cold standartit võtnud paljalt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mida arvate kui vahetaks oma treeningkava selle kava vastu : http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=13#
Üldiselt ma austan ekspertide tehtud kavasid aga ma kohe mitte kuidagi ei suuda väga tõsiselt võtta kava kus jalapäeval pole sees kükki vaid on ainult hunnik trenažööri harjutusi. Ning mis pärast on seal sees kaks erinevat jalgade kõverdamist?
matjusm
MemberLootust on kasvama hakata siis kui sissesöödud kalorite hulk ületab kulutatud kalorite hulka. Dieet paistab sul enam vähem ok olevat. Massi kasvatamiseks lihtsalt söö hästi palju.
Minu arvamused treeningkava kohta:
Päev 1:
4 rinna harjutust on vast palju- 2-3 peaks piisav olema.
Minu arvates võiks õlad ka siin päeval olla ning päeva teema olekski “surumine”. 2 triitsepsi harjutust on ehk palju kui sa juba teed kahte surumisharjutust rinna jaoks- ühest peaks ehk piisama.
Päev 2:
Jalatrenn on enam vähem, võibolla teed kahe asemel vaid ühe säärte harjutuse.
Ning mis asja see biitseps siin teeb? Esiteks kuna oled algaja siis peaks biitseps piisavalt trenni nägema seljapäeval ning eraldi harjutusi pole üldse väga vaja. Ning kui sa ka kavatsed talle mõned eraldi harjutused teha pärast selja treenimist (kui sa teed teda mõnel teisel päeval nagu ise oled välja pakkunud, siis võib tekkida ületreeningu oht kuna sa sisuliselt treenid sama lihast kahel päeval järjest). 1 biitsepsiharjutus peaks täitsa piisama.
Päev 3:
Lendamine trenažööril jäta välja, pole seda üldse vaja. Ning nagu varem mainisin, pane õlg koos rinna ja triitsepsiga ühele päevale.
Seljasirutaja harjutuse jäta üldse välja sest see lihas saab oma trenni jõutõmbes kätte.
Võid mõelda veel sellisele asjale et trapetsi õlakehituste asemel teed hang pull’e või power clean’e: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
Kokkuvõte: Algaja jaoks liiga palju harjutusi. Keskendu peamistele baasharjutustele ning ära väga isolatsioonharjutusi tee.
Samas aga olgu öeldud et ma pole ekspert ning seega ära mu soovitusi väga tõsiselt võta.
matjusm
MemberTee igasuguseid harjutusi hantlitega- õlapressi, hantliga “row’d”, kõiki asju mis kasutavad mingil määral käelihaseid. Niimodi peaksid küll tasakaalu saama.
Võta äkki mõõdulint ja mõõda oma käed ära, siis on näha konkreetseid numbreid selle kohta kui suured su erinevused on.
matjusm
MemberKõige lihtsam variant on ikkagi valgu+süsika pulber. Ma rüüpan seda pärast trenni dušši all olles.
veebruar 2, 2010 at 6:36 p.l. in reply to: Kas toidu valmistamisel ei saa soolast üle ega ümber? #253483matjusm
MemberSool pole tervisele hea ning enamikes siin foorumis asuvates retseptides on sool ka sees. Saaks seda mingitmoodi asendada?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on küll väga lihtsustatud vaade asjale- soola on ikka organismis vaja aga mitte liiga palju, selles on point. Soolast ei saa kunagi üle ega ümber sest seda leidub pea igal pool ning ilma selleta oleks toit ikka üpris mage. Ma pigem sööksin veidi rohkem soola kui see tähendab et see toit milles ta sees on, on sellevõrra maistvam kui et jätaksin toidu söömata.
matjusm
MemberKasutasin otsingut leidub igat m66te ja v2rve aga mitte 18kg reguleeritavaid,ja ainsad kohad kust leidsin k2is asi tallinnast tellimisega, m6tlesin et keegi ehk oskab soovitada m6nd spordipoodi…
Mine vaata mõnda suuremasse spordipoodi, ehk leiad. Ma mäletan et ostsin oma esimese hantlikomplekti Rademarist- 16kg ja 500 krooni.
matjusm
MemberEi ei ei, see kava küll ei kõlba.
Liiga palju harjutusi, samas aga paljud tähtsad asjad (nagu jalad!) puudu.
Teemaalgataja: kuna sa ilmselgelt ei tea eriti midagi jõutreeningust, siis ära hakka siin midagi leiutama. Võta siit ekspertide koostatud kava ja tee selle järgi.
Põhirõhk peaks olema baasharjutustel nagu kükk, rinnalt ja õlgadelt surumine, jõutõmme, lõuatõmbed. Alustuseks jäta igasugused käsivarre ja biitsepsi harjutused üldse välja.
matjusm
MemberKäin isiklikult alati hommikul esimese asjana lihast pumpamas sest siis on jõusaal kõige tühjem. Pärast seda seisab tavaliselt ees loengusse minek.
Mulle väga meeldib.
-
AutorPostitused