Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 901 through 915 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Creatine,Hera80,Muscle+ #257502
    matjusm
    Member

No aga kui teha sheiki poole liitri-700ml piimaga, siis tuleb valgukoguseks 15-21g valku. Kui nüüd sinna veel lisaks 40g valugpulbrit peale panna, siis kokku tuleb ~60g, mida on ilmselgelt tavalisele jõusaalijüngrile liiga palju.

Sa ei pea endale nii sure šeigi ka tegema. Näiteks mingi 300-500ml piima, 1-2 supilusikatäit pulbrit ja ongi valmis.

Ning muidugi loeb siin see kas seda šeiki joob 50kg inimene või 100kg inimene. Ma arvan et sel viimasel läheb rohkem valku tarvis.

in reply to: Creatine,Hera80,Muscle+ #257444
    matjusm
    Member

Kui piimaga valku võtta, siis tuleks arvestada ka piimas sisalduvat valku. Kui kokku tuleb liiga palju valku korraga peale, siis organism võtab ikkagi selle koguse mida ta omastada suudab ning ülejäänud tuleb kõhutuulte saatel välja.

Piim nüüd nii valgurikas ka pole- enamasti kusagil 3g 100ml kohta või nii. Sa peaksid terve liitri seda korraga ära jooma et mingi 30g kätte saada.

Teiseks, kas see kui palju valku keha suudab omastada mingi kindla ajavahemiku jooksul ei sõltu inimese kaalust? Ehk et mingisugust universaalset max-valgukogust eine kohta ei tohiks olemas olla.

in reply to: Plahvatusliku jõu trenn #257235
    matjusm
    Member

Kuidas need harjutused üldse välja näevad? Äkki olemas mingi youtube näide vms.?

Ma arvan et ta mõtleb klassikalise tõstmise harjutuste variatsioone ning abiharjutusi mida on näha siin:

http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html

Igasugused power snatch’id, hang pull’id, power clean’id jne…

in reply to: Massi lisamine + jooks #257231
    matjusm
    Member

Kui piisavalt sööd (ning teed jooksud jõusaalivabadel päevadel) siis eks seda massi ikka tuleb. Olen lugenud et aeroobne trenn võib mingil määral isegi lihaskasvule kaasa aidata, miks täpsemalt enam ei mäleta.

Olen ise alati teinud aeroobset paralleelselt massiperioodidega ning lihast on ikka juudre tulnud küll.

in reply to: Massitsükkel #257086
    matjusm
    Member

Ära tee endale asja keeruliseks. Kui saad ainult kolm päeva käia siis käi kolm päeva. Kui päevad pole järjesetikku, siis võid teha 3x kogukeha trenni nädalas. Või võta mingi 3ks jaotatud kava nagu näiteks:

Päev 1: Rind, õlg, triitseps

Päev 2: Jalad

Päev 3: Selg, biitseps

in reply to: Plahvatusliku jõu trenn #256957
    matjusm
    Member

jõutõmbega küll mingit plahvatuslikust ei arenda, pigem ikka rebimise ja tõukamisega.

Plahvatuslikkuse arendamiseks peavad treenitavad liigutused ka plahvatuslikud olema. Jõutõmme on aeglane ju.

Sellega panid küll täppi, et kõrge seeriate arv ja madalad kordused.

Eks jõutõmme aitab ka ikka kaasa et arendada jõudu jalgades ja alaseljas. Ning keegi pole öelnud et jõutõmmet ei või kiiresti plahvatuslikult teha.

Kuid tõepoolest, rebimine, tõukamine ja nende igasugused variatsioonid on vist sobilikumad.

in reply to: Jõusaali tsitaadid #256943
    matjusm
    Member

(working out) It is as satisfying to me as cumming is. You know — as having sex with a woman and cumming. So can you believe how much I am in heaven? I am, like, getting the feeling of cumming in the gym, I’m getting the feeling of cumming at home, I’m getting the feeling of cumming backstage when I pump up. When I pose out in front of five thousand people, I get the same feeling, so I am cumming day and night.

in reply to: Andke abi algajale #256840
    matjusm
    Member

Kui oled alles algaja siis võta mingi kogukeha kava (kasvõi siit samast Fintess.ee’st tööriistade alt) mis põhineb baasharjutustel. Igasugused isolatsioon harjutused jäta esialgu välja. Kükk, jõutõmme, surumine rinnalt ning õlgadelt, lõuatõmbed ja kangi tõmbed peaksid põhiosa su treeningust moodustama.

in reply to: Plahvatusliku jõu trenn #256838
    matjusm
    Member
    in reply to: Kas selline kava on sobilik? #256617
    matjusm
    Member

Et ühesõnaga parem kui kava oleks vähemalt kolme päevaline, saad jalgade päeval enne jalgu näiteks biitsepsi teha.(nagu ma aru saan sa ei pööra jalgadele suurt rõhku)

Kolmele päevale jaotatud kava on väga hea idee.

Tee näiteks surumine/jalad/tõmbamine jaotus kus igal päeval on esimesene harjutus üks suurest kolmest: kükk, jõutõmme või rinnalt surumine.

in reply to: Klassikaline Hack-kükk #256613
    matjusm
    Member

Olen Hack kükki viimased paar nädalat teinud, teise reieharjutusena pärast tavakükki. Täpsemalt ma vaheldan hack-kükki ja eeskükki (kang rinnal) trennide vahel. Üpris omapärane harjutus on mida pole kunagi näinud et keegi teine oleks jõusaalis teinud. Peab ütlema et meeldib ning teen seda ka edasipidi.

Peaks olema iga eestlase kohustus ja auasi treenida harjutusega mille on leiutanud ning nime andnud eestlane.

in reply to: Kas selline kava on sobilik? #256473
    matjusm
    Member

Kus on kükk ja jõutõmme? Liiga palju masinatega harjutusi, mitte piisavalt rõhku rasketel baasharjutustel.

in reply to: Jõutõmme ja mida arendada .. #256471
    matjusm
    Member

Jõutõmme on üks parimaid harjutusi mida üldse saab teha, arendab väga paljusid lihaseid. Ning ta on ka väga funktsionaalne- maast või niisama peab päris tihti asju üles tõstma, rinnalt raskuste äralükkamist tavaelus väga ette ei tule.

in reply to: treeningkava #256152
    matjusm
    Member

Miks peab see hüppevõime kava just kolmele päevale jaotatud olema?

Igal juhul, minu arvates üks parimaid kolme päeva jaotusi on surumine/tõmbamine/jalad jaotus:

Surumine: Rind, õlg, triitseps

Tõmbamine: Selg, biitseps

Jalad

Oled lugenud et klassikalise tõstmise harjutused ning nende variatsioonid aitavad hästi kaasa hüppevõime arendamisele: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html

in reply to: Klassikaline tõstmine, mis harjutustega treenida #256098
    matjusm
    Member

Paistab et klassikaline tõstmine polegi päris surnud ala. Vahest on jõusaalis natuke veider tunne kui ma seal kangi lennutan klassikaliste harjutustega ning kogu saal vahib mind pilguga “mida see veidrik teeb”.

Tõukamise ning rinnalevõtu olen enam vähem selgeks saanud, rebimine vajab veel harjutamist. Tihti teen ma hoopis “split snatch”e, mitte tavalist rebimist sest niimodi on minul lihtsalt kangi pea kohal stabiliseerida.

Eelmised postitused on täheldanud õigesti, kui väidavad, et klassikaline tõstmine on põhiliselt jalgade töö.

Omalt poolt teeks paar ääremärkust, mis toetavad eelmisi postitusi.

Kui klassikaline tõstmine on tehniliselt selge, siis on võib kerge matemaatikaga leida oma tulemuse:

Kükk turjal x 0,8 = kükk rinnal = tõukamine.

Tõukamine x 0,8 = rebimine.

Jõutõmme = 1,5 x tõukamine.

Nagu näha, valemitest ei leia eriti surumisi, mis näitab, et ülakeha treenimine on pigem propotsiooni ja vigastuste vältimise kui tulemuse tõstmise eesmärgil.

Seega, kui minu turjal küki maksimum on 200 kg, siis rinnal võiks klassikamees kükkida 160 kg, tõugata 160 kg, rebida 130 kg ning maast tõmmata 240 kg.

Kus kohast täpsemalt need numbrid võetud on?

Huvi pärast tahaksin näha kas on mingeid numbreid rinnalevõtu kohta, kuidas see on võrreldes teiste harjutustega.

Viewing 15 posts - 901 through 915 (of 1,267 total)