Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 841 through 855 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Full body 1x nädalas #261408
    matjusm
    Member

Mingit kasu ikka on. Mööda kylgi ei tohiks maha joosta.

Seda küll kuid veelgi parem oleks kui teha fullbody 2-3 korda nädalas. Ning sööma pead ka loomamoodi kui tahad kasvada.

Treeningul keskenduu rasketele baasharjutustele, jäta igasugused biitsepsi kõverdused ja muu taoline jama välja. Kükk, jõutõmme, rinnalevõtt, rinnalt surumine, õlapress, lõuatõmbed, kangi/hantliga sõudmine- need on su peamised harjutused.

in reply to: Kreatiin #261338
    matjusm
    Member

Ma isiklikult segan kreatiini homikuse tee/kakao sisse ja võtan niimodi.

in reply to: Optimum CGT-10 #261224
    matjusm
    Member

Olen kasutanud. Ei ole midagi väga öelda selle kohta, mulle meeldib et seal on lisaks kreatiinile veel glutamiini ja tauriini sees nii et ei pea kolme asja eraldi ostma. Ega see üks kreatiin teisest nii väga ei erine midagi, ära arva et sa võid mingit imerohtu leida erinevate toodete vahel valides.

in reply to: Nõgusselgsus #261153
    matjusm
    Member

Jõutõmme on suurepärane harjutus aga kuidas sa seda kodus teed, ei oska öelda. Ehk paned mingi ämbri kive täis ja tõstad seda.

Lõuatõmmete jaoks leiad ehk ikka kusagilt mingi puuoksa või kangi kus küljes rippuda.

in reply to: EKSAMI HINDED (12kl) #260912
    matjusm
    Member

Eksamid tehtud 2008. aastal, v.a keemia ja geo mis olid 2007:

Inglise keel: 93

Keemia: 89

Ajalugu: 86

Matemaatika: 81

Geograafia: 76

Emakeel: 76 (pea kõik kaotatud punktid olid tänu õigekirja vigadele)

Keskmine tuli kokku 83.5, ülikool kuhu tahtsin sisse saada nõudis 85 kuid õnneks lasid nad lati alla ning võtsid mind ikkagi.

in reply to: Kava #260872
    matjusm
    Member

Tänud kõigile vastamast.

Õlga olen muidu varasemalt alati teinud rinna päeval, kuid peale kõva surumist ei jäksa õlga nagu üldse teha, jõutõmmet tahaks teha kuid iga kord kui olen seda teinud on järgnevad päevad alaseljas metsik valu…

Seeriad on lamadessurumisel 5×5 ja teistel ülakeha harjutustel 3×10. Kükil ja kõhuli jalgade kõverdamisel 4×8, päkkade sirutus 4×10 ja teised jalaharjutused 3×8.

Õlgu sa ei suuda seetõttu pärast rinda nii kõvasti treenida kui tahaksid et rinna harjutused kaasavad ka õlga ning seega on ta juba osa trennist kätte saanud. Võid teha näiteks niimodi et õla/rinna päeval on esimene harjutus rinnalt surumine, teine harjutus õlapress ning siis vaatad kuidas edasi liigud.

Kui sul jõutõmbest selised valud tekkisid (ning see polnud lihtsalt lihase treeningjärgne kangus), siis sa tegid seda ikka VÄGA valesti. Vaata Youtube’ist, seal on ohtralt videosid selle kohta kuidas seda korralikult teha. Pole ta midagi nii väga keeruline harjutus, lihtsalt õige tehnika on vaja selgeks saada.

in reply to: Reaalained #260871
    matjusm
    Member

Põhikooli matemaatika eksamil jäin napilt 5st ilma vormistamisvigade pärast. Need vormistamisvead on mul pidevalt hindeid allapoole kiskunud kuigi matemaatika on olnud üks mu tugevamaid külgi ning ma võtsin alati osa matemaatika olümpiaadidelt. Koolivoorus vist isegi võitsin selle korra või kaks gümnaasiumis kuid edasi ei pääsenud. Keemia ja füüsika olümpiaadidel läks veidi kehvemini. Peastarvutamises olen aga alati meister olnud.

Gümnaasiumi lõpus tegin keemia ja matemaatika eksamid, punktid vastavalt 89 ja 81. Oleks võinud rohkem olla kuid vahet pole, tähtis on see et sain heasse ülikooli sisse.

in reply to: Kava #260843
    matjusm
    Member

Üldiselt täitsa ok kava. Paar asja ainult:

1) Seljapäeval peab olema jõutõmme.

2) Õlgadele lendamine ette asenda pigem lendamisega külgedele. Üldse võiks õlga treenida koos rinnaga sest rind on palju väikesm lihasgrupp kui jalad kuhu sa oled ta praegu paigutanud.

in reply to: Kükk #260640
    matjusm
    Member

Kui muidu ei saa sundida end ülespoole vaatama, siis võite enda ees oleva seina ülaosale liimida mõne erutava pildi
    in reply to: GABA #260581
    matjusm
    Member

Ei hakanud uut teemat tegema.

Tahaks küsida- kas keegi on seda GABAt proovinud ning kui jah, kas sellel on mingi märkimisväärne “mõju” või on tegemist raharaiskamisega?

Ma tean et pole olemas imeravimeid ning lihaste/jõu kasv on kinni ikkagi trennis ja toitumises, lihtsalt huvitab see aine.

in reply to: Rasked baasharjutuste kava #260573
    matjusm
    Member

ei ütleks,et jõud ja suurus just nii väga üksteisega seotud on.

lihas võib olla märkimisväärselt tugev kuid mõõtmetelt tagasihoidlik.

On ikka seotud küll. Lihase tugevus (vähemalt Wikipedia andmetel: http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle#Strength) sõltub kolmest asjast millest üks on lihase läbimõõt. Suurem lihas on tugevam lihas.

Mõni väiksem mees võib küll olla märkismisväärselt tugev kuid kõik jõurekordid on ikkagi tohutute kappide käes. Kulturistid on valdavalt ikkagi üpris tugevad ning jõutõstjad/klassikalised tõstjad (kui nad ei ole mingites madalamates kaalukategooriates) on sama jällegi päris suured.

in reply to: Küsimused seoses kavaga #260561
    matjusm
    Member

Tervist,tahaks nõu enda kava kohta et kas peaks midagi muutma või ümber tõstma.

Kava ise siis selline:esmaspäev:rind,triitseps

teisipäev:õlad,jalad

kolmapäev:selg,käsivarred

reede:rind,biitseps

Palju harjutusi ja mitu seeriat tuleks teha lihasgrupile,et massi juurde saada.

Miks sa rinda rohkem treenid kui teisi lihasgruppe?

Teiseks, ei ole üldse hea idee teha õlga ja rinda järjestikustel päevadel. Mõlema treenimine hõlmab samu lihasgruppe (triitseps, õla esiosa) ning seega kas suurenda vahet nende treenimise vahel või tee samal päeval. Jalapäev võiks jääda ikkagi ainult jalapäpevaks. Tegemist on su suurima lihasgrupiga ning seeag on sel vaja ka kõige rohkem tähelepanu ning energiat.

Kõige parem oleks kui sa läheksid Tööriistad->Treeningkavad ja võtad sealt endale kava. Keegi ei hakka sulle ise mingeid kavasid niisama tegema. Seal on kõik vajalik info olemas.

in reply to: Rasked baasharjutuste kava #260550
    matjusm
    Member

Kas see kava on mõeldud põhiliselt jõu arendamiseks?

Kava enda kohta, et kui seda kava teed, kas teed ühe treeningu ajal ainult raskeid baasharjutusi? Milline on su seeriate/korduste arv?Kaua sa seeriate vahel puhkad ja kaua see üldiselt jõusaalis aega võtab?

Jõud ja suurus käivad käsikäes. Jõud tuleb siis kui treenid, mass tuleb siis kui sa sellele lisaks ka vastavalt toitud.

Ning millise kava kohta sa täpsemalt küsid? Kui on see esimene, siis loe sealt lingilt mida ma andsin. Kui mõtled neid mida ma ise välja mõtlesin, siis ma arvan et samuti võiks seeriaid kordusi teha 3×5 nagu selles teises kavas.

in reply to: Püramiid vs … #260511
    matjusm
    Member

Jõu kasvatamise suhtes pidi 5×5 kõige parem olema…

Lihase vormimiseks-reljeefsuseks, aga 4x 10 – 12(15)…

Täielik müüt see “kõrge korduste arv=reljeefsus” jutt. “Reljeefsus” on madal rasvaprotsent ning see on 100% toitumise küsimus.

Olen teinud umbes 6 kuud trennis püramiidi (seeriad 12-10-8-6) peaaegu igale lihasgrupile. Olen rääkinud mitmete inimestega ja ise ka lugenud, kuid siiski tahaks veel nõu saada, et kumb treeningkava oleks kiiremate tulemustega- kas püramiid või siis 4 korda 10-12 kordust.

Eesmärgiks oleks kasvatada ja vormida lihaseid.

Kui sa tahad kasvatada lihaseid, siis söö ja söö palju. Tee püramiide või tee kõik seeriad sama korduste arvuga- kasvad sa ainult siis kui sa korralikult sööd.

in reply to: Jõusaali tolad… #260309
    matjusm
    Member

Nad tegidki biitsepsitõstest baasharjutuse:D

Ja baasharjtuse all mõistetakse mitut lihasgruppi hõlmavat harjutust, sest muidu oleksid kõik harjutused ju baasharjutused!!http://www.tmuscle.com/free_online_article…ceptions_part_2

Viewing 15 posts - 841 through 855 (of 1,267 total)