matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
Memberpõhipunktid siis:You can summarize Max-OT like this:
1.Train only 1 or 2 muscle groups per workout/day.
2.Do 4 to 6 reps per set.
3.Do 6 to 9 total heavy sets per muscle group.
4.Rest 2 to 3 minutes between sets. (STR)
5.Each workout should last approximately 30 to 40 minutes.
6.Train each muscle group once every 5 to 7 days. (ITR)
7.Take a 1 week break from training every 8 to 10 weeks.
Soovikski teada, et kas keegi on sellist asja varem proovinud, ning mida üldse sellisest treeningmeetodist arvata?
Kuna foorumit pole kaua aega külastanud siis ja proovisn ka otsingut kasutada, kuid paraku ei leidnud midagi mis oleks sellega seotud, seega kui kusagil on juba arutelu olnud selle teema kohta siis suunake sinna.
Ma ei näe mis selles kavas nii erilist või erinevat on. Suhteliselt tüüpilised ja standartsed soovitused jõutreeningu kohta millest räägitakse suht igal pool.
matjusm
MemberAsjalugu peaks siis üldjoones olema selline 8-10 kordust massi. 12-15 kordust reljeefi. Viimased 3-5 kordust peavad tõsiselt “põletama”, nii et ka parema tahtmise juures ei suudaks lisa teha, kui suudab, järelikult raskused valed. Ehk siis ei ole mõtet suvaliste raskustega vehkida 8 kordust ja siis kujutada endale ette, et nüüd massi tuleb mis mühiseb.Siis rõhuks teemaalgatajale vana tuntud tõde Toitumine ja veel kord toitumine, ilma korraliku toitumiseta ei tule massi, pigem, kui toitumine pole piisav, siis kaotab massi.
Kas panin väga mööda?
matjusm
MemberMass on söömise küsimus ning mitte nii väga ühe kava valimine teise üle. Söö söö söö!
matjusm
MemberKaheks jaotatud kava jaoks on seal ehk tõepoolest veidi palju harjutusi. 5 rinna harjutust, 4 selja harjutust jne on ikka päris palju.
Esiteks jäta välja igasugused käte isoleerivad harjutused- biitseps ja triiseps saavad korraliku trenni igasuguste surumis ja tõmbamis harjutuste juures. Teiseks, jäta ära need Smithiga ja muude masinatega harjutused ning kasuta ainult või peamiselt vabaraskusi.
Kükki ja jõutõmmet samas trennis teha võib veidi raskeks minna sest need on kaks kõige raskemat harjutust üldse. Parem tee ühte ühel päeval, teist teisel päeval.
Näiteks võid midagi sellist teha:
Päev A:
Kükk (võid juurde teha veel näiteks väljaasteid või platvormile asteid)
Rinnalt surumine
Õlapress
Rööbaspuudel surumine
Päev B:
Jõutõmme
Lõuatõmbed
Kangi/hantliga sõudmine
Rinnalevõtt (hoiatan et kuigi see on üks väga hea kogu keha harjutus, on ta ka üpris keeruline ning vajab harjutamist et tehnika õigeks saada)
matjusm
Membersoovitad 15 aastasele algajale kohe invaliidiks jääda ve? jõukavad tulevad hiljem mängu
Mis jõukava? Kas sa arvad et on mingi vahe “jõukavadel” ning “Massikavadel”? Rasked baasharjutused kaasavad võimalikult palju lihasmassi ning selle tõttu on nad kõige paremad nii massi kui ka jõu kasvatajad.
Need samused “kulturismi” kavad mis on 4-5 päeva peale laiali jaotatud ning koosnevad põhiliselt masinateset samas aga ignoreerides kükke ja jõutõmbeid on põhjus miks mina oma jõusaalikarjääri alguses nii vähe arenesin. Oleks ma kohe mingi korraliku baasharjutuste kavaga alustanud, oleksin ma praegu oluliselt suurem ja tugevam.
matjusm
MemberValgušeik peale trenni on hea idee kuid ära unusta et 95% su arengust tuleb ikkagi tavatoidust, mitte pulbritest.
2200 kcal on väga vähe, kui sa oled füüsiliselt aktiivne siis sellise kaloraaži juures peaksid sa kaalu kaotama, mitte lihaseid kasvatama.
See treeningkava mille sa oled endale võtnud on, nagu ta nimigi vihjab, mõeldud edasijõudnutele mida sina ilmselgelt ei ole. Alustuseks võta mingi lihtsam kogukeha kava kus rõhk on rasketel vabaraskustega baasharjutustel. Jäta igasugused isoleerivad harjutused (sellised kus liigub vaid üks liiges) alustuseks välja.
Näiteks see: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224
Trenn A:
Kükk 3×5
Rinnalt surumine 3×5
Jõutõmme 1×5
Trenn B:
Kükk: 3×5
Õlapress: 3×5
Kangiga sõudmine 3×5
30 minutit aeroobset iga trenni lõpus pole ka kõige parem idee kui on soov massi kasvatada. Tee seda ainult mingi 5 minutit või nii või jäta aeroobsed treeningud jõusaalivabadele päevadele.
matjusm
MemberMa valgustan ise, selles joogis on kiiresti imenduv valk ja süsivesik, mugav on ka jahTäpselt selle pärast ta ongi mugav et seal on sees täpselt need asjad mida on pärast trenni vaja. Sa võid ju ka “tavalisi” toiduaineid mis samu ained sisaldavad süüa aga jook on mugavam.
matjusm
MemberMis kasu neist siis on?Neid on mugav kiiresti tarbida. Sa võid pärast trenni ka näiteks singivõileiba süüa kuid valgujook on minu meelest palju mugavam asi mida kiiresti kõrist alla lükata enne kui koju korraliku toidu juurde jõuan. Muud kasu ma nendes pulbrites tõepoolest ei näe.
matjusm
MemberKas annab tulemusi, ja millal peaks nagu aru saama, et asi töötab?
Sellise sõnastuse juures ma kahtlustan et sa ootad sellelt tootelt mingeid imeravimi tulemusi. Seda ta aga ei ole- tegemist on lihtsalt tavaliste toitainete seguga pulbri kujul. Sellisel juhul ei saa öelda selle kohta et “annab tulemusi” või “töötab”. Sa ei ütleks ju riisi, kana, kohupiima või mõne muu tavatoitaine kohta et “töötab” või “annab tulemusi”, sama kehtib selle asja kohta siin.
Kuid eks paljud arvasid alguses (mina kaasaarvatud) et need valgupulbrid ja taastusjoogid on mingid imeasjad mis kuidagi panevad lihast paremini kasvama.
matjusm
MemberTagasi vaadates olen ühte kava kusagil 3-5 kuud teinud.
matjusm
MemberAusalt öeldes ei teagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ei tea miks posti kirjutades nii arvasin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kommenteerin siinkohal et antud kogustest mis ma kirja panin saan ma piisavalt toitu kolme toidukorra jaoks. Ning hommikusöögiks sellist asja tõepoolest ei teeks.
märts 19, 2010 at 10:23 e.l. in reply to: Millisesse klubisse Tallinnas soovitaksid minna külalisel #261693matjusm
MemberOleneb mis linnaosas sa elad/kuhu on mugav minna ning mida sa ootad ühelt spordiklubilt.
Kui oled Nõmme/Pääsküla/Laagri inimene ning peamine huviala on kangide tõstmine, mitte trenažööril sõtkumine, siis mine Nõmme Spordikeskues Trummi jõusaali. Üpris normaalne hind, olemas ka saun ning enam vähem kõik vajalik üheks korralikuks jõutrenniks.
matjusm
MemberKüsimus selline, et käin viimasel ajal suhteliselt tihti jõusaalis ning keskendun massi lisamisele. Samas on ühest ülikooli aastast ette tulnud ka arvestatav kõht ning kõhulihastest pole enam haisugi.Samas käevarred ja jalad suhteliselt peenikesed ning treening isetehtud massilisamis treeningkava järgi.Kuidas te soovitaks, kas teha enne kõvasti jooksu ja kõhulihaseid, et kõht eest ära saada ja alles siis massilisamisele keskenduda.Või saab samal ajal treenides massi ka kõhust lahti…näiteks et teen üks kord nädalas ainult kõhtu ja üldfüüsist?Võtan ka whey proteiini segu.Ma kahtlustan et sa ei ole piisavalt teadlik treeningust et olla suuteline ise korraliku kava koostada. Parem võta näiteks siitsamast Fitness.ee lehelt tööriistade alt mõni kava.
matjusm
MemberTere. Sain teada, et ostetud Hera 80st ei piisa heaks kasvamiseks peale trenni. Kuna olen 20 kilo alakaalus, öeldi, et peaksin koos süsivesikutega seda tarbima.Küsimus selline, et kui palju seda viinamarjasuhkrut võib üldse endale sisse ajada? Kui ma korraga mingi 2-3 supilusikatäit seda ära segan piima ja Hera80ga, ja niimoodi paar korda päevas, siis kahju ei tee?
Tänud!
S
Võta tõepoolest valgupulbrit koos süsivesikutega.
Kuid kui sa oled 20kg alakaalus, siis on paarkend grammi mingit pulbrit siia sinna vaid veepiisk ämbrisse. Põhirõhk peaks olema ikkagi korralikul “tava” toitumisel.
matjusm
MemberOn ka teisi variante peale 1x või 2x nädalas. Mina näiteks treenin igat lihasgruppi kusagil 4-6 päeva tagant, ehk umbes 1.5 korda nädalas keskmiselt. Inimesed, ärge olge kinni mingites üks või kaks korda nädalas mõtteviisides, on ka vahepealseid variante.
AutorPostitused