Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 781 through 795 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning” #264180
    matjusm
    Member

Harjutusi tehes ei ole vaja muule mõtelda.Liiga rutakalt ja kontrollimatult tehtud.Esimese puhul hoiaks pea rohkem üleval ja selja sirgelt.Suurema raskusega võib kang üle pea libiseda.Kükk ei olnud kontsntreeritult tehtud ja liiga äkiliset.Negatiivset faasi teeks mina aeglasemalt!Edu.

Jah, selle peale ma ei mõelnudki good morningut tehes. Nüüdsest peale ei lähe nii kaugele alla.

Ning kükivideoga oli väike konverteerimis probleem ning seega tuli see välja palju kiirem kui ta tegelikult oli (kui sa vaatad kuidas ma lõpus kangi tagasi panen siis on näha kuidas see on ebaloomulikult kiire).

in reply to: Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning” #264171
    matjusm
    Member

Tegelikult on good morningus sul selg ikka üsna küürus. Vii tagumik rohkem taha ja hoia selg sirge. Eeskükis proovi ka keha vähem ette kallutada, siis on selg sirgem.

See selg saab mul ikka palju rohkem küürus olla kuid ok, järgmine kord panen siis sellele rohkem rõhku. Ning selles kükis on mul keha ikka üpris püstine minu arvates või peaks veel rohkem olema?

Ja eesküki puhul läksid põlved varvastest liiga üle. Ühesõnaga vähenda harjutuste amplituudi.Sealt samast leidsin kohe lingi täitsa kena tehnikale:

http://www.youtube.com/watch?v=ulX9XcUqVnE…feature=related

Mis siis on kui põlved lähevad varvastest “liiga” üle? Kui ma sügavale kükin siis on see paratamatu- muidu ma lihstalt kukuksin sellili kui mu põlved ei läheks ette.

Amplituud good morningus on vist jah mul veidi ülepingutatud.

in reply to: jõusaali sisustus #264072
    matjusm
    Member

hantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kanti

Kui tahad korralikku hantlikomplekti siis peab sügav rahakott olema sest neid on vaja päris palju osta. Kui materjaalsed võimed on piiratud, siis hangi kang ja korralik kogus kettaid, tuleb kindlasti odava.

in reply to: Dymatize elite whey VS Gaspari myofusion nutrition #264051
    matjusm
    Member

Ei ole üks vadaku pulber teisest nii väga erinev midagi. Hangi see mis taskukohasem.

in reply to: kas normaalne? #264038
    matjusm
    Member

olen 16 aastane kaalun 74kg 180cm pikk surun rinnalt 80kg biitsepsit teen 15kg hantliga, triitsepsit plokil 25-30 kg ja õlgu 40kg kangiga ette-taha ülepeatõsted.(kiire ja piltlik ülevaade)treeninud 7 kuud. kas se on hea vorm?

Vaata siit kuidas sa võrdled teistega sõltuvalt kehakaalust ja treeningstaažist:

http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/…thStandards.htm

Ning see kui suure raskusega sa biitsepsit või triitsepsit teed on väga vähetähtsad asjad. Kõige paremad kogukeha jõu näitajad on kükk ja jõutõmme.

in reply to: Kava- mis arvate? #264035
    matjusm
    Member

Teeks peamiselt kava baasharjutuste baasil ja kasutada rohkem plokksüsteeme lihaste sisse elamiseks.Vabaraskuste jaoks on vaja rohkem kogemusi ja vilumust.Näidiskavasid on ju kõik olemas.Pole mõtet ise improviseerida.Edaspidi muidugi vastavalt vajadusele.

Sellega ei saa kohe üldse nõus olla.

Kuidas muidu sa õpid vabaraskusi kasutama kui sa kunagi ei proovi neid? Vabaraskustega peaks minu arvates kohe esimesest päevast alates treenima et oma tehnikat lihvida.

in reply to: jõusaali sisustus #264033
    matjusm
    Member

Mõned asjad, mida sul kindlasti vaja läheb:

Kükipuur!!

Surumispink

Reguleeritava kaldega pink

Paar tavalist kangi surumispingi ja kükipuuri jaoks

Mõned hantlid 15-25kg ringis

Jalapress võiks ka olla

Võib-olla sa tead juba mida vaja on, aga igaks juhuks mainisin oma mõtted ära. Ise treenin sellises saalis, kus kükipuuri pole ja see lugu on ausalt öeldes väga mage!

Kükipuur on asi milleta ükski saal pole täiuslik.

Kuid kui see kui ka reguleeritava kaldega pink on olemas, siis pole väga vaja surumispingile kulutada (oletades et tegemist on koduse saaliga). Kükipuuris saab väga kenasti rinnalt suruda.

in reply to: Toitumine enne ja pärast trenni #264025
    matjusm
    Member

Sõltumata trenni ajast on minu treeningjärgne eine päeva kogukaim. Kõigepealt šeik ning siis mõnda aega hiljem praad ohtra lihaga ning kõrvale kas kohupiim või pählivõi võileib.

in reply to: Kava- mis arvate? #264011
    matjusm
    Member

10 harjutust lihase kohta on ka natuke paljuvõitu
    in reply to: Kava- mis arvate? #264000
    matjusm
    Member

Päris palju harjutusi sul, neid võiks kõvasti vähemaks võtta. Kui sa suudad neid nii palju teha siis minu arvates ei tee sa baasharjutusi piisava intensiivsusega või oled väga edasijõudnud treenija (kahtlustan et sa see viimane ei ole).

Nagu ma saan õieti aru, siis sa teed kogukeha kava 3x (nädalas vist?) ning seega pole tegemist väga 3-ks jaotatud kavaga.

Võttes seda arvesse, keskendu oma kogukeha treeningutel rasketele vabaraskustega baasharjutustele ning vähenda või kaota üldse ära isoleerivad harjutused.

Peamised harjutused mille vahelt sa võiksid valida (ära neid kõike ühel päeval tee, see oleks liiast):

Kükk

Jõutõmme

Rinnalt surumine

Õlapress

Lõuatõmbed

Kangi/hantli tõmbed vastu kõhtu

Väljaasted

“Good morning”

Rööbaspuudel surumine

in reply to: Algaja kava #263998
    matjusm
    Member

Veidi segasevõitu. Kas need “mõned muudatused” on see et sa oled biitsepsile rohkem harjutusi pannud?

Igal juhul, ma arvan et sul on veidi palju asju teisel päeval samal kui esimene päev on palju kergem. Samas sa treenid biitespsit kaks päeva järjest, õlgadele pole nagu midagi ning harjutusi on üldiselt veidi paljuvõitu algaja jaoks.

Alustuseks vii jõutõmme ja kükk eraldi päevadele- need on kaks kõige raskemat harjutust üldse ning seega võiksid nad vast eraldi olla.

Näiteks võid teha midagi sellist:

Päev 1:

Kükk

Rinnalt surumine

Õlapress

Rööbaspuudel surumine

Etteasted kangi või hantlitega

Päev 2:

Jõutõmme

Lõuatõmbed

Kangi tõmbed vastu kõhtu

(paneks ka rinnalevõtu siia kuid see on üpris keeruline harjutus mis võtab aega et selgeks saada)

Keskendu rasketele vabaraskustega baasharjutustele.

Üks parimaid algajate kavasid on siin: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224

Mul on nii kahju et ma ise seda ei avastanud kui jõusaaliga alustasin ning raiskasin päris palju aega klassikaliste kulturismi kavadele mis olid täis igasuguseid “biitseps/triitseps” päevi ja muud taolist jama.

in reply to: Palju liha süüa? #263935
    matjusm
    Member

Tere!Olen lugenud ja vaadanud,aga pole selgusele jõudnud,palju peaks vähemalt liha päevas sööma.Mõni väitnud siin,et kui liha ei söö,siis lihas ei kasva.See pole ju ometigi tõsi.Kas näiteks päevas 200g sea-või kanafileest piisaks(kasvõi ühel söögikorral)?Ja kuidas sööte teie,kui näiteks liha sel päeval laual pole?Kodujuust,kartul,juurviljad ?Viimasel ajal sealiha isu ära läinud ja kanafille kallivõitu,tahaks vähema lihaga ära ajada.

TÄNAN!

Ei ole mingit kogust mida sa “peaksid” päevas liha sööma nii et ära oota mingit konkreetset vastust selles mõttes. Isiklikult söön 400-600g päevas pluss veel igasugused muud valguallikad kuid ma ka kaalun ja treenin päris palju nii et mõnele füüsiliselt väheaktiivsele 50kg’ne inimesele oleks see vast liiast.

in reply to: Treeningkava #263927
    matjusm
    Member

Kui sa ainult kaks korda nädalas jõusaali satud, siis oleks kõige mõttekam teha kogukeha kava. Keskendu vabaraskustega baasharjutustele nagu näiteks:

Kükk

Jõutõmme

Õlapress

Rinnalt surumine

Lõuatõmbed/kangi või hantliga sõudmine

in reply to: Minu treeningkava #263654
    matjusm
    Member

Üldiselt on see kava enam vähem normaalne. Paar asja mis minu arvates võiks muuta:

1) Rinna päeval tee üks surumistest hantlitega, muidu need kaks surumist on peaaegu et sama harjutus kaks korda. Hantlite tõsted ette asenda õlapressiga mis on palju parem harjutus. Pärast kõiki neid surumisi võid sa vabalt prantsuse surumise välja jätta sest triitseps on juba korraliku trenni kätte saanud.

2) Jalapäeval on kükk alati esimene, ta on nii palju parem harjutus jalapressist minu arvates et sa võid jalapressi üldse ära unustada. See teine harjutus mida sa kirjeldad on vist väljaasted: http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBLunge.html

Hack kükk on seline: http://exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBHackSquat.html

Kui sa teed kahte harjutust säärtele siis see teeb sinu treeningmeetodite järgi 8 seeriat mis tundub veidi paljuvõitu sellisele väiksele lihasele olevat. Samas aga selles midagi otseselt hullu ka vist pole.

3) Selg: Väga hea et jõutõmbega alustad. Sellest tulenevalt unusta see alaselja masin üldse ära. Pärast kõiki neid tõmbamisharjutusi võid sa vabalt üks-kaks biitsepsi harjutust vähemaks võtta sest see on juba korraliku trenni kätte saanud.

Kuid üldiselt väga mõistlik kava, palju parem kui suurem osa endatehtud kavasid.

in reply to: reed õhtu #263617
    matjusm
    Member

lihtne küsimus, täna hakkas huvituma mida siis siine seltskond nädalalõpus teeb, huvitab just selliste inimeseste vastused kes alkoholile suht EI õelnud:)

Ma valmistan terve õhtu piinliku täpsusega ette laupäeva hommikust treeningut. Siis ma prindin selle välja, panen seina peale ja jõllitan seda.

Kui see tehtud siis algab filmiõhtu.

Viewing 15 posts - 781 through 795 (of 1,267 total)