matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberNiisiis, päike paistab ja õues on soe, hea aeg jälle jooksmas hakata käima jõusaalivabadel päevadel, kuid see aasta mõtlesin mingi huvitava ülesande ka endale püstitada jõusaali kõrvalt, nimelt suurendada oma hüppe vertikaali nii palju, et korvpallis oleks võimalik pealt panna, või vähemalt korvi serva puudutada. Ma ei käi korvpallis ning painduvus on ka kehv, seega suht nullist alustamine. Hetkel hüppan täpselt nii kõrgele, et sõrmeotsdega puudutan laua ära. Igatahes, on keegi treeninud ennast kõrgemale hüppamama, ehk oskate mõne lingi anda või muid nõuandeid, et millest alustada ja milliseid harjutusi teha jne.18
182cm
65kg
Igasugused jalaharjutused nagu kükid kus sa pane rõhku just kiirusele. Klassikalise tõstmise harjutused ja nende variatsioonid peaksid ka kaasa aitama hüppevõime suurendamisele. Vaata neid siin: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
matjusm
MemberTean jh seda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Harjutused on sellised mida enamus kasutavad oma kavades ja seerjaid teen kõigile 4×8/10 välja arvatud kõht.Arvata võib et sa kasutad tavalisi harjutusi mis kõigile tuntud mitte ei leiuta ise mingeid uusi. Mis tähendab ikkagi et kui sa soovid tagasisidet oma kava kohta, sa pead seda kirjeldama. See mis lihast sa mingil konkreetsel päeval teed ei ütle pea midagi.
matjusm
MemberEsmaspäev: Rind 1h, biitseps 35 minutit ja kõht 30 minutit.Teisipäev: 3km jooks, MMA treening 2h, 3km jooks.
Kolmapäev: Õlg 45 minutit, triipseps 35 minutit, käsivars 20 minutit, kõht 30 minutit.
Neljhapäev: 3km jooks, MMA treening 2h, 3km jooks.
Reede: Lailihas 35 minutit, ülaselg 30 minutit, alaselg 30 minutit, trapets 20 minutit, kõht 30 minutit.
Laupäev: 3km jooks, MMA treening 2h, 3km jooks.
Pühapäev: Puhkus.
Harjutusi ei hakkand täpselt panema kuna ei oska kõiki kirjeldada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kaalun 83kg ja eesmärk on rohkem rind ja kõht.Ma kardan et kui sa ka loetleksid harjutused, siis sealt midagi head ei tuleks. Kohe näha igasuguseid absurdseid asju nagu “biitseps 35 min” ja muud jama. Jalgade olemasolu ei paista sa üldse tunnistavat.
Ning see mitu minutit sa mingit lihast teed ei oma mingit tähtsust. Loeb see mida sa täpsemalt teed, mitte kui kaua.
Lihtne ja lühika soovitus: mine võta tööriistade alt treeningkava ja lõpeta ära mida iganes sa praegu teed.
matjusm
MemberPalju neid harjutusi küll ei ole, pigem vähe, see meenutab jõu kavaKas sinu meelest on mingisugune joon mis jookseb jõu ja massikavade vahel? Neid harjutusi nüüd nii vähe ka pole, täitsa piisavalt minu arvates.
matjusm
MemberMina paneks 3. päeva teiseks, muidu on kükk järgmine trenn pärast jõutõmmet – sa ei jõua kükkida, ma arvan.See on jah hea idee juhul kui nende kahe päeva vahel puhkepäeva pole. Samas aga ma olen pikemat aega teinud kükki ja jõutõmmet järjestikkustel päevadel (ning mõnda aega isegi samal päeval) ning arengut on olnud küll.
matjusm
MemberSelline küsimus, et kui trenninädalas 3s trennipäev on suhteliselt pikk, mis koosneb soojendusest – õlg/jalad – venitused.Soojendus u 20-30 min, õlg 30 min, jalad 40-50 min ja venitamine 15-20 min
et kokku läheb kuskil üle 2 tunni tavaliselt.
Et kui põhimõtteliselt ennem trenni korralik söök all ja trenni ajal vett lürpida ja peale trenni kohe toidukord alla lasta kas siis ei tohiks hullu olla, või on trennikord liiga pikk, küsimus sellest et kui tavaliselt asun jalgu treenima siis tuleb jube tühja kõhu tunne ja venitamise ajal on söögiisu eriti hull
Jalgu 40-50 minutit teha saan aru aga mis moodi sa 30 minutit õlga teed? Ma lihtsalt ei suuda seda väga ette kujutada. Ning 20-30 min soendust ja 15-20 min venitamist tundub ka ikka VÄGA palju olevat. Mis moodi sa nii kaua venitad?
matjusm
MemberSee viimane kava on täitsa normaalne. Jalapäeval ainult teeks jalapressi teise harjutusena, mitte viimasena.
matjusm
MemberOlen 14 aastane,mul vaja j6udu,aga kava pole:/Keegi saaks siia mingi kava kirjutada,millega saaks ylakeha tugevamaks.
Rinnalt surun 50.
Ära unusta et pool kehast on alakeha ning väga suur osa jõust tuleneb just sealt.
Kui inglise keel suus, siis loe seda: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224
matjusm
MemberSest väga paljud treenivad esiosa üle võrreldes tagaosaga, tulemuseks lihaste düsbilanss ja trapetsi liigne kaasamine õla tagaosa töösse, selle tulemuseks pikemas perspektiivis võivad olla pinged ja valud.Kosmeetiline külg ka loomulikult asjal. Terviklikku õlga ikka palju parem vaadata. Olen näinud sellist pilti, kus esiosa oli massiivne, keskosa oli selline tavaline tervisesportlase oma ja tagaosa asemel oli auk….
See on pigem sellest kui sa üleüldiselt keha ebaproportsionaalselt treenid. Kui ainus harjutus sinu jaoks on rinnalt surumine, siis tekivadki sellised inimesed. Kuid kui sa teed lõuatõmbeid ja kangiga tõmbeid sama palju kui rinnalt surumist ja õlapressi, siis ei tohiks õla eriosade ebatasakaal probleemiks olla.
matjusm
MemberMiks on üldse vaja teha eraldi harjutust/harjutusi õla tagaosale
? See saab koormust selja lailihase harjutuste juures niigi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ega väga polegi. Korraliku trenni saab kätte ilma ühegi isoleeriva harjutuseta kui õigeid baasharjutusi teha.
Ok. Ma veits uuendasin seda.palun kommenteerige:
KÕIKI 10X 4
Kas sa ei näe midagi valesti selles et sul on terve päev biitsepsile, samas aga on jalad ja rind ühele päevale surutud?
matjusm
MemberOk. suur tänu vastuse eest.Kas see massitsükkel, mis Kiivikas on mõelnud http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…rcise&nr=24
on mõnevõrra puudulik?
Sest võtsin selle enda kava aluseks.
Kas oskad palun mõne harjutuse öelda õla tagaosale?
Tänud.
S
Õla tagaosa harjutused: http://exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html#anchor1934542
See Kiivikase kava paistab olevat midagi mis on loodud edasijõudnutele kuna ta on üpris suure koormusega. Kui sa ei ole edasijõudnud jõutreenija, siis pole see vist kõige parem lahendus sulle.
Puudulik? Ma tean et ma ei tea rohkem kui Eesti meister kulturismis nii et ma ei hakka selle koha pealt sõna võtma.
matjusm
MemberMassitsüklis on kõige tähtsam ikkagi toitumine ning mitte nii väga ühe kava valimine teise üle.
Harjutusi on sul aga liiga palju. Esimene probleem mida on vaja adresseerida on fakt et kui sa oled õla treeningu ning triitsepsi isolatsioonharjutused rinnast eemaldanud, siis õlg ja triitseps saavad topelttrenni kuna igasugused rinna surumis harjutused koormavad ka neid. Kui sa aga otsustad oma jaotuse sellliseks jätta, siis vaata et sul nende kahe päeva vahel oleks puhkepäevi, näiteks 2x.
Seljatrenn võiks alata jõutõmbega- see parim kogukeha harjutus üldse. Alaselja tõsted jäta siis välja.
Need kaks harjutust võiksid välja jätta:
*Lendamine ette lamades plokk
*Eest ülestõmbed lai haare
Ning asemele too midagi õla tagaosale.
Rinna päeval tee üks kangi ja üks hantlitega surumine ning üks lendamis harjutus ja kogu lugu.
Jalapäeval alusta kükiga, see on kõige tähtsam harjutus üldse. Jalapressi või säärte sirutused ette võid siis ehk välja jätta.
Biitseps: kas sul on ikka vaja sellele pisikesele lihasele 9 seeriat teha? Ei tea ikka…..
matjusm
MemberTere päevast,Ma toon siis oma kava välja, aga ma toon selle lihasgruppidega välja
1. Päev
Rind
Õlg
Triitseps
Säär
Kõht
Selg
2. Päev
Biitseps
Käsivars
Trapets
Reielihased
Kõht
Selg
Selga ja kõhtu teen igakord kuna need on mu arust kohustuslikud
matjusm
MemberAnts, mõnel harjutusel on 3×30 ju hea ( kõhulihased ). Mis seal imestada?Mõnel ehk küll kuid kui eesmärk on jõud/mass siis 30 korduseline seeria on pigem nagu aeroobne treening.
aprill 6, 2010 at 8:31 p.l. in reply to: Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning” #264187matjusm
MemberKas mulle tundub või seal videos ongi eestkükki tehes jalad väga kitsalt koos?Sellise nurga alt filmituna on seda raske kindlaks teha. Mis sellest on kui jalad on kitsalt koos?
AutorPostitused