matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberTäpselt. Arenguplaan täpselt paigas, ei hakka trenni ajal leiutama ja katsetama.
Vot see on kahe otsaga asi minu arvates:
See küll ühes küljest distsiplineerib sest kõik on selgelt kirjas mida on vaja teha kuid samas ta ei võimalda improviseerida kui jõud on tol päeval veidi üle või alla normi. Minu isiklik arvamus on see et kui ikka tundub et jõudu on päeval küllaga, siis tuleb ikka ennast sundida. Mul pole pea ükski rekord jõusaalis tulnud niimoodi et mõtlen et nüüd lähen ja üritan. See on ikkagi tunnetuse küsimus tol päeval.
matjusm
MemberNii masinate kui vabaraskuste puhul oleks kõige parem kui on keegi ees kes näitab mida ja kuidas teha. Kuid kõige parem on ikkagi vabaraskustega treenida ja ei ole ka midagi võimatut ise kõik nullist selgeks õppida. Ning mitte ainult jõutõmbe ja küki vaid ka rinnalevõtt ja rebimine on võimalik endale ise selgeks teha, tõsi küll see võib oluliselt kauem võtta kui treeneriga.
matjusm
MemberKas selle puhul ei oleks mitte tegemist Eesti rekordiga varustuseta kükis?
(350kg)
matjusm
MemberHaige kiirus, haige jõud, meeletu põrge:
matjusm
MemberKirjeldad detaile, mis väga korrektsesse küki asendisse vist suurt panust ei anna.
Põlved ei peagi minema üle varvaste ja kükki tehes ei ole oluline, kui lähedale sa sirgete jalgadega sõrmed varvastele saad.
Kükki teed ikka põlveliigesest kõverdatud jalgadega.Vaagen liigub tahapoole ju.
Põlved ei lähe üle varvaste? Palun näita mulle täiskükki kus sul ei ole põlved üle varvaste.
See on keha loomulik asend et põlved üle varvaste lähevad sest see võimaldab tuua tagumiku ilusti alla kandade juurde, mitte taha. Mis moodi sa teed sügavat kükki kui puusad alla ei tule?
matjusm
MemberJah ja ei. See eeldab üsna head liikuvust puusaliigesest, asi millega ma ise maadlen ja üritan paremaks saada venituste ja harjutustega. Samuti siis tõenäoliselt veidi laiem jalgade asend vajalik, ma pakun. Noh, eks hommikul saab kohe jälle saalis kükkida ja lihvida seda tehnikat.
Lisaks, Rippetoe näiteks toob mängu ka kangi asukoha kui ühe faktori selja kalde kujunemisel, vt seda joonist (ilmselt tema “Starting Strength” raamatust):
Mitte puusaliigese painduvus vaid hüppeliigese painduvus. Sügavat kükki on lihtsam teha kitsama kui laiema jalgade asetusega.
Jah, Rippetoe mõte on õige: madala kangiga kükkides pead sa paratamatult rohkem ette kalduma harjutuse mehaanika tõttu, samas aga kõrge kangiga kükkides (nagu enamus inimesi niikuinii teevad) on keha rohkem püsi ning eesküki puhul kohe väga püsti.
matjusm
MemberDelavier väidab, et pikemate jäsemetega (siin on siis mõeldud jäsemete ja kere suhet, mitte üldist indiviidi pikkust) inimestel on deep squat’i reeglina raskem sooritada, lisaks kaldub kere rohkem ette et tasakaalu säilitada (vt pilti), mis annab suurema koormuse seljale. Mis kokkuvõttes ei tähenda, et nüüd pikkade jäsemetega indiviidid sügavalt kükkida ei saaks, vaid lihtsalt rohkem mõtestatud tegevust läheb sinna alla et tehnika tööle saada korralikult.
Üldiselt, back rounding & buttwink on need millega vaja rohkem tööd teha pikk-koibadel, lisaks ka puusaliigese liikuvuse, hamstring’ide ja hüppeliigesega vaeva näha.
Sai võib-olla veidi segane; endal pidevalt kükitehnika parandamine teemaks.
Sa kaldud ette vaid siis kui kükid nagu veidrik ja üritad oma tagumikku tohutult taha ajada. Kui aga teed kükki nagu tõstja ehk et lükkad puusad kandade vahele, mitte kusagile kaugele taha, siis säilib ka ülakeha püstine positsioon.
matjusm
MemberTõstekingadega treenimine on täielik päev ja öö võrreldes pehme jooksutossuga treenimisega.
Hankisin endale tõsekingad ligi 3 aastat tagasi ja vahe oli kohe tunda, enam ei läheks mitte kunagi ühegi teise jalatsiga tõstma. Tõstekingad on oluliselt stabiilsemad ja see teeb kõvasti vahet kui teed harjutusi kahel jalal.
Kallid on nad tõepoolest kuid see on parim investeering mida sa saad teha treeningvarustusse.
matjusm
MemberKüsimus nendele kes eeskükki korralikult treenivad: mis on teie eesküki suhe turjal kükki? Mul endal on see nüüd 97% ning pausiga eeskükk (lähen alla, istun seal paar sek ja siis tulen üles) 90% parimast turjal kükist.
matjusm
MemberMinu kogemus on see et lihasvalu on enamasti vaid siis kui on pikem paus pärast seda kui viimast korda mingit teatud lihast treenisid. Kui treenid regulaarselt siis seda väga ei teki. Foam roller ja venitamine aitavad ka kaasa.
matjusm
MemberMis jama siin räägitakse et põlved üle varvaste on kuidagi halb? Sügavat kükki pole võimalik teha ilma et põlved seda teeksid ning selles ei ole mitte midagi halba. Kui liiga tehislikult üritad oma põlvi tagasi hoida siis tuleb ikka väga imelik kükk välja ning halvimal juhul kaldub raskuskese taha ja kukud sellili.
Teiseks: teemaalgataja, pilt ei ütle kohe mitte midagi sest kükk on ju liigutus, mitte staatiline positsioon. Tee video sellest kuidas sa raskusega kükid.
matjusm
MemberKui käid kange tõstmas siis selle jaoks on ju olemas eraldi tõsteking. Kallis ta on (kuigi iga korralik spordijalats maksab) kuid see on tõesti seda väärt. Kükis on ikka täiesti teine tunne kui sellega teha, klassikalisest tõstmisest rääkimata.
Jõusaalis aga häirib väga see kui kohe mitte ei taha mõni mees kangilt raskusi maha võtta. Teeb oma seeria lõpuni ja siis lihtsalt jalutab minema, kuigi igal pool suured sildid et võta raskused maha. See on kangile ka kahjulik sest pikemat aega laetud seisus olla hakkab neid kõveraks väänama.
matjusm
MemberMark Rippetoe jõusaalikinnaste kohta;
“If you insist on wearing gloves, make sure they match your purse”
Emakeeli võiks see olla: ‘Kui kannad kindaid, siis vaata et nad sobiksid kokku su käekotiga’
matjusm
MemberVäga hea haarde tugevus, 200kg ilma pöidlalukuta rebimishaardega jõutõmme. Ise olen vaid 160kg nõnda tõmmanud.
Keda huvitavad korralikud tõstespordi treeningvideod siis Dimitri Klokovil on neid nüüd hunnik üleval.
matjusm
MemberHitlerile tehakse ettekanne kükkidest:
-
AutorPostitused