matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberToitumises on ka asi jah ,aga ma olen juba päris pikka aega sama kaalu juures olnud .Miski pole aidanud olen valgurikkaid ja rasvaseid toite söönud pikka aega aga ei mingit kasu.Sa lihtsalt ei söö piisavalt kui kaalu ei tule juurde. Kui sa teed palju aeroobset ja soov on lihasmassi kasvatada, siis võibolla vähenda seda veidi ja keskendu jõutreeningule ja söömisele.
Ning kas sa teed ka teisi harjutusi peale rinnalt surumise (ning kasutasid seda vaid näitena jõu arengust, mitte ülevaadet kogu treeningkavale)?
matjusm
MemberRind:1) Lamades surumine kang
2) Kaldpinnal hantlitega lendamine
3) Lamades hantlitega surumine
4) Trosside ristamine(Sellele harjutusele oleks vaja asendusharjutust, kuna jõusaal kus käin kahjuks seda masinat pole).
Ei ole alati vaja igat harjutust asendada. Kui sa jätad selle ristiveo ära, pole mitte midagi hullu.
matjusm
MemberAga õiget tehnikat (ja selle püsivust seeria kestel) on parem õppida väiksema raskuse ja suurema korduste arvuga
matjusm
MemberTäpselt. Tuleks teha väiksemate raskusteaga, kuid seerias rohkem kordusi. Hetkel teen ka ise nii, et põlvedele koormus väiksem oleks.Jõutreening hoopis tugevdab põlve (õige tehnika puhul), mitte ei lõhu seda.
matjusm
MemberKas seal algajate kavas lendamist küljele trenazööril saab ka millegagi asendada, kui selleks ettenähtud masinavärki jõusaalis ei leidu ?Lendamine hantlitega küljele.
veebruar 24, 2011 at 10:54 e.l. in reply to: Kust on võimalik Eestis osta klassikalise tõstmise jalanõusid? #290938matjusm
Memberega sul põrand jõudu juurde küll ei anna kui sa seda mõtled, kui liigustused on tehniliselt õiged, siis pole eriti vahet mille peal tõstad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
võistlustel ka käid muidu?
Ei käi võistlustel, vähemalt mitte veel (liiga nõrk selle jaoks).
Ma mõtlesin et äkki on sellisel pehmel põrandal samasugune effekt nagu tavalistes sporditossudes tõstmisel et mingi osa jõust läheb vahepeal kaduma kui selline pehme asi minu ja kõva põranda vahel on. Kuigi ega selle effekt ei saa vast eriti suur olla. Igal juhul varsti liigun korralikumasse jõusaali, siis kaob see probleem ära, juhul kui ta on probleem (tähtsam aga see et siis ma saan hakata kangi ka kukutama, praegu ei saa).
matjusm
Membersa soovitasid soojendust teha 2/3 raskusega tööseeriastst kui võtan 180kg sidemetega küki näiteks esimeseks arvestatavaks tööseeriaks [mida ta ka on], siis peaksin sooja tegema nii, et 20kg [tühi kang], 120kg [ 2/3] ja litin kohe sidemetega järgmise?
ps. tööseeriateks nimetan seeriaid, millel puhul lõpuni pingutan, ehk endast üsnagi maksimumi annan… nõrgalt seotuna 180kg seda juba on
___
algaja jaoks on hüpped 20 -> 60 -> 90kg liig
pigem 1x10x20 -> 1x8x40 -> 1x6x60 -> 1x5x80 -> 4x5x90kg
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selliste 100kg+ tööseeria raskuste puhul muidugi mitte, see oleks ju absurdne. Max’i küll ei prooviks pärast sellist soendust. Kuid tavaliseks trenniks mulle endale küll sobib selline tühi kang, 2/3 töö seeriast ja siis esimene “töö” seeria ülesehitus (ning tööseeriad on vahest kasvavate raskustega ehk et alustan kergemast ja liigun raskemate poole).
matjusm
MemberMa arvan et kõik oleneb ka sellest mida sa nimetad “soojendus” seeriaks ja mida sa nimetad “töö” seeriaks. Tööseeriad võivad ju olla kasvavate raskustega ning esimene tööseeria võib olla vaid natuke suurema raskusega kui soojendusseeria. Seega ei ole vaja teha tohutult “soojendus” seeriaid kui esimesed “töö” seeriad ei nõua tohutut hüpet raskustes.
veebruar 23, 2011 at 1:03 p.l. in reply to: Kust on võimalik Eestis osta klassikalise tõstmise jalanõusid? #290880matjusm
Memberpool suurust kuni üks suurus väiksem, kui kahtled, telli pool suurust väiksem, siis paned 2 paari sokke jalga ja olemas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
matjusm
Memberkuidas see harjutus täpselt peaks käima, kui ma ma tahan, et see rinnale mingi effekti annaks.. ?vaatasin just erich kriegeri videot ja ta tegi ka seda nagu rinnale, aga näiteks kui netis otsid seda harjutust, siis ta teeks nagu seljale
esimesel päeval ka just vale oli tunda pigem triitsul ja seljal ning õlal
http://www.bodybuilding.com/exercises/deta…mbbell-pullover
hetkel proovin nii trennis, et täiesti sirgu käed, kas see peaks siis rinnale pigem tegema?
nii on tiba raskem ka, pidin kuskil raskuse poole vähemaks võtma, kui täiesti sirgu hoian käed ja sügavus on nii, et lasen maaga käed paraleelseks
Ta treenib nii selga kui rinda. Enamus harjutuste puhul on töös palju rohkem lihaseid kui võiks algselt arvata.
matjusm
MemberHetekel teen Mariofiti poolt soovitud kava järgi,kas see üla,alakeha kava tähendaks et peaks 1ja2 päeva harjutused tegema kõik 1päeval,ja kõht,jalad 2päeval?Kui sa teed üla-alakeha jaotusega trenni siis ära harjutuste arvuga üle pinguta. Näiteks ülakeha päeval võiks näiteks olla üks horisontaalne ja üks vertikaalne surumine kui ka tõmbamine, mitte hunnik isoleerivaid harjutusi (kuigi mõne võid ju teha).
matjusm
MemberTere.Jube raske on valida endale piisav kogus soendusharjutusi. Tean, et kui valin liiga vähe ja liiga väikese raskusega, ei lähe lihased-liigesed soojaks ja võin end vigastada.
Samas kui teen soendusharjutusi liiga palju ja liiga suurte raskustega, väsitan end ära ja kannatavad tööseeriad.
Kindlasti oleneb see inimesest, palju sooja teha.
Aga andke palun nõu. Et noh näiteks kui mul on plaanis teha kükki 4×5 90kg(see on tõesti maksimumraskus, millega suudan 4×5 ära teha), siis kui palju ja mis raskustega enne sooja oleks mõttekas teha? Siiani olen teinud sooja 6 min rattatrenažööril ja siis kükkinud 40kg 1×5 ja 50kg 1×5, aga tunnen, et ma ei saa aru, kas see pole piisav või on just äkki liiga palju.
Kas on üldse mõtet teha sooja rohkem kui 50% sellest raskusest, mis tööseerias on?
Tänan!
Ma arvan et see on täitsa piisav soendus. Ma ise soendan kükki üles kõigepealt niisama veidi jalaringe ja oma keharaskusega kükke tehes, siis tühja kangiga üsk seeria, siis raskusega mis on umbes 2/3 tööseeriast ja siis algavad tööseeriad. Kui pärast seda teen harjutusi mis hõlmavad samu lihaseid siin enam eraldi nii väga sooja ei tee vaid lihtsalt alustan natuke kergema tööraskusega. Üle pole tõesti mõtet pingutada nende soojendustega.
matjusm
Member3000 kcal sinu füüsilise aktiivsuse juures ei ole küll eriti suur kalorite hulk. Kui sa tahad massi kasvatada, siis pead ikka rohkem sööma, sellest ei saa üle ega ümbes. Ning ma arvan et see treener päris õiget juttu ei ajanud. Lihast ei saa küll lõputult kasvatada aga 2-3 kg juurde võtta on ikka tugev alahindamine.
veebruar 19, 2011 at 7:17 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #290520matjusm
MemberVäga põnev teema, kohe huviga loen siin seda juttu Otti tegemistest!
Mul tekkis ka paar küsimust Ottile:
1) Mis stiilis sa kükki teed: kas kõrge kangiga klassikalise tõstja kükki või madala kangiga jõutõstja kükki?
2) Kas sa treenid tõstekingades või tavalistes spordijalatsites?
3) Oled sa kunagi oma käppa klassikalise tõstmise harjutustes proovinud? Tean et kulturistile on nendest vähe kasu kuid kui oled, vaataks huviga mis tulemusi oled saanud.
matjusm
MemberMa arvan et see on täpselt see mida vajad: http://www.startingstrength.net/workouts/
Ei nõua ühtegi masinat, vaid kangi, pinki ja kükkimisvõimalust.
Muide su väide et jalgadele pole vaja harjutusi kuna tegeled kergejõustikuga on vale. Sportlased just jalgu kõige rohkem treenivadki sest jalad on jõu vundament.
AutorPostitused