matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberTeen seda Rippetoe starting strenght’i kava hetkel. Seal kõik harjutused 3×5, aga küsimus, et kui teha neid kõiki samu harjutusi nt. 3×10, et just massi saada, või poleks see hea mõte?Kui tahad massi siis söö rohkem.
matjusm
MemberKas keegi kirjutab siis endast või mitte , siis oskan oodata kui on mida oodata .Kui sinu vastused on sellised:
Noh aga järgmised küsimused …. nendele oleks juba teie vastuseid vaja.…. kirjutaga kõik omad vastused hiljem valin neist parima , uurimistööd enda kohta kirjutada pole eriti mõted , mul oleks vaja võrdlust .…ehk et stiilis “tehke minu eest ära kogu mu töö ja pärast kui ma ehk nopin mõned osad sinu vastustest välja” siis ega ei ole väga inimestel tahtmist sulle vastata. Loe üle need soovitused mis ma sulle kirjutasin ja rafineeri oma küsimustikku, siis läheb sul ehk paremini.
matjusm
MemberPähklid: valgurikkad ja lihtne kohe suhu pista. Hea maitse ka.
matjusm
MemberPalju kaalu on? Üle 90kg inimestele ei soovitata üldse jooksmist. Eks Sul ilmselt alaselg ole nõrk, tuleb alaseljale harjutusi teha. Enne/peale jooksu/trenni venitada korralikult.Mitte-spetsialisti arvamus.
Mis jama see küll on? Üle 90kg ei tohi joosta? Kui ma mäletan õieti siis Usain Bolt (100m rekordiomanik) oli ligi 95kg, Ameerika jalgpallurid kes peavad päris palju jooksma on profiliigas keskmiselt ligi 110kg, keskmine NBA mängija on umbes 100kg ja peab ka tohutult jooksma. Ma ise olen 97kg ja jooksen mõnuga ja ilma igasuguste probleemideta.
matjusm
MemberNo saage aru uurimis tööd ma ei saa ainult enda kohta kirjutada , mul on vaja võrdlust , teist inimeste arvamust jne .Muidugi kuid pooltele su küsimustest leiaksid sa vastuse artikleid lugedes ja ise uurides.
Näiteks: mis sa arvad kumb kõlab ühes uurimustöös paremini:
1) Kasutaja Muscleboy666 arvab kusagil foorumis venitamise kohta….
2) Harvardi ülikooli teadlased tegid uuringu venitamise mõju kohta enne ja pärast jõutreeningut ja jõudsid järgnevatele tulemustele….
Mis sa arvad? Ning jõusaali hinnakirjad ja pakutavad teenused leiad sa jõusaali kodulehekülgedelt. Sa pead ju uurimustöös ka viiteid allikatele andma ning viide kellegi arvamusele kusagil foorumis sellise konkreetse küsimuse puhul on ju puhtalt naeruväärne. Kui sa kusagil ülikoolis üritaksid sellist uurimustööd ära anda siis saaksid sa küll oma töö eest väga nigela hinde.
matjusm
MemberMul vastamise vastu pole midagi, hea meelega aitan kaasa kuid ma arvan et see küsimustik vajab oluliselt lihvi.
Esiteks küsimused 3 ja 5 ning mingil määral ka 4 saaksid sa välja uurida jõusaalide kodulehti külastades. Ning kuna jõusaale on väga erinevaid, siis selliste küsimuste puhul sa jäädki vastuseid kirjutama.
Paljud küsimused on jällegi sellised millele sa leiaksid vastused erinevaid artikleid lugedes (s.h ka teaduslikke artikleid- kasuta Google Scholar’it) näiteks alkoholi mõju treeningule, venitamine ja muud sarnased. Su uurimustöö tuleb palju parem kui sa saad tuua näiteid teaduslikest uuringutest, mitte mida mingi tüüp arvab mis ei pruugi üldse õige olla.
Mõnele küsimusele nagu näiteks toitumine ja treeningkavad on mustmiljon vastust sõltuvalt inimese eesmärkidest ja muudest teguritest nii et see on veidi mõttetu üritada selliste küsimuste puhul mingit küsitlust teha.
Inimestelt kes käivad jõusaalis võiksid sa pigem küsida järgnevaid küsimusi:
– Mis on sinu jaoks jõusaal ja mis teeb ühe jõusaali heaks (varustus, asukoht, jne)?
– Miks sa käid jõusaalis ja mis on sinu treeningu eesmärk?
Ja igasugused muud isikliku kogemuse/arvamusega seotud küsimused.
Ausalt öeldes jääb hetkel mulje nagu sa ei viitsi ise mitte mingit uurimist teha vaid ootad et teised teeksid sinu eest ära. Kuigi on väga hea kaasata ka jõusaalikülastajate arvamusi, pead sa ka ise artiklites tuhnima ja sealt vajalikku infot noppima.
matjusm
MemberPäris suur koormus kuid kui areng toimub siis lase käia.
Üks asi mida panin tähele on see et sul on palju rohkem suruvaid harjutusi kui tõmbavaid. Näiteks vaheta kolmapäeval rööbaspuudel surumine mingi tõmbava harjutuse vastu välja, näiteks kangi tõmbed vastu kõhtu.
matjusm
MemberTäna oli surumise päev, panin tähele, et 5 kordust tuleb üpriski lihtsasti surudes, peale selle väga raske ja kohe järsku läheb raskeks, vahetpole kas kangiga või hantlitega kaldpingil. Peaks vist midagi muutma, mingi 4×7 tegema hakkama vahelduseks?Ma ei saa sinust aru: üle viie korduse ei taha eriti üles minna nii et sa paned korduseid veel juurde? Ma ei saa aru…..
Kui sa ei suuda mingi teatud raskusega oma soovitud seeriaid ja kordusi ära teha siis vähenda veidi raskust.
matjusm
MemberMa võiks selle tellida aga ma olen enam kui kindel, et ma nagunii ei suudaks seda järgima hakkata. Ja ma olen sellega leppinud. Sellepärast tahtsingi lihtsalt nippe, et natukenegi midagi parandada, kuskilt võib midagi ära jätta ja muuta aga täiesti järgima hakkata ma ei olek selleks võimeline.See on küll veider suhtumine: “ma niikuinii ei suuda seda järgida”. Miks sa ei suuda? Kui plaanipärane tegutsemine sulle nii raske on siis ära väga suuri edusamme looda saavutada.
matjusm
MemberAga kas toimida pigem nii, et teha kükk küllaltki suure raskusega, ilmselt kaotaks tehnikas, või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts?Tee ikka täissügavusega kükke.
matjusm
MemberEsmaspäev on mul jõutõmbe ja seda abistavate harjutuste päev.Kolmapäeval teen rinnalt surumist ja harjutusi mis peaks rinnalt surumist edasi viima.
Ja Reede on kükkimise päev.
Kastilt kükki pole ju tegelikult eriti kuskile viia, sest sellest ma ei taastu Reedeks ära. Ja jõutõmbega samal päeval pole ka ju eriti kaval seda teha?
Keegi ei ütle et sa pead kastile kükkima. Võid teha näiteks niimodi et üks nädal kükid kastile, järgmine aga “vabalt”.
matjusm
MemberEi ole olemas mingit ajavahemikku mille tagant kava peab muutma. Ma ise muudan seda vaid siis kui minu jõutreeningu eesmärgid muutuvad või tahan uusi harjutusi või treeningmeetodeid kasutada.
Baasharjutusi võid tõepoolest lühemate seeriatega teha ning kindlasti pane oma kavasse jõutõmme (selja päevale, võid selja sirutamise seetõttu välja jätta).
matjusm
MemberMitte,et ma tahaksin neist ühe kokku panna vaid äkki targemad leiavad, et ühes kavas on ühed harjutused head teises aga teised..Eesmärk polnud neid muutma hakata vaid arvamusi saada.Teises kavas on jõutõmme sees kuid esimeses mitte. Ainuüksi selle põhjal eelistaksin ma teist kava.
matjusm
MemberSa pead venitama selleks et suudaksid nn rinnalevõtu haardega kangi õlgadel hoida. Kuid selle artikli argument on veidi vigane sest kangi ei hoia õlgadel mitte käed vaid kangi raskus ise, käed on vaid abiks. Küll aga nõustun rinnalevõtu haarde kasutamisega seetõttu et sellisest positsioonist on sul kergem kangi maha visata juhul kui tekib mingi jama ja sa ei suuda sellega üles kükkida.
Tegin ühte teise foorumisse teema painduvuse kohta, seal paar head linki/vihjet sellele kuidas enda painduvust parandada: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=130796733
(muide painduvus areneb üllatavalt kiiresti: ma suutsin mõne nädalaga areneda niimodi et kui alguses suutsin eesküki positsioonist vaid paar näppu kangil hoida siis lõpuks suutsin kükkida ka niimodi et kang oli peos rusikas)
matjusm
MemberMa ei tahaks midagi halvasti öelda, aga see on pask jutt. Kõik kurdavad, et neil jalad hästi tugevad ja arenenud ja ei tahaks eriti treenida, muidu lihas hakkab vohama. Kus krt kõik sellised siis on, sest mina pole ühtki täheldanud. Ainukesed, kellel olen täheldanud reite ja tuharalihast, on need, kes kükivad alates 150 kilost.Mida ma aga jällegist usun, on see et kõigil on rind ja biitseps ülearenenud.
Arvatavasti, kui sa just teed seal 10 korduseid reiesirutusi, siis saad ümmargused süldid reie asemel ja näed nagu naine välja.
Squat or GTFO!
Amen!
Veidi head juttu kükkidest: http://www.ironmanmagazine.com/site/squats/
-
AutorPostitused