Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 361 through 375 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • matjusm
    Member

Muide kas võistlusest võib osa võtta eestlasest üliõpilane kes õpib välismaises õppeasutuses?

in reply to: Küki, suru, tõmba: II osa #293026
    matjusm
    Member

Oleksin ma kohe algusest peale sellist nõu võtnud kuulda ning näiteks Rippetoe kava järgi treeninud, oleksin ma praegu oma arengus palju kaugemal. Oh neid biitsepsile ja triitsepsile raisatud trenne kui ma oleksin võinud kükkida….

in reply to: Kava #292989
    matjusm
    Member

See on täitsa ok kava.

Mõned asjad aga:

– Kükk ja kastilt kükk ühel päeval tundub natuke overkill. Kui tahad kahte kükki teha siis tee teine kükk näiteks eeskükiks ja vähenda esimese seeriate arvu.

– Ploki alla surumised surumise päeval on jällegi overkill kui sul juba on 4 erinevat suruvad harjutust.

in reply to: Väike uurimus #292988
    matjusm
    Member

mille pärast te ei ole saanud trenni teha?

Jõusaal on kinni või eksamite/töö tõttu pole aega. Muu mind ei peata.

in reply to: Väike uurimus #292888
    matjusm
    Member

Äkki keegi aitaks mind vastustega, pean tegema uurimustööd ja mul oleks vaja et te kirjutaksite mulle mõned asjad.

1. Millist massilisajat olete kasutanud ( toote nimi oleks hea) ?

2. Kui palju on see toode teile massi juurde andnud, kui üldse on andnud?

3. Kui vanalt hakkasite lihaste vormimisega tegelema ( fitness, bodypump )?

1. Hera 80, Optimum Nutrition Gold Whey

2. See on täielik väärarusaam nagu mingi üks pulber annaks tohutult palju massi juurde ning väga teistmoodi võrreldes teiste toodetega. Tegemist on tavaliste toitainetega lihtsalt natuke teisel kujul, mitte mingi ravimiga. Seega ei ole massilisajal/valgupulbril mingit “effekti” kui sellist. Minu meelest on need pulbrid lihtsalt mugavuse pärast sest pärast trenni on palju lihtsam neid ühe šeigiga ära juua kui üritada neid samu toitaineid samades kogustes tavatoidust koguda.

Need inimesed kes arvavad et kui nad ostavad endale mingi pulbri ja siis lihas kasvab mühinal on ka need kes väga kaugele ei jõua, tean sest olin ise ka alguses selline.

3. 19 aastaselt

in reply to: Rebimine #292886
    matjusm
    Member

Tere! olen 17-aastane, kaalun kusagil 75-80kg ja tahaks teada, et kas see on hea kui ma suudan rebida rinnani 77.5kg.(spetsiaalselt ei tegele sellega)

Ja tahaks veel teada, et mitu päeva võib lihastele puhkust anda. Ma puhkepäeviti jõusaalis ei käi ja mulle on viimasel ajal tunduma hakanud, et mu lihased muutuvad puhkepäeviti väiksemaks.

Muide, kas keegi oskab aidata mind ja öelda kuidas vanu postitusi fitnessist ära kustutada.

Rinnani rebimine? Mis harjutus see veel on?

Ning teiseks mis vahet see teeb sulle kui keegi ütleb et “see on hea”? Kas sa siis lõpetad treenimise?

Ning puhkepäeviti ei lähe lihased väiksemaks, vastupidiselt just puhates lihased kasvavad.

in reply to: Jõutõmme #292843
    matjusm
    Member

See kava vajab veidi lihvi.

Esiteks miks rind 2x nädalas on aga jalad ning selg vaid 1x?

Teiseks nii mõnigi harjutus su kavas jääb mulle natuke arusaamatuks: näiteks selja alla oled sa liigitanud hantli kõrvaletõste ning ka “õlgade tõstmine” mis peaksid vist olema ikkagi õlaharjutused.

Ma arvan et tee endale veidi korralikum jaotus nagu näiteks:

Päev 1: suruvad lihased (rind, õlg, triitseps)

Päev 2: tõmbavad lihased (biitseps, selg)

Päev 3: Jalad

Näiteks niimodi:

Päev 1:

Rinnalt surumine

Õlapress/svung/tõukamine

Hantlitega kaldpingil surumine

Lendamine rinnale

Lendamine õla külgosale

Võibolla mingi triitsepsi isoleeriv harjutus

Päev 2:

Jõutõmme

Lõuatõmbed

Kangi/hantli/masina tõmbed vastu kõhtu

Lendamine õla tagaosale

Võibolla mingi biitsepsiharjutus

Päev 3:

Kükk

Väljaasted või platvormile asted

Good morning

Sääretõsted

in reply to: Jõusaal inimese elus #292842
    matjusm
    Member

Vot see on juba palju parem küsimustik, hea et võtsid õppust!

Minu vastused:

1. 1-5 aastat

2. 4 korda (siin võiks olla rohkem vastusevariante nagu näiteks vähem kui 1x nädalas ja 5-6 korda nädalas)

3. Natuke alla 1h kui välja jätta soojenduse ja riietumise/dušši (võiks ka selline <1h vastusevariant olla)

4. Mida see küsimus tähendab? Mis on need teised asjad millega jõusaalikülastustega mittepiirdjua peaks tegelema?

5. Saun kui see on olemas

6. Siin võiks olla ka vastusevariant “Arendada jõudu/sportlikke võimeid” mis on see mida ma oma vastuseks paneksin

7. Asukoht, hind ja varustus

8. Mees

9. 21-25 a

10. Lepinguline

in reply to: 90. Eesti meistrivõistlused tõstmises – kommentaarid #292841
    matjusm
    Member

Jälgin huviga.

Tahkas küsida: kas sportlastel on ka mingi soojenduspõrand+kang ka kusagil olemas et nad ei pea kohe külmalt oma maksimume hakkama tõstma?

in reply to: Jõutõmme #292773
    matjusm
    Member

Tere,

Loodan jälle selle toreda foorumi abile. Kuskilt kuulsin / lugesin et kui seda teha rohkem kui kaks nädalat, siis ei taastu ära. See vist oli SKT “Hiiglase” videost, aga küsimus selles et kui mul on väiksed raskused selle harjutuse jaoks nagu näiteks 75-80kg, kas siis peaks seda siiski iga nädal tegma vähemalt ühe korra? Saan aru et selg kui suur lihasgrupp vajab mitu kordust, aga kui palju oleks hea selle harjutuse juures? Ise teen praegu 3 x 8. Oleks tore kui keegi annaks mingi lingi kus on ära seletatud kilokalorite kohta ära kõik, kuna pole ise siiani leidnud selle kohta midagi praegu.

Aitähh ja kõikk head soovides, Ivo.

Võid täitsa vabalt seda ka iga nädal teha, pole midagi hullu. Ekstreem variant on klassikalised tõstjad kes treenivad harjutusi kus nad tõstavad kangi põrandalt vahest kuni 6 korda nädalas kuid see on tavainimese jaoks liig mis liig.

Ühte “õiget” kordusvahemikku pole olemas. 3×8 on täitsa ok kuigi tihti tehakse jõutõmmet väiksemate korduste arvuga.

in reply to: Treeningtsüklid #292743
    matjusm
    Member

Ma olen mõelnud mitu korda, et kas peab läbi tegema kõik treeningtsüklid, et lihas normaalselt areneks `? (jõutsükkel, massitsükkel ja reljeef)

Siiamaani ainult teinud ainult põhimõtteliselt massitsüklit, kas sellest võib ka tingitud olla aeglane lihaskasv ?

Need piirid tsüklite vahel ei ole alati nii konkreetsed et sa teed kas ainult ühte või teist. Jõud ja mass käivad käsikäes sest suurem lihas on ka tugevam lihas.

Igal juhul kui lihaskasv on aeglane olnud siis ma kahtlustan et sa lihtsalt ei söö piisavalt. Milline su treeningkava praegu välja näeb?

matjusm
    Member

Kas see on väga halb kui esimene söögikord võrdub kohe enne trenni söök`?

Ma pole küll midagi halba täheldanud ning olen mõnda aega treeninud niimodi et hommikusöök on natuke enne trenni. Ma lükkan endale hommikul sisse kausi müslit, jogurti, õuna ja singi-juustu võileiva, panen asjad valmis, kõnnin jõusaali ja olen kange tõstmas umbes 50-60 minutit pärast viimase ampsu võtmist.

in reply to: Korvpalli kava jaotada neljaks päevaks. #292596
    matjusm
    Member

Kui soovid arendada sportlikke võimeid siis keskendu vabaraskustega baasharjutustele, suur rõhk olgu alakehal (soovitaksin näiteks jaotada kava üla ja alakeha päevadeks ning siis teed mõlemat päeva 2x nädalas) ja kui suudad tehnika ära õppida, siis väga hea oleks ka veidi klassikalist tõstmist lisada nagu näiteks rinnalevõtud või rebimised.

Alakeha päeval peab kindlasti olema sees kükk, tee näiteks ühel päeval turjal kükki ja teisel eeskükki, vahest võid ka peakohal kükki teha. Teiseks alakeha harjutuseks pane ühele päevale mingi jõutõmbe variant, teisele näiteks good morning. Siis võiksid teha mingit sääretõstet ja väljaasteid või platvormile asteid.

Kui teed klassikalist tõstmist (rinnalevõtt on väga hea harjutust, väga levinud sportlaste seas), siis tee seda esimesena. Kordusvahemikud olgu väikesed, kohe kindlalt mitte üle viie korduse seerias, pigem tee kolmeseid. Üldiselt ka olgu baasharjutustel kordusvahemikud pigem väiksemad ning keskendu kiirusele, samas aga ära ohverda tehnikat.

Ülakeha päeval võiks olla näiteks üks horisontaalne ja üks vertikaalne surumine ja tõmbamine. Ehk et rinnalt surumine ja svung/tõukamine ning lõuatõmbed ja kangi tõmbed vastu kõhtu. Võibolla veel midagi õla külg ja tagaosale.

in reply to: seeriad #292595
    matjusm
    Member

Kas treeningkavades olevad seeriad nt 3×12 tehakse nii, et teen seda kindlat harjutust 12 korda ära, puhkan natuke ja siis veel kaks korda seda harjutust või siis teen ühe ringi kõiki harjutusi läbi ja siis niimoodi kolm korda?

Üldiselt ikkagi niimodi et tee üks harjutus ära, kõik kordused ja seeriad, ja siis liigu teise juurde.

in reply to: tundub et pole piisav #292469
    matjusm
    Member

Võtsin siis fitness.ee kava

1. päev - Rind, õlg, triitseps, kõht	Seeria	
    Surumine kangiga lamades 3x10 vaata
    Lendamine hantlitega kaldpingil 3x10 vaata
    Surumine kangiga kukla tagant istudes 3x10 vaata
    Lendamine küljele hantlitega seistes 3x10 vaata
    Ploki alla surumine triitsepsile 3x10
    Keretõste kõhupingil 3x15 vaata
    2. päev - Selg, biitseps, jalg, säär Seeria
    Tõmme plokil ülalt ette 3x10 vaata
    Alatõmme trenazööril, kitsas haare 3x10 vaata
    Keretõste alaseljapingil 3x10 vaata
    Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes 3x10 vaata
    Kükk kangiga, kang turjal 3x10 vaata
    Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3x10 vaata
    Pöiasirutus trenazööril seistes 3x10

ja kui näiteks l ähen esmasp. ja teen 1 päeva kava asjad ära siis mu käed ega rind õlg pole nagu väsind vaid täitsa tavaline

Kas peaksin tegema rohkem kordusi ?

Tõsta hoopis raskusi. 10 kordust seerias on niigi palju, kui sa suudaksid veel rohkem kordusi teha siis kasutad ilmselgelt liiga madalaid raskusi. Teiseks ei pea alati end viimase piirini treenima.

Viewing 15 posts - 361 through 375 (of 1,267 total)