matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
aprill 21, 2011 at 4:27 p.l. in reply to: Erinevad kehatüübid, ektomorf / hardgainer, mesomorf, endomorf #298693
matjusm
MemberKas keegi oskab ehk seletada millel põhinevad need erinevate kehatüüpide treeningsoovitused? Ma saan aru küll kuidas inimesi nendesse kategooriatesse on võimalik lahterdada kuid ma ei saa aru kus kohast see ülejäänud jutt tuleb. Ausalt öeldes tundub kogu see värk kergelt pseudoteaduslik kuid ehk oskab keegi mind valgustada.
Kahtlust lisab veel see et nendes artiklites omastatakse erinevatele kehatüüpidele ka teatud psühholoogilisi omadusi nagu “Ka tüdineb mesomorf sageli suhteliselt kiiresti sarnasest treeningust” (olles ise mesomorf väidan ka et see pole tõsi) mis veelgi enam kogu selle jutu usutavust minu jaoks vähendab.
aprill 21, 2011 at 12:37 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #298645matjusm
MemberRääkides T-kangi tõmmetest, ma ise teen neid tavaliselt niimodi et haaran kangist mõlema käega samast kohast kinni (sõrmed vaheldumisi) ja siis tõmban. Treenib keegi veel niivisi? Päris piinlik on lugeda neid Oti numbreid: seda mida tema teeb 1 käega teen mina kahega. Arenguruumi mul jätkub.
Ka üks küsimus Otile:
Kui palju sa kasutad tõstevööd ja randmepaelu? Nii palju kui ma olen videosid näinud on need sul enamasti ikkagi peal olnud kuid kas sa kasutad neid kõigil seeriatel või ainult raskematel?
matjusm
MemberEks nii umbes ongi.
matjusm
MemberNo päris nii julgeks ma sellega ka ei läheks. Suhkru tarbimist ikka pigem piirata, kui juurde panna.Kohvi kui joon, siis ikka mustalt ning teed ainult meega või suhkruasendajaga. Olen ka jõudmas arusaamale, et pole vaja seda veresuhkrut üles-alla kogu aeg kõigutada…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks see sõltub jällegi sinu üldisest dieedist. Ma söön komme ja muud magusat üpris minimaalselt nii et taolise diiediga inimesele teeb see vast vähem kurja.
matjusm
MemberJust. Ning valgu osakaal on ikkagist pea-aegu olematu ning seda võiks vahetult peale trenni siiski juurde vaja kuskilt. Pigem siis juba nii, et söö peale trenni üks lahja kohupiima pakk ning joo pool purki seda kondenspiima peale.See kõlab päris mõnusalt, peab proovima!
Muidu kondenspiim sobib minu meelest väga hästi kohvi ja tee sisse. Kui niikuinii läheb suhkrut ja mingit piimatoodet sinna siis miks mitte juba kasutada kondenspiima.
matjusm
MemberHelistasin praegu Alexile ja küsisin selle kohta. Selgus, et ta pole Kaljapulgaga üldse rääkinud ja mingil Võru võistlusel pole plaaninud võistelda. Nii palju siis ajakirjandusest ja inimeste aususest.Selle konkreetse võistluse kohta aga nii palju, et seal pidid võistlema sportlased, kellel on kehtiv võistluskeeld. EJTLi reeglite järgi aga Jõutõsteliidu poolse heakskiidu saamiseks peab võistluse korraldaja tagama seda, et tema korraldatud võistlusel ei osaleks sportlasi, kellel on kehvit võistluskeeld. Kelle jaoks siis need võistluskeelud on, kui sportlased saavad ikka edasi võistelda?
Võistluse korraldaja ei võtnud ka Jõutõsteliiduga ühendust, vaid otsustas, et nimetab kavalalt jõutõstmise alad ümber ja läheb läbi. Kaljapulgaga oli mul pikk vestlus, mille käigus ma seletasin, miks see võistlus heakskiitu ei saanud. Punkt 1: ei võtnud ühendust. Punkt 2: võistluskeelu all olevad sportlased.
Siiani on kõik korraldajad heakskiidu saanud ja võistlusi edukalt korraldatud. Ei ole ju raske helistada või kirjutada kiri ja lubada, et võistluskeeluga sportlasi sellele võistlusele ei lasta.
See on päris mõistlik seletus. Ehk et kui sa saad tagada et su võistlusele ei tule keelu all olevaid sportlasi ning sa räägid EJTL’iga ennem läbi mida sa korraldad, siis on kõik ok?
matjusm
Memberhttp://www.ohtuleht.ee/423253Kui ma hakkan kulturismis võistlema ja juhtun suvel minema Pärnu randa, kus ma võtan ülakeha paljaks. Kas sel juhul määratakse mulle 2 aastane võistluskeeld, kuna olen väljaspool kulturismilava oma keha eksponeerinud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olles õppinud majandusteooriat/ökonoomikat saan aru miks Jõutõsteliit teeb seda: et kinnitada oma monopoolset seisundit rinnalt surumise, küki ja jõutõmbe võistlustel. Samas aga tõepoolest nõme et niimodi sportlasi piiratakse.
Kükk, jõutõmme ja rinnalt surumine ei ole ju mingisugused IPF’ile kuuluvad registreeritud kaubamärgid mida keegi teine ei tohi kasutada.
Kas see kui ma paari sõbraga jõusaalis hakkan üks päev võidu jõudu katsuma ühes nendest harjutustest ja siis pärast tulemused kusagile netti, näiteks oma Facebooki kontole, üles panen tähendab ka seda et 2 aastat ei tohi ma IPFi võistlustel osaleda? Asi läheb niimodi ikka päris jaburaks kätte. Keegi ei ürita siin EJTL’lt ära võtta Eesti meistrivõistluste korraldamist või midagi sellist, tegemist on lihstalt ühe suvalise jõuvõistlusega.
matjusm
MemberTervist olen Simo saan just kohe läbitud Edasijõudnute kava jaotatud kaheks ja sooviks mingi sugust kava kus mul oleks kas Esmaspäevast-Reedeni trenn nii,et Laup ja Pühapäev oleksid vabad,et ja minu küsimus oleks on sellist laadi trennikava kusgilt võtta (trennikava v6iks sisaldada iga lihas treeningut 5 päeva jooksul vms)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis mõttes “saab kava läbitud”? Miks sa kavaga ära lõpetad?
Ning uue kava võid sa võtta sealt samast kus vanagi, tööriistade alt: http://www.fitness.ee/treeningkavad
matjusm
MemberNii, praegune kava töötab päris hästi rinna kohapealt, kehakaal ja peale jõuan suruda.Jõutõmbe osas olen jäänud toppama, ei julge eriti lapata peale raskusi 100kg on 5×5 normaalne teha, kolm nädalat juba teinud, aga kui rohkem juba panen on tunne nagu tahaks juba vaikselt pooleks minna. Eks see tehnika ole ka nagu ta on, aga olen ka hullemat näinud.
Jalgadega on räbalasti
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> pole enam viimasel ajal reedesel päeval saali jõudnud.Siit ka küsimus et kuidas jalad esmaspäeva teisipäeva peale ärajaotada?
Või peaks sootuks uue kava valima?
Kui jääb mõni trennipäev misiganes põhjusel vahele, siis tee järgmise jõusaalikülastuse ajal seda päeva kus kohast pooleli jäid. Ei pea tingimata ainult kolmapäeval suruma või ainult reedel kükkima, harjutused ei käi kalendri järgi.
matjusm
MemberLugedes selle ürituse tutvustust ma mõtlesin miks nad seda kõike nii imelikult sõnastasid kuid nüüd saan aru.
Kas see tähendab seda et kui mõni sportlane soovib millalgi osa võtta mõnest EJTLi korraldatud võistlusest siis selles teates mainitud ürituses ta osaleda ei tohi? (hoolimata sellest et seal saavutatud tulemused ei lähe kusagile rekorditesse kirja)
matjusm
MemberKuidas sobiks kui ma jaotaks kava kolmepäevaseks siis?1. päev – rind ja triitseps
2. päev – ülaselg ja õlg
3. päev – jalad ja alaselg
See on juba päris ok jaotus. Muidugi jaotus iseenesest ei ole kava, kava kvaliteet sõltub ikka sellest mida sa teed nendel päevadel.
matjusm
MemberVõtaks hea meelega toitu kaasa kooli, aga seal sellised, kes kohe hakkavad midagi ütlema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Muidu hommikusöök kell 7.30 ja koolis 12.05. Mida teha? Aitäh!Kas sulle tuleb mõni õpetaja keelama vahetunniaegset võileiva söömist?
matjusm
MemberTere, sooviksin teie arvamusi enda kava kohta. Nimelt käin 3-4 nädala jõusaalis ja kordamööda on mul rinna ja selja-õla päev.Mõnikord juhtub, juhul kui viitsimist ja jaksu üle jääb, et teen ka kükke juurde (põhjus miks ma jalgu eriti ei treeni, on see, et ma tegelen ka kergejõustikuga jõusaali kõrvalt). Üks märkus veel, et kui tahate soovitada mõningaid harjutusi siis pidage meeles, et masinaid pole jõusaalis kus ma käin.
Mingi sportlaste jõutreener ütles kunagi et ülakeha võid treenida, alakeha pead treenima.
Väga paljud sportlased, ka kergejõustiklased, panevad oma treeningus väga suurt rõhku alakehale. Kükk ja rinnalevõtt on nende peamised harjutused, mitte biitsepsikõverdused.
See et masinaid pole ei ole mingi probleem, sa ka täiesti ilma nendeta hea trenni kätte.
Praegusest kavast võid pooled harjutused vabalt välja jätta ning panna juurde alakeha päeva kus oleks sees rinnalevõtt (juhul kui tehnikat oskat või saad seda omandada), kükk ja siis näiteks good morning või väljaasted/platvormile asted ning ehk ka sääretõsted.
Üldse pane rõhku baasharjutustele, näiteks õla trennil ei ole vaja teha hantli ette tõsteid: tee pigem surumist, svungi või tõukamist. Need mitte ei arenda ainult su lihaseid vaid aitavad ka kergejõustikus kaasa.
matjusm
MemberMis te arvate sellest kavast algajale jõusaali ? Teeksin 3x nädalas ning siis 2 kuud umbes. Endale tundub täitsa asjalik teine. Jõusaaliga varasemaid kokkupuuteid ei ole. Kodus olen viimased 2-3 kuud treeninud (kükid, lõuatõmbed, kerge jõutõste, kätekõverdused jms.). Eraldi harjutust kõhulihastele ning alaselja lihastele ei ole vaja kaasata ?Plaan siis kodust saali siirduda ning otsin sobivat kava alustamiseks.
Ühe päeva kohta on seal minu meelest liiga palju harjutusi kui on plaan ühe korraga kogu keha läbi teha.
Kükk, mingi surumine, mingi tõmbamine ja võibolla veel jõutõmme otsa ja ongi trenn tehtud. Seal välja toodud 12 harjutust ei jõukas vast eriti keegi korraga kõik ära teha.
matjusm
MemberPäris kulturistiks ei tahagi saada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Selliseks umbes nagu pildil
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selliseks saad sa jõutreeninguga nagu iga teinegi inimene, jalgpall otseselt sulle selliseid lihaseid ei kasvata. Suurem osa sportlasi teeb lisaks oma tavatrennile ka jõutrenni otsa, sealt nende kehad tulevadki.
AutorPostitused