matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberSeal piltidel peaks vist olema Inglise rattur Chris Hoy (Olümpiakuld Pekingis). Mehel on tohutud reied.
Siin on video sellest kuidas ta kükki õpetab:
matjusm
MemberMul on jalalihast küll,mitte just palju,aga on.Olen kunagi 4 aastat intensiivselt suusatanud ja 2 aastat ujunud ja nüüd mängin tennist,luustumis häire tõttu pole pikka aega trenni teinud.
Aga üles hüpped kangiga pidid olema ohtliku liigestele?
Kust saab seda Polometrics vms kava või harjutusi?
Plyometrics harjutusi näed siid: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
Hüppevõime aluseks on tugevad jalad ja tugevate jalgade aluseks on kükk. Teine asi mida paljud head hüppajad teevad on klassikaline tõstmine ehk rinnalevõtud, rebimised ja tõukamised. Need on aga tehnilised harjutused nii et soovitav on mõne hea treeneriga neid harjutada.
matjusm
MemberNatuke palju harjutusi võibolla esmapilgul jah, aga need kes ütlevad, et 2-3 harjutust on piisavad siis sellega ma ei nõustuks. Olen ise ektomorf ja tegin aasta aega selliseid kavasi kus oli suurtele lihastele oli vaid 3 harjutust,sõin korralikult jms, kuid areng oli minimaalne, siis mõtlesin, et sitta kah teen parem 4-5 harjutust suurtematele lihastele ja areng hakkas toimuma, nii et see mis sobib ühele ei pruugi sobida teisele. Teemaalgatajale soovin jõudu ja jaksu selle kavaga, kuigi kergem oleks võtta mõne tuntud bodybuilder kava (neid on internetiavarustes kõvasti) ja teha selle järgi. Kui aga need “pikad” trennid sulle positiivselt ei mõju, ehk areng on väike ja tunned väsimust, siis soovitaks harjutusi ikkagi kärpida. Edu!Hoopis vastupidi, selline asi oleks viimane asi mis teemaalgatajle sobiks kui ta just pole edasijõudnud kulturist (milles ma väga kahtlen).
See harjutuste kogus sõltub ka treeningtihedusest. Kui sa käid vaid 1x nädalas mingit kindlat lihast või harjutust treenimas siis võid küll rohkem teha, kuid võib ka tihedamini treenida kuid siis pigem väiksema koormusega.
matjusm
MemberOleks vaja abi treeningkava kohandamiseks. Heitke pilt peale ja mis te arvate? Erilist rõhku üritan panna rinnale biitsepsile ja kõhule. Kõhuga kerge – iga trenn kõht, aga teiste kohapealt andke nõu.Selline jutt unusta kohe ära. Eks me kõik taha suuri rindasid, võimasid biitsepseid ja 6 pack kõhtusid kuid treening peab olema tasakaalustatud.
Teiseks, su kava peamine probleem on tohutu treeningmahu overkill. Sul on mõttetult palju harjutusi ja väga paljud on lihtsalt sellised mis dubleerivad üksteist. Vabalt võid kavast vähemalt pool minema visata.
Kolmandaks ma ei treeniks õlga ja rinda järjestikkustel päevadel. Rinna trenn on ka õla ja triitsepsi trenn nii et minu meelest oleks mõtekam neid veidi rohkem lahus hoida (või lihtsalt samal päeval teha).
matjusm
MemberNing natuke teine variant, mõõdud nagu esimesel 60x80cm pealmine osa, 110cm kõrgus
2) Plyo box B:
Kaugelt vaade:
Selle ehitus algaks siis sellest et ma panen kõigepealt kokku sellised laudadest seinad, nõnda:
See pole küll nende põhiline tugisüsteem kuid lauad kinnitan kõigepealt üksteise külge puiduliimiga.
Igal juhul sinna taha (kui ka ette, praegu eesmine sein välja jäetud et näidata) tuleb veel üks samasugune lauasein mis siis kruvitaks esimesele kahele külge:
Sinna sisse tuleksid veidi toekamad postid, nendele kruvin väljastpoolt läbi lauadade kruvid sisse:
Ja siis neljas sein ka koos oma postidega:
Ja sinna siis lauad peale (nagu esimel pildil) ja ongi kast valmis.
3) Lihtne jooksutõke, laius kusagil meeter ja kõrguseid erinevaid, ma arvan et 50-80cm kandis:
Ehk et treeningvahendite teadlased, on teil midagi soovitada mida ma saaksin siin paremini teha?
mai 21, 2011 at 9:23 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #303192matjusm
MemberVahepeal kohtasin ka teepeal ka kettaheitjat Israel Märti, kes ütles et tal liiguvad ka näitjad ülesmäge, rinnale võttis 180 kergelt, arvas et 190 oleks jõukohane ja rinnaltkükki tegi 230kg….kaal 130 tuuris, kuigi peale vaadates ei oleks kuidagi niipalju pakkunud.Ott vaatan et sinu numbrid ei jää ka väga kettaheitjatele alla, ehk saaks sinustki tõukaja/heitja.
Rääkides aga Israeli katsest, siis siin on video sellest 180kg rinnalevõtust: http://globalthrowing.com/3269
Ma arvan et ta alahindab seda 190kg võimet sest kui vaadata videot, siis on näha kui tohutult kõrgelt ta selle kinni püüab. Kui ta langeks täiskükki, siis võtaks ta vabalt kõvasti üle 200kg rinnale.
Ma arvan et temasugune mees ei näe oma kaalu välja sest ta on esiteks päris pikk ja teiseks tal koguneb see mass veidi teisti kui kulturistidel ehk et pigem suured reied kui suured käed.
mai 20, 2011 at 11:18 e.l. in reply to: Lamades surumise MM 2011 – Siim RAST MAAILMAMEISTER! #303016matjusm
MemberKas sellest netiülekannet ka tehakse?
mai 16, 2011 at 9:02 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #302576matjusm
MemberMõne odaviskajaga võiks kangitrenn tulla, stiilinäiteid http://www.youtube.com/user/sportlabee#p/u/3/0Xm6ut5jV-8Odaviskaja oleks jah huvitav, üldse võiks näidata kuidas erinevate spordialade tegijad oma treeningus jõutrenni kasutavad.
See konkreetne mees seal videos pole aga ehk tehnika poole pealt kõigep arem näide. See rinnalt surumine on enam vähem aga kui sa vaatad ta rinnalevõtte siis need on küll lihtsalt jubedad (tõsi küll, mehel on rammu nagu Kalevipojal).
matjusm
MemberAss to the grass ongi õige kükk.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Vähemalt mina nimetan kükiks sügavkükki, teised kükid on siis veerandkükk ja poolkükk või paralleelkükk.
Tihti peale on raamid minu jaoks liiga kõrged, näiteks Vasili oma, millel ei saa regullida.
Sellised kükipukid on täiesti mõttetud. Ise olen 189cm pikk kuid minu jõusaalis oleval kükipukil (sarnane nagu sinu pildil) kükkides ma täiskükki ei saa teha sest kang läheb vastu kaitsmeid. Lühematel meestel on veel hullem.
Õnneks on saalis ka taoline puur:
http://uk.commercial.lifefitness.com/content.cfm/hdpr
Lisaks muudetavale kükikõrgusele saab taolises puuris kõiki harjutusi ju tegelikult teha: viid reguleeritava pingi sisse ja saad rinnalt ja õlalt surutud, üleval veel lisaks lõuatõmbe käepidemed. Kõik kükipuurid võiksid sellised olla.
Igal juhul vaatasin huvi pärast üle kuidas jõud on arenenud, viimati postitasin siia jaanuari alguses ehk et 4 kuud on möödas ja nüüd jõunäitajad:
Rinnalt: 115 kg (+5kg)
Täiskükk turjal: 155kg (+15kg)
Täiskükk ees/rinnal: 130kg (+15-20kg, varem polnud 1 korra max’i proovinud nii et pole konkreetset numbrit panna)
Rinnalevõtt: 120kg (+15kg kuid kui arvestada et ma õppisin tehnika täiesti uuesti selgeks ja nüüd teen harjutust korralikult, siis võrreldavus tegelikult puudub)
Tõukamine: 110kg (+10kg, tehnika ümberõppimine taas seega võrreldavus varasemaga puudub)
Rebimine: 70kg (+5-10kg, jällegi tehnika täiesti ümberõppimine seega võrreldavus varasema numbriga puudub)
Jõutõmme: 200kg (ei ole pikka aega proovinud seda nii et ei tea kas on arenenud)
Kehakaal samal ajal umbes +3-4kg
mai 16, 2011 at 2:05 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #302493matjusm
MemberRaus oleks kindlalt väga põnev vaatepilt.
Mina aga tahaks näha mõnda klassikalist tõstjat. Näiteks Lauri Nämi kes sel aastal Eesti meistriks tuli.
Gerd Kanter on ka suur jõusaalimees nii et ehk võiks tema mõni kord kinni püüda. Tõsi küll kuulitõukaja trenni siin hiljuti näidati ning kettaheitjal on see üpris sarnane.
matjusm
Memberjust seda muskli kasvatamise trenniPõhimõtteliselt seda tehakse küll kuid pigem profitasemel. Näiteks klassikalised tõstjad vahest treenivad mitu korda päevas kuid kas see sulle kui algajale (oletan et oled algaja?) ka sobiks ei ole nii kindel.
matjusm
Membertrenni teha,päeval ja õhtul ??“Trenn” on väga üldine mõiste ja võib viidata tuhandele erinevale tegevusele. Mida täpsemalt sa silmas pead?
matjusm
MemberTervist, alustasin sellise asjaga nagu jooksmine.Ülekaaluline ma ei ole, küll aga on peal pekki ja puudub n-ö vorm
matjusm
MemberInglise keeles on hea sõna – “core”. Ehk baas peab tugev olema. Treenides raskete baasharjutuste ning vabaraskustega saavutad tunduvalt tugevama üldfüüsise ning tänu sellele on tunduvalt lihtsam ka tehnikat harjutada. Erinevalt Kulturistide trennist, kus lihaseid pm. “voolitakse” kindlalt valitud harjutustega, on jõutrennis tunduvalt vähem isoleerivaid harjutusi minu teada. Neid tehakse muidugi, kuid pigem toetava lisana põhitööle. Pole niivõrd oluline, et küünarvars liiguks oma lühikest amplituudi mööda kui teed biitsepsit näiteks. Vaid loeb kogu lihaste kompott, mis liigub ja kaasa peaks aitama – siis kui sooritad viset.Täpselt nii. Olen päris palju videosid vaadanud sellest kuidas treenerid räägivad sportlaste jõutrennist ning üks asi mida rõhutatakse on see et sa treenid liigutust/harjutust mitte lihast.
matjusm
MemberÜks mu lemmik Youtube’i treeningvideosid on kettaheitja Dariusz Slowiki oma, siin on näha kuidas üks kettaheitja treenib mis peaks olema suhteliselt sarnane kuulitõukajale:
Ehk lühidalt palju klassikalist tõstmist kui ka kükke ja muid vabaraskustega harjutusi ning ka rammumehe võtteid ja erinevaid hüppeid.
Üks jõusaaliagregaat mida Eestis vist ei leidu on Jammer:

Sportlaste jõusaalides on selline asi väga levinud, võimalik et ka kuulitõukaja saaks seda oma trennis rakendada.
Käib see siis niimodi:
AutorPostitused