matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberSa ei ole ainus.Miks mulle tundub ,et su postitusele annaks oma allkirja absoluutne enamus voorumlastest ,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Mul on ka sama probleem. Lahendus on see, et lased näiteks emal või mõnel naistuttaval, kel kodus õmblusmasin, need ära lappida. Põhimõte seisneb selles, et mingi õhukene pükste värvi lapp alla panna ja siis pükste värvi niidiga risti-rästi sikk-sakk õmblustega üle lasta. Mõnele võib tunduda kummaline, kuid ise ei näe küll mõtet, miks peaks korralikud TH teksad pärast poole aastast kandmist paari augu pärast ära viskama.Olen seda lasknud emal teha kuid isegi siis kuluvad püksid uuesti mõne aja pärast sealt samast kohast ära. Kükkijatele ikka ei tehta pükse….
matjusm
MemberSoovitan olemasolevatest kastidest teist varianti, kui lauad kokku liimitud on. Kui tahad esimest kasutada, siis lisa kindlasti diagonaalsed prussid, mis lähevad ühe posti alumise otsa juurest järgmise posti ülemise otsa juurde, kõigile neljale küljele. Muidu võib see konstruktsioon hüppamise ajal kokku vajuda. Korralikult kokku liimitud seintega variandile pole diagonaale vaja.Tänud. See mõte (teise kasti puhul) oli kogu aeg et kas ma panen ka liimi laudadele juurde või piisab kruvidest. Eks siis panen liimi ka.
matjusm
MemberTahaks teada kas mõnel teisel suurejalgsel on sarnane probleem:
Olen sunnitud ostma veidi paksemate meeste pükse kui vöökoht eeldaks sest teised lihtsalt ei mahu reite ümber. Kuid isegi kui leian sellised püksid mis lähevad jalga, kuluvad nad jalge vahelt ajapikku ära ja ma pean muidu täiesti korralikud püksid ära viskama sest sinna on suur auk tekkinud.
matjusm
MemberTere.Olen alustanud ka kaalujälgimise ja sportimisega ja 2 kuud nüüd asja uurinud internetist ja mujalt.
Kaalulangetus praegu läheb ok-lt ja toitumist suudan ka jälgida enam vähem.
Tänan ka selle saidi loonuid – olen saanud mitmeid ideid ja juhiseid , mida ise ei oleks kunagi välja mõelnud.Küsin teadjatelt- kui rangelt ja tõsiselt tegijad jälgivad toitumist ja tervislikke eluviise.Või kui on saavautatud mingi tase -kuidas nad seda hoiavad ? -ma eriti ei usu, et nad nagu mungad elavad ja ennast iga päev piiravad – kas teevad mingeid perioode kus võtavad lõdvemalt? Või lubavad endale igapäevaselt niiöelda kahjulikke asju kuna on juba mingi taseme saavutanud? Kui internetist leitud materjale uskuda, siis lausa tipptasemel on suitsetajaid ja arvatavasti kuidagi organism sellega toime tuleb neil.
Mulle tundub nagu sulle on jäänud mulje “tervislikust toitumisest ja eluviisist” kui millegist karmist näljutamisest ja vähemaistvate toitude tarbimisest mis on kui tüütu kohustus kaelas.
Ma tahaks aga vaielda vastupidist et see ei pea üldse nii olema. Paljude tippude kui ka heal tasemel tavaharrastajate jaoks on see lihtsalt osa eluviisist ning sa ei mõtle üldse selle peale nii väga, seda ei võeta alati kui tüütu kohustusena. Tervislik toitumine võib olla ka väga maitsev. Trenni ei võeta kui kohustust vaid kui meeldivat tegevust. Ma ise ootan pikisilmi igat trenni mida ma teen, nagu väike laps jõuluvana. Mulle nii väga meeldib trenn ja seega on see minu jaoks kui ülimalt meeldiv tegevus, mitte kui kohustus.
Teiseks see palju sa “võid” süüa sõltub ka sellest kui füüsiliselt aktiivne sa oled. Kui piisavalt palju liigud ja treenid siis on probleem hoopis see et sa ei jõua endale nii palju toitu näost sisse ajada et kaalu tõsta (kui see on eesmärk).
matjusm
MemberMul on selline küsimus selle sama kava kohta, nimelt rinna/õla ja selja/biitsa päeva kohta, varem tegin ma selg/õlg ja teine päev siis rind/biits. Õlga jõudsin pärast seljaharjutusi ilusti teha, aga nii kui ma panin rinna kokku õlaga, ei jõua ma enam nii suurte raskustega õlga teha. Et pärast rinna harjutusi on õlg suhteliselt väsinud. Kui ma tahan võtta ikka maksimumi õlast ja biitsast siis kas on otstarbekam uuesti mul need ära vahetada, et rind/biits ja selg/õlg? Treenin igat lihast 1x nädalas läbi. (3x nädalas käin saalis).Rinna trenn on ka õla trenn ja selja trenn on ka biitsepsi trenn. Seega isoleeritud harjutusi ei suuda sa neile ehk tõepoolest nii suurte raskustega teha kui sa treeniksid neid eraldiseisvalt kuid sellest pole otseselt hullu midagi sest nad on oma trenni juba kätte saanud.
matjusm
MemberKlassikalise tõstmise harjutused olgu alati esimesed, seda võib sulle pea iga treener öelda. Ehk et trenn algab sellest ja siis lähed teed teisi harjutusi.
Õlg/rind/triitspes päev
– Hantlite tõsted ette on üpris mõttetu kui sul on juba nii mitu surumist sees.
– Raskemad harjutused võiksid siin ikka esimesena olla ehk et sa alustad rinnalt surumisega ja alles hiljem teed lendamisi
Selg/biitseps päev
– Ma ei saa aru mis pärast sul kahed eraldi lõuatõmbed välja toodud on. Ei ütleks et midagi otseselt viga oleks, lihtsalt mulle tundub see kuidagi veider et neid nii öelda kaks komplekti on eraldiseisvalt samal päeval.
– Good morning vii pigem jala päevale
Jalg:
– Too siia good morning ja kas hack-küki või jalapressi võid minu meelest vabalt välja jätta. 3 harjutust 13 seeriat samasugust liigutust tundub kuidagi üleliigne.
Üldiselt aga üpris ok kava.
matjusm
MemberOot… miks peaks keegi tahtma, et tal rinnad väiksemaks läheksid?Äkki on teemaalgataja mees ja tegemist on rasva, mitte lihasega…
Igal juhul rasva ei saa piirkonniti kaotada. See kaob üle kogu keha õige toitumise ja treeningu koosmõjul.
matjusm
MemberÜldiselt on harjutuste valik enam vähem korras.
Küll aga on harjutusi ühe trenni jaoks veidi palju ja ma loodan et sa ei mõtle neid harjutusi sellises järjekorras teha.
Üldiselt pane esimeseks suuremad ja raskemad harjutused, lõpu poole väiksemad.
Näiteks midagi sellist:
1) Kükk
2) Rinnalt surumine
3) Lõuatõmbed
4) Õlapress
5) Alatõmme trenažööril
6) (sul kavas pole kuid võiksid siia panna näiteks keretõsted alaselja pingil)
7) Midagi kõhule
Kuid 3 korda nädalas sellist asja läbi teha on ehk natuke palju (või käis see 3x nädalas kommentaar eelmise kava, mitte selle kohta?).
Sellisel juhul soovitaksin sul jagada trenni kaheks: ülakeha ja alakeha ja sa teeksid neid vaheldumisi ehk et esimesel nädalal 2 ülakeha ja 1 alakeha trenn, järgmisel vastupidi.
Ülakeha päeval võiks olla näiteks üks horisontaalne ja üks vertikaalne surumine ja tõmbamine, alakeha päeval kahtlemata kükk ning näiteks jõutõmme, good morning, sääretõsted või mõni trenažöör.
matjusm
MemberTere! Olen kolimas suvel Soomest Tallinnasse, ja otsin saali kuhu pääseks treenima kas ööpäev läbi või mis avatakse väga vara hommikul. Ega päev käima enne hommiku treeningut ei lähe!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nii et kas te oskate mind aidata leida hea ja odav saal Tallinnast?
Suur aitäh teile! Ja vabandage kirjavigade eest….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis linnaosas sa hakkad elama? Ma arvan et jõusaali pärast sa ei hakka vast täiesti linna teise otsa sõitma nii et ehk täpsustaksid oma piirkonna, siis saab juba täpsemalt soovitada.
matjusm
MemberÜks tööriist mida võid vaadata on selline asi nagu one rep max kalkulaator: http://www.exrx.net/Calculators/OneRepMax.html
Ta näitab ka kui suure raskusega sa “peaksid” mingi teatud arv kordusi suutma teha. Muidugi ära seda 100% tõena võta sest igal ühel on sellised numbrid individuaalsed.
matjusm
MemberKui positiivse proovi andnud sportlane võib ala vahetades nö. puhtalt lehelt alustada on karistuse määramise kord puudulik. See on minu arvamus.Mõistetav on, kui näiteks jalgrattur, kes on dopingu testis põrunud, otsustab hakkata jõutõstjaks, et tema positiivne dopingu testi tulemus mingit edu talle teiste ees ei anna, kuid kulturism ja Jõutõstmine on ilmselgelt suhteliselt sarnased alad.
Oskab keegi vastu vaielda? Ootaks huviga.
Saan sinust täiesti aru ja ma arvan et see on igati loogiline väide.
Üheks vastuväiteks võib pakkuda seda et erinevatel spordialadel võivad olla erinevad ained keelatute nimekirjas ehk et mingi asjaga ühel alal vahele jäämine ei pruugi teisel spordialal midagi tähendada.
mai 27, 2011 at 8:46 e.l. in reply to: Pikkade kulturistide (1.87+) treeningvõtted ja erinevused lühematega #304014matjusm
MemberVaatan et rammumehes on ikka tõelisi koletisi.
Ma ei tea kui täpsed need andmed on (Wikipediast võetud) kuid siin on paar võimast meest:
Brian Shaw (203 cm, 200kg)

Terry Hollands (201 cm, 190kg)
mai 26, 2011 at 9:46 p.l. in reply to: Pikkade kulturistide (1.87+) treeningvõtted ja erinevused lühematega #300407matjusm
MemberPikkade jäsemetega meestel on see asi et see va käsivars ei taha paisuda. Lihast küll kasvab kuid kuna see jaotub nii suurele pindalale, siis ei paista üldse nagu oleksid seal midagi, mul endal see “probleem”. Lühikestel meestel selle poole pealt lihtsam.
Kuigi võiks arvata et jõuspordi aladel on eelis lühematel (väiksema liikumisamplituudi tõttu), siis leidub ka väga pikki mehi kes on sel alal tippu jõudnud. Paljud rammumehed on päris pikka kasvu, Mikhail Koklayev on 191 cm ja saavutanud edu nii rammumehes, jõutõstmises kui klassikalises tõstmises.
205cm’ne Velichko Cholakov sai näiteks Olümpiamängudel pronksi tõstmises.
Ka kulturismis on edulugusid pikkadel meestel: Lou Ferrigno on näiteks 196cm.
matjusm
MemberBiitseps esmaspäeval ja selg kohe teisipäeval pole vast kõige parem idee kuna seljaharjutused on ka biitsepsi harjutused. Vaheta näiteks selja trenn jala trenniga ära ja ongi korras.
Esmaspäeval ma ei tea kas on kõige mõttekam just 3’e erinevat kangiga surumist teha sest vahe nende vahel on suhteliselt minimaalne, praegu tuleb sul kokku 12 seeriat kangiga surumist. Võibolla tee hoopis mõni nendest hoopis hantliga.
Õlapäeval on õlapress ja seistes kangiga surumine ju täpselt sama liigutus. Ei ütle et mõlema tegemine otseselt halb oleks, lithsalt kas on vaja sama liigutust 8 seeriat teha.
Jala päeval on sul reie esiosa ja tagaosa täiesti tasakaalust väljas, täpsemalt siis reie tagaosale pole sul mitte midagi. Võta kas jalapress või jala sirutus ette sealt välja ja asenda good morning’uga või reie tagaosa trenažööriga.
matjusm
MemberTean,hüpata oskan.Aga mis asi see polümeetrilised harjutused siis on,millised need välja näevad ja mida trrnivad.
Kus neid üldse saada täpsete õpetuste ja vastustega küsimustele?
Äkki oskad ise aidata mind????
Sa vist ei lugenud mu eelnevat vastust sellele samale küsimusele nii et siin on siis link uuesti: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
Kui tahad rohkem lugeda, lihtsalt lükka Google’isse “Plyometrics” ja vastuseid tuleb tuhandeid.
-
AutorPostitused