Skip to main content

matjusm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 1,267 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Treeningpäevik #237415
    matjusm
    Member

Väga lihtne:

Mul on kava koos sisestuslahtritega välja prinditud. Sinna kirjutan trenni ajal oma raskused-seeriad-kordused üles ja siis pärast kodus teen sellest Excelisse ka digikoopia.

in reply to: Kõikvõimas KÜKK #237468
    matjusm
    Member

Ei pöörle. Ta on nii tihedalt ümber kangi , et peale tuleb jõuga venitada. Mõne kangiga ei saa kohe kuidagi ilma pehmenduseta kükkida. Eriti uuemad kangid on väga robustselt karestatud(kahjuks firmat ei oska öelda).

See “karedus” on probleemiks minu meelest vaid jõutõstmiskangide puhul kus see näiteks rinnal küki puhul on tõesti häiriv kui ta vastu kaela läheb (turjal kükkidel on ta vähem probleemsem sest särk on ju vahel).

Igal juhul selle “tampooniga” kükkimise puhul avastasin ma et pärast paari korda ilma selleta harjutuse tegemist, sa enam ei mõtlegi tagasi minemisele. Ma ise alustasin ka niimodi et kükkisin vaid pehmendusega kuid siis kui vahetasin jõsuaali ja uues polnud seda pehmendust, siis hakkasin ilma tegema ja kuigi alguses oli ebamugav, harjus väga kiirelt ära.

in reply to: Kava kohta väike küsimus #237495
    matjusm
    Member

Kui sa saad vaid 2x nädalas jõusaalis käia siis oleks parem idee teha mõlemad päevad kogukeha trennid kuid sa vaheldad mis harjutusi teed.

Näiteks võiks mõlemal päeval olla mõni küki variant ja/või jõutõmme, mingi tõmbav harjutus (lõuatõmbed või plokil tõmbed) ning mõni suruv harjutus (rinnalt surumine või õlapress).

in reply to: Mida arvate jõunäitajatest? #266865
    matjusm
    Member

Hei, lihtsalt küsin Teie arvamust minu näitajate kohta.

Vanus: 20

Pikkus: ~180 cm

Kaal: ~87 kg

Lamades surumine: eile surusin 100 kg 6 korda. Ilma abita. Selg ei tõusnud.

Kükk: Eelmine kolmapäev tegin 105 kg 6 korda.

Jõutõmme: Täna siis tegin 110 kg 6 korda.

Ise mul on hea tunne kuna ületasin kõiges kolmes saja piiri.

Aga mis Te arvate minu näitajatest? On need head? Või…?

Siin on üks päris huvitav kogumik tabeleid erinevate harjutuste kohta mis ütlevad mis võiksid olla “normaalsed” tulemused kui ka proportsioonid kükk-surumine-tõmbe vahel.

http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

in reply to: ajateenistuses kaalust juurde #269595
    matjusm
    Member

Ise ka praegu ajateenistuses (Suurtükis) ja kaalu kohta kehtib (vähemalt SBK ajal, hiljem võib teisiti olla) selline reegel et väiksed, kõhnad ja vähetreenitud võtavad kaalu juurde ja suuremad kaotavad kaalus. Olen küsinud oma rühmakaaslastelt ja see pilt vastab täiesti tõele, mõni mees on 2 kuuga lausa 8kg juurde võtnud. Mina ise aga kaotasin umbes 10kg ning siis sain jälle 2kg tagasi SBK ajal. Söök on (vähemalt Tapal) selline enam vähem: kogused on normaalsed (kuigi ei midagi väga erilist) kuid aega on vähe et seda süüa ja suurem osa toidust on konservidest võetud.

Pulbreid soovitan kaasa võtta küll, teised head asjad on pähklid (näiteks maapähklid, need pole ka tohutult kallid) ning ka halvaa. Mingeid konserve ja purgitoite võib ka kaasa vedada.

Kui sa oled juba mingit massi kogunud siis mina küll ei panustaks ajateenistuse ajal suurele kaalukasvule. Ajateenistus ei tooda Rambo kehasid.

in reply to: Kaitsevägi #269626
    matjusm
    Member

Tekkis seoses Kaitseväe ja ajateenistusega mis hiljuti üles kerkis ja ehk oskab keegi nõu anda:

Nimelt läksin ajateenistusse kaelas õppelaen. Ajateenistuse ajal muidugi ei pea seda tagasi maksma ja intressimaksed katab riik. Juba esimestel päevadel käidi meilt küsimas kellel on õppelaen et siis väeosa saaks panga jaoks tõendi väljastada. Igal juhul sellega läks päris palju aega ja minu tõend jõudis panka alles novemberis. Kahjuks aga käib Swedbankis intresside maksmine oktoobri lõpus ehk et selleks ajaks kui mu paber jõudis nendeni, oli minu kontolt juba 300 euri maha võetud. Helistasin panka ja seal öeldi et seaduse järgi hakkab panga jaoks maksepuhkus (ehk et intressid tasub riik mitte mina) kehtima alles sellest ajast kui tõend jõuab nendeni, mitte siis kui ma asun teenistusse.

Ehk lühidalt juhtus see et selle tõttu et sõjavägi oli oma paberimajandusega aeglasevõitu olen ma 300 € võrra vaesem.

Tahaks küsida kas keegi oskab mingit nõu anda kas on midagi mida saaks sellises olukorras teha et oma raha tagasi saada (kui üldse on midagi mida saaks teha)?

in reply to: Kaitsevägi #276789
    matjusm
    Member

Tohib küll valgupulbrit jne kapis olla.

Endal veel 1 nädal Nak-i käia tapal, ja siis ka puhkusele, ees veel 80km lõpurännak.

Valgust on seal jh vähe puudus, aga söögid muidu väga head.

Jõusaal on jh selline nagu ta on, vähe kitsas seal hantlite poolel, aga muidu ok.

Matjusm, kus pataljonis teenid?

Võib jah valku ja muud taolist kapis olla. Selle pealt ei hakka küll sind keegi piirama, võid suhteliselt ükskõik mida kaasa võtta.

Mina ise olen Suurtükis, kus sa?

in reply to: Kaitsevägi #277030
    matjusm
    Member

Vana teema kuid sisu on igati aktuaalne ka edaspidi.

Lõpetasin just SBK (sõduri baaskursus) Tapal. Seni on suhteliselt huvitav olnud, kuigi on olnud ka tüütuid aegu.

Jõutrenni koha pealt on see suuresti sõltuvuses sinu rühma juhtkonnast. Meie rühmaülem oli aga suur jõutrenni austaja nii et sai veidi jõusaalis käia küll. Probleem on pigem selles et toitu ei saa piisavalt, mina näiteks võtsin esimese 1,5-2 kuuga umbes 10kg alla, pärast tuli 1-2kg juurde. Nüüd hakkan endale rohkem pähkleid ja konserve kaasa vedama sest muuks seal väga võimalust pole. Peale rinnalt surumise (mida hoiab üleval pidev kätekõverduste tegemine) on jõunäitajad korralikult langenud ning klassikalise tõstmise tehnika on roostetama hakanud.

Tapal olev jõusaal on kahjuks üpris kehvake. Mõned peamised asjad on olemas kuid need tunduvad küll olevat ajast mil seal asus veel NSVLi lennuvägi.

in reply to: Kohad TALLINNAS kus saab klassikalist tõstmist teha #315350
    matjusm
    Member

Tõstan siin vana teema taas esile kuna tekkis uus küsimus:

Asun järgmine nädal Tapale ajateenistusse ning ma tahaks teada kas seal kandis ehk siis Lääne Virumaal on kusagil tõstesaale koos tõstepõrandatega? Ma tean et sõjaväes pidi jõusaal küll olema kuid tõstepõrandat seal üpris kindlalt pole. Oskab keegi mõnda treeningpaika soovitada?

in reply to: Sparta Spordiklubi jõusaal saab olema 1100m² #310479
    matjusm
    Member

Sparta Spordiklubi jõusaal saab olema 1100m²

Tagasi uudise juurde

Pakkumaks oma liikmetele endisest paremaid ja avaramaid treeningtingimusi, alustasime 11. augustil oma jõusaali laiendamist. Sparta jõusaalile lisandub umbes 450 ruutmeetrit uut treeningpinda.

Lisanduvale 450 ruutmeetrisele pinnale paigaldame uusi ja huvitavaid jõumasinaid. “Käisime just hiljuti välja valimas uusi trenazööre ning võin öelda, et tõsisele spordisõbrale on tulekul häid üllatusi,” ütles meie jõusaali peatreener Argo Ader ja lisas, et plaanis on ka olemasolevate populaarseimate seadmete duubeldamine.

Kohtusin juhuslikult oma treeningute käigus ühtede Tõsteliidu (vist) meestega kes rääkisid et võibolla hõlmab laiendus ka seda et Spartast saab Tallinna tõstesportlaste peamine treeningpaik ehk et sinna tuuakse kohe õige mitu tõstepõrandat. Oskab ehk keegi seda väidet täpsemalt kommenteerida, ehk keegi kes Sparta siseasju tunneb?

in reply to: Odav jõusaal nõmme kandis #305869
    matjusm
    Member

Siiani käisin Sõbra jõusaalis, mis on aga suvel kinni, seega otsin suveks uut.

Peamine on odav hind, samuti võiks see olla kivimäe kandis, või sealt mõistlikul kaugusel(või hea ühistranspordiühendusega).

Suuremates jõusaalides on isegi õpilase soodustusega(olen 18), üsna kallis, seega sobikski tõenäoliselt mõni väike jõusaal(nagu sõbra), niikaua kuni seal on kükipuur ja surumispink:D

Nõmme spordikeskususes on (üli)õpilastele jõusaal -15% hinnaga, või vähemalt varem oli. Surumispink ja kükipuur mõlemad olemas, mõnus hubane koht.

in reply to: FITidega maksmine e-poes #305214
    matjusm
    Member

Saada kiri parem info@fitness.ee

Sealt saad kindla(l)t nõu!

Juba tegin ära ja sain ka kiirelt vastuse. Probleem lahendatud!

in reply to: FITidega maksmine e-poes #305207
    matjusm
    Member

Mul tekkis probleem, päris suur probleem.

Vaatasin et oli hunnik Fitte kogunenud (enda üllatuseks olin isegi edetabelis top 20 seas) ning otsustasin tellida nende eest veidi kaupa. Läksin siis poodi, valisin hunniku stuffi välja ja läksin tellima. Toodete eest maksin Fit’idega ja seega jäi enda maksta vaid postikulu (sest Fit’id said otsa). Kogemata aga kaardimakse tegemise ajal lugesin valesti ja kaardi nr lahtrisse kirjutasin hoopis kaardi nime Visa (ei tea miks ma arvan et sinna peaks kaardi nime kirjutama). Igal juhul tehing ebaõnnestus ja mul ei olnud võimalik otse tagasi minna et õige kaardi number sisse kirjutada.

Seega läksin tagasi Fitshopi ja hakkasin tootekorvi uuesti kokku panema ning oma üllatuseks vaatasin seal pealehel et mul oleksid need Fit’id nagu täiesti kadunud:

Fitshop_1.jpg

Küll aga kui läksin ja vajutasin sellele lingile peale ja vaatasin oma profiili, siis olid need nagu alles:

Fitshop_2.jpg

Vaatasin siis “Minu arved” lingi alt ja nägin et minu ebaõnnestunud tellimusele oli arve koostatud ja “kuulub tasumisele” lahtrisse on ikka see summa sisestatud mis mul postikulude eest kaardiapsaka eest tasumata jäi.

Ehk et ma ei saagi aru kas tellimus õnnestus või mitte ja mis moodi ma peaksin selle “kuulub tasumisele” osa ära maksma. Oskab keegi midagi öelda?

in reply to: Massi- ja dieediperiood #305187
    matjusm
    Member

Miks peaks üldse massiperioodi tegema/ennast jämedaks sööma? Minu jaoks vägagi ebasportlik tegevus.

Sest suurem lihas on tugevam lihas. Seega kui sa võistled jõualadel siis on eesmärk võimalikult palju lihast koguda (tegelikult täpsustan: see on vaid tipp kaalukategooria võistlejatel või kui spordialal pole kaalukategooriaid nagu ketta või kuuli heitmine, need kes tahavad veidi madalamas kaalukategoorias võistelda peavad end tagasi hoidma või täpsemalt öeldes vaatama kus neil kõige paremad võiduvõimalused on).

in reply to: Hüppetreeningu vahendite valmistamine #304935
    matjusm
    Member

Kuisul rohkem aega on ja viitsit natuke rohkem mõelda, ma soovitaks sul midagi sellist ehitada: http://www.vertimax.com/

Ise olen sellega(Vertimax V6 või V8 ma ei mäleta kumb see oli) treeninud ja mulle see masin väga meeldib, kui Eestisse tagasi tulen ja aega leian, võibolla isegi proovin teha selle.

See on kaugelt liiga keeruline minu jaoks ja ma ka ei vaja midagi sellist. Praegu jään oma kastide ja tõkete juurde.

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 1,267 total)