Skip to main content

markoki

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 97 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Valu alaseljas ning küünarvarres #61846
    markoki
    Member

Ka minul lõi valu alaselga, kui olin aastakese küki trenni teinud. Viga oli nimelt selles, et panin kangi kaela peale ja kükki laskudes jäi liiga suur pinge selga. Peale seda panin kangi rohkem õlgade peale (jääb toetuma õlalihase ja trapetslihase vahele). Kuigi kõigest 3cm allapoole eelmisest kohast, kuid valu kadus ja trenn jätkus jõudsalt.

Kui on sama tekkepõhjus, siis ehk leiad abi.

in reply to: Treeningkoormuste omavahelised suhted harjutustel #61764
    markoki
    Member

Pakun, et kõik inimesed on väga erinevad. Võibolla võib sarnase seose leida inimestel, kes pole kunagi trenni teinud. Aga mul tekkis väike huvi ja teeks sellise uurimuse.

Kes viitsib saatke mulle sõnum ja ma panen mingi aja pärast uurimustöö üles. Kuna paljusid liigutusi tehakse trennis tegelikult vaid lihase arendamiseks ja seerias 10korda, siis lihtsalt pange oma 10 korra raskus.

1.Küünarvarte kõverdamine kangiga (10 korda, kangi raskus)

2.Lamades surumine kangiga (10 korda, kangi raskus)

3.Hantli/kangi ette tõste, õlalihasele (10 korda, kaks hantlit kokku või kangi raskus)

4.Kükk (10 korda, kangi raskus)

5.Vanus (võib olla on raskuste suhe vanusest sõltuv)

in reply to: weight gainer #61824
    markoki
    Member

Ehk saad abi rubriigist Toitumine/Dieet, kuhu see teema sobiks.

in reply to: Rinna ülaosa #61815
    markoki
    Member

Jõu ja kiiruse treening sedasi käibki. Oled õigel teel fighter.

in reply to: Väike küsimus?? #61810
    markoki
    Member

Lihased kasvavad tõesti ka ilma mingite lisaaineteta. Jõutrenni hakkasin tegema 14 aastaselt ja 16 aastaselt hakkasin tegelema jõutõstmisega. 20 aastasena tegin kükki 230kg. Miks kõik arvavad, et valgupulber ja kreatiinipulber on mingid imeasjad? Sööd korralikult kõhu täis, teed trenni ja polegi talismane (valgupulber ja kreatiin) vaja. Liigesed on ainukesed, mis vajavad lisahooldust ekstra toidupulbri näol.

Kuid seda arvan vist vaid mina

in reply to: Kasv #61571
    markoki
    Member

Võibolla lased tal vähe puhata. Kõva trenn peaks tähendama siis seda, et teed palju seeriaid iga nurga alt ning lased siis umbes 4 päeva puhata ning siis jälle trenn. Ja soovitav on teha vastavat lihast trennis esimesena.

Kuidas siis teised lihased arenevad? Kui need ka jamasti arenevad siis pole sulle looduse poolt suurt lihasmassi arengut antud ja pead rohkem rügama ja tulemust kaua ootama. Iga inimene polegi kulturistiks sündinud. Või kui pikem aeg on kuu, siis loodad liiga kiiret tulemust näha.

in reply to: Kuidas SUUREKS saada? #61360
    markoki
    Member

Et näha, kas oled paksemaks läinud või ei, siis kõige lihtsam on mõne koha pealt mõõta naha paksust. Näiteks kõhu pealt, käsivarrelt, veel paari koha pealt ja paned kirja ning mõõdad aegajalt jälle ja võrdled tulemusi. Lisaks võid ka kasutada elektrilisi rasva% mõõtjaid.

Mina olen aga aru saanud, et kulturistid söövadki ennast massi arendamise perioodil väheke paksemaks ja alles ennem võistlusi ajavad rasvaprotsendi 4…5 peale.

in reply to: Kuidas oleks õigem joosta? #61304
    markoki
    Member

Laused lehelt http://www.healthilife.ee/raamat/vesi.html

Iga milliliitri vee aurumiseks nahapinnalt temperatuuril 30 o C, kulub 0,5…0,6 kcal soojusenergiat.

Inimese maksimaalne higieritus ööpäevas võib küündida kaheteistkümne liitrini. http://www.kinnisvarabors.ee/sisukord/inde…iewer_did=10241

in reply to: Kuidas oleks õigem joosta? #61301
    markoki
    Member

Inimene higistab, kehatemperatuuri reguleerimise pärast. Kui temperatuur on normaalsest kõrgem (umbes 36,5 on normaalne), siis keha pinnale tulev higi aurab ja selle tagajärjel naha pind jahtub. Kui trenni teha, siis liigutamise tagajärjel eraldub soojust ja seepärast hakatakse just siis kõige rohkem higistama. Energia tootmisel (näiteks ka rasvast) eraldub soojust. Mida rohkem rasvast energiat tehakse, seda rohkem sooja eraldub ja seda rohkem higistatakse ja mitte rasva ei higistata, vaid ikka vedelikku.

in reply to: Jõusaalis käimine #53720
    markoki
    Member

Peale küki tegemist, kui suur raskus turjal, soovitan natuke aega rippuda ja selga kõigutada, et selgroogu venitada.

Ma ei tea, kas põhjus oli just selles, aga kui mina küki treenimisega tegelema hakkasin (16 a), siis ma ei venitanud eriti selga ja ega ma pikemaks enam ei kasvanud küll. 182cm oli siis ja olen ka praegu, kuigi poisid kasvavad tavaliselt oma pikkuse välja 18…20 aastasena. Aga see võis olla ka juhus ja ei pruugi 100% sellest põhjustatud olla. Ennem tegin niisama tõukamist ja jõusaali värki, see küll ei mõjutanud, kuna hakkasin sellega juba 14 aastasena.

in reply to: probleem uue kava leidmisel. #45945
    markoki
    Member

See väike raskus peaks kuigipalju lihase massi arendama, et oleks millele järgmise osaga kavast jõudu anda. Ja lisaks aitab natuke lihasel puhata, et mõne kuu pärast jälle maksimumi anda. Lihas ei jõua nagunii koguaeg tippvormis olla.

Kuna Sa ütlesid, et tulemus seisab, siis pole ju hullu kui ära katsetad. Halvemaks ei lähe kindlasti, kuna 3x nädalas väikese raskusega tehes säilitad igati oma max tulemuse. 72,5…80kg ja sellega 6…8 seeriat 6 kordusega polegi nii väga kerge (kui maksimum 125kg). Seeriad kurnavad lihase korralikult ära. Ja tee ikka korralikult, nagu reeglite järgi surumine käib.

in reply to: Rasva:% #56503
    markoki
    Member

See vast rohkem siilidel ja karudel nii. Kulturismi meistrivõistlused ju 13 november ja seal osalevad saavad ikka rasva maha, saad ka sina

in reply to: Kiirus? #58410
    markoki
    Member

Massi trenniga niiväga kiirust ei tule, kuna liigutused on aeglased, et rohkem verd lihasest läbi läheks.

Kiiruse jaoks soovitan jõutrenni teha, kuid liigutus peab olema selline, et kiiresti lihas kokku ja aeglaselt lahti. Kümnevõistlejad teevad rebimise seeriaid, et kiirust saada, suruda tuleb kiiresti (kasvõi põrkega) jne. Kui treenid kiiret liigutust, siis saavutad ka kiire liigutuse. Aga päris mõlemit maksimaalselt saavutada on raske (st jõudu ja kiirust). Mis ala jaoks kiirust vaja on?

Keskkooli lõpus käisin ikka 100m jooksmas, kuigi kordagi pole jooksutrenni teinud. Puhtkalt tänu kükile (siis 200kg) oli mu parim aeg 11,0 ja alati olin viljandimaa juunioride finaalis.

in reply to: Aastaga #61193
    markoki
    Member

Minul tuli kaalu juurde selle ajaga 1 kg, kuna tegin vaid jõutrenni jõutõstmise tarbeks.

in reply to: Q: Kas nii on oige? #60990
    markoki
    Member

Vaatasin seda kava ja soovitaks:

*Õlale paar seeriat juurde panna. Hantlite tõsteid kõrvale, ette või ka ette kallutatult kõrvale.

*Kõhulihast võid teha üle päeva või isegi iga päev.

*Säärelihased oled ära unustanud. Neid võid ka teha ülepäeva.

*Alaseljale võiks teha kas vastaval pingil ülakeha tõstmist (kordamööda või vahetult peale/enne kõhulihast) või siis sirgete jalgadega maast kangi tõstmist.

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 97 total)