Mark00
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Mark00
MemberTänan sind sisuka tagasiside eest! täitsa ulme asi aga arvan et see ei pruugi igalühel toimida.Vb. on naiivne aga loodan siiski neuroloogi peale.aeg kirjas tuleb ainult oodata.kui sealt kah midagi positiivset ei tule siis ei tea mis teha,opile küll minna ei tahaks see ikka viimane asi,ei julge, sest hiljem võivad tagajärjed olla väga nutused.katsetan veel teha mõningaid venitusharjutusi.midagi sarnast siin……….
Mark00
MemberKui pikk sa oled?
Mis vaevused on täpsemalt?
Palju sa istud päevas?
Mis tööd sa teed?
Mis trenni sa teed?
Mis õpetusi sa järgid, mis arstid rääkisid?
Ma sain terveks sellest.
Tervist! pikkust on 183cm,pikalt istuda ei saa üldse,hakkab kohe valutama eriti hommikuti tööle sõites,sõit u.40min.joppab kui peab kuskilt tanklast läbi minema siis on edasine sõit kergem,kuna seistes,käies on kõik ok.viimane nädal valutab ka diivanil pikutades,ei tea äkki on diivan liiga pehme.Eile oli eriti valus.Istun päevas mitte eriti palju.tööl on umbes 12tunni peale 75% käimist ja 25% istumist olen tõstukijuht.see ka nii et ei pea järjest istuma näiteks 25min istun siis 1,5 liigun jalgsi.Jõusaalis käin,teen jõutrenni, ehk tahan suureks saada)3,4 päeva nädalas.täna ei julgenud minna kuna see nädal selg eriti valulik.Arstid ei rääkinud midagi asjaliku,näiteks perearst ütles et selg valutab peakõikidel inimestel,mille peale vahetasin koheselt perearsti,üks teine oli öelnud et ma mitte mingil juhul enam trenni ei teeks,see natuke karm.Neurokirurg oli öelnud et tule siis kui enam käia ei saa,,ainuke plus on et sain ärakäia MRT uuringus.kiropraktikud olid mind natuke väänanud ja siis olid öelnud et kui paremaks ei lähe tule tagasi,kuna rahakott pole kummist siis olen suhtunud sellesse skeptiliselt.(40,euri kord) ja pole tagasi läinud.olen palju lugenud venitustest seda hetkel ka teen, aga ei lähe üldse paremaks või teen midagi valesti peale mõningaid venitusi on järgmine päev veel hullem.
Mark00
Membermure seljaga jätkub…nimelt minul on L5/S1 diski hernitatsioon.et kuidas seda ravida? käidud kiropraktikute juures,neurokirurg,perearst,taastusravil mitte midagi ei aita netis lugenud asju..soovitati ära käia neuroloogi juures äkki keegi soovitab kedagi asjliku.
Mark00
Memberok. sain aru et suht. standartne arv on 8-10. aga kas raskused peab valima nii et see viimane 9,10 kord oleks suht raskelt teostatav?
näiteks lamades surumist 90kg tegin 3seeriat 4-6 kordust et see viimane 6 tuli väga raskelt.Kas õigemini oleks valida raskust et teha max 10?
ja kas see käib kõikide harjutuste kohta kui soovin lihasmassi kasvatada?
Mark00
MemberUjumine on kindlasti hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rattaga (või mis iganes aeroobse tegevuse puhul) ära arvesta nii väga distantsi, vaid õiges tsoonis (esimene aeroobne tsoon 60-75% SLS maxist) oldud aega.
need % ja SLS on hetkel minu jaoks kõrgeim matemaatika,aga kust saaks lugeda selle kohta?
Mark00
MemberTaku`s HIITi tee. Lihas säilib ja rasv põleb.
Mis tegevus see on?
Mark00
MemberNo selleks tuleb ikka rohkem kulutada, kui tarbid, et kaal langeks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vahepalaks oleks mõistlikum ehk kodujuust(~4%).
Aeroobse tegevuse all võiks silmas pidada ikka tegevust, kus koormus on ~60%-75% SLS max’ist.
—
Kui eesmärgiks on kaalu kaotada (eeldatavalt rasvhapete arvelt), siis on mõistlik pakkuda kehale piisavalt kauakestvat koormust (nt. jalgrattasõit, jooksmine), et langeks vere insuliini konsentratsioon(mis soodustab rasvade kasutuselevõttu energeetilise allikana), kuid samas siiski mõõdukal intensiivsusel, et laktaadi konsentratsioon liiga kõrgeks ei läheks (nimelt kui vere laktaat tõuseb üle 3-4 mmol / L ,siis see takistab rasvavarude energeetilist kasutamist).
—
Ei tasu ka unustada, et ujudes on optimaalne SLS (südamelöögisagedus) madalam.
Optimaalne aeroobne tegevus on pigem hea eeldus kvaliteetsema lihasmassi kasvatamiseks.
Ok.sain aru et aeroobsega lihasmassi ei kaota see on hea.Aga palju oleks näiteks norm rattaga sõita päevas km.? Selle ujumise koha pealt ei saanud aru kas on hea või ei.näiteks käia iga päev ca 40min
Mark00
MemberRasva arvelt on normaalne kaalu langetada maksimaalselt ~500g nädalas (ehk siis 8kg 4 kuuga)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas see rasva arvelt kaalu langetamine toimub? mida selleks teha?
Mark00
MemberTere,kaalun 98kg soovin alla võtta ca 20kg,Jõusaali külastan regulaarselt 3,4 korda nädalas
Probleemsed kohad on puusad ja kõht,peale igat trenni teen kõhulihaste harjutusi,aga ei lange see kaal kuhugi.
Kindlasti on suur viga toitumises,viimasel ajal olen seda natuke korigeerinud.Plaan osta omale koju velotrenazöör või stepper et trennist vabadel päevadel saaks rasva põletada,kumb efektiivsem oleks? Kas 4 kuuga on mõeldav 20kg maha võtta?
Mark00
MemberMa ei paneks rinda ja triitsa ühele päevale. Paljud head harjutused on mõlemale lihasgrupile üpris sarnased, mistõttu on keeruline maksimaalselt mõlemat lihasgruppi koormata.
Ise olen mõelnud teha nii.
esmasp.Rind,õlg,kõht
kolmap.triitseps,biitseps,puusad.
reede.selg,jalad,kõht. on äkki parem?
Mark00
MemberÜle 3-5 g pole vist mõtet lihasevalude vastu võtta.
Milligrammid on maipõrnikatele, inimesel pole nendega midagi teha.
Kas siis 6 tabletti (0.500mg) päevas.Kaua selline ravikuur võiks kesta?
Mark00
MemberKes diagnoosis? Eeldan et arst? Tema ei soovitanud midagi?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jah arst,soovitas jõusaalis käimine lõpetada,tundub natuke karm
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Plaan külastada Tiit Ilvest ei tea kas saan sealt abi,olen lugenud etkirjutab tablette välja muud nägu midagi..
Mark00
MemberSeljalihase põletik,kuidas seda ravida?
Mark00
Membertahaks teada kas ujumine treenib alaseljalihaseid? ja kas aitab seljavalukaotamisele kaasa?
Mark00
MemberUjumine kui füüsiline tegevus aitab kindlasti kaasa kcal kulutamisele. Optimaalse dieedi puhul on võimalik ka lihasmassi säilitada (~10% päevane defitsiit).mis tähendab optimaalse?
-
AutorPostitused