marit
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
marit
MemberJah, meenutavad natuke sõdureid tõesti ja osad on nendest isegi ilmselt 2-s maailmasõjas käinud…vanaemad
aprill 15, 2011 at 11:19 e.l. in reply to: Toidulisandite, valgupulbrite, kulturismi hea või halb mõju tervisele, veevajadus #297664marit
MemberNing mis puutub Otsusesse siis mnjah. Ei saa väita, et mees loll oleks. Küll aga tema arvamused ei kattu paljude teiste omadega. See, et tal V-s aste käes, on muidugi väga kõva saavutus. Samas ei tee mingi diplomitükk veel kellestki teadjat.Hea A. Palun lasku taevast Maa peale kus asjadel on põhjused. Kui kellelgi on diplom millegi kohta, siis reeglina tähendab see seda, et tema teadmised on diplomi (või muu tunnustuse) andmise põhjuseks. Mitte vastupidi.
Ehk minu vaatenurgast vaadatuna on tegemist ülimalt targa mehega, kel teadmisi ja kogemusi väga palju – kuid kelle sõnavõtud teinekord sellegipoolest suhteliselt mõistmatud, sest räägitakse tihtipeale täiesti vastu teiste treenerite juttudele…Taaskord koht, kus võiks mõtiskleda mõistmatuse põhjuste üle? Kas selleks on IO jutt või hoopis selle jutu mõistlikkust hinnata üritaja võime seda juttu mõista.
Eks ma arvatavasti analüüsin seda kõike üle ja peaks asju vabamalt võtma. Aga minu jaoks on ikka alati huvitav sellistel teemadel arutleda. Kui keegi piisavalt head argumendid letti lööb siis võin oma juttu ka 180 ümber mõelda. Ehk päris lolli jonni ma ei aja, lihtsalt huvitab kogu see teema.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Juhiksin siinkohal tähelepanu, et kõik eelmises lõigus esitatud seisukohad on ühe inimese poolt tema enda kohta võetud seisukohad. Neid ei ole kinnitanud ükski teine inimene.
Lugu võib olla ka nii, et A lihtsalt ei saa aru, mis loom on analüüs ja ei suuda hinnata argumentide headust ega saa aru, kui kohtab ‘piisavalt head argumenti’.
Sõnavabaduse tingimustes võib igaüks rääkida ükskõik mida. Peaaegu.
marit
MemberRõhk on sõnadel “püüab jõuda jälile”. Kõiki mõõdetavaid parameetreid, sh 22 kDa isovormi osakaalu, mõjutavad nii süst kui trenn ühtemoodi.Vahelduseks asjast kah http://www.epl.ee/artikkel/595923. Sport on osake igapäevaelust, (massi)kultuurinähtus, mitte dopinguküttide, biokeemikute ja ammugi mitte sportlaste pärusmaa.
marit
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Söömishäired on suurema osa esteetilise väljundiga ja kaalunumbritest sõltuvate alade harrastajate lahutamatu osa.
Mingi kiiks on alati…
Hea on, kui tead kiiksuks minemise võimalust. Kui aga ei tea, siis ei oska kartagi ja võibki pahasti minna. Tõõõõõõõõesti pahasti.
marit
MemberTere, eilne treening oli surumine, lailihasele kaks harjutust, triitseps ja kerge kõht. Aga mitte tervest trennist ei taha ma rääkida, kuivõrd sellest, et olen jälginud Oti bloqi ja tema lähenemist surumisele (seeriad/kordused). Viimases surumise treeningus teeb Ott 107.5 kg – ga 4 x 15. Mind hakkas painama mõte, et huvitav, kas ise teeksingi selle ära. Viimastel aegadel olen surumises teinud just lühikest seeriat, 5 kordust ja alla selle, setõttu seda enam huvitavam selline väljakutse lühikeselt seerialt ülipikkade seeriateni tundus huvitav. Mis ma pikalt keerutan…ei teinud 4 x 15 ära
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Tuli samuti 15, 15, 15, 12 nagu Otil esimesel katsetusel. Ehk minu vabanduseks kõneleb pisut see, et lendasin lühikeselt seerialt kohe ikkagi suhteliselt pika seeria kallale, kuid see oligi väljakutse. Igal juhul, see on vägitükk omaette. Kes on head surujad, proovige, kas teete 107.5 – ga 4 x 15 ära. Kui siin tihti räägitakse, et kulturistid on ainult “kosmeetika” peal väljas, et treenivad ja paisutavad lihtsalt lihast, pole funktsionaalust, pole jõudu, pole vastupidavust, siis…tehke järgi…see 4 x 15 – 107.5 kg – ga on ju puhas sooritus.
Mis veel? Käimas on kaalulangetus, mis ausalt öeldes ei taha väga õnnestuda. Hetkel on 3. nädal käsil ja kaal kõigub endiselt 99 kg ja 100 kg vahel. Samas, kui asja üritada lineaarselt ajada, siis selle nädala lõpuks peaksin kaaluma 98.2 kg, kuid see on mulle ammu selgeks saanud, et kaalu ei ole lineaarselt võimalik langetada. Tee mida sa teed, kuid alati toimub see mul väikeste hüpakutena (langus). 1 – 2 kg kaalu kõikumine päeva joksul pole mingi eriline nähtus.
Samas, loomulikult paneb see siiski pead vaevama, et kuidas edasi minna. Täna hommikul olin peale WC – d taas 99.9 kg. See on sisuliselt sama, kui esmaspäeval 17. jaanuaril tõsisemat dieeti alustasin
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Samas, pilt on selgelt oluliselt paremaks läinud, tunne on selline, et hetkel kaloraazi vähemaks ka ei kannata võtta. Ei söögi suurt päeva peale midagi, aga ikka kaal paigal. Tunne on ka selline, et hetketoitumine ja kaloraaz on see, mis tagab hea soorituse ja jõutaseme. Viimased on vajalikud selleks, et lihasmass säiliks. Tunnen selgelt, et kui praegu veel vähemaks võtaks, siis sooritus kannataks ja hakkaks lihast minema, saan parajalt peale ning kulutan selle päevas ka täpselt ära. Aga eks näis mis saab, igal juhul jälgin ennast ja loodan, et varsti mingi kerge hüppeline langus tuleb. Üks võimalus on muidugi aeroobset lisada, mida ma hetkel suurt ei teegi võib nii öelda. Samas sellega ma liialdada ka ei tahaks, kuna kipun oma jalad “maha sõitma”. Pealegi, eelmine vorm, mis Hollandis kulmineerus küllaltki heaks, sai tehtud väga minimaalse aeroobsega. Kaloreid hetkel ei loe, tuginen peeglile ja enesetundele. Eks selge on see, et varsti hakkan neid ka lugema, tavaliselt olengi hakanud seda tegema nii paar kuud enne. Kokkuvõttes üritan võtta asja väga rahulikult, midagi ekstreemset tegema ei kavatse hakata, sest sellise ülima näljatundega on koolis võimatu töötada, pealegi ei annaks see sportlikku lõpptulemust silmas pidades ilmselt ka head tulemust. Olen mõttega asja kallal, kui vorm tuleb ja kaal liigub sinna, kus vaja, siis olen kevadel laval, kui asjad ei lähe nii, nagu võiks ja peaks, siis vähemalt kevadel punnitama ka ei hakka. Aga eks näis!!!
Teie proovige aga 107.5 kg – ga teha 4 x 15, pausidega 2 – 3 minutit
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Kui oled väljakutsete peale väljas, siis on pakkuda surumine 10×115+10×105+10×95+10×85, pausid parasjagu sellised, et kettad kangilt maha võtta või veidi pikemad, nii 30-40 sekundit.
marit
Membermarit
Member1. Mõistlik on tellida toitumiskava, ise tehes läheb aegu enne kui midagi taipama hakkad.
2. Üleüldiselt on suhtumine hea. Kui keegi pirisema hakkab, siis on see mõni algaja või suht juhuslik läbijalutaja.
3. On küll mõtet ronida. Vaata nt hantlite hindu ja võrdle seda jõusaali hinnaga + mõtle, kas tahaksid kogu seda kola, millest hantlid moodustavad väikse osa, oma koju. Kas see oleks üldse võimalik.
4. Ei, mingeid lisandeid ei ole mõtet. Mõtet on ennast harida, varsti nt asjakohane kursus tulemas + internet on täis infot.
5. Väga mõttekas on investeerida treening- ja toitumiskavasse + leida endale treener, vähemalt mõneks ajaks. Kuigi ka siin lehel on tööriistade all kavasid, siis ise nullist alustades on see justkui raamatu järgi ujuma õppimine.
Tervist, nimelt on siis nii, et olen juba aastaid plaaninud ja plaaninud enda tervist käsile võtta. Olen aga madala enesehinnangu või muu tegevuse tõttu alati pidanud kõike edasi lükkama ja ära jätma.Oleks siis paar ausat küsimust ja loodan ka mõistlikke vastuseid saada. Sirvides siin seda foorumit ma neile päris seda ei leidnud mis otsisin.
Loen siin, et kõik tahavad kasvatada omale lihasmassi, et kes tahab juurde võtta jne. Minul oleks põhiliseks eesmärgiks pigem alla võtta, hetkel olen 190cm ja kaalun ~110kg ja olen 21 aastane. Õlad mul laiad ei ole, käed on üsnagi nõrgad, kõht on ees väga korralik ja rinnalihaseid ka nagu väga ei oleks. Kunagi sai käia aastaid jalgpalli mängimas ja siis oli kilosid ka vähem, aga käed on mul alati väga nõrgad olnud. Nüüd kui mul on vaba aega ja tervis ka korras, tahaks ennast igatahes käsile võtta. Eesmärk ei ole olla metsikult lihastes, et paista välja, pigem enese hästi tundmine ja tervis. Nädalas on mul aega nüüd 4-5 päeva trennile mitmeid tunde keskenduda. Elan muidu Pärnus, kui jõusaalide kogemused jutuks peaks tulema.
1. Teen meeleldi süüa ja tahakski teada, et siin kirjutatakse, et tuleb süüa ja süüa, aga kui ma tahan alla võtta samas kaotamata seda viimast lihasmassi mis mul on vaid just ehitades juurde, millise toitumiskavaga ma peaksin alustama üldse?
2. Teine ja veidi totter küsimus oleks, et kuna enesehinnang on alati ka üsna tähtis olnud ja käed on mul nõrgad siis millised on suhtumised algajatesse jõusaalides üleüldiselt? Ei suru ma rinnalt ja ei ole ka muid harjutusi üldse elus teinud väga hästi viimased aastad.
3. Kas mul on mõtet esialgu üldse ronida jõusaali või saan ma ka mingid asjad tehtud kodus (hantlid on muretsetud, 10kg) ja kumb oleks soovitatav, kas kodus või jõusaalis?
4. Rahakott mul väga leebe ei ole, mingeid toidulisandeid või eriti spetse kavasid vist ei ole mõtet esialgu tellida enne kui tõsine sõltuvus tuleb?
Ja siis lõpuks, et mingi kava moodi soovitus või kasvõi suunavad lingid mingitele teemadele kus on sarnaseid küsimusi varem arutatud oleks vägagi meelepärane. (Tegu ei ole 1 päevase uusaasta lubadusega, mis kohe hüljatakse). Nii, ehk sai põhiline jutt kirja.
Aitäh.
marit
MemberMeil on siin anekdoodiveerg…Kohanemine millega?
Ma usun, et mõned inimesed on vanad, tunnevad ennast alati vanemana, hoolimata sellest, millega nad hetkel ühiskonna arvates kohanenud peaksid olema.
jaah, anekdoodi mudugi. Aga. Nalja saab selliste asjade üle visata, millest osalised aru saavad. või? teeme absurdi? (ja siis oleme kokku leppinud, et teeme absurdi…et teadlikult nihestame asju. aga mina ei usu, et keegi ei usu, et vanus ja vanadus on olemas.)
Vanus ja vanadus on muidugi konstruktsioonid. Nende eksisteerimine igas ühiskonnas ja juhtumine kõigi inimestega annab paraku alust uskuda, et mitte tühjale kohale tekkinud. Et erinevused on detailides, mitte sisus. anekdoodid on omal kohal
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Age is mostly a matter of mind. If you don’t mind, it doesn’t matter. ~ Mark Twain
marit
MemberAge is a state of mind. That, by far, is one of my favorite things to say when individuals point out how “old” I am. The truth be known, though, I do not know how to “feel” 47 years old. It is just inconceivable that I am “old”.
ja mis see on. kohanemisraskuste ilming? teadaolevalt inimesed suudavad endale mistahes mõttetuid asju mõistlikuks mõtelda ja põhjendada – miks siis mitte ka mittevananemist. pärisMaakera sees on teine, palju suurem Maakera – igaühe mõttemaailm.
marit
MemberSeda minagi, et arengupeetusega…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Näetsa…jälle targem:)
kas arengupeetuse puhul saabub vanadus ka päriselt hiljem. Või on enda pidamine arengupeetusega olevaks üks mõtetest reas ’45sed on kõigest 45sed’…?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>marit
MemberOlen käinud suvest saati saalis, kasutan siit saadud kava mis jaotatud kahele päevale(esmaspäeva ja reede hommik) ja lisaks käin teisipäev ja neljapäev ju jitsus.Siiani olen joonud peale igat trenni ühe vadakuvalgu sheigi(sis. natuke alla pool liitrit piima ja 3 kuhjaga supilusikat segu) kus eriti süsivesikuid ja rasvu polegi.
Kas sinna sheiki peaks lisama natuke süsikaid ja äkki midagi veel?
pane moosi ja kohupiima. ja segu ära üldse pane. väga hea saab. veel parem kui varem
marit
MemberKüsija suu pihta ei lööda
kadestamisväärne mõlemapoolne pühendumine teineteisele.
Aga kui su vend saab musta lapse tüüpi kampaaniad on tõesti ajast ja arust.
marit
Membersooviks kaalu alandada? miks see siis mure on kui sööd vähe?
või soovid kaalu suurendada? aga lisanduvad kilod ei meeldi.
seletatagu
Olen 20 aastane. 168 cm pikk ja kaalun 59 kg.. Sooviks kaalu alandada.. tean, et minu baasainevahetus nõuab umbes 1400kcal.Mure on aga selles, et minu päevane kilokalorite hulk on kuskil 1200-1400. Ilmselgelt liiga vähe. Trenni teen nädalas 3-6 korda- erinevad body’d ja pilates.
nt tänane söök
7.30 kaks saia juustuga, kohuke
10.00: kinder delice
15.00: 200 g kartulisalatit, pasteediga leib, pool snickeri šokolaadi, umbes kruusitäis popcorni
õhtust ei ole veel söönud.. sest kõht on veel täis.. aga ilmselt 8 ajal söön midagi. Arvan, et kana ja kartulit.
Ilmselgelt ei oska ma normaalselt toituda, aga ma ei suuda süüa väga palju liha ja köögivilju.
Peamine soovitus on kindlasti normaalne toitumiskava. Aga ma ei näe mõtet selle alla sellist raha panna, kui ma ei tea kas ma suudan seda üldse järgida, ma ei tea milline see üldse välja nägema hakkab.
Lisan ka seda, et jätsin just suitsetamise maha(5 päeva tagasi). Ainevahetus on täiesti puudulik. Ema kõrvalt olen näinud ilusaid lisakilosid, mis on tulemas. Mina neid ei soovi.
Vajaks abi
marit
MemberMa olen ise ka toidu kaasavõtmisele mõelnud.. aga pool päeva kotis olnud toit ei ole eriti maitsev. Ma ei oska tihedamini süüa. Kuidas ma saan süüa kui mul on täiskõhu tunne. Teine asi on ka see, et mul ei ole reaalselt aega söömise jaoks. on päevi, kus ma söön esimese söögi kell 3 päeval, hommikupoolik on niivõrd kiire, et unustan söömise ringi jooksmise pärast äraköögiviljad on minu jaoks õudus, need lihtsalt ei lähe mul alla.
mul kah sama jama. olen igasuguste käest küsinud, ma ei tea keegi aru ei saa et ma ei saa nii nagu nagu need räägivad. kui ei ole aega siis ei ole aega ja kui ei taha siis ei taha ju. midagi ei ole teha. ma ei tea kuidas nad aru ei saa, ajavad mingit iba et ikka peab ja peab. tule taevas appi, kui meelde ei tule ja kaasas ei ole ja osta ei taha ja kodus ei ole ja keegi ei anna ja ei taha ju ka alati kui kõht on täis või pole tühi no ei no siis ei saa ju süüa. mis see targutamine aitab et vaja ja peab ja tuleb. ei aita. ma ei tea mida ma tegema pean. mis sa kavatsed?
marit
MemberSeda tuleks küsida Hr. Alan B´Stardilt. Võimalusel eelistan ma tõesti tavalist lehmapiima, mida õnneks oma signatuuris olevast ökopoest ka saan. See on minu arust umbes sama, kas süüa värskelt püütud lõhet või paar aastat seisnud spotikonservi. Selge see, et toiteväärtus pole sama, kadunud on paljud vitamiinid jne.Pärispiima juues ikka tunned, kuidas esiisade ramm soontesse voolab.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nojah. Seep see ongi – tundub nagu teaks midagi, aga kui otsida mida konkreetselt, siis polegi midagi peale tunde, et ramm voolab. Ramm voolab soontes ja soontesse kindlasti, aga kuivõrd ja kas üldse see ka piima päritolu, töötlemisviisiga seotud on, jääb arusaamatuks. Nagu võtmete otsimine lambi alt – hea valge otsida isegikui võtmed kuskile porimülkasse kadunud. Enda kohta arvan, et katsun jääda selliste asjade juurde, millest ise aru saan ja/või mis silmnähtavate tulemustega on, kas siis negatiivsete või positiivsetega. Piima töötlemisviisi ja -määra mõju jõunäitajatel (ehk soontes voolavale rammu määrale) teiste asjaolude – mida, juhin tähelepanu, pole üldsegi teada – mõjust eraldamine kahtlemata ei kuulu minule arusaadavate asjade hulka. Minu maailmas siis muidugi. Igaüks elab omas maailmas, ja nähtvasti on maailmu, kus taolised asjad on võimalikud ja igapäevase regulaarsusega või tihedamaltki tehtavad. Üks pole parem kui teine, üldiselt. Või? Alani jt kommentaarid muidugi teretulnud.
-
AutorPostitused