Marianna
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Marianna
MemberLiikumise koha pealt tuleb igasugune liikumine kasuks, jooks, kõndimine, rattasõit, rulluisutamine, suusatamine jne.
Vaata algajate joogapoose siit: http://www.yogaforbe…/postures01.htm
Seal on allservas eraldi grupeeritud seisvad, istuvad, lamavad poosid ja saad piltide pealt vaadata, seletus on kyll juures inglise keeles, aga ehk saad aru.
Samuti on palju videosid Youtubes (otsi yoga for beginners vms.).
Joogalikust toitumisest saad eesti keeles lugeda siin: http://www.ingajooga.com/?page_id=189
Usun, et jooga tuleks sulle igati kasuks, nii saleda paindliku keha saavutamiseks kui ka emotsionaalse rahu saavutamiseks.
Pole mina veel oma silmaga näinud paksu tõelist yogit (inimest, kes joogaga tõsiselt tegeleb).
Muidugi on puhas toitumine neil omal kohal.
Nt. siin on yogi, mees igati sale ja peened jalad nagu sa tahad:

Marianna
MemberTa eelpool kirjutas, et ülakeha on peenike juba. Tegelikult kui ta kaalust alla võtab, siis muutub ülakeha veelgi peenemaks, seega peaks ta ülakehale natuke lihastrenni tegema. Jalad peenemaks saab tõesti pikamaajooksuga, aga soovitan kindlasti joogat lisaks. Jooga venitab lihaseid ja muudab nad pikemaks ja saledamaks.
Marianna
MemberOk, võtsin lahti BMI tabeli, kui ta on 60 kg kaaluv ja 155 cm või vähem, siis on ta meditsiiniliselt ylekaaluline.
Ma kysisin eelpool tema pikkust, aga vastust ei saanud.
Seega jällegi oletatakse, kas tal on vajadust või ei ole kaalust allavõtmiseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aa ok, kui pyksipikkust vaadata, siis võib aimu saada kyll, kuigi ka see pole kindel, sest need skinny jeansid peavadki ikka väga pikad alt olema (nagu kortsus otsast).
Marianna
MemberKust sa seda võtad? Võta BMI tabel lahti ja vaata tervisliku kaalu numbreid.
Pealegi, me võime kõik nõustuda, et tegemist pole 19-aastase noormehega, vaid tõenäoliselt varateismelisega.
Mul on kodus 10-aastane 40-kilo kaaluv poiss ja ta oleks väga õnnetu kui ta nt. 60kg kaaluks. Samas temaealised juba muretsevad kaalu pärast. Ise näen ja kuulen.
Seega, kuna me täpselt ei tea kui vana ja kui pikk teemaalgataja on (isegi soos ei saa kindel olla), siis ei saa me ta soove hukka mõista.
Marianna
MemberTa tuli siia foorumisse nõu küsima mismoodi trenni ja toitumisega kaalust alla võtta.
Kui ta oleks ebatervislikult alla tahtnud võtta, siis ta siia poleks tulnud.
On olemas teised kohad, kus kaalulangetamiseks soovitatakse kõhulahtisteid, oksendamist, vatitükkide allaneelamist, tablette jne.
Teemaalgatajal puuduvad teadmised, ta otsib nõuandeid, mitte hukkamõistu.
60kg kaaluv varateismeline (mida ma arvan ta on) võib tervislikult kaalust alla võtta küll.
Marianna
MemberPeened jalad pole siiski maailmalõpp, see on oma ilueelistus. Ta tahab vaid 10kg kaalust alla võtta. Selle saavutab ilusti 3-6 kuuga (küllalt kiire tema jaoks) süües lahjemalt (praeguste võileibade ja pirukate asemel) ja mõõduka cardio trenniga.
Palju hullem on variant, kus tahetakse kaalust alla võtta kiiresti tablettidega ja seejuures tõesti kahjustatakse tervist või isegi kaotatakse elu.
Marianna
MemberMa arvan ka, et teemaalgataja on noorem sellest vanusest mis kirjutas.
Eks selles eas me kõik (enamus) ole läbi elanud perioodi, kus tervis polnud nii tähtis kui sõbrad ja peod ja välimus. Ega’s isegi ju siis endast vanemaid ei kuulanud. Teismeline peabki teismeea läbi elama, et täiskasvanuks saada ja areneda, ei saa keegi meist ju kohe lapseeast täiskasvanuks. Tuleb mõista ja toeks olla, moraalilugemine ei aita. Kui palju teismelisi kodust ära põgeneb, sest vanemad ei mõista, kui paljud teevad suitsiidi, sest keegi ei toeta jne.
Seega kui teemaalgataja tahab peenikesi jalgu, pole mõtet vastu vaielda, et pole ilus või tervislik vms.
Marianna
MemberPikamaajooksuga ei lähe jalad suuremaks.
Ma ei saa su loogikast aru su esimese ja teise variandi puhul, et ühel juhul sööd kilo juurde ja siis võtad selle maha ja teisel juhul sööd ühe kilo juurde ja siis võtad poolteist maha. Kustkohast mõlemal juhul sul see kilo kaalu juurde tuleb? Toidu kaal sinu kõhus? Või mõtled sa, et võtad iga toidukorraga kohe nii palju rasva juurde?
Kui pikk sa oled?
Nt. see minu tuttav siin pildil kaalub 55 kg, aga on muidugi lühike ka, kuid on väga hea pikamaajooksja (pidevalt võidab võistlustel):

Marianna
MemberSüsivesinik? Mis see veel on? Mida see teeb?
Ilmselgelt pole sul teadmisi toitumisest, sa võid kas omal käel lugeda ja õppida, aga see võtab palju aega, aga sul asjaga kiire. Võta ühendust mõne veebitreeneriga siit: http://www.fitness.e…ekiri/10/none/1 ja telli toitumiskava. Hoiad aega kokku ja liigse peavalu ära
Marianna
MemberTeemaalgataja kirjutas, et: Mõni õhtu käin jooksmas, suvel jõudsin joosta 30 min järjest, nüüd aga 10 või 15 min kuskil, kuna jalad hakkavad nats valutama, eriti sääremarjad või mis iganes selle nimi on ning ei jõua enam nii palju joosta.
Sa ei peagi järjest nii palju jooksma. Loeb, kui palju sa kokku jooksed. Kui sa jooksed nt. valemi järgi 5 min jooksu, 5 min. kõndi jne. kokku pool tundi, siis sellest poolest tunnist 15 min. oli ju jooks. Ja pool tundi liigutamist on parem igaljuhul kui vaid 15 minutit, mille jooksul veel jalad ka valutavad. Nii et alusta jooksuga tasa ja targu. Igal nädalal vähenda kõndimisosa poole minuti võrra kui enesetunne lubab kuni varsti jooksedki pool tundi järjest ilma valudeta. Siis saad hakata juba pikemalt jooksma pikemaid vahemaid, lisades igal nädalal 10% vahemaad juurde kuni varsti suudad juba tund aega järjest joosta.
Ma olen nüüd juba viimaste aastate jooksul mitu poolmaratoni (21Km) ja maratoni (42km) läbi jooksnud, aga kunagi kui alustasin jooksmist, siis ei suutnud rohkem kui 1 staadioniring (400m) joosta. Nii et jah, kes tasa ja targu sõuab, see kaugele jõuab!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toitumise koha pealt aga: 3 õunaga päevas sa kaugele ei jõua. Esimeses postis ju kirjutasid, et oled näljutamist proovinud ja pole õnnestunud. Ei õnnestuks ka seekord. Sa pead hakkama oma toitumist jälgima ja üles kirjutama ning sööma kindlasti mitte vähem kui su baasainevahetus nõuab. Selleks, et tervislikult peeneks saada, tuleb palju vaeva näha. Need, kes saavad kiiresti peeneks näljutamise ja toidulisandite abil, nendel tulemus tavaliselt ei ole püsiv ja ka tervis keeratakse krussi.
Marianna
MemberTeismelinePoiss, ära niimoodi näljuta end, et ainult 1 kord päevas sööd. Söö pigem väiksemaid koguseid mitu korda päevas.
november 22, 2012 at 12:41 p.l. in reply to: Dieet, rasvast vabanemine, toidu kaalumine ja kalorite lugemine #330622Marianna
MemberKas ma sain õigesti aru, et teemaalgataja trennikava on 7 päeva nädalas, kokku ca 21h?
…jõutrenni teen igapäev paar tundi ja lisaks aeroobset ka igapäev tund aega(einevad-sõudmine,ujumine,kiirkõnd, jooksmine, jalgratas).
Vähemalt 1–2 trennivaba päeva võiks ikka olla nädalas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Trenn ja puhkamine käivad käsikäes
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Marianna
MemberMinu arust fitness peaks propageerima tervislikku eluviisi.
Justnimelt. Sellepärast ma oma esimeses postituses kirjutasingi, et nälgimine on küll kiireim viis, aga mitte tervislik.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Samas keegi soovitas apteegist kõhulahtistit osta, see võis küll olla naljana mõeldud, aga noormees võib seda tõesti ju tõepähe võtta.

Marianna
MemberTavaliselt soovitatakse umbes 2 kuud oodata enne kui trenniga alustada. Arst võib sind ka varem lubada, aga nii või teisiti soovitan arstiga konsulteerida, et kindel olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Marianna
MemberNo miks trolling kohe?! Ma usun küll, et noormehel ongi tõsine soov jalad peenemaks saada. See siin on küll fitness–leht, aga see ei tähenda ju automaatselt kohe, et igaüks suuremaks tahab keha kasvatada
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused