MaPo
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
MaPo
Memberhttp://www.plosone.org/article/info%3Adoi/10.1371/journal.pone.0100652
Conclusions
Trials show weight loss in the short-term irrespective of whether the diet is low CHO or balanced. There is probably little or no difference in weight loss and changes in cardiovascular risk factors up to two years of follow-up when overweight and obese adults, with or without type 2 diabetes, are randomised to low CHO diets and isoenergetic balanced weight loss diets.
I have no issue with LC diets. Any diet that provides protein at ~>1.6 g/kg and contains adequate fat can be a viable strategy. Ultimately it comes down to genetic variation, goals, and preference.
My only issue is with those that claim there is a one-size-fits-all approach. That view simply isn’t supported by the research.
Kirjutagu rootsi tohter ja ameerika pensionär mida iganes, teadus räägib teist keelt. Andesta, SKG, et su pinnal nats diskussiooni tekitanud.
MaPo
Member” Exposing the holes in people’s attempts at reasoning is great fun for me. Many people have learned a great deal from watching these debates from the sidelines. Also, you’re confusing arguing with trolling. There’s actually not much of an argument here. ” A.A.
MaPo
MemberMark Sissoni kodulehel on igal pühapäeval postitus, kus ta toob viiteid uuringutele, mis tema teooriaid toetavad.
http://www.marksdailyapple.com/weekend-link-love-304/#more-50814
Mismõttes “ei ole midagi oma teooriatele toeks toonud”?
diet books consisting of half-assed speculations & cherrypicking.
– kasutatakse VAID oma teooriatega haakuvaid uuringuid, ignoreerides teisi. Suurt pilti ei näidata / nähta.
viimased uuringute lingid:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24860277 mandlite kasulik mõju vastupidavussportlastele. Jaa, aga, kes on kahelnud, et pähklid, näiteks, ei võiks/peaks olema inimese toidulaual.
Või teine: et tume shokolaad võib omada positiivset mõju kardiovaskulaarsele tervisele – sellegagi on päri iga mitte-paleolane.
Tead, usu, ei ole minu asi, kui kohe üldse ei soovi ise mõelda.
MaPo
MemberMilleks sellist jama ajada?
Mis osa siin jama on?
Mark Sisson – visuaalselt heas vormis mehike, kes on ehitanud üles oma *väikese* müügimasina: alates kirjatöödest, lõpetades oma toidulisandite sarjaga, personaalne nõustamine lisaks.
Andreas Eenfelt – rootsi perearst, kelle viimane ARGUMENT oma dieediteooria tõestuseks on see, et tema, kes on neljakümnene mees ning sealjuures LCHF viimased aastad järginuna omab täiesti keskmise inimese verenäitajaid. Inimese, kes toitub tavaliselt, ilma äärmustesse laskumata.
Kes ei ole oma veebisaidil enam-vähe kunagi ühtegi korralikku argumenti välja toonud. See, et ta ütleb “hirm rasva ees on olnud põhjendamatu”, võib olla okei aga paranoia ja ületarbimise vahel on päris palju ruumi. Mõõdukusest ei ole seal juttugi olnud.
Kui kellelegi piisab sellest, et olla tõstetud arvamusliidri staatusesse – hästi. Usul on tugev jõud.
Ning kuna tundub, et keerulisemad mõttekäigud ja tekstid võivad keskmisele eestlasele üle jõu käia, siin üks lihtne ja omakeelne looke:
http://teadliktreening.com/oma-kogemusele-tuginemine-fitness-valdkonnas/
*
-
Kokkuvõtvalt, anekdoodid, sarnaselt kuulujuttudele, on kõige nõrgem tõenduse vorm. Kuigi neil on palju puudujääke, ei ole need alati täiesti väärtusetud. Nende potentsiaalne väärtus sõltub kogemusest, intelligentsusest ja müügisõltumatusest. Uskumus sellistesse soovituslugudesse võib suurendada ootuseelarvamust ja see võib omakorda parandada tulemusi.
Praktiline soovitus:
Kui võimalik, tugine oma treeningutes, toitumises ja toidulisandite valikus teaduslikule meetodile, mitte anekdootilisele tõendusele, sest see on kõige nõrgem tõenduse vorm.
Huvitatu saab sealt iseseisvaks uurimiseks alguse – google ja ingl.keeles leiab oi-kui-palju teavet, mis seletab elu natuke enam ja loogilisemalt lahti kui ma siin teha saan. Sellest on abi ainult endal, kui avad silmad, mul ei ole müügikasu mängus…..
” ..there’s only so much time in the day, might as well spend it on high-quality information rather than pop diet books consisting of half-assed speculations & cherrypicking. ” Alan Aragon
MaPo
MemberTundub, et on 2 võimalust: kas ignoreerida kõike ja teha tunde järgi või rabeleda eri teooriate vahel, sest eelmisele uuringule vastupidiselt leiab suhteliselt värske:
http://www.kevinmd.com/blog/2014/07/stupidity-worse-us-either-sugar-saturated-fat.html
Conclusion : Current evidence does not clearly support cardiovascular guidelines that encourage high consumption of polyunsaturated fatty acids and low consumption of total saturated fats.
MaPo
Memberseda on mark sisson ja andreas eenfeldt juba aastaid väitnud. ja minu isiklik kogemus kinnitab sedasama
.
2 meest, kes ei ole peale a) “edulugude b)viitele “koopainimesele” midagi oma teooriatele toeks toonud. Aastaid. Isiklik kogemus, kahjuks, on sobiv vaid sulle endale “tõendiks”. Sellega ei ole muud peale hakata.
MaPo
Memberhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3981696/
Üks päris märkimisväärne uuring kah. Kindlasti keegi oskab ja tahab seda analüüsida ning miinused välja tuua aga midagi ta siiski näitab.
Seda saavad nüüd LCHF propageerijad kenasti ära kasutada. Veits paneb mõtlema isegi.
MaPo
MemberKas seda oleks võimalik rohkem lahti seletada, millest selline nõue?
Jaa, palun.
MaPo
MemberEi midagi uut aga ikka, aitäh, väga hea. Kordamine on…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>MaPo
MemberKükkida iga päev?!?Põnev artikkel. Peaks proovima. Olen viimasel ajal väga palju mõelnud sõnale “ületreening” , mis asi see üldse on??? Kõik kellel on midagi maailma parimat (arnoldi rind, Stubbsi selg, Platzi jalad) on nendele lihasgruppidele räigelt hagu andnud. Ja mis vahet sel on, mis toidu peal sa oled. Ekstreemne keskkond arendab keha mõlemal juhul. Keha areneb kannatades ja piineldes. Kui keha areneks diivani ees rahulikult lebades, mis te arvate, et ühiskond oleks nii rasvunud. Mnjaa, oleks see kõik nii lihtne.
Keha, mida te iga päev järgi lohistate, on nii laisk kui vähegi võimalik. Mõelge kõige laisemale asjale, mida te teate ja siis korrutage see neljaga ja te ikka ei jõua keha laiskusele. Ma usun, et seda kükimeetodit saab paljude lihaste arenguks kasutada. Ega Hr Vähi triitseps mingi ebaloomulik olend ole. Tehke ise iga päev sadu rööbaspuudel surumisi. Mõelge selle peale. Iga trenni lõpus tehke õlgadele lendamisi. Ma usun, et õlad “plahvatavad” , sest keha ei taha seda ekstreemsust taluda ja areneb selle vältimiseks. Inimesed, kes on sõjaväes käinud, et keha kannatab sadu kordi rohkem kui ME ise arvame. 36h üleval olla, toitu saada peale minimaalselt, lisa 25kg kogu aeg seljas ja ikka liiguma, vaja siis ka jookseme. Ei ole mingit probleemi, sest ON VAJA. Kõik on kinni iseenese sundimises.
Mõned head read
“Ja minu areng oli sel perioodil kõige positiivsemas tähenduses ebareaalne.”
“Nagu mulle öelda meeldib: rohkem ei tähenda tavaliselt paremat, kuid tavaliselt siiski tähendab.”
“Mulle ei meeldi „keskpärasus“, ükskõik, mida see puudutab” – Keskpärane inimene ei suudagi liigutada selliseid raskusi, mille poole mina püüdlen iga päev.
Näide:
Esmaspäev: kükk 10 x 5 – 100 kg
Teisipäev: kükk 10 x 4 – 105 kg
Kolmapäev: kükk 10 x 3 – 110 kg
Neljapäev: kükk 10 x 4 – 110 kg
Reede: kükk 10 x 5 – 110 kg
Laupäev: puhkus
Pühapäev: puhkus
Täpselt nende raskustega teengi järgmine nädal. Siis nädala lasen jalal puhata ja ülejärgmine nädal prooviks maksimumi kükkida. Viimati 140kg.
http://www.fitnessbaddies.com/my-squat-everyday-training-log-average-lifter-gone-wild/
näkk kükib
MaPo
Membernojah… aga kui keegi ei võta vaevaks selgitada, siis ei saagi see arvamus ju mitte kuidagi muutuda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kallike, sinuga on seda ju proovitud. Oled ikka oma uskumustes kindel.
http://www.businessinsider.com/cognitive-biases-2014-6?op=1#ixzz37RJUFKUD
ülevaatlikult ja võiks olla mõtlevale indiviidile jõukohane
MaPo
MemberMaPo
Member“Normaalseks täiskasvanu puhkeoleku pulsiks loetakse 60–90 lööki/min,..” hinnang, et 75-80 on LIIGA kõrge, võiks olemata olla. Milleks kedagi lisa-murelikuks teha.
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/34719/puhkeoleku-pulss
http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_rate The normal resting adult human heart rate ranges from 60–100 bpm
MaPo
MemberKaks päeva olen nüüd jõusaalis käinud. Usun et alguse asi aga poole tunniga olen nagu pastal. Üritan viisakalt tunnike saalis vastu pidada, aga hiljem on sedasi et kükitada ei julgegi, pärast ei saa enam püsti äkki
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Teen siis seljale igasuguseid tõmbeid raskustega, küll ülevalt ja eest jne. Lihased on on valusad, järelikult mõjub. Aga küsimus kõhulihaste osas. Teen saalis ka kõvasti kõhtu juba teist päeva. Treenides vaata, et lihased löövad krampi lausa, annan ikka sedasi minna et ebamugavus on tohutu, aga ainukesed lihased mis siiani ei ole valusad. Millest see tuleb, kas teen siiski vähe veel?Jõusaalis veedetud aeg ei ole korrelatsioonis arenguga. Kuskil ei ole määratud reeglit, et peaksid tunni olema. Kõhulihastele eraldi sel määral tähelepanu ei maksa üldse pöörata. Teed korraliku tehnikaga baasasju, töötab terve keha piisavalt.
MaPo
MemberHello!
Astusin just Fitness.ee liikmeks ning leidsin niivõrd huvitava teema.
“See detox-hullus on yks jarjekordne moe-lollus, samuti “clean eating”.”- ma täielikult mõistan SKG seisukohta, võttes arvesse, et meestele see moodu värk ju väga peale ei lähegi. On ka muidugi inimesi, kes hakkavad kõike moe-hulluseks nimetama just sellepärast, et asjast liiga palju kära on, ise teemasse isegi mitte süvenedes. Nendele inimestele lihtsalt ei meeldi kära, kuid usun, et tervislikkus ning hea enesetunne siiski!
Minu niivõrd kriitiline lähenemine on hetkel just seepärast, et sisuliselt samade koostisosadega tee nagu Teazy Teatox, aitas mul kunagi kaalu langetada 20 kg 10-ne kuuga. Lisaks tee tarbimisele tegelesin mõõdukalt spordiga ning söömine oli vägagi “clean-eating`u” moodi. Rääkides rämpstoidust ja muust rasvasest ning süsiveskuterikkast magusast, siis see on küll nüüd iga-ühe valik. Märkima peaksin siinkohal siiski seda, et vältides igasuguse rämpsu sisse ajamist ning juues igapäevaselt detox teed, avastad peagi kuivõrd imeliselt end tunned. Kõhupuhitused puuduvad, jume on värskem ning energiat on nii, et tapab ( st., et igapäevane loiduse tunne kaob)! Kui isegi juhtud vahest tahvli sokolaadi sööma, tekib suht kehva tunne ja ega rohkem väga tahagi. Kuidas saakski siis öelda, et ollakse õnnetu süües puhtalt ning juues detox teesid, kui see lihtsalt imelise tunde tekitab!?!?
Praeguseks olen ma veendunud detox tee jooja ning on plaanis ka omale üks korralik proovipakett Teazy.ee-st soetada. Soovitan seda siiski kõigile, ning usun, et aktiivse elustiili ja hea toitumise juures on detox tee parim kaaslane.
There is no elevator to success. You have to take the stairs, always- minu kogemused näitavad, et oma toitumise ja treenimise muutmist ning teadlike valikute tegemist ei saaks kuidagi nimetada kergemaks rajaks. See saavutatakse siiski ennast tundma õppides, detox teesid, nagu ka Teazy Teatox usaldamist ning tervet oma elustiili ümber töötades.
Seega, SKG, millised on Sinu kogemused detox teedega, et neid vaid moe-lolluseks nimetad?
Alustuseks vastake juba kirjasolnud küsimusele: ” Mis on need hullud toksiinid, millest keha nii väga puhastada on vaja kui kysida nende inimeste kaest, aga keegi vastata ei oska! Lihtsalt järgitakse kellegi alusetut mantrat. Kui oled terve inimene saab su keha sellega ise hakkama.”
Ja siis oleks, jah, Martini väga lihtne seletus kogu teede “imeväele” järgmine.
Nii see käibki, aga vaata kui lihtne on endale uus partii teed müüa..selle asemel, et näha tegelikku seost.
-
-
AutorPostitused