M.M.
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
juuli 2, 2008 at 6:21 e.l. in reply to: Treeningu ja toitumise vahekord – tulemuste hindamine #159506
M.M.
MemberTere,Eelmisest sügisest saati teen saali trenni, 5x nädalas ja siiani olen teinud ainult massiperioodi. Eesmärgiks on lihaste kasvatamine. Olen 21 aastane, pikkus on 187 cm ja hetke kaal on 103 kg (enne trenni alustamist olin 90kg). Olen söönud kava järgi (6x päevas) ning tulemused on järgmised: kaalus olen võtnud juurde 13 kg ning keha on tublisti arenenud. Rasva % on suhteliselt stabiiline olnud – massiperioodile omane.
Päeva jooksul söön ära 2000 kcal, 200gr valku, 150 gr süsivesikuid ning 60gr rasva. Treeningkava olen juba 3 korda muutnud, viimane kord oli enne suve. Olen jälginud nii treeningkava kui ka toitumist. 2x päevas kasutan toidulisandeid: pärast trenni vadakut ja enne magamaminekut kaseiini ja omega 3 rasvhappeid (öö kombo) + kreatiin (enne ja pärast trenni).
Palun vastata asjatundjal, kas mu areng on olnud hea/halb/või saaks paremaks muuta? Kuidas on vahekord toitumisel ja trennil, võttes arvesse tulemusi (siinkohal pean ära mainima, et ei soovi rasva % tõsta, sest see hetkel piisav, et olla massiperioodis)?
Asjakohaseid vastuseid ootama jäädes,
Ma ei saa aru mille üle sa kurdad kui sa oled 13 kilo juurde võtnud umbes 9 kuuga. See, et rasva % on sul samaks jäänud on vähe kahtlane. See tähendaks, et lihast kasvab 1,5 kilo kuus juurde. Selge see, et esimene treeningaasta on kõige effektiivsem aga arvan, et kui sa ei ole just üliandekas siis keskmiselt 1 treeningaastal lisandub lihast nii umbes 5-8 kilo, järgmisel 2-4 ja edasi 1-2 kilo aastas juurde. Mis puudutab kaloraazi siis pole midagi imestada siin, et 2000 cal juures kehakaal seisab. Mu enda näite puhul võin öelda, et jääb seisma isegi 1000 kalori peal, kui keha on täiega stressi seisundis. Ma arvan, et võiksid vahepeal võta natuke rahulikumalt ja treenida mitte üle 4 korra nädalas, vaikselt lisades ka kaloraazi(mitte valgu arvelt). Usu mind, enesetunne muutub paremaks ja ehk ka pilt.
M.M.
MemberMa panen natuke imeks, et sa seda ei tea…aga inimene õpib kogu elu. http://www.miksike.ee/documents/main/refer…d/kiudained.htmEks ma ikka tean. Kuidas keegi seda nimetab. Minu jaoks ei ole kiudaine süsivesik, energiat ta ei anna. Seega ei saa ma arvestada seda kui energia pommi, söögu kas või seda kilo päevas.
M.M.
MemberFitness.ee on kujunendud leheks, kus kõiki probleeme soovitatakse lahendada tasulise treening- ja toitumiskavaga. Keegi ükskõik mida ka ei küsiks, alati lahandus, et telli treening ja toitumiskava
M.M.
MemberKiudained on süsivesikud. Seda pidasin silmas.Ei ole ju kiudained süsivesikud. Ei ole nad ka rasvad ega valgud vaid on kiudained : ) Enamasti jah saadakse nad koos teravilju- ja/või juurvilju tarbides.
M.M.
MemberRasva arvelt naljalt üle 100 grammi rasva pole eriti võimalik ööpäevas kaotada, kui just ei kasutada lisa abiaineid. Ehk 3 kilo kuus on reaalne, ülejäänud on lihased ja vesi. Huvitav kas tähtsam on see kaalunumber või siis välimus, enesetunne ja tervis ?
M.M.
Member5 muna võib 300 grammi kaaluda aga valku on 5 terves munas keskmiselt 35 grammi. Muna valku loetakse kõige kvaliteetsemaks, ehk 100 % skaalal 85-90 %. Normaalne on päevas oma valgu kogus kätte saada nii lihast, kalast, munast kui ka piimatoodedest. Peale treeningut ja vajadusel ka muul ajal võib lisa saada ka toidulisandite näol. 75 kilosel noormehel piisab täiesti 150 grammist valgust ööpäevas mis on jagatud näiteks 5 toidukorraks ehk iga toidukord umbkaudu 30 grammi. Ja nii iga päev olenemata sellest kas on trenni päev või mitte. Kui seda ei suudeta täita siis võite edasi elada illusioonides : )
M.M.
MemberSiinsest kaloriarvutist:arahhis (100 g): – 535 Kcal, 43 g rasva, 26 g valgud, 9 g süsivesikud, 8 g kiudaineid
Ma ei saa aru, kas siis siin on kiudained ja süsivesikud eraldi ja tuleb kokku liita, et süsivesikute koguarvu saada. Tundub nii. Imelik, sest minumeelest on mõnel asjal kiudained ikka süsivesikute sisse arvestatud siin.
Kiudained ei oma energeetilist väärtust, nende energia sisaldus on 0. Kiudained aitavad toitu paremini soolestikust läbi viia, samuti soodustavast seedimist.
juuni 9, 2008 at 4:49 p.l. in reply to: Toitumiskava, Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus-mõned küsimused #157038M.M.
MemberEt see on ümberlükatud, muuda hetkel asja. Mind huvitav just, et palju seda siis lõpuks vaja on. Eeldan, et see võib iga indiviidi juures natuke varieeruda. Kuid üldiselt peaks olema ju üks. Hetkel jääb mulje, et keegi nagu taha oma kindlat seisukohta öelda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis seisukohta siin saab võtta. Keegi ei hakka ju siin kedagi maha tegema ega ka üles kiitma. Pidevalt tullakse uute teaduslike faktidega üle maailma lagedale või siis unustatud vanaga. Mõni põhineb ärilisel eesmärgil, mõni teaduslikel. Ja nüüd tavainimene peab sealt sõkaldest sõeluma terad. Mina isiklikult pole kunagi midagi väga puhta kullana võtnud. Lihtsalt näitena võib tuua tuhandeid eksmplare mehi kes söövad terve elu seapekki ja kartulit, joovad peale viina ning õlut ja magustoiduks tõmbavad pakk suitsu päevas ning elavad ilma haigusteta pea 100 aastaseks. Ei ole need mehed teiselt planeedilt. Samuti on tipp tasemel kulturistidega, mõni sööb 4 korda päevas, teine 8 korda. Kumb mees siis õieti teeb ?
M.M.
MemberHea ju, et keegi tahab veel mingeid võistlusi korraldada ja selle nimel nii palju vaeva näha. Ala populariseerimiseks on see ju iseenesest väga hea. Mis puudutab dopingut siis ma olen kogu aeg sellel arvamusel olnud, et seda ala ei saa maailmas tipptasemel ilma teha. Muidu lihtsalt kulturismi kui sellist ei oleks. Selle suure kisa ja kära leevendamiseks ju loodigi mõned head aastad tagasi kategooriad klassikalise kulturismile, lootes, et keemikud jäetakse rahule. Nagu näha nii see ka ikkagi ei läinud ning üldjuhul piuksuvad selle vastu need mehed kellel pole sellist rahakotti seda teed minna. Neid mehi kes võitlevad puhta spordi nimel eetilistel – aatelistel ja tervislikel vaadetel on käpu täis. Kurb aga tõsi, nii see on.
M.M.
MemberKuna aega vähe, siis olen sunnitud trennis käima hommikuti. Küsimus kuna peaksin sööma kas enne trenni või peale. Ärkan 7.30 ja lähen kaheksaks trenni. Seega süüa saan alles kuskil kümne paiku. On see õige või vale, andke palun nõu. Tegu on pigem aeroobse treeninguga, kuna üritan kaalus alla saada.Ise alustan ka trenniga kell 8 hommikul. Päris tühja kõhuga ei ole ikka mõtet teha, isegi kui see treening on aeroobne. Natuke ennem söö ikka midagi kergelt. Pärast juba korralik toidukord.
M.M.
MemberKas ma võin kell 7 trenni minna?Hommikul?
Seetõttu, et kool hakkab kl 10 ja lõpeb 15.15, aga siis lääb kiireks.
Ise teen samuti 3 x nädalas hommikuti vara trenni ära. Ei saa öelda, et oleks jõudu vähem või magaks veel. Eks oleneb ka paljuski inimtüübist. Inimesel on olemas selline asi nagu bioloogiline kell, mis tähendab, et teatud isikud on sellised kes kuidagi kohe vara üles ei saa. Nad ei ole tegelikult laisad, lihtsalt selline inimkonnale välja kujunenud standartne elurütm neile lihtsalt ei sobi.
M.M.
MemberEnda kohta võin ka öelda, et kui mulle tellimus esitatakse siis koostan selle paari päeva jooksul kindlasti ning vajadusel lisa küsimustele vastan samuti. On olnud muidugi juhuseid kus mail või tellimus pole kohale tulnud kas siis inimlikust eksimusest või kübermaailma vimkadest.
M.M.
MemberEt siis spordisaalis jooksmine oleks tervislikum?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kui spordihoone asub linnas, eriti veel kesklinnas, kust saab õhk sinna spordihoonesse?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas ma olen sõnakestki öelnud, et jookske spordisaalis ? On näha, et sul pole midagi teha seal arvuti taga. Proovi leida endale veel mingi tegevus kus sa saad ennast teostada.
M.M.
MemberMiks sangpomme on vaja tõsta õlgade kõrgusele(???), muidu mõju pm sama, aga ise asi kaugele sa niimoodi arened. Kükk mõjutab põhiliselt reie kolmpealihast, seljasirutaja ja kõhusirglihas ning põiklihased toimivad stabilisaatoritena. Kükki tehes peab olema seljasirutaja sirge või kergelt nõgus, mitte kunagi kõver! Päkkadele tõusu tee eraldi mitte ühes harjutuses. Sinu juttu lugedes saan aru, et sul puuduvad igasugused teadmised harjutustest ja trennist raskustega, niiet hari ennast siit lehelt kuidas mida teha enne, kui ennast vigaseks ei tee!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei tee paha, kui sa ise ka ennast hariks : ) Mis asi see reie kolmpealihas veel on ja kus ta asub ?
M.M.
MemberMina olen see paha poiss kes joob pea iga päev 2 liitrit Coca Lighti ära. Mul ei ole sellest sõltuvus, ma võiksin vabalt juua ka vett aga mulle lihtsalt selle maitse meeldib. Kusjuures väga suur osa nais- ja meeskulturiste joovad cocat, eriti veel dieedi ajal. Muidugi kui võimalik siis ärge jooge seda aga mingi pahe võib ju mul olla. Pluss pool on kindlasti see, et tänu colale ma seest poolt säran : )
AutorPostitused