Loorits
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Loorits
MemberHaha ainuke loogiline põhjus on, et mingi toit, mida me kõik viimasel ajal palju tarbinud oleme, on pakile kaloraaži osas vale info pannud
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Ei tea kas uued profeel jogurtid polegi kaloraažilt nii ideaalsed, kui pakil väidab või
Loorits
MemberAppi mingi kuu seis on vist vale, sest mul täpselt sama jama
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Uskumatu onju, et defitsiidis kaal niimoodi kõikuda saab…Loorits
MemberKohukesed on minu jaoks üks suurimaid nõrkusi ning tore on leida veidi dieedisõbralikumaid variante nendest
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />

100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 1096,2kJ/262kcal Rasvad (g) 13,00 Millest küllastunud rasvhapped (g) 7,90 Süsivesikud (g) 24,10 Millest suhkrud (g) 23,90 Valgud (g) 11,70 Sool (g) 0,07 Üks kohuke annab vaid 112kcal, millest rasva 5,8g, süskarit 9,4g ja valku 5,3g
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Ja maitse on nagu päris õige karumsi kohuke!

Ja lisaks veel minusugustele magusaarmastajatele:

Toitumisalane teave 100g 50g Energiasisaldus 1244kJ/ 293kcal 622kJ/ 147kcal Rasvad 1,44g 0,72g millest küllastunud rasvhapped 0,43g 0,22g Süsivesikud 68,0g 34 g millest suhkrud 65,4g 32,7g Valgud 1,88g 0,94g Sool 0,04g 0,02g
Väidetavalt käsitööna valminud, täitsa ilma lisatud aroomi-, maitse- ja värvaineteta ning sisaldavad 50% marja. Valge suhkru asemel on kasutatud rafineerimata roosuhkurt.
Maitsevad tõesti hästi
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_tongue.png” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Mõlemad tooted Selveris täitsa olemas
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Loorits
Member1 hour ago, Kaisa_A said:Ma arvan, et tee täpselt seda, mida süda õigeks peab ja kõik ülejäänud loksub ise paika. Ma olen ise viimase aastaga ka kuidagi töö ja karjääriplaanid tahaplaanile jätnud ja üritanud aega pühendada ainult sellele, mis mind reaalselt õnnelikuks teeb – ja mis on tulemus? Ma olen kuradi õnnelik! Elab selle kevade kuidagi üle ja siis vaatab plaanid uuesti üle
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Jõudu!
Oeh, tegid kohe südame soojaks
” width=”20″ />
Loorits
Member
Täna on see päev, mil hakkas minu rangem osa võistlus-ettevalmistusest ehk kurikuulus DIEET!
Tegelikult on hetkel tunne õnneks super, ootasin juba nagu seda päeva, mil saab jälle kõik n-ö kontrolli alla. Viimane nädal enne dieeti lasin ikka täishullu, sest noh dieet oli ju niikuinii ukse ees ja isegi kaalule otsustasin astuda alles selle nädala lõpus, kui olen nädal aega juba korralik olnud ja kaalunumber loodetavasti juba normaliseerunud
” width=”20″ />. Võistlusvormist on asi veel kaugel, kuid olen enda vormiga hetkel väga rahul. Riided istuvad kõik superhästi ja kuigi olen hommikust õhtuni ainult pirukaid ja shoksi suust sisse ajanud, siis õnneks mingit suurt jälge see mu kehale pole jätnud. Nädala lõpupoole oli küll juba siuke ennast vihkav tunne ja ootasin juba dieedi algust, kuid ega see mind ei peatanud ja tagasi hoidnud
” width=”20″ />Nädalavahetuse veetsime seekord Tartus, kus toimus kahel järjestikusel päeval Tartu Rahvuslikud koertenäitused, millest me oma samojeedipõnniga osa võtsime. Tartu, kui linnana, ei ole mulle kunagi eriti sümpatiseerinud, ei teagi kohe miks, lihtsalt ei meeldi see linn, kuid sellele vaatamata oli meil väga tore nädalavahetus. Oi ma armastan koertenäituseid, see närv ja pinge, mis seal südant kõditab on täitsa võrreldav fitnessi lavaga
” width=”20″ /> Samamoodi pead publiku ees esinema, võimalikult hea esmamulje jätma ning lootma, et sind edasi valitakse. Väikese erinevusega muidugi, et näitusel ei näita sa ainult iseennast, vaid põhieesmärk on näidata koera kõige paremas valguses.
Mis aga puutub võistlus-ettevalmistusse, siis Eesti karikavõistlusteni on vaid 110 päeva! Või no, kui arvestada, et kell juba üle südaöö, siis juba ainult 109! Ja, kui veel mõelda, et Lätis Latvian Cup veel nädal varem, siis tundub nagu olekski võistlused juba kohe-kohe ukse ees. Kevadisest võistlushooajast tean hetkel nii palju, et plaan oleks minna Lätti, muidugi osa võtta Eesti karikavõistlustest ja kõige suurem salasoov oleks kevadine EM Santa Susannas
Eksnäis kuidas sellega läheb. Minu eesmärk on hetkel keskenduda lihtsalt ainult trennile ning toitumisele ja elu parima vormi tegemisele. Kalorid tõmbasin hetkel minimaalselt defitsiiti ehk alustan 1900kcal pealt ja vaatan, kuidas ja kas kaal langema hakkab. Tulevaks reedeks on ka perearstile aeg pandud, lootuses DEXA skännile saatekiri saada
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_tongue.png” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Tahaks numbriliselt ka vaadata kuidas oma keha dieediga muuta suudan, kuidas ja mis määral lihasmass säilib ja mis määral keharasvaprotsent muutub.
Esimene “dieedi- šoping” ja trenn on ka kenasti tehtud. Külmkapp on täidetud erinevate maitsvate ja tervislike toitudega ning sügavkülmas on preemiaks peidus hunnik kohukesi, mida suhteliselt tihti oma makrotesse mahutan, sest ma lihtsalt ei suuda ilma nendeta
” width=”20″ /> Trenni tegime täna Kristiine MyFitnessis, kuna vahel peab ju nautima seda võimalust, et spordiklubi sul maja taga on. Miks küll ei võiks see Sparta olla, mis nii lähedal asuks. Kui aus olla, siis mida rohkem ma teisi jõusaale külastan, seda rohkem ma mõistan, et jep, Sparta on see üks ja õige
” width=”20″ /> No ei leia kuskil paremat. Isegi kui juhtub, et kõik vajalikud masinad on olemas ja trenni saab kenasti tehtud, siis tunne pole kunagi see sama mis Spartas
” width=”20″ />
Motivatsioon on laes ja tunnen, kuidas ootusärevus vaikselt sisse juba poeb. Kolmapäeval saan ka bikiinide suhtes veidi targemaks, aga sellest pikemalt juba mõni teine kord
” width=”20″ /> Kingade suhtes ei ole veel otsustanud kas jätta samad, millega sügisel võistlesin või need ka samuti uuemate vastu välja vahetada. Igaljuhul tahtmist ja motivatsiooni mul jagub, tahan uuesti selle kõik läbi teha ja tunnen, et teen õiget asja. Fitness on hetkel ainuke asi mis annab mulle mingit kindlust ja usku iseendasse, et ma suudan ennast kokku võtta, ennast proovile panna ja midagi saavutada. Tunnen, et kui mul millegi sellise jaoks distsipliini on, siis saan ka kõige muuga hakkama. Olles ise jätnud pooleli õpingud TTÜ-s, loobunud suurepärasest töökohast ja lihtsalt suutmata millelegi muule peale koerte, perekonna ja spordi keskenduda, on tunne, et olen püsimatu ja tahtejõuetu. Reaalsus on aga see, et kõik mis mind huvitab ja naudingut pakub, on see, mis rahakoti veel tühjemaks teeb ning kõik äriideed, mis minu peakeses keerlevad nõuavad meeletut kapitali, kuid suuretõenäosusega tulevikus midagi sisse ka ei hakkaks tooma, sest baseeruvad heategevusel. Ohjah, läks vist kuidagi emotsionaalseks ära, aga jah, üks rahutu hing olen, kes teab tegelt südames päris täpselt, mida ta elult ootab ja tahab, kuid ei suuda reaalsusega leppida, et kõik päris nii lihtsalt ei käi.
Üritan oma peakest kõigi maailma muredega mitte vaevata ning keskendungi praegu sellele mis kõige tähtsam. Suunan kogu oma hinge, armastuse ja tahtejõu oma unistuste täide viimise suunas ja loodetavasti lahendab elu ise teepeal kõik vastuseta küsimused minu eest ära.
jaanuar 3, 2017 at 11:01 p.l. in reply to: Hakkasin trenni tegema(rasva tuleb palju ja lihaseid praktiliselt ei tulegi) #389958Loorits
MemberKui menüüd muuta ei soovi, siis proovi algul lihtsalt toiduportsioneid natuke vähendada, või siis vaata oma praad kriitilisema pilguga üle ja vaheta rasvasem liha puhtama vastu välja, samamoodi käivad prae juurde rasvased kartulid tavaliselt? Vaheta see riisi, tatra või köögiviljade vastu välja. Ja panin tähele, et banaani sööd palju – jäta alles üks banaan oma päevasesse menüüsse aga muidu eelista muid puuvilju(õun,apelsin vms), värskeid näkse. Banaanid on küllalt suhkru- ja kaloririkkad.
Loorits
MemberVõid ise nendele kirjutada ja täpsemalt uurida – kui käpp juba sees, siis sind hakatakse juba ise kutsuma ka erinevatele üritustele kaasa aitama
” width=”20″ /> Loorits
Member-Viimane nädal enne dieeti ikkagi ju
” width=”20″ /> Ja teate need sõõrikud on seal sõõrikukohvikus ikka sama head nagu vanasti!
-Isetehtud krõbe magus-hapu kana
” width=”20″ />
-Midagi vana-aasta õhtust
” width=”20″ /> Kõik hea purki surutuna (maitsestamata jogurt, kohupiim, šokolaadi tükid, marjad, kondenspiim, küpsised, kama)
Loorits
MemberKõik erinevad rahvaspordiüritused otsivad igal aastal vabatahtlikke. Igast erinevad suusamaratonid, maijooksud ja muud jooksusarjad vajavad alati abikäsi.
Loorits
MemberNonii, pühad on möödas, kõht heast-paremast punnis ja kalendris vaatab vastu uus aastanumber
Olen alati olnud inimene, kellel peavad olema mingid kindlad eesmärgid ja unistused, kuid ma pole ükski aasta suutnud välja mõelda endale just seda konkreetset uusaastalubadust. Pigem tuleb mul aastaringselt igast erinevaid eesmärke ja uitmõtteid, mida kindlasti tegema pean. Mul on kogu aeg vaja millegi poole püüelda, midagi, mille nimel pingutada. Tegutsen vist rohkem emotsiooni pealt ja ei oska ikka üldse paigal püsida – olen üks rahutu hing. Ei tea veel täpselt mida ma oma elult tahan, mis suunas ma peaks liikuma, mida õppima jnejne. Mulle meeldib ette mõelda ja muretseda ning samal ajal ennast kogu aeg tegevuses hoida. Ma pean täpselt ette teadma mis, kus ja millal. Ainuke asi, mis ma 2017 aasta eesmärgiks üritan võtta ongi spontaansus, vabalt võtmine, vähem muretsemist ja ette mõtlemist. Ma ei ole kindel, kas see ka läbi läheb, aga üritada võib
” width=”20″ />.
2016 aasta oli minu jaoks üks imeline aasta. Kui aasta algul elasime veel Inglismaal ja oli plaan jääda sinna veel 3-4 aastaks, siis suveks olime siiski tagasi Eestisse kolinud. Kui algul ei osanud ma algavast aastast mitte midagi erilist oodata, siis praegu tagasi vaadates saavutasin rohkem, kui oleksin kunagi osanud unistada. Esimest korda elus võtsin ma selle julguse, et plaani võtta teekond bodyfitnessis võistlemiseks ning üllatasin ennast oma julgusega laval särada. Lisaks fitnessile sai ettevalmistusperioodil läbitud veel poolmaraton, milleks tegelikkuses polnud mul aega isegi treenida, aga sellest hoolimata otsustasin selle ära teha. Samuti täitus minu pikaajaline unistus ning me saime endale kauaoodatud samojeedikutsika ja neid tundeid ma lihtsalt ei oska sõnadesse panna. 2016 on olnud võrratu, mul on imeline kaaslane, parim kutsubeebi, absoluutselt kõige kallim perekond ja sugulased – kõik, mida hing ihaldada võiks.
Pere on minu jaoks vaieldamatult kõige tähtsam asi siin maamuna peal. Ma olen nende jaoks absoluutselt kõigeks valmis. Just pere pärast ongi pühad minu jaoks nii tähtsal kohal. Kuna kõigil on oma töö- ja argielu kõrvalt vaba aega võrdlemisi vähe, siis pühad ja sünnipäevad on need ainukesed hetked, mil me jälle kõik koos oleme. Need paar päeva, kui me kõik koos Saarde põgeneme. Saaremaa ongi minu jaoks nagu reaalsuse eest põgenemine. Teistmoodi tegevused, menüü, päevaplaan ja värske õhk. Ning muidugi maailma kõige armstavam vanaema, kelle eesmärgiks on sind toiduga ära nuumata
Natuke pilte meie jõuludest

Tulles aga tagasi pealinna melusse, siis kevadhooaeg läheneb meeletu hooga. Hetkel on Eesti karikavõistlusteni jäänud vaid 17 nädalat!!! Eelmine kord alustasin dieeti 16 nädalat enne eestikaid ning seekord tuleb ka 16-nädala pikkune ettevalmistus, mis tähendab, et nädala aja pärast hakkab kõik jälle pihta. Tuleb hakata vaikselt neid kilosid jälle maha võtma, mis siin hooga juurde on tulnud. Eile hommikul astusin ka üle pika aja kaalule, et vaadata mis minu kuuaja pikkune jõulumenüü minuga teinud on
Igaljuhul midagi hullu nagu polnudki
” width=”20″ /> Kaalusin 60,9kg ja kui “bulki” eesmärgiks oli 60kg, siis olen ju täitsa tubli kokkuvõttes
” width=”20″ /> Seekord tuleb kevadiseks eesmärgiks 55kg ehk ainult 6kg on vaja selle ajaga maha saada, mis mulle erilist pinget ei tekita, sest tean, et olen selleks võimeline. Hetkel aga olen oma 2017 aastat alustanud terve päeva kodus lebotamisega, trühvleid ja chipse munchides, koduse Salleri reiviga ja poolepäevase sex and the city maratoniga – thats life
Kogu selle pühademelu ja töö ja kohustuste kõrvalt on niiii mõnus aeg maha võtta, nautida lihtsalt mitte millegi tegemist ja ennast vabaks lasta.
Üritan järgmise nädalaga oma kaalunumbrit märgatavalt mitte tõsta, kuid kindlasti luban endale mõningat head-paremat ja nädalavahetus enne dieeti söön kõik oma isud täis, et järmised 16 nädalat selle suhkruvaruga hakkama saaks

Trennid sujuvad ilusti, tavaliselt 5x nädalas ning tunne on superhea. 15-minutiline kardio, kas lindil või ellipsil, on saanud iga minu trenni lahutamatuks osaks. Tunnen, kuidas jõudu on ja näen, kuidas mõningad lihasgrupid on märgatavalt arenenud. Muidugi on ka seda lisa rasva võib-olla, et liigagi palju juurde tekkinud, kuid hei, ma olen ka inimene ja tahan elust rõõmu tunda. Ei pea hoidma oma keha kogu aeg äärmustes, keha ja vaim tahavad ka vahepeal puhata ja väärivad seda
” width=”20″ />
Ootan juba huviga, mis siit kevadeks välja koorub. Olen seekord kindlasti veidi targem ja kogenum ning loodan, et see väljendub ka tulemustes.
Varsti-varsti, ainult nädal veel ja tõmbame kalorid jälle veidi defitsiiti. Ürtame ikka võimalikult aeglaselt alla võtta, et lihast dieediga liigselt ei kaotaks
” width=”20″ />Naudin siis veel viimast nädalat oma “jõulumenüüd”
” width=”20″ /> ja üheksandast jaanuarist hoidke jälle kõigi maiustuste ja pitsadega minust heaga eemale, eks! Suuuure kaarega mööda minust paluks
” width=”20″ />
Olge vaprad ja ilusat uut aastat kõigile!

Loorits
MemberSee millele Helena vihjas on see, et sa ei saa samal ajal paralleelselt mõlemaga tipptasemel tegeleda. Muidugi on võimalik kasvatada lihasmassi ka aeroobset ja jõutrenni kombineerides, kuid kui on kindlad eesmärgid ja võistlusplaanid, siis paratamatult on need ettevalmistused niivõrd erinevad, et lõpuks ei suuda sa kummalgi alal tippvormi saavutada. Kui me räägime fitnessis võistlemisest, siis on väga tähtsal kohal võistluseelne dieet, mil su keha tänu kalori defitsiidile puht-füüsiliselt ei ole võimeline lisaks jõusaalile maratonitrenne tegema. Muidugi võib mõlemat korraga ka harrastada ja loogiline, et fitnessi võistlejad teevad kardiot ka, kuid mitte sellel tasemel mis elukutselised pikamaasõitjad või jooksjad. Treeningud on ju lihtsalt nii erinevad, et su keha ei jaksa mõlemat täiskoormusel teha.
Loorits
MemberAppi kuidas aeg lendab
Alles sai nagu lavalt maha astutud, kommipakk kätte võetud ja offseasonit alustatud ning juba hakkab meil detsember läbi saama. Mis tähendab omakorda seda, et kohe-kohe ongi 2017 ja võistluseelne dieet läheneb meeletu kiirusega. Kuna hetkel on juba veeburarist plaan hakata kaloreid vaikselt piirama ja juhtunud on nii, et jõulumenüü on juba täies hoos, siis otsustasin myfitnessipalile ja köögikaalule veidi puhkust anda ning süüa kõike tunde järgi, ilma üles märkimata. Põhiline, mis ma siiski jälgin on see, et valku oleks ikka üle 120g ja tean umbkaudu juba peast mis koguseid kana, liha, muna, pudinguid, valgujooke, batoone jms mul selle jaoks süüa on vaja – seega sellega probleeme ei teki. Mis puutub n-ö “ebatervislikku” toitu, siis luban ka seda endale, aga jälgin, et ainult sellest ei toituks ja kõht oleks ikka korralikku täisväärtuslikku sooja toitu täis. Jõudsin endaga aru pidades järeldusele, et praeguse treeningkavaga on super tunne, kui saalis on energiat, raskused liiguvad ja korralikult ennast võhmale saab, ning kui valgud on samal ajal paigas, kuid kaloreid, võib juhtuda, et tuleb siiski kogemata liiga suure plussiga, siis tegelikult ma sellega endale kuidagi halba ei tee. Kui kaalu plaanitust ka veidi rohkem juurde tuleb, siis tean, et kasvatan korralikult lihast ja tegelikult parandan seda vormi, mis kevadeks lõpptulemusena välja koorub
.
.jpg.de8df2c4ad763649d6853f7134d8b479.jpg)
.jpg” class=”ipsImage ipsImage_thumbnailed” data-fileid=”76002″ src=”/uploads/monthly_2016_12/585919cdd4810_unnamed(
.jpg.1bb98ecfd5aabc24a64ca5232abe474d.jpg” style=”width:300px;height:auto;” />Tean, et võin enda dieedi sellega raskemaks teha ja sai ju Otiga kokku lepitud, et kaalule võiks jääda 60 koma midagi ette ja mitte rohkem ning tegelikult peaksin palju puhtamalt sööma, kuid tunnen ikkagi, et kui ma praegu ka kõike märgin ja pabistan ja arvutan, siis ei ole mul dieedi ajal enam piisavalt motivatsiooni seda teha. Annan praegu enda vaimule puhkust, et dieedi ajal saaks jälle suure innu ja põnevusega kõike jälgida ja sellest ka rõõmu tunda. Veidral kombel annab see dieedi järgimine, olgu see kui raske tahes, mingit veidrat rahulolu. Tunned enda üle uhkust, et sinus peitub nii palju eneskontrolli ja järjepidevust. Ning muidugi aitab kaasa ka see, et näed kaalunumbrit langemas ja kuidas peegelpilt muutub aina teravamaks. Lõpus on see kõik ju seda väärt
” width=”20″ />
.jpg.a692f235ab08a6f525c7aebff3351a4c.jpg)
Põhiline on see, et olen ise õnnelik, süda on rahul ja kõht on täis

.jpg.a4312519d0b92e14b124b5b23659f237.jpg)
.jpg.732b578290b1baf52ea68364d99b8f1e.jpg)
Viimased paar päeva vaja veel tööl vastu pidada ja juba reedel võtame suuna Saaremaa poole. Enne üritab veel hommikul trenni ära teha, sest laup-pühap küll kuidagi trenni ei jõua, vaevalt, et Orissaare jõusaal pühade ajal lahti on. Esmaspäeval linna jõudes, tuleb kohe ruttu trenni minna ja jõulukilodele tuld anda
” width=”20″ /> Jõulud on mu lemmikpüha, minu jaoks ei keerle see kingituste ümber, kuigi mulle hullult meeldib kinke teha, neid pakkida ja mis seal salata, ka saada on neid väga tore, kuid kõige tähtsam on see, et me oma pisikese suguvõsaga kõik vanaema juurde koguneme. Oi seal tuleb palju kraaklemist, näägutamist, lärmi ja nsm norimis, kuid sellised me juba oleme. Mitu generatsiooni kõik ühe katuse all, üks põikpäisem kui teine
” width=”20″ /> Aga maja on meil täidetud mõnusa sumina, soojuse ja piparkoogi lõhnaga. Piparkookidest rääkides, siis vanaemale meeldib ise eelnevalt see tainas valmis teha ja tavaliselt arvestab ta kogustelt umbes poole Aafrikaga, mitte meiega, sest me veedame üle poole päevast neid köögis rullides ja küpsetades. Osad suudame veel ära ka glasuurida, kuid mitte rohkem kui kaks plaaditäit, sest see oleks ikka meeletu töö
” width=”20″ /> Lõpptulemusena on meil igaljuhul piparkooke nii palju, et ükski anum ei suuda neid ära mahutada, kuid iga aasta on need lõpuks siiski kuidagi otsa saanud… 
Pärast saab korralikult trenni teha kogu selle toidu arvelt igaljuhul

Soovin teile kõigile mõnusat mugimist, ilusaid pühi ja muretut uut aastat
” width=”20″ />Püsige aktiivsed ja hoidke silm peal ka minu instagramil

Loorits
MemberSutsu rohkem, kui kaks aastat tagasi vahetasin olude sunnil kergejõustiku jõusaali vastu ning tol ajal oli minu suurimaks hirmuks, et mul hakkab nüüd ilge lihasmass kasvama. Kõige kummalisem tundus minu jaoks see, et jõuharjutuste jaoks soojaks tehti lihtsalt kergema raskusega
Oi see oli minu, kui kergejõustiklase jaoks eriti kummaline, minu trennid olid alati alanud umbes pooletunnise soojendusega, erinevad jooksuharjutused, venitused, rullimised ja lahtijooksud ning alles siis sai trenniga alustada. Kergemat laadi jõutreeninguga olin muidugi ka enne kokku puutunud, kuid maksimum 2 korda nädalas ja seda ka mitte täispika trenni näol. Kergejõustikus on rõhk jõutreeningul ainult n-ö offseasonil, mil võistlused kaugemal ning siis on aeg jõudu juurde kasvatada. Võistluste lähenedes lähevad harjutused aga aina liikuvamaks, sisse jääb küll plahvatusliku jõu treenimine, aga mitte nii väga kangitrennid.
Erinevate lihasgruppide treenimisest ei teadnud ma siis veel väga midagi, minu jaoks oli kõik kas jalgadele, alaseljale, kõhule või kätele. Kõik harjutused mis õpetuste järgi oleks pidanud tegema kas trapetsit, rinda või õlga, olid minu jaoks kätele mõeldud harjutused
” width=”20″ /> Kõik kätekäverdused, lendamised, lõuatõmbed, rows, rinnalt surumine – kõik see tundus minu jaoks lihtsalt käte väsitamine
” width=”20″ /> Ajapikku hakkasin õnneks aga tundma, et mõjub isegi täitsa õigesse kohta, ju siis olid algul mu kätud nii nõrgad ja said tavapärasest järksu nii palju rohkem koormust, et tundus nagu teekski ainult käsi.
-Üks esimesi jõutrenne (ja sellega kaasnevaid selfisid) Spartas
” width=”20″ />
Kuna hirm selle ees, et ma mingiks hulluks lihasmäeks muutun oli meeletult suur, siis ei julgenud ma kunagi raskust juurde panna ning tegin pigem n-ö uisapäisa lihtsalt natuke siit ja sealt. Mõne aja pärast, nähes kuidas raskused aina kergema vaevaga liiguvad, sain meeletult motivatsiooni juurde, et sellega korralikumalt tegelema hakata, treeningmahtu ja raskuseid tõstma hakata ning ennast korralikumalt jõusaalile pühendama hakata. Sain aru, et ega see lihas päris niimoodi ikka juurde ei tule, et puudutad raskust ja järsku oled Arnold valmis. Nii lihtsalt see ei käi, eriti naistel ja korraliku lihasmassi kasvatamine nõuab meeletut pühendumist ja on väga aeganõudev protsess
” width=”20″ /> Vahetades aga väga liikuva treeningu järsku jõutrenni vastu, mida hakkasin tegema healjuhul vaid kolm korda nädalas, samal ajal jättes toidukogused ikka sama suureks, siis andis see kaalunumbrile koheselt tunda. Esimese paari kuuga olin ligi viis kilo raskem. Tagasi vaadates ei oskagi öelda kas suutsin oma lihasmassi nii meeletult arendada või oli asi ikkagi vähesemas liikumises ja võtsingi veidi niisama juurde
Igaljuhul kevadel otsustasin selle viis kilo jälle maha tõmmata, kombineerisin kardio ja jõutrenni ning olin endale leidnud selle õige asja, millega mulle meeldis tegeleda ja mis boonusena hoidis mind heas vormis. Ja nu siis nõnda aja möödudes hakkasidki vaikselt mõtted mõlkuma ka juba, et paneks ennast äkki fitnessis kunagi proovile
” width=”20″ /> ja 2016 kevadel saigi Otiga ühendust võetud.
Nii veider on praegu jõusaalis raskustega rassides mõelda, et ma seda lihasmassi niiväga kartsin ja nüüd tegelen alaga, mis seda just taga ajab
” width=”20″ /> Hetkel, kui esimesed võistlused seljataga ning uued võistlused juba paari kuu pärast, unistan sellest, et korralikult lihast jõuaks selle ajaga kasvatada. Ma ei karda süüa rohkem ja raskusi tõsta, tahan näha oma keha muutumas ja uskumatu, aga vahel jõusaalis tekib reaalselt siuke tunne, et ma olen nii pisike, et tahaks massi juurde. Ise ka ei usu kuhu mu mõttemaailm on välja jõudnud
” width=”20″ /> Tahaks aga suuremaid õlgu ja laiemat selga, rääkimata tagumikust ja ilusatest vormis jalgadest. Olen aru saanud, et vormis keha on ilus, terve ja nõuab pidevat hoolitsust ja tööd
” width=”20″ />
Sügisestest võistlustest on juba ligi pooleteist kuud möödas, võistluskaaluga võrreldes on kaalu sutsu rohkem kui neli kilo juures. Kaloraaž hetkel esmaspäevast laupäevani umbes 2300 ja pühapäeviti endiselt kaloreid ei loe, sest kes neid jõuaks cheatpäeval kokku lugeda
” width=”20″ /> Naudin elu ja raskeid trenne, tore on ikka trennis higi otsaees pingutada ja lihased valusaks saada. Kui muidu on mul olnud kaaluga siuke hate-love relationship, et isegi, kui mõistus tajub, et peegelpilt on see mis loeb, mitte kaalunumber, on see number ikka suurt rolli mänginud ja mida väiksem seda parem, siis nüüd on see lõpuks muutunud. Ei karda hetkel seda numbrit, kuna tean, et patustan lubamatute asjadega vaid kord nädalas ja ülejäänud kuus päeva nädalas söön suurtes kogustes korralikku toitu. Seetõttu usun siiralt, et ei ole see mingi pekk, mis praegu kasvab. Tunnen, kuidas olen tugevam ja kuidas trennis on jõudu. Kindlustunnet annavad ka ühed teksad, mis muidu praeguse kaalunubriga olid parajad, kuid hetkel siiski veel suured. Mida ma siis ikka ennast praegu piiran, kui uue võistlushooaja ettevalmistus on nii lähedal ja praegu on see hetk, mil järgmiseks hooajaks veidi lihast juurde kasvatada ja vormi prandada.
Pühapäevased rõõmud peale mõnusat metsas müttamist
” width=”20″ />
Olge mõnusad, lammutage jõusaalis ning homme ongi kauaoodatud pühapäev, mis tähendab vaba päeva ja palju süüa
Loorits
MemberVäga mõnus kas pasta sisse või kartuliga pannil
” width=”20″ />
Ja kui suvel grillil rasvast sealiha lubada ei saa:
Muidu energiajookide maitse väga ei meeldi, aga avastasin enda jaoks battery kalorivaba energiajoogi, millel mõnus laimi maitse

Loorits
MemberNonii, nädalake on jälle möödas. Vahepeal sain natuke rohkem töö ja trenni kõrvalt aega ka iseendale ning oma teisele südamelähedasele hobile, milleks on koerandus (just-just, koertenäitused, koolitused ja kõik sellega kaasnev, pesemised, föönitamised, üleslöömine, trippimine, händlerlus jnejne). Minul on küll hooaeg läbi, kuid kodus kasvaval samojeedibeebil alles hakkab trall pihta, esineme kordamööda
” width=”20″ />
Ju siis mingi edevuse-ussike mul ikka sees on, et lavale tagasi kutsub ja samamoodi on ka koeraga näituseringis. Sama pinge ja see südame põksuma panev tunne, et kõik silmad on sinul, aga vot ringis ei ole vaja vaid ise hästi esineda, põhiline on, et koeraga koostöö sujuks ja et sa teda võimalikult hästi esitleks ning selleks on vajalik ikka omajagu harjutamist. Ootan juba suure huviga kevadet- minul võistlused juuniorite bikini fitnessis ja meie koerabeebi Joey astub ka siis juba juuniorite klassi. Kohe, kui minu kevadised võistlused on läbi, hakkame Joeyga suvistel näitustel koguma juuniorserte ja jahime Eesti Juuniortšempioni tiitlit. Eesmärgid on kõigil paigas ning ettevalmistused täies hoos
” width=”20″ />
Toitumisega olen ka lõpuks maha rahunenud. Päevane kaloraaž jääb umbes 2200 kanti ning kui päeva lõpus ikka tunnen, et kõht tühi, siis suurendan julgelt õhtusöögi portsu, isegi kui kalorid lõhki lähevad. Praegu ei ole see kaloraaž üldse nii tähtis ning pigem suurendan oma korralike söögikordade portse, kui et jätan kerge näljatunde ja suurendan oma isusid igast muu hea-parema järele. Parem ikka korralikust toidust kõht täis süüa. Mis puutub rämpstoitu ja maiustustesse, siis olen siiski selle ühe päeva nädalas selleks jätnud, mil söön kõike, mille järgi neelud käivad. Mina ei ole kindlasti inimene, kes terveks eluks kõik n-ö “ebatervisliku” oma toidulaualt eemaldaks. Vahel peab endale lubama kõike seda, muidugi mitte igapäevaselt, aga kord nädalas ennast vabaks lasta on minu jaoks igati okei. Kõige võti peitub ikka tasakaalus. Üritan lihtsalt oma cheat-päevadel süüa ka korralikku toitu rohkem, et rämpsu nii palju sisse ei mahuks. Mind teades see aga mingit probleemi ei lahenda, sest ma olen täitmatu ja magusa jaoks on mul alati ruumi
. Tean, et kui nt kaks kuud juba ilma mingi konkreetse toidu või harjumuseta olla, siis enam seda ei igatse ja ei isuta enam, kuid ma ei tunne vajadust kõige selle välja lõikamiseks. Tunnen, et minul tekitaks see hoopis vastupidise efekti, sest keelatud vili on alati see kõige magusam. Ei hakka endale midagi keelama ning jätan endale selle preemia päeva. Siis on iga nädal ka pikisilmi midagi oodata
” width=”20″ />Ootamisest rääkides, on meil ju jõulud kohe-kohe lähenemas. Detsember on juba käes, jõulukalender on avatud ja päkapikud on sussidesse esimesed üllatused toonud. Olen hull pühade fänn ning ootan juba nii väga seda hetke, kui terve suguvõsa Saaremaal suure söögilaua taga istudes kraakleb – nii see meil juba käib
. Vanaema vaaritab meile kindlasti igast maitsvaid piduroogi ja erinevaid kooke. Juba paar päeva tagasi helistas ja uuris mis erisoove meil jõululauale on. Tuleks vaid see lumi ka maha tagasi.
Hetkel mängib see ilm meiega ikka korralikku vingerpussi ning kui hommikul kohe trennis ära ei käi, siis on jube raske ennast õhtul majast välja saada. Üldse ei soosi see ilm trenni minekut. Vastik märg ja pime aeg. Vabadel päevadel olen üritanud sellel paaril valgel tunnil, mis meie sügis-talvine aastaaeg meile nii lahkesti annab, võimalikult palju aega õues liikudes veeta. Liikumine ja värske õhk teevad imesid. Enesetunne paraneb märgatavalt ja ka umbses saalis tehtava kardio hulka saab vähendada.
Kui juba trenni saab, siis trennis on tunne super. Küll on mõnus trenni teha, kui saab raskusi aina tõsta ja energiat jagub trenni lõpuni. Kavaga olen ka ütlemata rahul ja ootan huviga tulemusi
” width=”20″ />
Trennid on plaanitud hetkel nii, et ideaalis neli trenni järjest, millele järgneb üks kardiopäev ja kindlasti peab nädalas üks päev jääma täielikult puhkamiseks ja taastumiseks. Variante, kuidas treeningkoormus jaotada on palju ning vastavalt tööle ja muudele toimetustele on kahjuks või õnneks iga nädal see jaotus erinev. Ideaalis teen ilusti neli trenni järjest, millele järgneb liikuv päev looduses ja üks puhkepäev. Hetkel on aga ajaliste raskuste tõttu olnud pigem, et kaks trenni, kardiopäev looduses, kaks trenni ja vaba päev. Ega ma ei teagi kumb variant parem on, eks ma proovin mõlemad ära ja vaatan, mis paremini sobib.
Trenniplaan ise on jaotatud nii, et ühes tsüklis saavad jalad kaks korda koormust ja ülakeha erinevad lihased ühe korra. Tsükleid, mida vaheldumisi teen, on kaks, ühes superseeriad ja teises püramiid. Kehaosad on jaotatud nii, et esimesel päeval on jalatagaosa ja õlg, teisel selg ja biits, kolmandal jala esiosa, tuhar ja säär ning neljandal päeval on rind ja triits. Kõhtu teen tunde järgi iga trenni lõppu natuke ja kardiot samamoodi vahel juurde, kas trenni algusesse või lõppu 15min kallakul või ellipsil.
Suured tänud teile kõigile, kes te mu pärast muret olete tundnud, mind nõu ja jõuga olete aitanud ja mingil määral ka kritiseerinud ja hoiatanud. See on nii tore, kui inimesed, kellel rohkem teadmisi ja kogemusi, on lahkelt nõus erinevaid nippe ja nõuandeid jagama ning kaasa aitama. Ma hindan seda väga kõrgelt
” width=”20″ /> Aitäh teile!
Minu tegemistel saate silma peal hoida ka siin: https://www.instagram.com/annaliisall/
” width=”20″ /> -
AutorPostitused