LittleBlackCat
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
LittleBlackCat
MemberKas keegi oskab veel soovitada harjutusi?
LittleBlackCat
MemberKuidas sul füsio antud harjutuste tegemine kulgeb siis?
Eks ma ikka teen neid, aga kuidagi erilist tulemust näha ei ole. Mõned harjutused olid, mis ta soovitas, sellepärast küsisingi siit nõu, et ehk oskab keegi veel lihaste tugevdamiseks mõeldud harjutusi soovitada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>LittleBlackCat
MemberTegelikult tuleks kõigepealt uurida, MIKS see lihasjõu langus on, ja võib-olla harjutuste tegemise asemel hoopis teiste spetsialistide juurde minema.
Näiteks kas on ka jala tundlikkuse vähenemist kuskil, puudutuse, temperatuuri osas, kas on näha mingit lihase atrofeerumist jne jne.
Olen käinud neuroloogi juures, tema diagnoos oli muidugi mingi rühi hoidmisest, kuigi üritan seda koguaeg jälgida. Tundus, et ta väga ei keskendunudki mu murele, saatis füsioteraapiasse. Seal sain paar korda käia, anti harjutused kätte ja pidin neid tegema. Seega üritangi erinevaid lihastele mõeldud harjutusi teha ja vaadata, kuidas kulgeb. Füsioterapeut igatahes ütles ka, et lihased väga nõrgad ja peangi erinevaid harjutusi tegema.
LittleBlackCat
MemberKindlasti on ok

Ükski harjutus ei jookse mööda külgi maha..
Kui Sul midagi selle vastu ei ole ja aega on, soovitan väga ka lihtsat jalutamist…vali mingi marsruut välja, olgu ta siis linnas või maal…kestusega 1h-1,5h.. ..kiiremapoolse tempoga, aga mitte päris kiirkõnd.
Ise jalutan 1,5h hommikuti, kilomeetreid tuleb 7-8…saab meeli puhata, ümbrust imetleda, kaloreid kulutada….jala võtab ühtlaselt läbi. Väga kasulik

Käin ikka iga päev jalutamas 30-60 minutit, aga endal on kompleks jalaga. Kuna on parema jala lihasjõudluse langus, siis on koguaeg selline järgi vedamise tunne, s.t parem jalg käib veidi teisiti kui vasak. Raske seletada igatahes. Aga üritan ikka liigutada end küll.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>LittleBlackCat
MemberPöiasirutus ehk varvastele tõus…seistes, mõeldud siis säärelihastele

See väljaastumine on alguses jah raske, pealegi nõuab omajagu tasakaalu. Võid selle osa ju esialgu ka vahele jätta, kükkidest on kindlasti juba suur abi(sujuvalt siis alla ja selg sirgelt, eks ole
). Venitused enne harjutuste tegema hakamist(pärast ka) oleks vajalikud(saad lihased ja liigesed soojemaks ja teravad valud ja äratõmbamised pole nii kerged tulema).Kui nelja päeva eest lihase ära tõmbasid, siis lase tal natuke taastuda(peaks paari päeva pärast parem olema) ja edaspidi, kui sinnapoole harjutust teed(soojendavad venitused tehtud, eks ole
), proovi ennast lihtsalt väljaaste poosis hoida(käed võivad ka põlvele toetuda, et parem tasakaal oleks
)..nii, et tunnetad kerget venitust.Okei, aga kas esialgu on OK kui ma teen sellised seeriad: Varvastele tõus 15x, kükke 15x ja neid väljaasteid ma teen rohkem nagu venitustena hetkel, sest vasakul jalal ju tõmbasin lihase ära. Pluss ma teen paar harjutust veel, mis on füsioterapeudi poolt ette määratud ja see planking ka, kus pean 5sek ühel jalal ja 5sek teisel jalal hoidma, kokku nii 3x ja 3x 30sekundit hoidma. Esialgu on see harjutuste kogus vist piisav? Kuna tunnen, et jalalihased on nii nõrged, et üritan tõsta tasakesti nende koguste arvu? On see okei?
LittleBlackCat
Member1. Kükid.. Käed risti ette või puusa ja 15x kitsas asendis(põlved koos), 15x laias asendis(põlved välja)…niimoodi kaks seeriat.
2. Väljaasted.. Käed puusa ja kummagi jalaga 8-10x välja astuda… vastavalt jõudlusele 2-4 seeriat.
3. Pöiasirutused.. Käed jälle puusa ja varbad sissepoole 15-20x ja varbad väljapoole 15-20x… niimoodi 2 seeriat.
Kõiki harjutusi teha “tundega”, st pigem kordusi vähem, aga võimalikult sujuvalt lasta..
Aitab hästi!

Kuidas seda pöiasirutust teha? Püsti või pikali? Seda väljaastet ükspäev proovisin, aga vasaku jala kintsust käis meeletu valu läbi ja nüüd juba neljas päev kõndides väga valus.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>LittleBlackCat
MemberAga kui igapäev nt jõusaalis käia, kas see mõjub halvasti lihastele vms? Tunnen peale eilsest jõusaalis kä’iku, et energiat on küllaga ja jaksaks väga vabalt igapäev trenni teha mõistuse piires ja end liigutada. See pole ju väga halb mõte?
LittleBlackCat
MemberÜlepäeviti jõusaalis käia on okei.
Kui eesmärk on teha pikka aeglase pulsiga trenni, siis võiks pulssi jälgida ka. Kiirkõnd, selg higine, võib olla liiast kurnav.
Mis masinat konkreetselt seal väntad, selles pole erilist vahet, sest peki vähendamise kõige põhilisemad harjutused tehakse nagunii toidupoes ja köögis.
Peavalu võib paljude muude asjade kõrval viidata sellele, et sööd või jood vähe.
Sa oleksid võinud ka mainida, et oled naisterahvas, LittleBlackCat. Sest esimese hooga ma vaatasin, et ohhoo, mingi kutt tahab ikka päris peenikeseks saada.
Unustasin jah ära mainida, et naisterahvas- vabandust!
Membernatuke offtopic. Jõusaali ei julge minna? Aga võhivõõraga küll
Mh ma julgeks minna,aga kellegagi,kes on juba seal varem käinud jne.Mis siis,et võõras.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui vaja läheksin üksi ka,suveks ju vaja vormi saada. 
LittleBlackCat
MemberArticsporti soovitan.Asub Tartus.Mina maksan 190 krooni kuus.Seal j6usaal ja bassein.Tule kindlasti.Varem oli nii, et kellel k6huymberm66t suurem see saab odavamalt, nyyd pidi vist nii olema et arvutatakse sinu pikkus+kg ja siis mida rohkem kaalud seda odavamalt saad.
Kuidas see nii vähe maksab? Mina olen kuulnud,et seal ei saagi kuu kaupa maksta,et tuleb terve aasta maksta???Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Pikkuselt olen ma 183cm ja kaalu 80kg,tahaks tõesti alla võtta ja vormi saada.Aga kaua sa seal juba käinud oled?Äkki läheksimine mingiaeg koos sinna?Ma ei julge vist üksi minna,häbelik nagu ma olen.
LittleBlackCat
MemberTule Eedenisse. Meil käib seal suht palju noori. Eriti 15:00-17:00, siis kui noortegrupp on kohal.Kus kohas täpsemalt seal Eedenis see Fittest asub?Ma pole varem seal käinud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga kas seal kohapeal mingeid treenerid ka on,kes näpunäiteid jagaks?LittleBlackCat
MemberOn see toitumine jee korras, kui pärast kella kuut ei söö….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Viska otsingusse sõnad kaalust alla ja kiiresti kaalust alla, siis ei pea inimesed end kordama hakkama.
No ei kurda,et söömine poleks korras.Tean väga paljusid,kes ei söö peale kuute.Päeval söön korralikult ja treenin ka korralikult,aga tahaks ka jõusaali proovida.
Kuid ok,aitäh vastuse eest.
LittleBlackCat
MemberTere.
Olen algaja nende jõusaalide suhtes,aga tahaks väga käima hakata.Äkki mõni kogenum jõusaali inimene oskaks õpilasele soovitada mõnd odavat ja algajale sobivat jõusaali?Esialgu tahaks kuuaega käia,et mis hinnavahemiku see jääks?
Lugesin eelnevalt,et kiidetakse väga seda MV jõusaali,aga ise pole vist sellest kuulnudki midagi.Kus täpsemalt see asub?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja kuna ise asun Annelinna kandis,siis seal Anne sauna juures peaks kuskil see Arctic sport jõusaal olema,kui ma ei eksi?Kui kallis seal on ja kas seal on ka mingeid treenereid,kui ma algajana sinna lähen,et nad juhendaksid veidike vms?Suured tänud kõigile vastajatele.
LittleBlackCat
MemberSooviks ka teada kus Tartus siiski on kõige odavam jõusaal? Kus kohas asub see koht kus 12x eest on 240kr ?
LittleBlackCat
MemberTalla alla tekib ajutine valus tunne siis, kui teha sääre harjutusi valesti, st harjutusi, kus jalalabast kõigest varba osa ainult asetatakse toele, ja tehakse varvule-tõusu nö, istudes või seistes trenasööril, et omal oli kunagi seeria keskel juba valus talla alt, kuna seal asuvad lihased hakkasid eriti kangestuma ja põlema nö, seetõttu, et vaid varvastega põhimõtteliselt surusin siis end üles, see aga on vale, suurem osa jalalabast ehk päkast peaks toetuma sellisel motoorikal alusele, siis jalatald valutama ei hakka. Võib-olla siis jooksmisega on samamoodi, et jooksed liialt varvul äkki?Mis jalatsitega jooksed, tossudega või ketsidega?
Ja võib-olla sul on lamp-jalad, ja selletõttu jooks kuidagi valusalt kulgeb? Minul on lampjalad, kuid pole jooksuga jalatald kunagi valusaks läinud. On ainult üks jalavaeus olnud- sääre esiosa on valutama hakanud, justnagu mingi luupõletik vms, aga sellest tervisehädast sai üle kunagi kenasti.
Ma ei oskagi õelda millised need jooksu jalatsid on.Pole päris tossud ja samas ketsid ka pole.Igatahes suhteliselt ära kulunud tald ka juba,vb sellepärast ka on valus,kui mingi terav kivi jala talla alla satub?
Lampjalgne ma ka pole,seda tean päris kindlasti.Ei oskagi õelda,miks mul jalatallad nii valusad on.Igatahes jalalaba või noh varvaste juurest on veresooned hästi tugevalt esile tulnud,varem polnud neid eriti üldse näha.Ema käskis minna arsti juurde kontrolli,aga arvan,et asi nii tõsine pole.Joostes ma ei ole tähelepannud,et ma ainult väga varvastele liialt tugevasti toetan.Võibolla teen liiga tihedasti jooksu?Võibolla peaks jalgu paar päeva puhkama?
Samas tekiks süümekad,kui mingi õhtu jooksma ei lähe.Oeh,karm see värk….
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)