Liisulili
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
juuli 20, 2012 at 6:46 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320166
Liisulili
MemberTunnused võivad olla, aga kui veres näidud jäävad normi piiresse, siis arst võib ka mitte tablette välja kirjutada.
Hüpotüreoosiga ongi see, et aeglustub ka toitainete lõhustumine ja vaatamata vähesele söömisele suureneb kehakaal.
Kas see tähendab, et on võimalus, et ei annagi midagi parandada, ravida ja ette võtta selle asjaga?
juuli 20, 2012 at 5:10 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320156Liisulili
MemberArsti esmamure on patsiendist lahti saada. Ja teiseks on tal kohustus järgida ravijuhendit, mille põhieesmärk on sama.
Küsi arstilt vähemalt TSH konkreetne number üle.
Ja googelda ja vaata kas sul on olemas enamus tüüpilisi hüpotüreoosi tunnuseid.
Mitmed tunnused on tõesti, tegelen asjaga!
Tänud!
juuli 19, 2012 at 4:52 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #319037Liisulili
MemberSellist määramistulemust nagu “korras” ei ole olemas
juuli 18, 2012 at 7:29 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320077Liisulili
MemberEga see maapähklivõi mingi nutella ole
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>?Aga loe uuesti, selgelt kirjas ju et koostises 100% maapähklid!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2012 at 1:39 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320059Liisulili
MemberEilne menüü:
Hommik 7.30: Viil täisteraleiba, spl toorjuustu, 1 muna, 50 g. neljaviljahelsestega valmistatud puder (50 ml piimaga, ülejäänud vesi)
Lõunal: 13.30: 130 g kanafilee, täistera tortilla (100 cal), suitsujuust 15 g., suur tomat, salatilehed
Vahepala: 40 g. maapähkleid, 12 g. piimašokolaadi
Õhtu 18.00: 200 g kodujuust(2%), täisterasai 1 spl maapähklivõiga(koostises 100% maapähkleid), 150 g. maasikaid, 100ml rabarberi mahla.
Üldiselt on menüü iga päev väga sarnane erinevate varieeruvustega, näiteks kana asemel kala, maapähklite asemel mandlid jne.
juuli 18, 2012 at 7:59 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320045Liisulili
MemberUnusta ära hetkeks kalorite lugemine. “Appi, ma söön niigi vähe, aga kaal ei lange”. Aktsepteeri fakti, et misiganes põhjusel piisab sulle sellest toidust, mida saad kaalu hoidmiseks. Vähenda seda veelgi. Midagi pole parata. Enne näljasurma saabub vähemalt korraks hetk, kui pilt peeglis ja kaalul parem on. Sel hetkel jää lihtsalt pidama.
Jäta ära õhtusöök misiganes nime all – “natuke näksimist”, “veidi lahjat” vms.
Kui midagi tarka ka öelda on, siis palun!
juuli 18, 2012 at 7:43 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320043Liisulili
MemberJa palju sul see kaal siis tõusis 1.5 kuuga? Ilmselgelt langema ta ei pidanudki hakkama. Ei saa aru, kust selle loogika võtsid, et tõstad kaloraaži ja kaal hakkab langema. lol
Kalorite tõstmise eesmärk on eelkõige sinu keha ainevahetus normaliseerida, et siis tulevikus saaks uuesti rahulikult kärpima hakata.
Pealegi mis vahet see omab, milline su kaal on. Loeb visuaalne pilt ja enesetunne. Kui sa jäigalt kaalunumbreid vahid siis lähed lõpuks hulluks ja vormist võid ainult und näha.
Korraliku trenniga ehitad endale lihasmassi, mille kaal avaldub visuaalses pildis teistmoodi.
Kui suudad maha võtta 1kg pekki ja asendada selle 1kg lihasega, siis olgugi, et kaal on sama – siis visuaalne pilt tunduvalt parem.
Seega on võimalik juurde võtta ka 10kg ja ometigi olla kõhnem ja ilusam, kui siis, kui kaalunumber väiksem oli. Selline on reaalsus.
Kaalunumber ei näita kogu tõde ja pole mõtet liialt endal juhmeid krussi ajada.
Mis see kaal praegu siis näitab? Mis selle 1.5 kuu muutused olid? Mille arvelt kaloraaži tõstsid? Kuid kaal muutus, kas igapäevaselt kaalusid või pikemate vahedega?
1.5 kuuga tõusis kaal 3 kg ja lihaste arvele ei kirjutaks midagi, sest jõutrenni tegin vähe. Ja seda, et langema hakkab lootsin saavutada nii, et tõstes kalorihulka kiirendan ainevahetust ning kui kalorihulka jällegi vähendada, hakkaks langema…kaloraaži tõstsin valgu(muna, kanafilee, kala, kohupiim, kodujuust jms) ja süsivesikute(täistera leib, tatar, kaerahelbed, köögiviljad, natuke ka puuvilja) arvelt. Ning ei jälgi vaid kaalu ja ka enesetunnet ja visuaalset pilti, muutunud see aga paremuse poole pole.
1) kontrolli üle millistest allikatest oma rasvad, süsivesikud, valgud kätte saad. Eelista nisupastadele täisterapastasid, saiale täisteraleiba, loomsetele rasvadele eelista taimseid jne…
2) Vaata üle kellaajad millal mida ja kui palju sööd. Hommikul rohkem süsivesikuid ja vähem rasva, õhtul vastupidi ja valk jaota päeva peale võrdselt ära.
3) Naise organism on loodud talletama. Proovi seda petta süües “tühjasid” toite (kapsas, kurk)
4) Väldi hormoontablette (sh rasestumisvastased tabletid, eelista muid vahendeid)
5) Tõsta füüsilist koormust. Madalal pulsil, nt igaõhtune tunniajane jalutuskäik värskes õhus, mõõdukas tempos.
Kui ei aita, siis mina ei tea mis aitab…
edu…
Päris võhik ma pole seega tean, et allikad kust saan oma rasvad, valgud ja süsivesikud on ok. Kellaaegu niimoodi jälginud pole, kuid samas mõned aastatd tagasi olen edukalt kaalu langetanud ilma kellaaegu jälgimata. Köögivilju püüan süüa piisavalt. Hormoontablette ei võta. Füüsilist koorust olen ka erinevalt proovinud tõsta ja langetada. Kaalul see aga ei kajastu ja ka mitte cm-tes.
Ma ei ole spetsialist, aga võid mõnipäev proovida veits süsivesikuid kärpida. Selle arvelt võid rasvale ja valgule rohkem ruumi jätta.
Võid proovida ka suhkrust loobuda. Suhkur on toodete sees. Näiteks jogurt, võta hoopis maitsestamata jogurt ja pane sinna sisse marju ja kohupiima.
Poe-müslit ära söö, vaid tee ise jne.
Söö vähe, aga tihedalt.
Olen proovinud, paar esimest päeva midagi langes, edasi aga mitte. Suhkrut tarbin vähe, magustatud jogurtit ja müslit jms. ei tarbi üldse, vaid maitsestmatta jne.
juuli 17, 2012 at 7:44 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320029Liisulili
MemberKilpnääret oled lasknud kontrollida?
Olen ja see korras.
Ületreening?
Mingil perioodil on vb tõesti liiga palju treenitud kuid viimased 2 kuud küll mitte, keskmiselt 3 korda nädalas 45 min ratta sõitu.
juuli 17, 2012 at 5:00 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320015Liisulili
MemberNii räägin siis kuidas seis on, tean, et 1300 cal päevas oli vähe, seepärast tõstsin seda 1700/1800-le. Toitusin nii 1.5 kuud ja kaal tõusis põhimõtteliselt iga päevaga, ei hakanud kaal langema ka siis kui lasin kalorid 1300/1400 cal tagasi, siis kaal seisis. Ning kuna kaalutõus oli viimane asi mida vaja otsustasin proovida siiski veel madalama kalorihulgaga(keskmiselt 1100), trenni teen samuti hetkel vähem. Tean, et see kalorihulk väga väike, kuid ei oska midagi muud endiselt ette võtta. 1100 kaloriga on kaal tasapisi langenud kuid vahepeal siiski ka kaal seisab. Mis on müstika. Kellelgi ideid?
aprill 16, 2012 at 12:30 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #137407Liisulili
MemberProovin siis tõsta 1700-1800ni ja ilmselt süsivesikute arvelt sest rasva ja valku menüüs piisavalt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tänud!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 16, 2012 at 7:41 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #137877Liisulili
MemberOlen mõndadel päevadel söönud küll rohkem kaloreid, kuid mitte üle 1700, aga need on üksikud päevad! Seega enamasti kuni 1500, enamus päevadel 1400. Täpset kalorikulu trenniga ei tea, aga arvan et olenevalt trennist mõnel päeval 300 ja mõnel päeval isegi kuni 700. Samuti olen muutnud trenne ja vahepeal tõin sisse ka jõutrenni (bodypump). Arvan, et proovin tõsta päeva kalorsust 1700-le kuigi see tundub palju! Olen lugenud internetist päris palju selle kohta ja usun et tegemist võib olla “starvation mode” kuigi palju arvamusi on ka et see on müüt.
aprill 16, 2012 at 5:42 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #138020Liisulili
MemberJälgin väga kindlalt, mida söön, ehk siis selles olen kindel et ei söö valesid asju, kuid kahtlustasin, seda, et vb kokku liiga palju rasva, kuigi söön vaid kasulikke rasvu: pähklid, lõhe, avokaado jne.
Lihaste kasvu ei usa ka kuna teen minimaalselt jõutrenni.
Seedimine samuti korras!
Isa arvan et äkki tarbin liiga vähe kaloreid, kuna kaaluseisak sellise kalori hulga juures on kestnud kuskil 7 kuud juba, mis pole normaalne!
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)