Lightheaded
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Lightheaded
MemberMul endal kiirest kasvust põlved haiged ning olen kokku puutunud kahte tüüpi sidmetega.
Ühed on sellised kitsad, mis käivad põlve keskele ning aitavad nelipealihasel põlvekedra külge kinnituda. Need aitavad minu puhul, kellel pole keder korralikult ära luustunud ning lihas hakkab tõmmates valu tegema.
Teised on soojendavad. Need aitavad üldiselt ja hoiavad põlve soojas. Alguses kasutasingi neid ning sain kauem joosta/kükkida jms. enne kui põlved kisama pistsid. Igasugused põrutused ja venitused muutis ka leebemaks.
Ma proovisingi ise erinevaid, kuni ortopeedi juures käisin ning ta mulle retsepti kirjutas. Sain 50% alla ka, kuna arsti kirjutatud retsept oli. Soovitan perearstil lasta suunata ortopeedi juurde ning tal paluda kindlaks teha, milliseid sul täpselt vaja on ning kirjutada äkki mingi allahindlust pakkuv paber
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lightheaded
MemberSiinkohal ise huvimõttes küsiks, et missuguste tõmmetega Teil kõige paremini mõjub? Mul ausalt öeldes ei tõmba mitte kuidagi lailihaseid valusaks… st harjutust tehes küll on tunda, aga hiljem nagu järgmisel päeval pole midagi tunda…Ma pole oma mäletamist mööda ka saanud kunagi lailihast valusaks. Ei saa küll öelda, et areng selle taha jääks. Seljalihased üldisemalt on tunda andnud küll peale pikemat plokil/kangil võimlemist, aga ju kuulub lailihas nende alla, mis väga kergelt valusaks ei jää.
Teemaalgatajale: Tõmbed plokil ning lõuatõmbamised igatpidi haaretega on väga efektiivsed. Endale on parimat efekti andnud kitsa althaardega lõuatõmbamine. Kõigile ei pruugi see kaalu ja lihase treenituse tõttu sobida.
Lightheaded
Member“Haiged kulturistid nõuavad ravimeid!”Kas ma sain õigesti aru, et korjatakse ära näiteks vitamiinide kompleksid, kus mingeid vitamiine on rohkem kui päevane vajadus? Kui C vitamiini päevaseks vajaduseks on mingi absurdne 60mg, siis 500mg tablette ei tohigi müüa?
Ei tohi. Talongiga saad iga päev oma noosi kätte ja aitab! Varsti tulevadki talongiajad tagasi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lightheaded
MemberSa vist ei lugenud mu postitust üldse, või lihtsalt tahtsid tarka panna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tänud sellegi poolest
Veidi kaldusin teemast kõrvale küll. Aga point oli ikkagi see, et ei saa öelda et nüüd pead tegema reljeefi ja nüüd jõudu ning kui sa ainult ühte teed, siis pole see ka päris õige. Ise vahetan kavu iga kuu-paari tagant. Kord rohkem jõule keskenduv, kord massile/reljeefile.
Lightheaded
MemberVõta kindlasti süsivesikuid juurde. Suhe 1:2 või kui oled eriti kiire ainevahetusega, siis 1:3 süsivesikute kasuks.
Kavavahetuse koha pealt, et minu arvates on kolm parem kui üks. Võta seesama kolmeks jaotatud kava (ise eelistaksin Edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks (2)) ning käi kolm korda nädalas ja tee kõik korralikult läbi. Kaks korda nädalas jääb vähe nadiks kui eesmärgiks kasvada.
Lightheaded
MemberMa käin trennis alati kellegagi. Kui mõnikord kedagi leida pole, siis räägin saalis olevate inimestega juttu. Kui peaksin üksi koguaeg käima ei suudaks ma ka arvatavasti kaua vastu pidada. Loo moraal: Hangi omale trennikaaslane.
Lightheaded
MemberMa arvan, et ta sööb muudki, hommikul võib rohkem süsikaid võtta, kuid õhtul peale nelja jne võiks juba rohkem tähelepanu pööratasüsikatele.. rohkem valku ja väga vähe süsikaid(minimaalselt) Kanafilee või kodujuust õhtul suurepärane!
Miks õhtul süsikad ja päeval valgud? Süsikad teevad sind unisemaks ning valgud hoiavad üleval. Kui muidugi Fred Atsonit uskuda. Siin tema kirjutatud artikkel.
Kas peale seal välja tootud efektide on üldse vahet millal mis ainetele rohkem rõhku panna?
Lightheaded
MemberSellist parameetrit pole küll olemas, mis näitaks millal peaks keskenduma jõu arendamisele või millal reljeefi. Jõu arendamisel (madalad korduste arvud, suured seeriate arvud) suureneb lihas (= toimub hüpertroofia) müofibrillide arvelt, millest lihase funktsionaalne osa koosnebki. Nn. reljeefi arendamisel suureneb aga lihasmaht sakroplasma arvelt, mis on selline želeesarnane ollus mis lihases müofibrillide vahel “ulbib”. Viimasel juhul ei arene jõunäitajad kuigi märgatavalt. Tavaliselt aga on treening enam-vähem balanseeritud ning rakendab mõlemaid hüpertroofiaid. Saad suurendada teatud hüpertroofia osakaalu korduste arvu ja seeriate arvu muutes. Indrek Otsus on oma raamatus väga tabavalt ära seletanud, miks pole kulturistid oma sakroplasmaatilise hüpertroofiaga siiski jõuetud täispumbatud kujud. Võtmeks on mõlema balanseerimine. Lõpetuseks üks tsitaat I. Otsuse raamatust ka:
Kindlasti pole mõtet klammerduda mingi kitsa kordusvahemiku külge, kui eesmärgiks on lihasmass. Iseasi on see, kuidas erinevaid kordusi rakendada: kas kasutada laia diapasooni igas treeningus või eraldada igale kordusvahemikule mingi periood.Uh, lohisev ja keeruline tekst sai nüüd, aga põhikonks on selles, et asju tuleb varieerida. Ei ole mõtet teha aastaringi ühte ja sama kava ning oodata häid tulemusi. Ning nagu kuldreegel ütleb, et köögis kasvab lihas kõige paremini e. toitumine korda!
Lightheaded
MemberPikkust on 180cm ringis, kaal on 70+-1kg. Hommikul läheb putru mingi 235g (2 dl piima, 1 dl kaerahelbeid), siis 2 väikest kaussi hommikuhelbeid, 100g kohupiima ja kohuke. Peale trenni võtan sheigi sest tavaliseks söögiks pole suht aega. Koolis söön ikka korralikut portsu praadi või suppi, alati 1 klaas piima ja rohkem kui on, magustoitu ka kui on.Tegelt peamiseks probleemiks on hommiku- ja koolisöögi vahele midagi sokutada, pärast kooli, ja pärast õhtusööki.
Jogurt, pähklid, banaanid. Valikuid on mitmeid. Toidukord ei pea tähendama taldrikul olevat seapraadi või ahjukartuleid. Pool liitrit joogijogurtit on 500kcal, 100g pähkleid üle 500kcal.
Lightheaded
MemberEga sa juhuslikult Whey gold standardit ei võta paljalt? Sinna tuleks süsivesikud ka juurde lisada. Kui kasvada tahad, siis lisa julgelt 2 mõõtelusikatäit dekstroosi juurde. Konsumites on müügil Traubenzucker, 500g pakk kuskil 18 krooni.
Dieeti kommenteerides ütleksin et peaksid arvutama ligikaudsete koguste abil välja oma toidust saadava kaloraaži ja valgud/süsikad/rasvad. Nende numbrite järgi võib täpsemalt kommenteerida.
Lightheaded
MemberMittetrennipäevadel võiksid ka midagi sinna sheigi asemele sokutada. Peale trenni kõht korralikult täis. Batooni tasuks vast asendada (poole) paki pähklite või jogurtiga. Õhtul sööks ma ka veel midagi – paki kohupiima, kodujuustu vms.
Küsin seda ka, et oled sa oma päeva kalorid kokku lugenud? Kui ei, siis võiksid proovida ja seda numbrit meiega jagada.
Lightheaded
MemberKui teha sheiki piimaga, nagu mina, siis selle pH on ~6,7 ja vadakuvalgu oma ligikaudu 6,5. Sellises lahuses võib kreatiin väga vabalt pikemat aega seista. Kui aga teha sheiki mahlaga, siis apelsini- ja viinamarjamahla pH jääb sinna 2,5-3,5 vahele, mis muudab lahuse happeliseks, mistõttu kreatiin seal väga kaua ei seisa. Kuid isegi siis, eespool välja toodud uuringu andmete sõnul kaotab 3,5 pHlises lahuses kreatiin oma väärtusest kolme päevaga ainult veerandi. Niiet isegi suhteliselt happelises lahuses elab teie sheik trenni vabalt üle, nagu ka AlanBStard eelnevalt mainis.
Lightheaded
MemberMida juua peale trenni kui on soov kaalust alla saada? Lihtsalt vett?Lihase ehitamiseks on ikka valku ja energiat vaja. Kaalu alandamiseks pead päevase kaloraažiga mängima, mitte joogiga peale trenni.
Lightheaded
MemberKuidas saab plätu kandmist ja palja ülakehaga treenimist võrrelda? Ega mul ei voola plätu vahelt higi. Kust otsast ma teisi plätukandmisega kuidagi mõjutan?
Ja see saunavärk on tegelikult õige kah. Need kes tulevad ja viskavad ämbritäie kerisele ja passivad seal oodates naha mahakoorumist pole ka just kõige arukamad. Lexusl ütles õigesti ära: Ühiskasutatavad saunad ei ole selleks, et seal oma vastupidavust demonstreerida.
Lightheaded
MemberSee sinu sheik on ka okei, aga oleks vaja kindlasti sisse saada pool tundi peale trenni, lihtsam on proteiini pulbri ja süsikate segu kohe peale trenni. 3 päeva nädalas ei ole vähe, 2 nagu oleks.Kui 31 minutit peale trenni jood seda, siis tuleb sama targalt tagant välja?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused